Şimdi Ara

Athlon II x2 260 OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Athlon II x 2 260 işlemcime biraz OC yaptım aslında 4 GHz istiyordum fakat 3.8'e geldikten sonra ısı 67C oldu doğrusu devam etmeyede korkmadım değil daha garantisi devam ediyor sizce bu değerler iyi mi yoksa biraz daha artabilirmi yada ısı fazla ise hızları düşürmelimiyim ? Stok fan ile yapmaktayım.
    Orthos ile 4 dk'dan sonra ısı 67'den yukarıya çıkmamakta boşta ise 38-39 C arasında.

Athlon II x2 260 OC

Birde şu RAM MHz'sini çözemedim 793 gösteriyor fakat 1333 zaten kendisi çözemedim bu işi :)

Yapılan anakart ve Ram : Asus M5A78L- MLX, Kingston Hyperx 1333 Mhz 4GB (2x2)

Edit:Güncelleme (Son Değerler)

Zorlayarak ulaşabildiğim son değerler voltajı ne kadar arttırsamda Bus hızını 2 dahi arttırıp doğru düzgün kullanamadım sürekli stabilite, kilitlenme sorunları oluştu voltaj 1.45 civarı verilmiştir fakat resimde nedense 1.40 olarak gözüküyor Ram hızları 650 Mhz olarak sabitlendi
     Athlon II x2 260 OC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 25 Haziran 2012; 19:49:19 >

• Stok fanla bu yaz günü iyi bir değer yakalamışsın.
  • DEVAM....

Bu arada 3,6 dan sonra OC sadece fantezidir... Oyunlarda pek fark eder mi bilemiyorum... BEn 3,4 De E5700 kullanıyorum mesela...
  • Yanlış görmediysen ramler şu anda 1586 mhz'de çalışıyor. Cpu-Z'de okunan değeri 2 ile çarparsan gerçek çalışma frekansını bulursun.

Biosta ramleri 1066 mhz görürken, cpu-z'de okuduğum değer:

Athlon II x2 260 OC

Ram çarpanıyla oynayıp hızı 1333 mhz'e yakın bir değerleri çekmekte fayda var. Onun dışında sıkıntı yok gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 23 Haziran 2012; 20:42:36 >
  • @Ironpumper Aslında birde 4 GHz'ye sıkıntı olmadan ulaşabilseydim daha iyi olacaktı stok fan ile bu kadar yapabileceğimi bende tahmin etmiyordum aslında yorumun için teşekkür ederim
    @fatihburak95 Oyunlar vb.'de fark edermi onu bende bilmiyorum testler ile denemek lazım aslında OC fantezilerinide severim doğrusu
    @Serpico. Bende diyorum bu işte bir gariplik var sayende Ram hızını hesaplamayı anladım teşekkür ederim Ram OC veya çarpan değiştirme hakkında hiç bilgim yok doğrusu onları Auto'da bıraktım o şekilde yükseltmiş sanırım biraz araştırıp onlarıda deniyeceğim tavsiyen için teşekkür ederim
    Öğle sıcaklarında birde kasa yanı fan ile sıcaklık değerlerine bakacağım bir soğuma farkı olursa 4 GHz'ye denemeyi düşünüyorum gerçi bir fan ile fazla ısı değişimi olacağını sanmıyorum orası ayrıda ön içeri, arka dışarı, yan içeri olarak yerleştireceğim birde şu yan kapağa takılan boruya benzer vidalı şeylere rastladım onlar ne için hava sirkülasyonunda bir etkisi varmıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 24 Haziran 2012; 1:33:54 >

• bendede x2 260 var oc ile yükte 55 i geçmiyor hemde 4ghz de stok fanla
  • quote:

Orijinalden alıntı: halogonga

bendede x2 260 var oc ile yükte 55 i geçmiyor hemde 4ghz de stok fanla

Bu da iyiymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    14 yıl önce açıldı
    Amd Phenom II X4 955 için ...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O stok fan'ı merak ediyorum AMD heralde bizden çalıp o fana eklemiş
    Arkadaşlar kasa yanı fan ekleyip 4 GHZ'ye ulaştım fakat hem voltaj çok fazla arttı ısı zaten tavan yapmış vaziyette fakat orthos genede hata veriyor çözemedim doğrusu Ram'ler ile baya oynadım voltaj arttırmak hız düşürmek hız arttırmak vs. fakat bu hatayı genede çözemedim ısıda bu kadar yükselince düzgün bir soğutucu alana kadar 4 GHz zorlamaktan vazgeçtim
     Athlon II x2 260 OC

• dostum ciddiyim bide daha asrock n68-s ile yaptım oc yi 4 yıllık anakartla akşama yeni anakart geliyor 4.5 hedefim ama kasa için hava akımı düzgün yandan 2 tane fan üflüyor arkadan 1 egzos fanı psu nun fanı bide köprüler ve ramler için ayrı soğutucu bide hdd soğutucusu var hava sıcaklığı 35 derece sakaryada ama kasa içi sıcaklık 30 civarı

1.548v mi 1.45 ile 4.2 ghz stabil çalışıyor bendeki sende bişeler yanlış olmalı :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halogonga -- 24 Haziran 2012; 20:14:02 >
  • Birşeyler yanlışta neyden kaynaklandığını çözemedim 1.5 v çok fazla Ram'lerden kaynaklanmasından şüphelenmiyor değilim
    not:anakartı yazmamışım 1.mesaja eklenmiştir

Son durum aşağıdadır Bus 2 daha arttırılarak 240 yapılmıştır voltaj 1.430'a çıkarılmıştır kullanım miktarı 1.416 v fakat voltajı 1.430'dan aşağıda düşürünce kilitlenme, masaüstü açılmama veya testi geçememe sorunu oluşuyor
    Isının düşmesi akşam serinine denk gelmesinden kaynaklanıyor sanırım

Athlon II x2 260 OC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 24 Haziran 2012; 22:24:06 >

• iyiye doğru yaklaşıyorsun şu anakart bi gelsene testlere başlasak anakart sorun çıkarmazda işlemci çıkarır galiba zaten 2 ay 4.5 ghz çalışsın yeter fx e geçerim pledriver mıdır nedir onlar gelince şimdikiler ucuzlar galiba
  • Aslında doğru düzgün Ram ve anakart ile 4.7 yapılabilir gibi geliyor
    FX serisi zaten OC kralı
    İnternette biraz araştırayım dedim aynı işlemciye 1.6 V vererek 4 GHz yapmışlar bu kadar voltaj vererek riskde almam doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 24 Haziran 2012; 22:29:12 >
  •  Athlon II x2 260 OC
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.