Şimdi Ara

Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
3
Favori
26.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=120 bu da linki. Girip görün. Kimi yerde phenom geçmiş kimi yerde athlon. Ama athlon diğerini daha fazla geçmiş.

Konumuz oyun üzerine fps kıyaslaması, orada sadece 8 tane oyun testi var, yedisinde x2 555be geçmiş. Boş konuşmayalım...

Konudaki testlerin amacı belli.

=============================================================================================

Mete arkadaşımız da tuşlar daha yavaş basıyor demiş. Açıkçası bir kişi bunu ciddi anlamda öyle olduğunu düşünerek diyor ise; bilgisayardan zerre anlamadığı kanısına varırım o kişi için. Kişisel görüşüm bu yönde.

Zira tuşların yavaş basması gibi bir şey olmaz, olamaz. Olma sebepleri yazılımsaldır ya da sistemdeki farklı bir bileşende sorun vardır. Sorun işlemcide ise bile sadece o işlemcide bir sorun vardır, stabil olmadığı için veri paketleri çok fazla hata ile karşılaşıyordur ve takılmalar oluyordur.

Böyle bir durum X3 ler yavaş. Daha ağır işliyor gibi bir şekilde yansıtılıyor ise biri tarasından. Dediğim durumlarda kanım kendisi hakkında yukarıda bahsettiğim üzere bellidir. Bu görüşte samimi değil ise zaten belli bir amaç için ortaya atmıştır.

Mete arkadaşımız kusura bakmasın ama bu kanıyı ortaya atması için en azından 2 farklı anakartta 2 farklı X3 ü denemesi. Ve gene X4 ile kıyaslaması gerekmektedir.

==============================================================================================

Konuya gelirsek.

Konu gayet açık ve net.

Cevap verdiği sorular.

Phenom daki önbellek ne kazanç sağlıyor? ( Kazanç görece az. )
    Önbelleğin oyunlardaki/xyz programlarındaki katkısı nedir? ( Düşük çözünürlüklerde yük tamamen işlemciye binse bile fark çok açılmıyor. Çözünürlük yükseldikçe ise yük karta bineceğinden fark azalacaktır. Tabi her uygulama için değil. )
    600 lira param var. X4 635 + GTX460 mı. X4 955 + 5770 mi? ( Oyun için tabiki X4 635 li seçim. )

Bunların Phenom X4 iğrenç bir işlemcidir. Beş para etmez. X4 635 daha iyi gibi anlamlara gelmediği açık ve net olduğu gibi. Açılma amacı bütçesi düşük olan kullanıcılara; işlemciyi yükseltmek için diğer bileşenleri kısmamaları ya da kendilerini zorlamamaları gerektiğiniz testler ile kanıtlayarak anlatmaktır. Eğer amaç Phenom mu daha iyi Athlon mu demek olsa idi.

1- Saçma bir konu olurdu. Tabiki Phenom II X4 daha iyi.
    2- İşlemciler kendi saat hızları ile test edilirdi.

Unutmayın. X para ver şunu al. Y para ver bunu al diye her önüne gelen der. Para kendi cebinden çıkmaz çünki. Esas donanım erbapları ise ihtiyacı belirleyip bu sana çok fazla, ALMA, GEREKSİZ diyebilenlerdir. İmzam hep aynı bakın. Bu firmaya saygı duyuyorum.

Çünki kendilerine gelen müşteriye. Şu an bilgisayar almak için uygun değil. Fiyatlar çok düşecek. Yeni teknolojiler çıkacak. 1 ay sonra alın çok kar edersiniz diyebilen yegane firmadır. Bu ürün için distrübütör bize yüksek fiyat veriyor o yüzden buradan almayın diyebilen yegane firmadır.

Olay bu. Seninle içmeye herkes gelir bedavaya geçinirler. Olum aklını başına al diyen elinden şişeyi alıp yere atan gerçek arkadaşındır.
    Sen herkese bir şeyler ısmarlarken eli tutup. Olum yarın öbür gün evleneceksin. Biraz para biriktir diyen gerçek arkadaşındır.

Buradaki olay da kısaca bu diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 15 Eylül 2010; 13:03:18 >

• Tamam şimdi oldu. Oyun üzerine konuştuğumuzu görmemişim. Oyunlarda X2 geçmiş. Fakat arada en fazla 10-15 fps var. Alacak kişi 7/24 oyun oynuycaksa X2 alsın. Ayrıca boş konuşmayalım demişsin. Ben burada boş konuşmadım. Lütfen bu kadar agresif olmayın.

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=120 bu da linki. Girip görün. Kimi yerde phenom geçmiş kimi yerde athlon. Ama athlon diğerini daha fazla geçmiş.

Konumuz oyun üzerine fps kıyaslaması, orada sadece 8 tane oyun testi var, yedisinde x2 555be geçmiş. Boş konuşmayalım...

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ

• Phenom kötüdür demiyoruz.

Verdiğin paraya göre oyundaki performanstan bahsediyoruz.

İyi yada kötü Athlon II x4 mü ? 4 çekirdek mi?

Her yerde Hd 5770 ile Phenom II x2 savunuculuğu yapmanıza gerek yok. Kötü demiyoruz her ikisi de güzel alınabilir seçenekler kişiye kalmıştır.

Orijinalden alıntı: Leone-510

Phenom kötüdür demiyoruz.

Verdiğin paraya göre oyundaki performanstan bahsediyoruz.

İyi yada kötü Athlon II x4 mü ? 4 çekirdek mi?

Her yerde Hd 5770 ile Phenom II x2 savunuculuğu yapmanıza gerek yok. Kötü demiyoruz her ikisi de güzel alınabilir seçenekler kişiye kalmıştır.

Kesinlikle. Fakat bu saatten sonra gidip X2 almak pek mantıklı değil. Artık yeni çıkacak oyunlar zaten 2+ çekirdek istiycek(buna bazı arkadaşlarımız karşı çıkabilir ama kaçınılmaz son). Şimdi gidip bi X2 alırsak seneye değiştiricez. Ama X4 almak daha iyi. Çünkü 4 çekirdekli, X2 ye yakın bi performans sunuyo. Ben X2 ye kötü demiyorum yanlış anlamayın. Artık alacak kişi seçer bunu.

• Arkadaşlar anlayan anlıyor, bazıları da boş yere muhalefet ediyor kendilerini YOK sayın lütfen, karşılık vermeyin...

Amaç; bütçesi kısıtlı olan arkadaşların, Phenom II'ye yönelmeleri ve ya ısrar etmeleri konusunda, bir kez daha düşünmelerini sağlamak.

X4 965 --- 300 TL seviyesinde...
    X4 635 --- 180 TL seviyesinde...
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Nihat abi sana pm den ulaşmam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Arkadaşlar anlayan anlıyor, bazıları da boş yere muhalefet ediyor kendilerini YOK sayın lütfen, karşılık vermeyin...

Amaç; bütçesi kısıtlı olan arkadaşların, Phenom II'ye yönelmeleri ve ya ısrar etmeleri konusunda, bir kez daha düşünmelerini sağlamak.

X4 965 --- 300 TL seviyesinde...
    X4 635 --- 180 TL seviyesinde...

Arkadaşım, muhalefet ederim. Sen ki bütçesi düşük insan diyerek konuyu saptırıyorsun. Athlon II X4'ün fiyat dengi 955 işlemcisi mi?
    Bir sor kendine konu başlığından farklı bir şey mi yazıyorum acaba ben diye. Konu başlığında "Phenom II ve Athlon II" diye geçiyor ki bu şartlarda phenom II X2 de konuda yer alır. Sen, belli bir kullanıcıya yönlendirme(manipülasyon) yapmaya çalışıyorsun. Kullanıcının phenom II X2 seçeneğini es geçiyorsun, sabaha kadar itiraz ederim sözlerine.
    Bütçesi 180 tl lik işlemciye yetecek bir insansa eğer senin kıyas noktan(ki yine başlıkta f/p'ye dair bir ibare geçmiyor) 150 tl lik bir phenom II x2 550be, bir 177 tl lik phenom II X2 555be alamaz mı? Bunun athlon II X4 ile kıyaslaması olmaz mı? Peki sonuç nedir? Ben bunlara yanıt veriyorum, sen sansür uygulamaya kalkıyorsun.
    İşe yarar şeyler paylaşmaya çalışıyorum, tartışma ortamından kaçmanızın alemi yok. Üstelik bunu 1-2 aydır sürekli yapıyorsunuz, siz değil ancak çocukça davranan birilerine benzemeye başladınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 15 Eylül 2010; 1:24:00 >

• Sen çok özel ve istisna bir vatandaşsın, istediğin işlemciyi al ve laf kalabalığı yapma !
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Böyle bir durum X3 ler yavaş. Daha ağır işliyor gibi bir şekilde yansıtılıyor ise biri tarafından. Dediğim durumlarda kanım kendisi hakkında yukarıda bahsettiğim üzere bellidir. Bu görüşte samimi değil ise zaten belli bir amaç için ortaya atmıştır.

Mete arkadaşımız kusura bakmasın ama bu kanıyı ortaya atması için en azından 2 farklı anakartta 2 farklı X3 ü denemesi. Ve gene X4 ile kıyaslaması gerekmektedir.
    DigitalWorld hocam başıma geleni aynen aktarıyorum. Olayda bir çok şeyi test etmek gerek yalnız eğer ispatlaması bana düşecekse.
    1. Yakın zamanda bir inceleme vasıtasıyla Cool and Quiet bug denen birşeyden haberdar oldum. Amd işlemcileri kontrol ünitesinde, görev zamanlayıcı windows sürücüsüyle bir çakışma olduğu tespit eldiği için bulunan tüm çekirdeklerin saat hızlarının teker teker değil bir arada değiştirilmesine dayalı çözüm ile bu cool and quiet sorunu phenom II işlemciler için bir şekilde atlatılmış. Ancak Athlon IIler, phenom IIlerle anakart çipsetlerinden daha geç bir tarihte çıktığı için anakart bioslarıyla bir sorun oluyormuş. Cool and Quiet güç tasarrufu özelliği açıkken işlemci saati çarpanı düşük kalabiliyormuş. Tabi performans yerlerde sürünüyormuş böyleyken... Amd ile anakart üreticileri arasında iletişim sorunu varmış, sorunun çözümü için CnQ özelliği kapatılması daha iyiymiş. İnceleme yazım tarihinin ilerisinde yeni bios ile sorunun çözülmesi mümkünmüş deniyor.
    Bununla beraber Adobe flash'ın son sürümü çok sorunlu oldu benim açımdan, habire youtube bakarken internet sürücüm çöküyor. Ancak böyle bile olsa, athlon kullanırken bahsettiğim takılma geç yazma sorunları bu son flash sürümünü yüklememden önceydi. Öyle bile olsa flashblock denen bir eklenti kullanıyorum, yani normalde flash tabanlı bir bekleme olması veya sitelerde flash çalışması mümkün gözükmüyor.
    Sonuç olarak halen çok mu cahil olduğumu düşünüyorsunuz bilgisayarlar hakkında? Athlon II 435 de phenom II 720'de kullanmaktayım, istediğim an kıyaslayabiliyorum. Öneri getirin madem, kötü niyetle yazdığım ithamında bulunuyorsanız.

• 7/24 oyun oynayacak ve bütçesi kısıtlı birine ancak Xbox öneririm. Sadece oyun oynamak için PC toplamak oldukça saçma...

PC'sini her türlü amaç için kullanacak bir kişi, yazılımların çoğu artık 4 ve üstü çekirdek desteklediği için, 4 çekirdekli bir işlemci almalıdır.

2 çekirdekli bir işlemci aynı paraya alınabilecek bir 4 çekirdekli işlemciden oldukça yavaş kalır günlük kullanım düşünüldüğünde.

Buna birçok oyunun 4 çekirdek desteği getirdiğini eklersek, oyuncularında yüksek frekanslı bir Athlon II X4 önermek yüksek frekanslı bir Phenom II X2 çekirdekli işlemci önermekten çok daha mantıklıdır.

Orijinalden alıntı: canerpense

7/24 oyun oynayacak ve bütçesi kısıtlı birine ancak Xbox öneririm. Sadece oyun oynamak için PC toplamak oldukça saçma...

PC'sini her türlü amaç için kullanacak bir kişi, yazılımların çoğu artık 4 ve üstü çekirdek desteklediği için, 4 çekirdekli bir işlemci almalıdır.

2 çekirdekli bir işlemci aynı paraya alınabilecek bir 4 çekirdekli işlemciden oldukça yavaş kalır günlük kullanım düşünüldüğünde.

Buna birçok oyunun 4 çekirdek desteği getirdiğini eklersek, oyuncularında yüksek frekanslı bir Athlon II X4 önermek yüksek frekanslı bir Phenom II X2 çekirdekli işlemci önermekten çok daha mantıklıdır.

Asıl sadece oyun oynamak için xbox almak oldukça saçma. Pc ile her bir elektronik işi halledebiliyorsun xbox asıl düşük bütçeye uygun değil. Oyunlara sahip olma bedeliyle bakmak lazım, ayrıca monitörlerin televizyonlardan daha ekonomik olması da çok tezat bir ayrıntı.
    2 çekirdekli işlemciyi kötülemişsin yine, tekrar söylüyorum Q6600 hayranı olabilirsin, bugün kullandığın veya hep hatırlayacağın işlemci olabilir ancak insanları yanlış bilgilendirmeye hiç ama HİÇ HAKKIN YOK.
    Al bak, övündüğün 4 çekirdekli işlemciler karşısında phenom II x2 neler başarıyor.
     Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir? Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir?
    Gündelik kullanım da demeyin Allah aşkına. Güç tasarrufu deseniz daha gerçekçi olur, notebooklar bile gündelik işleve yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 15 Eylül 2010; 13:43:40 >

• Mete arkadaşım sürekli X2 yi savunuyosun. Acaba X2 nin oyunlarda önde olmasında 0.3 Ghz lik hız etkili olabilir mi???

• quote:

quote:

7/24 oyun oynayacak ve bütçesi kısıtlı birine ancak Xbox öneririm. Sadece oyun oynamak için PC toplamak oldukça saçma...

Asıl sadece oyun oynamak için xbox almak oldukça saçma. Pc ile her bir elektronik işi halledebiliyorsun xbox asıl düşük bütçeye uygun değil. Oyunlara sahip olma bedeliyle bakmak lazım, ayrıca monitörlerin televizyonlardan daha ekonomik olması da çok tezat bir ayrıntı.
    2 çekirdekli işlemciyi kötülemişsin yine, tekrar söylüyorum Q6600 hayranı olabilirsin, bugün kullandığın veya hep hatırlayacağın işlemci olabilir ancak insanları yanlış bilgilendirmeye hiç ama HİÇ HAKKIN YOK.
    Al bak, övündüğün 4 çekirdekli işlemciler karşısında phenom II x2 neler başarıyor.
     Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir? Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir?
    Gündelik kullanım da demeyin Allah aşkına. Güç tasarrufu deseniz daha gerçekçi olur, notebooklar bile gündelik işleve yetiyor

Önce terbiyeli ol insanları yanlış bilgilendiren ben değilim. Sandığın gibi Intel fanatiğide değilim.

Yanıtla şunları bakalım Fanatikus arkadaşım:

Hangi cümlemde Q6600 demişim? Kullanıyorum, memnunum, öneririm o ayrı ama burda lafını bile etmemişim sayın fanatikus. Ne bu benle alıp veremediğin?

Xbox neden sadece oyun oynamak için saçma oluyor? Sadece oyun oynanabilecek en ucuz cihaz o. Normal evdeki varolan TV'yede bağlıyabiliyorsun, oyunları ücretsiz indirebilirsin vb..

Günlük kullanımda Phenom II x2'lerin çöktüğünü görüyorsundur umarım. Sadece oyundan bahsetmiyorum.

O gösterdiğin testlerde Phenom II X2, Phenom II X4'ü geçmiş aynı frekansta. Hadi bunu geçtim şu çok daha saçma:

Sempron 100 3.6ghz'de iken Q6600 3.6ghz'ü ve Athlon II X4 3.6ghz'i geçmiş. Adeta şaka gibi bir sonuç, oldukça saçma...

Yani senin gösterdiğin tabloda tek çekirdekli fi tarihinden kalma bir işlemci 4 çekirdekli aynı hızdaki işlemcileri geçmiş.

Hm.

---

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-920-overclocking_8.html#sect0

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-x2,2324-10.html

Özellikle şurada bariz olarak gözüküyor fark:

Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir?

Yukarıdaki tabloda 2.5ghz'de çalışan Phenom II X4 905e işlemcisine (sanırım en dandik X4lerden biri kendisi) nasıl geçildiğini görüyorsundur umarım.

Diğer oyunlardada 2.5ghz hızında olmasına ve çekirdek başına düşen cache belleğinin daha az olmasına karşın 905e önde...

Hep bahsettiğin güç tüketimi bakımından da Q9505'ten ve i7 860'tan bile daha kötü Phenom II X2:

Athlon II mi Phenom II mi: L3 Önbelleğin Etkisi Nedir?

İnsanları yanlış bilgilendirme diyen kişinin önce kendisine bakması gerekiyor bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 15 Eylül 2010; 17:43:47 >

• Caner, ben mi yanlış bilgilendiriyorum?
    Verdiğim crossfire performansları kıyaslamasında diyebildiğin tek şey "saçma" ise, ak koyun kara koyun belli olmuşken senin yorumunu almayalım.
    X2 550 için günlük kullanım iddiaların giderek celâlleniyor. Çökmek nasıl oluyor çok merak ettim şimdi...
    Phenom IIX2 elbette, phenom IIX4'ten yavaş olacak, bunun aksine tek cümlem yok. Saat hızı herşey değil. At gözlüğüyle bakmayalım.
    Ayrıca Amd'nin F/P lideri olduğunu hep söylerim, güç tüketiminde intel daha iyi. Zaten firmaların marka stratejisi bu yönde, AMD fiyat politikası olanı, intel güç verimini dikkate alan.
    Bir masaüstü işlemcisi olan phenom IIX2'nin performansına baksan iyi edersin, hızla konudan konuya geçmeye başladın. 20 watt fazlası var diye de başka işlemci alınacaksa rasgele diyorum.

• quote:

Caner, ben mi yanlış bilgilendiriyorum?
    Verdiğim crossfire performansları kıyaslamasında diyebildiğin tek şey "saçma" ise, ak koyun kara koyun belli olmuşken senin yorumunu almayalım.
    X2 550 için günlük kullanım iddiaların giderek celâlleniyor. Çökmek nasıl oluyor çok merak ettim şimdi...
    Phenom IIX2 elbette, phenom IIX4'ten yavaş olacak, bunun aksine tek cümlem yok. Saat hızı herşey değil. At gözlüğüyle bakmayalım.
    Ayrıca Amd'nin F/P lideri olduğunu hep söylerim, güç tüketiminde intel daha iyi. Zaten firmaların marka stratejisi bu yönde, AMD fiyat politikası olanı, intel güç verimini dikkate alan.
    Bir masaüstü işlemcisi olan phenom IIX2'nin performansına baksan iyi edersin, hızla konudan konuya geçmeye başladın. 20 watt fazlası var diye de başka işlemci alınacaksa rasgele diyorum.

-Evet yanlış bilgilendiriyorsun, birçok oyunda performansı 4 çekirdekli işlemcilere göre düşük.

-F/P lideri olabilir ama güç tüketimi konusunda çok kötü. Phenom II X4'lerle aynı gücü tüketiyor, Intel'in i7'si ile aynı...

-Günlük kullanım için tonla benchmark yapılmış verdiğim linklerde, bakabilirsin. Oyunlarda verdiği performansa oranla bu günlük kullanabileceğin programlarda çöküyor performansı.

-O teste saçma dememin sebebi fake olması:

Sempron 100 3.6ghz'de iken Q6600 3.6ghz'ü (hadi bunu geçtim diyelim...) ve Athlon II X4 3.6ghz'i (Buna ne diyeceksin?) geçmiş. Adeta şaka gibi bir sonuç, oldukça saçma...

Bunada karşıysan bir daha tartışma ortamına girmeyelim, komik oluyorsun.

• quote:

-Evet yanlış bilgilendiriyorsun, birçok oyunda performansı 4 çekirdekli işlemcilere göre düşük.

-F/P lideri olabilir ama güç tüketimi konusunda çok kötü. Phenom II X4'lerle aynı gücü tüketiyor, Intel'in i7'si ile aynı...

-Günlük kullanım için tonla benchmark yapılmış verdiğim linklerde, bakabilirsin. Oyunlarda verdiği performansa oranla bu günlük kullanabileceğin programlarda çöküyor performansı.

Sempron 100 3.6ghz'de iken Q6600 3.6ghz'ü (hadi bunu geçtim diyelim...) ve Athlon II X4 3.6ghz'i (Buna ne diyeceksin?) geçmiş. Adeta şaka gibi bir sonuç, oldukça saçma...

Yok, tartış. Hele bir neden şaka gibi olduğunu, neresinin saçma olduğunu ispat edebil, ondan sonra tartışırız.
    Sen demek phenom II lerin athlonlardan ve intel'in eski işlemcilerinden daha iyi bellek performansı olduğunu kabullenmek istemiyorsun. Peki bu bizi niye ilgilendirsin?

• tartismaniza karismak gibi olmasin ama bahsi gecen sempron'un oldugu siteyi inceledim.

http://www.legionhardware.com/articles_pages/radeon_hd_5870_crossfire_cpu_scaling_performance_part_2,9.html

sempron 100 diye bir islemci yok muhtemelen 100 serisi demek istemisler ve 140 islemcisi bu.athlonII x2'den kapamadir ve 2. cekirdegini actilar muhtemelen.cachesi de 2mb.3.6 degil 3.78 yapan bile olmus forumda var.oyun 2 den fazla cekirdek ve extra cache kullanmiyorsa sonucun o cozunurlukte ust seviye islemciler ile ayni cikmasi gayet normaldir hatta bazi oyunlar x2 islemcileri daha verimli kullanir.2560*1600 kullanmadigimiza gore bizi baglamaz dusuk cozunurluk ki 1440*900 1280x1024 gibi hala kullanilan cozunurluklerden bahsediyorum islemci kiyaslayip tartisacaksaniz boyle cozler uzerinden tartisin.baslik da cache olduguna gore uygunu budur yoksa 2560'da cache farki gosteremezsiniz.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• quote:

sempron 100 diye bir islemci yok muhtemelen 100 serisi demek istemisler ve 140 islemcisi bu.
    Dediğiniz gibi aslen sempron 140 işlemcisi. Saat hızları aynı olmadığından seri adını kullanıyorlar.

quote:

Yok, tartış. Hele bir neden şaka gibi olduğunu, neresinin saçma olduğunu ispat edebil, ondan sonra tartışırız.
    Sen demek phenom II lerin athlonlardan ve intel'in eski işlemcilerinden daha iyi bellek performansı olduğunu kabullenmek istemiyorsun. Peki bu bizi niye ilgilendirsin?

Sen nasıl bir algılamaya sahipsin yahu? Nerde demişim Phenom II'ler Athlonlardan daha iyi bellek performansı sunmuyor diye? Nasıl bişeysin sen öyle ya?!

Şaka gibi olmasının sebeplerini verdiğim linklerde görebilirsin...

Nasıl olur tek çekirdekli bir işlemci 4 çekirdekli bir işlemciyle aynı performansı verir, hemde çok eski teknolojili bir tek çekirdekli işlemci... Akıl var mantık var üstüne benim koyduğum test sonuçları var... Bizim gerçekliğimizde siz nasıl diyor " imkansiz, impossible " ama senin yaşadığın boyutta nasıl işliyor bilmiyorum...

Akıllı, mantıklı, benim yazdıklarım (senin uydurdukların değil) üzerinden tartışabileceksen tartışalım; ama bir insanın bir odunla tartışmaya girdiğinde kaybedenin insan olacağı açıktır...

Ayrıca önce benim sorularımı cevapla sonra soru sor.

Ekleme: Önemli:

Şimdi senin verdiğin örnek oyunlar için durumun neden böyle olduğu çok daha bariz açık ortaya çıkıyor:

http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/STALKER_01.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/STALKER_03.png

http://www.legionhardware.com/articles_pages/gaming_the_core_debate,5.html

Bu oyunlar çekirdek sayısına bakmıyorlar... Bu durumda senin tek çekirdekli işlemcinin karşısına X6 koysan yine geçer...

Ancak oyun oynamak için bu Phenom II X2 işlemciyi önermek yanlış olur çünkü tüm oyunlar bu şekilde değiller:

http://www.legionhardware.com/images/review/StarCraft_II_Wings_of_Liberty_Beta_Performance/Cores.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/BFBC2_01.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/FC2_01.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/SC2_01.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/SCC_04.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/ME2_01.png
    http://www.legionhardware.com/images/review/Gaming_The_Core_Debate/WiC_02.png

Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 16 Eylül 2010; 6:11:40 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.