Şimdi Ara

Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.339
Cevap
3
Favori
37.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. yazdığın sebep komik geldi. Ne havası ne özenmesi yahu! İnsanlara saçma geliyor işte veya umursamıyorlar.

Yahu sanki dini seçenler şuurluca seçiyormuş gibi yazmışsın. Daha inandığı dinin kitabını açıp okumamış ne anlatıyor diye bakmamış milyonlarca insan çıkar şu ülkeden. Yapmayın. Ayrıca inançlı olanların da alayı devlet, çevre, aile, toplum dayatması ile dine mensup oluyor. Bu dayatmaları ve sistemli beyin yıkamaları sonlandır bakalım kaç tane inançlı insan bulabiliyorsun. Çoğunluk rol kesiyor zaten. Linç yememek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle doğru, yıllardır bunu söylerim. Bildiğin Araplaştırma projesi, Arap kültürü dayatması yahu! Resmen Arapça oku, çocuğuna Arap isimleri koy, Arap gibi yaşa, Arap gibi giyin vs... Şöyle sinsice yapılan kültürel dayatmalar midemi bulandırıyor. Hiç iyi niyetle bakamıyorum böyle olaylara.

• Ateistler de deistler de kendi düşüncelerine göre yaşamayı, inanıp inanmamayı tercih ediyor ki gayet normal her insan her şeye inanamaz. Düşünce farkları vardır. Biz metafizik olayları delil olarak kabul edip inanıyoruz ama onlar ise inanmamayı tercih ediyor ki saygı duyuyorum hayatımda hiçbir insanı müslüman hristiyan ateist deist diye ayırmadım. Bayramlarda beni arayan mesaj atan hristiyan yahudi arkadaşlarımı ben de her özel günlerinde ararım mesaj atarım. Ateist arkadaşlarımı diğer hiçbir arkadaşımdan ayıramam duyduğum saygı veya beslediğim sevgi düşüncelerinden dolayı farklı olamaz çünkü inandığımız veya inanmadığımız şeyler hepimizin insan olduğu ve eşit olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Beni rahatsız eden tek şey ise twitter youtube twitch gibi platformlarda türeyen ve kendi fikrini bile oluşturamamış ergenlerin alakalı veya alakasız her tweete videoya "allah yok moruq hehehehe" gibi yazıları. İnsanların şirazesi gerçekten çok kaymış durumda. İnananın inanmayana ya da inanmayanın inanana saygısı kalmamış. Herkes kendi inandığı/düşündüğü fikrin ısrarla her yerde her ortamda her koşulda bir nevi talibanlığını yapıyor ama farkında değil. Böyle düşünen var mı bilmiyorum ama ben gerçekten herkesi seviyorum. Düşüncesinden inancından bağımsız diğer insanlara karşı saygı ve hoşgörülerinden ötürü seviyorum. Uzun oldu siz de hakkınızı helal edin herhalde xbox konusu dışında ilk kez mesaj yazıyorum. İyi forumlar herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xqwertyx21 -- 29 Aralık 2021; 4:41:43 >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

Bakın hocam çevresel faktörlerle canlı türendiğine karıncadan durduk yere zamanla filler meydana gelmesine ben inanmıyorum. Bunun neresi bilim ? Hangi akıl ve mantık bunu kabul edebilir ?

Allah bu evreni zaman-maddeye göre bina etmiş. Onun katında her şey bir anda olup bitiyor bize ise zamanla gözüküyor olabilir. Çünkü Allah zamanla sınırlı değildir onu yaratandır. Böyleyken nasıl olur da kendiliğinden çevreye dayalı türlerin oluştuğuna inanabilir bir mümin ?

Bir hücre topluluğu asla ileriye gidemez. Ona emir verilmesi gerekir. Dediğim gibi kör bir inançla değil de aklını ve vicdanını kullanan bir insan hiçbir şeyin kendiliğinden rastgele oluştuğuna inanamaz.

• Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

Hicbir bilimsel aciklama karincadan zamanla filler meydana geldigini iddia etmiyor.

1. Ancak zaman gectikce canli turlerinin cesitliliginde ciddi degisimler oldugu aksi iddia edilemez netlikte gozlemlenebiliyor.
    2. Canli turlerinin uzun sure ya da sayisal yogunluk (or: mikroorganizmalar) icinde maruz kaldigi rastlantisal degisiklerin, cevresel etkenlere uyum saglama basarimina gore hayatta kalarak degisiklige ugramis genetik materyali sonraki nesillere aktardigi hem deney hem de gozlem yoluyla kanitlanmis mutlak bir gercek.

1 ve 2 dogada neyin oldugunu anlatiyor. Ne oldugunu zaten biliyoruz, bu kisim nesnel bilgi oldugundan fikir/inanc tartismasinin konusu degil. Fikir inanc tartismasina konu olan, tarihsel surecte olaylarin nasil gelistigi.

Canli cesitliligindeki bu tarihsel degisimleri birileri "rastgele" diye acikliyor, siz de "emirle" diye acikliyorsunuz. Bence "rastgele" demekle, "Allah'in hikmeti" demek arasinda bir fark yok.

• Dinlerin bir masaldan ibaret olduğunu anladık çok şükür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt

İslam dünyasının gırtlağa kadar pisliğe batmasının sebebi Allah'ın emir ve yasaklarına uyulmaması nedeniyle olabilir mi?

Allah'ın dinine yardım edin ki Allah'ta size yardım etsin diye ayet varken apaçık saçmalamışsınız ya da cahilsiniz.

Çok uzaklara gitmenize gerek yok, bir Osmanlı dönemine bakın bir de şuan ki durumumuza =)

• Tanrı'nın inkarı ( Ateizm ) ve Yarattığına karışmaz diye görev tanımı yapma ( Deizm ) yeni bir tepki değil, İnsanoğlunun Nübüvvete verdiği binlerce yıllık bir tepkidir. Yaratılışın bir anlamı olmadığının iddia edenlerin benimsediği bir yaklaışmdır ve sanıldığı gibi çok yaygın değildir, hep azınlık kalmıştır. Artış gösterdiğini iddia etmek görecelidir, gerçeği yansıtmaz. Yaratana dönen, ibadete başlayan da çoktur ama bunun reklamını yapmaz özelidir, Ateistler medya ve popüler kültürde etkin olduklarından propaganda güçleri yüksektir.

Ben gençleri suçlamak istemem, kanları hızlı akıyor, deli dolular, hayatı "yaşamak" istiyorlar ve Din'in kendilerini sınırlandırdığını gördüklerinden tutarlı olmak adına inkar ediyorlar veya öyle imşi gibi gösteriyorlar

1- Gençlerin rol model alacakları Dindar temsil yok

2- Din dili eskidi, günümüz kavram ve anlayışına uygun bir anlatım dili geliştirilemedi.

3- Popüler kültür ve medya'da Tanrı ya yer yok, Dindar kişiler itibarsızlaştırılıyor ve Gençler Tanrısız, dinsiz takılmayı çok cool ve modern bir tutum olarak görüyorlar, Tanrıya inansalar bile açıklamaktan çekiniyorlar, inanç konusunda bilgileri çok az ya da kulaktan duyma olduğu için bu öz güvenleri zayıf.

4- Yaşam çok hızlandı, reklam ve tüketim kültürü zihinleri esir aldı, Hayattan Maksimum haz ve zevki almak temel amaç olunca durup yüksek fikirler hakkında tefekkür edecek vakti kalmadı gençlerin, dünyevi hedefler ve kariyer peşinde koşmaktan asıl meseleler , gerçek sorular es geçildi. Devletin, büyüklerin de bu konuda suçu büyük....

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

istediğin gibi istediğin kadar edebilirsin Allah'ın senin inanmana veya ibadetine ihtiyacı yok müslümanların ibadetine de ihtiyacı yok Allah'a ihtiyacı olan zavallı insanlar

müslüman olarak Allah'ın dinine inandım bu yolda gittim baktım öyle bir şey yok benim bi kaybım var mı?

yani namaz kıldım spor yapmış oldum

zekat verdim fakire yardım ettim

başkasının hakkına girmeme gayret ettim toplumsal düzeni bozmadım

hacca gittim gezmiş oldum

kurban kestim et yedim fakire et yedirdim

zina yapmadım içki içmedim insanların huzurunu bozmadım vb. uzar gider bunları Allah emrettiği için yaptım bi kaybım yok

ama gittiniz o manzarayı gördünüz siz ne yapacaksınız? geri dönme imkanınız var mı ya da başka bir planınız?

• İslam felsefesinde Ebu Bekir er Razi deizimi temellendiren görüşleri, ibni ravandi ise materyalist görüşleri ile tanınan islam felsefesinin en sıradışı iki filozofu. Bu konular geçmişte de tartışıldı bu kadar olmasada. Yine hallacı Mansur gibi günümüz sunni islamın tanrı anlayışından çok farklı anlayışları olan düşünürlerde vardı gerçi hallacının kafası gitmişti. Tanrı, din tartışılan konulardır ve ilgi çeker. Yani tartışırken birbirinizi kırmayın üzmeyin.

• balomer kullanıcısına yanıt
    Ben zaten inanmadan da senin soylediklerinj yapiyorum. Bunun icin inanmam gerekmiyor. Cunku ben iyi bir insanim zaten.
    O saydiklarin kötü insanlari dizginlemek icin yazilmis kurallar.

Eski dinlar kuran okuyan biri olarak.(ilahi dinlerken aglamisligim ) gerci simdi utaniyorum ama o zaman kucuktuk.

Dinsizlige giderken ilk safa o oluyor zaten kaybetcek neyim var bana zarari mi var.
    Ya varsa kazanirim yoksa sicarim geri dönusu yok diye avutuyorsun.
    Ama yasin ilerledikce kendini gelistirip buldukça oda sacma gelmeye basliyor. Bende oyle oldu ve hayatimdan cikardim. 10 yilda yavas yavas oldu.

Artik beynim kabul etmiyor.

Ateşe elini uzatirsan yanar. Ic gudusu dindede benim icin ayni sey artik

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Ateizm ve deizm oranının yükseldiği iddiası medyaya (bari sosyal medya de, ateistler medyada güçlüymüş  ) ve popüler kültüre değil, araştırma şirketlerinin yaptığı anketlere dayanıyor.

• İnanmak da inanmamak da tercih. İnanırsın, bu kez benim gibi inanacaksın, öyle saz çalmak da ne faslı başlıyor, tam taliban kafası
    Esas sebep, din iman deyip 7/24 çalanları izlemekten insanlar usandı, tepki koydu inanca

• benim annem de babam da kuran hafızıdır, ben de dini eğitim alarak büyüdüm. arapça öğrendim, hafız olmadım ama birsürü de ezber yaptım.

benim şu anda ateist olmamın nedeni Kuran ve din tarihini okumuş olmamdandır. yani ateist olmayı ben seçmedim. mecburi bir sonuç oldu.

zaten senin gidip seçebileceğin "ateizm" diye bir düzen yok. yani gidip de: "şu ateizm neymiş yav bi bakayım" deyip okuyabileceğiniz bir kurallar-ritüeller bütünü yok ortalıkta.

dine inanmayınca deist-agnostik-ateist üçlüsünden biri oluyosun işte.

dine neden inanmıyorum? çünkü dini okudum ve ortaya koyduğu iddianın asla gerçek olamayacağına kanaat getirdim.

din tarihi gerçek haliyle anlatılıyor olsa zaten durum çok değişir. hayber kalesinde olanları mesela anlatan yok. sorularlaislamiyet_com sitesinde bu konuyu soracak olursan sana direk fırça kayıyolar: "neden bunu soruyon ulan, kafana takıla takıla bu mu takıldı, dinsiz isen cevap vermeyiz" diye. bu "konuşulmak istenmeyen" gerçeklere sadece bi örnek. bu şekilde sayısız örnek var ama son 50 senede yazılmış islam tarihi kitaplarında gerçekler anlatılmıyor.

adam islam tarihi kitabı yazıyo, kitabın içi şöyle yazılarla dolu: "Hayber'e hak geldi, Hayber'e ışık geldi, Hayber iyilikle tanıştı, Hayber artık Allah'ın nuruyla tanıştı" tüm kitap böyle. sonra bu kitapları alıp bize okutuyolar. küçükken bu tarz kitapları okuyarak büyütüldüm ben. ve tabii ki hep: "benim dinim iyiliği yaydı" deyip duran biri oldum. sonra dedim ki: "vitesi bi üste atayım, kitaplıktaki daha büyük islam ansiklopedilerini okumaya başlayayım" sonra açtım bi okudum abovvv!! ulan gerçekler çok çok farklıymış yahu. günümüz kitaplarını yazanlar bizi resmen ayakta uyutmuşlar. o devirde yapılanların %100 zıddını yazmışlar meğerse bize! eski kitaplarda ise olaylar tüm çıplaklığı ile ve tüm detaylarıyla yazılı. zaten 1400 senedir tüm islam alimleri de yaşananları kabul ediyorlar. sadece günümüz kitapları yaşananları saklıyor. günümüz islam alimleri de işin o kısımlarını hiç dillendirmiyolar. mesela şu anda cübbeli'ye gidip: "Hayber'de neler yaşandı" diye soracak olsan, sana: "Hayber nur ile tanıştı, iyilik ve hakkaniyet artık Hayber'e ulaştı" falan gibisinden şiirsel-soyut cümleler kurup geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Aralık 2021; 10:13:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomide cin modeli dinde japon modeli sanirim

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Ben size gunumuz genclerinin Turkiye'de "din" deyince ne gordugunu soyleyeyim:

1. Bilgiye ulasmanin bu kadar kolay hale geldigi bir cagda, kendilerinden fersah fersah geride kalmis, kohne, cahil, hicbir seyden anlamayan yasli insanlarin, sanki onlarin bilmedigi bir sey biliyormuscasina otorite kesilmeye calismasini goruyorlar.
    2. Normalde guzel ahlaki temsil etmesi gereken sozde "dindar" insanlarin her turlu pislige, ahlaksizliga, yalana, hirsizliga bulasip dini bir kalkan, bir ortu gibi kullanandiklarini goruyorlar.
    3. Kendileri her turlu pisligi yaparken dini sadece genclerin hayattan keyif almalarini saglayabilecek her seye set ceken baskici, dar, basmakalip bir yasam tarzina maruz birakilma goruyorlar.
    4. Yalani, ikyuzlulugu, kifayetsizligi, adam kayirmaciligi, kul hakkini dahi gormezden gelip ahlaki sadece kendilerinden olmayanlarin bacak arasinda gozeten bir ahlaksizlar ordusu goruyorlar.
    5. "Din"den sadece arap dilini, adap kiyafetlerini, arap adetlerini kendilerine empoze etmeye calisan, ulkeye doldurduklari araplarla onlarin gelecegini calan bir nesil goruyorlar.
    6. Gencleri ulasmak istedikleri cagdas uluslar seviyesinden ortadogu batakligina cekmek isteyen yobazlar goruyorlar.
    7. Kendilerinden onceki nesillerin din hulyasina kapilip calismadan, uretmeden gecirdikleri onyillarin yukunu ve cokuntusunu sirtlamak zorunda kaldiklari bir dunya goruyorlar.
    8. Kendileri zamaninda calismadan, rahatca para kazanmis, simdi hak etmedikleri birikim sahibi olup rahata erip de adetmis, gelenekmis, bilmemneymis diye genclerin hicbir isine yaramayacak, zamaninnin coooook gerisinde kalmis sacmaliklarla ustunluk taslayan beceriksiz, vasifsiz bunaklarin her seyi ancak din ekseninde analiz ettiklerini goruyorlar.
    9. Dunyevi kararlari akil ve bilgi yerine sadece dar ve carpitilmis din kaliplari icinde vermis ihtiyarlarin onlara biraktigi dunyayi goruyorlar.
    10. Baris dini oldugun iddia edip, fetihle, kilic zoruyla, kan akitarak yayilan, din adamlarinin gunumuzde bilke kilicla vaaz verdigi bir inanc sistemi goruyorlar.
    11. Dinin beseri alanda soz sahibi oldugu her ulkede, her toprakta, her toplulukta baski, zulum, adaletsizlik, huzursuzluk ve olum goruyorlar.

Ne gormuyorlar biliyor musunuz? Dunya'da refah, huzur ve ozgurluk icinde yasayan TEK BIR musluman topluluk dahi gormuyorlar.

Bunlari gorup de hala "din" pesinde kosan sadece dinin cikar ilisklerine alet edildigi mevcut duzenden nemalanan somurgenler kaliyor. Gormeyenler de din kullanilarak somurulmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 29 Aralık 2021; 11:18:8 >
  • Herkes kendi coluk cocuğuna sahip çikarsa hicbisey olmaz anim allah

• 11 yıllık eski arabayla bu kadar oluyor. Şakka makka (:

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.