Şimdi Ara

Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.339
Cevap
3
Favori
36.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Rastgele ile bir tasarımcı yapıyor demek arasında şu büyük fark vardır

    Biri Tanrı yapıyor der öteki zaman+atom der. Nasıl fark yok ?

    Ya aradaş hemoglobin proteini bile tek başına oluşması matematiksel olarak imkansızken devasa hücre komplekslerinin kendi başlarını çevresel faktörlerle değişim geçirip bir üst türe geçmesi iddiası bir insanın kabul edebileceği en büyük aptallıklardan birisidir. Matematik ortada. Sizin dediğinizin tek bir kanıtı yok. Matematiksel bir kanıtınız bile yok.

    Ben değersiz bir proteinle her şeyin bir tasarım olduğunu kanıtlayabilirim matematiksel olarak. Bilim matematiktir. Siz felsefe yapıyorsunuz bahsettiğiniz bilim değildir. Aslında hurafelere inanıp ben bilimsel düşünüyorum diyen insanlar be kadar da gülünç. Tek bir sorgulama yok maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an insanlar para dinine inanıyor. Dinleri imanları para. Para dedin mi akan sular durur. Ne din kalır ne iman. Tarikat liderlerine bakın. Son model arabalara binerler. Lüks yaşamları vardır. Saadet zinciri gibiler. Müritleri bağış ve yardım adı altında tarikatı besler. Lideri, şeyhi artık hangi ünvanı veriyorlarsa, o da şatafat içinde yaşar. Dinlerin yoksulları yatıştırmak, zenginlere karşı ayaklanmalarını önlemek için kullanıldığını düşünüyorum. Yoksa bu adaletsizliğe herkes isyan ederdi. Cennet vaadi ile buradaki hayatlarından vazgeçmeleri , önemsemeleri ve kaderlerine boyun eğip ibadet etmeleri söyleniyor. Ama öte taraftan yönetenler, elitler, zenginler bu hayatta cenneti yaşıyorlar.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Ne alakası var yazdıklarınızın İslamla ? İslam Kurandır. Ve sanırım siz de sünni kaynakları okuyup sünni çevirilerin düşünce yapısıyla anlam verdiniz Kurana. Sünni olacağınıza ateist olun zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin kendi aklı var isteyen istediğine inanabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asla cennet için buradan vazgeçin şeyhinize sahip çımın gibi zırvalar demez İslam.

    İslam asla reaya olmayın der. Yani koyun olmayın yani bir insan size çobanlık yapamaz der. Çünkü bu Allahın verdiği akıl nimetine en büyük hakarettir kukla olmak kul olmak.

    Kuranda sence en çok yapılması istenen ibadet nedir?

    Zekat. Yalnız şimdiki sünni ve şiiler senede çok cüzi bir rakam vererek sözde farzı gerçekleştiriyorlar. Kimse Allahı kandıramaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Nasıl fark yok ?


    Ikisinin de ispati yok.


    Herhangi bir proteinin ya da hucre komplekslerinin nasil olusageldigini bilemiyor olusumuz, nasil olsutuguna dair desteksiz varsayiomlara kanit olusturmuyor.


    Ikisi de somut kanitlarin yoklugunda desteksiz kaliyor.


    Somut gozlemlerin "nasil"ini bir kisim insan "rastgele" diye acikliyor, bir kisim insan"planli tasarim" diye acikliyor. Ikisi de varsayimlara dayanan oznel inanc sistemleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 29 Aralık 2021; 11:33:2 >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    matematiği somut kanıt olarak saymıyorsanız ne diyebilirim ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    Siz matematigi kendi iddianizin ispati olarak degil, karsi tarafin iddiasinin aksinin ispati olarak one surup, onun iddiasi dogru degilse benimki dogrudur diyorsunuz.


    Karsi taraf da sadece Tanri'nin/dinin gercek olmadigina yonelik kantilar one surerek, ayni sekilde, onun iddiasi dogru degilse benimki dogrudur diyor.


    Oysa her iki iddianin da kendi dogrulugunu mutlak sekilde ispatlayan kanit yok, bu yuzden ikisi de oznel inanclar.


    Cok zor degil aslinda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 29 Aralık 2021; 11:42:38 >
  • Yıllardır bu forumdayım ve bu tartışmaları sürekli takip ederim. eskiden bolca yazardım da. sonuçta insan inanmak istediğine inanıyor. şuda bir gerçek ki islamiyete en büyük zararı müslümanlar yapıyor. deist ataist oranının fazlalaşması çok normal.

  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Ya hocam ne alakası var ? Ben, vücudumuzda saniyede milyarlarca kez üretilen hemoglobin proteinlerinin kendi başlarına belli sıralamalarla aminoasitlerin dizilmesi sonucu ortaya çıkmasının matematiksel olarak imkansız olduğunu söylüyorum.

    Tüm evrendeki maddeler aminoasit olsa, tüm zamanı yani big bangden itibaren 14 milyar yıl boyunca her saniye trilyonlarca kez aminoasitler kendi aralarında sıralamalar oluştursalar asla ama asla tek bir tane hemoglobin proteini Oluşamıyor. O olasılık bir hemoglobin proteininin oluşma olasılığının o kadar gerisinde kalıyor ki isterseniz milyar katını isterseniz katrilyon katını alın gene o olasılığa ulaşamıyorsunuz.

    Bu küçücük, vücudumuzda saniyede milyarca kez üretilen proteinin kendi kendine oluşması İmkansızken proteinden sonsuz sayıda daha kompleks yapılar olan hücreler için bir şey dememe gerek yok sanırım ?

    Hocam her şey ortada. Vicdanlı bir akıl ile bilimi bir araya getirdiğinizde Tanrı her yerde.

    Newton’ın dediği gibi “Tanrıyı, bana parmak uçlarım bile kanıtlar!”.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt

    Hıcam müslümanlar İslama zarar vermezler. Zarar verenler sünniler, şiiler ve ikiyüzlülerdir(münafıklar)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    mantık olarak doğru diyorsun. müslüman görünenler diyelim o zaman.


    konu dışı ama sünni sanıyorum kendimi. biz demi zarar veriyoruz.

  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    Ben sizinle aynı şeye inanıyorum. Sadece bunun mutlak bilgi değil, öznel inanc olduğunun farkındayım.


    Ben bir zar salladığımda sayılar rastgele gelecek diyorum ama daha atmadan sonsuz hikmet sahibi Tanrı ne geleceğini biliyor.


    Bu yüzden, benim için rastgele demekle Allah'ın hikmeti demek arasında bir fark yok.


    Oysa zarların uzaydaki başlangıç konumları, elimin uyguladığı kuvvet vektörleri, tum aerodinamik parametreleri, zarlar ile üzerinde yuvarlandığı zeminin elastikiyet katsayılarını mükemmel şekilde ölçme imkanım olsa, zarları atmadan kaç geleceğini önceden hesaplamanın mümkün olduğunu da biliyorum.


    Bu yuzden benim icin olanlar bilimin, matematiğin sonucudur demekle, Allah'ın hikmeti demek arasında bir fark yok.


    Ancak her şeyin onceden planlanmış bir tasarimla olusturuldugu, atom alti parcaciklara kadar Tanri'nin bilfiil yönettiği bir evrende "özgür irade"yi aciklayamazsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 29 Aralık 2021; 12:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuran hadis, tefsir vs yada incil tevrat herhangi bir kutsal metni objektif şekilde okuyan, değerlendiren, belirli bir bilgi birikimine sahip hemen herkes belirli bir süre sonra dinlerden çıkacaktır. bu süreç 1 okumada 1 günde olmaz çünkü zihinlerimize vurulmuş prangaların kırılması bazen 10 yıllar alabilir. mozambikte müslümanların iddia ediyorum 99% mozambikçe kuranı okumamıştır.

    İlk başta acaba dersin. sonra nasıl ya dersin. sonrası gelir ama zamanla...


    Son zamanda olan non-teist sayısındaki artışın 2 büyük nedeni var

    birincisi artık herkesin dilediği anda dilediği bilgiye ulaşabilir olması.

    ikincisi siyasal islamın mozambik ülke yönetiminde başarısız olması. Yüce Allah'ın iktidarın başarısına başarı katamaması sonucu bugün mozambik de takke düşmüş kel görünmüştür. Zira

    onların doları varsa mozambiğin Allah'ı var sözleriyle dolar uzaya çıkan ilk mozambikli olmuştur!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 30 Aralık 2021; 1:57:46 >
  • Tabii inanan olup padişah hazretlerine biat etmek lazım ‼️‼️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    bahsettiğin konuyu çok düşündüm. yeterli donanıma sahip olunca gelecek bilinebilir mi ? zarın kaç geleceğini bilebiliyorsak daha sonraki durumlarıda bilebilir miyiz ? insan faktörü olmasa dediğin gibi olacağını düşünüyorum.

  • Ateşi görünce görmek lazım o ateistleri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ateist değil,Panteistim,Evrenin canlı ve bilinci olduğunu düşünüyorum,Bizim gibi küçük canlıların bilinci varsa,Evren gibi sonsuzluğa yakın büyüklük de yapının bilinci olmaması için neden yok.


    Dinler insan beyninin geçmiş bin yıllarda ürettiği düşünce biçimidir.Doğada gördüklerine yanıt bulamadığından,Ulu güçlere yüklediler doğa olaylarını

    Bu düşünce biçimi,Bilimin 500 yılda yaptığı atağa yanıt veremeyince saldırgan duruma geçti dinler

    Hristiyanlarda 30 yıl,100 yıl din savaşları Avrupayı yaktı,Öteki dinlerde de aynı savaşlar oldu

    Sonuç: Bilimde ilerleme durdurulamıyor,Dinler de ise gerileme yavaş bile olsa artarak devam ediyor,Dinler ne kadar saldırgan olursa,dinden kaçış o kadar artıyor.


    İnsan beynini çok hafife alıyoruz,İnanılmaz yetenekler çıkarabiliyor,Örnek Nuwan Darshana gerçeğe yakın tablolar yapıyor,buyrun izleyin



    Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi.Nuwan Darshanayoutube
    Don't forget to subscribe to my channel... Learn how to paint this landscape Painting, with using acrylics. Don't forget to subscribe to stay updated for more videos! #Landscape​ #TimeLapse​#Acrylic Materials: Canvas size: 86x56 cm on stretched canvas Color used: Acrylic Paints Titanium white Black Ultramarine Blue Primary Red Cadmium Yellow Medium Deep Green Brown © 2021.Nuwan Darshana All rights reserved. https://etsy.me/3HMzcxf 🛒https://www.aartzy.com/artist/nuwan-darshana Thank You For Watching ! ......................................................................................
    https://www.youtube.com/watch?v=XxIRxuBtJpg


    Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi.
    Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 29 Aralık 2021; 15:18:48 >
  • Bu forumda baya bir dinsiz imansız mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    kimseyle herhangi bir konuda tartışmaya girmemek gerek. zaten kimse kimsenin fikrini değitiremiyo kolay kolay. zaman kaybı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.