Şimdi Ara

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin verileri sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erzurum şehrindeki Atatürk Üniversitesi, veri sızıntısıyla gündeme geldi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) web sitesinde yayımlanan veri ihlali bildirimine göre öğrencilerin ve çalışanların bilgileri sızdırıldı.

Bir personelin kullanıcı adı ve şifresini ele geçiren hackerlar, sisteme erişim sağlayarak yaklaşık 12 bin kişinin kişisel verilerini ele geçirdi. Veri sızıntısının 09.08.2023 tarihinde tespit edildiği duyuruldu.

Ayrıca Bkz.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini yapay zekayla taklit eden dolandırıcı yakalandı

Öğrencilerin aile sıra no, kütük sıra no ve cilt sıra no bilgileri sızdırıldı

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilerin ve çalışanların T.C. kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, aile sıra no, kütük sıra no, cilt sıra no, sistemde kayıtlı fiziki iletişim adresi, e-posta adresi, cep telefonu numarası, eğitim görmekte olunan birim gibi kişisel veriler sızdırıldı.

Atatürk Üniversitesi tarafından Kurula iletilen veri ihlal bildiriminde özetle;

• 09.08.2023 tarihinde işlem günlüklerinde aşırı trafik olduğunun fark edildiği,

• Yapılan incelemelerde, idari görevi olan personelin kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak, kişisel verilere yetkisiz erişim sağlandığı ve öğrenci ve çalışan bilgilerinin görüntülendiğinin tespit edildiğinin düşünüldüğü,

• İhlale konu kişisel verilerin T.C. kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, aile sıra no, kütük sıra no, cilt sıra no, sistemde kayıtlı fiziki iletişim adresi, e-posta adresi, cep telefonu numarası, eğitim görmekte olunan birim bilgileri olduğu,

• İhlalden etkilenen ilgili kişi sayısının yaklaşık 12.000 olduğu;

• İhlalden etkilenen ilgili kişi grubunun çalışanlar ve öğrenciler olduğu

bilgilerine yer verildi.

Kaynak:https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/7694/Kamuoyu-Duyurusu-Veri-Ihlali-Bildirimi-Ataturk-Universitesi

• Tüm vatandaşların kimlik numaraları vb tekrardan düzenlenmeli. Verilerimiz herkesin elinde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

Yine çalarlar kaçarı yok. Bu çalınan bilgilerle şirket, operatörde hat, abonelik vs. açmayı engellemeliler bürokratik olarak.

Açıldığı zaman da asıl kişiye en azından bir bildirim, bilgi vs. gitsin. Gizli saklı oluyor herşey.

• Bu çalışanlar kısmına açık öğretim sınavlarında görev alan MEB personelleri de dahil mi acaba? Öyleyse sayı daha da bir artar...

• Memleketin başkasının adına iş yapmakta açıkları çok, bilgileri çaldırmakta da yetenekleri çok, girişede hırsız ve dolandırıcılar cenneti yazsalar tam olacak.

• Var mı vesile olana/olanlara bir yaptırım? Cezai bir müeddiye, şeffaf bir açıklama? KAP bildirisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 20 Ağustos 2023; 02:39:45 >
  • Erzurumda üniversitenin ne işi var zaten...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

Cahit Arfın hocalık ysptığı üniversite gereksiz mi yani?? İstemezcükleri ben anlayamıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Cahit Arf'ın orada hocalık yaptığına dair bir şey bulamadım, varsa siz gösterin.

Sadece üniversite açıldıktan 2 yıl sonra halk konferasına katılmış. Buna hocalık mı diyorsunuz ?

İstemezcük diye bir şey yok, 26 bin öğrencisi varmış gogılda en son yazana göre her 4 yılda bir 26 bin mezun verse, (artan kontenjanlardan ne kadr olmuştur bilemiyorum) kaç bini iş bulabiliyor ? Kaç nitelikli kişi yetiştirilmesine ortam sağlıyor ? En son ben orada okurken insanlar özellikle teknolojiyle iç içe alanlarda okuyanlar staj yapmaya yer bulamıyordu. Yok çünkü.

Amaç istemezcük değil, nicelik değil nitelik önemli olsun diyorum.

Ayrca erzurumda 2 tane üniversite var Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin verileri sızdırıldı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 20 Ağustos 2023; 10:51:40 >
  • Vain kullanıcısına yanıt
    geçen turkcell superbox başvuruda bulundum mesaj attılar hemen kimlik numaranız üzerinden hat başvurusu yapılmıştır diye. Gelişme var fakat yeterli değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 84 Milyonun zaten mernis data bilgileri sızdırıldı, şuanda tüm firmalar açıkca yayınlasa bile asla kızmam. Olan oldu çünkü, Tiktok'a çok kısa bir aratmayla herkes adresimden tüm sülalemin telefonuna kadar erişebiliyor.

Yalnız, mevcut yetkililer bu sızıntılar karşısında aldıkları önlemleri ben şahsen takdir ediyorum. Yani işinin ehli bir kaç kişi bu konuya el atmış.

Noter'de, Tapu'da, Mahkeme işlemlerinde, Askerlik vb.. işlerde yani bir bireyin hayatını tamamiyle etkileyebilecek tüm unsurlarda sms, mail gibi sistemlerle anında bildirim gönderiyorlar. Zaten bence Avrupa'nın en güvenlikli bankacılık sistemini kullandığımızı düşünüyorum. Geriye de başka bir şey kalmıyor zaten. Şu saatten sonra olan oldu, ülkenin namusu bile sayılabilecek en hassas bilgiler sızdırıldı. Artık nasıl önlem alırız, bu bilgilerin kullanılmasını nasıl önleriz bunun üstüne araştırma yapmalılar.

• Artik obs sistemine giren personelden sms sifresi isteniyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.