Şimdi Ara

Bir otoritenin F1 hakkında eleştirileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durakta minibüs beklerken vatandaşın okuduğu gazeteye yandan ortak oluşum esnasında bi yazıya dikkatim yoğunlaştı birden. Paylaşayım dedim:

"10 kilo benzin..."
    Pazar akşamı CNNTürk'te Formula-1'in Indianapolis ayağının canlı yayını vardı.
    Yarışı anlatan spiker seyirciye bilgi verirken "10 kilo benzin araçların 0.3 saniye yavaşlamasına neden oluyor" dedi.
    Buradan yola çıkarak "Bir çeki benzin araçları acaba ne kadar yavaşlatıyor?" gibi bir problem üretilebilir.
    Benzin ne zamandan beri litre ile değil de kilo ile ölçülür oldu?
    Hata belki ufak ama can alıcı. Tıpkı sineğin mide bulandırması gibi.
    Eğer otomobil yarışlarının en önemlisini anlatıyorsanız bu tür basit hatalar yapmayacaksınız.
    Bu basit hata, seyirci için diğer teknik bilgilerin doğruluğunu da tartışmalı hale getiriyor...
    Biraz özen bu kadar zor mu?

Demiş bir mütefekkir.

Umarım ben yanlış biliyorumdur. FIA yarışta yakıt için kullanılacak miktarı kilo ile idfade ediyor. Bu şahsa sormak gerekir aslında:
    Birazcık araştırmak bu kadar zor mu? Kimsenin bilmediği bi şey buldum eureka eurekaaa!! çığlıkları atmadan önce duyduklarının doğruluğuna bi bakıp öyle yazmak gerekmez mi

http://www.sabah.com.tr/haber,A14E5C871ED64703B41A20CA6B5DD471.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 15 Temmuz 2007; 16:29:45 >

• yerim senin yazını bu yazı için sana para veren patronunun aklına şaşayım.Okuyanda çok bişey zannedecek.Zaten çoğu formula izleyicisi kiloyla ne kastedildiğini anlamıştır. çok büyük hata canım kilo ile litrenin karıştırılması veya bir anlık dalgınlık ile söylenmesi.Serhan acar formula konusundada yazıyı yazan vatandaşı kaça katlar tabi orasını tartışmak bile yersiz

• ya millet kendini ne sanıyor anlamadım ki

Orjinalden alıntı: drgladius
    Zaten çoğu formula izleyicisi kiloyla ne kastedildiğini anlamıştır. çok büyük hata canım kilo ile litrenin karıştırılması veya bir anlık dalgınlık ile söylenmesi.

Kilo ile litre nin karıştırılması gibi bir durum sözkonusu değil.Formula 1 de yakıt yükleri litre ile değil kilo ile hesap edilir zaten.

"Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır.Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
    Enzo Ferrari
  • Şöyle bir şey yazdım kendilerine:

Merhabalar;

Öncelikle Formula 1'i 10 yılı aşkın bir süredir izliyorum ve takip ediyorum. Formula 1' deki bir çok teknik konuyu da takip ederim. Maalesef hatalı olan sizsiniz. Zira Formula 1 organizasyonunu denetleyen kurum olan FIA, yakıt değerlerini litre üzerinden değil, kilo üzerinden duyurur. Hiçbir zaman için litre kullanılmaz. Formula 1' de önemli olan aracın ağırlığıdır ve yakıtın ağırlığı da aracın ağırlığına etki eder. Hiçkimse yakıtın hacminin ve farklı üreticilerin yakıtlarında kullandığı maddelerin özkütleleri nedeniyle oluşan litre/kilo oransızlığının, araçlar arasında bir dengesizliğe yol açmasını istemez.

Bu nedenlerden dolayı Formula 1'de yakıt yükünden bahsedilirken litre değil, kilo kullanılır.

Peki şimdi ben size sormak istiyorum.
    Biraz özen ve araştırma yapmadan yazı yazmak bu kadar kolay mı?

Sevgi ve saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Şöyle bir şey yazdım kendilerine:

Merhabalar;

Öncelikle Formula 1'i 10 yılı aşkın bir süredir izliyorum ve takip ediyorum. Formula 1' deki bir çok teknik konuyu da takip ederim. Maalesef hatalı olan sizsiniz. Zira Formula 1 organizasyonunu denetleyen kurum olan FIA, yakıt değerlerini litre üzerinden değil, kilo üzerinden duyurur. Hiçbir zaman için litre kullanılmaz. Formula 1' de önemli olan aracın ağırlığıdır ve yakıtın ağırlığı da aracın ağırlığına etki eder. Hiçkimse yakıtın hacminin ve farklı üreticilerin yakıtlarında kullandığı maddelerin özkütleleri nedeniyle oluşan litre/kilo oransızlığının, araçlar arasında bir dengesizliğe yol açmasını istemez.

Bu nedenlerden dolayı Formula 1'de yakıt yükünden bahsedilirken litre değil, kilo kullanılır.

Sevgi ve saygılarımla.

imza...

• quote:

Merhabalar;

Sevgi ve saygılarımla.

Sevgi ve saygı biraz gereksiz olmuş ama biz yine de kendimizi onunla bir tutmayalım haklısınız.
    Hele şu : " Hata belki ufak ama can alıcı. Tıpkı sineğin mide bulandırması gibi. " ifadesi yok mu delirtti beni yaa
    Mide bulandıran asıl kim belli oluyor bu kadar düşünceyle Şimdi bissürü insan bu şahsın eleştirisine hak verecektir ya ona tahammül etmek zor asıl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhabalar;

Sevgi ve saygılarımla.

eline sağlık Challenger ustam, kapak olmuş resmen..

şu piyasada bedavadan para kazanan o kadar çok trişkadan yazar var ki, bu da onlardan biri işte.. bi de utanmadan adamı itham etmiş akılsız cahil

Hoşçakal Efsane

• umarım Serhan Acar canlı yayında gerekli cevabı verir bu yazara

gerçi bu yazarında seviyesine inmemek gerek
    I don't care...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RedStar

quote:

Orjinalden alıntı: drgladius
    Zaten çoğu formula izleyicisi kiloyla ne kastedildiğini anlamıştır. çok büyük hata canım kilo ile litrenin karıştırılması veya bir anlık dalgınlık ile söylenmesi.

Kilo ile litre nin karıştırılması gibi bir durum sözkonusu değil.Formula 1 de yakıt yükleri litre ile değil kilo ile hesap edilir zaten.

o zaman bu daha da güzel embesil yazara bir mesaj daha sallayım bakayım yaptığı Hata belki ufak ama can alıcı. Tıpkı sineğin mide bulandırması gibi

• quote:

Nokta atışı, eline sağlık. Bi arada Serdar Turgut dengesiz bir açıklama yapmıştı

quote:

Orjinalden alıntı: maxiyavuz
    bu arada serhan acar'i elestiren pek yok gordugum kadariyla(bu konuda degil genel olarak). sonunda dogru spikeri buldu cnnturk...

Katılıyorum

• quote:

Merhabalar;

Sevgi ve saygılarımla.

bu kadar olaya son nokta konulmuştur

• Yürüyün be aslanlarım. Adamı yazdığına yazacağına pişman ettiniz.Bu yazının amacını,kime ne zarar verebileceği düşünülerek yazılmış olabileceğini açıklayabilir misiniz? Siz anlamışsınız,ben anlamadım.
    Bu arada Serhan Acar biyere gitmesin abicim yoksa izlenmez bu yarışlar.

"Biraz özen ve araştırma yapmadan yazı yazmak bu kadar kolay mı?"

Göndermesi çok güzel olmuş hatta "en önemli otomobil yarışı" ifadesine de gönderme olarak:
    Biraz özen ve araştırma yapmadan Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden birinde yazı yazmak bu kadar kolay mı?

yazılsaymış daha iyi kapak olurmuş.

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/06/21/haber,654CC405C56C4CF5864DE2CE2ACCE7DE.html

Bukadar acizce bir cevap olabilir. Hata yapmışım diyeceğine gevelemiş durmuş. Olaya bakalaım:

Bir önceki yazıda spikerin hata yaptığını ve bu hatanın çok mide bulandırıcı olduğunu ifade ederek spikeri bilgisizlik veya dikkatsizlik ile suçlayıp yazıyı hakaret derecesine getirmiş.

Seyirciler ve Serhan Acar bunun hata olmadığını hatta kendisinin hata yaptığını söylemiş; adam cevapta olayın teknik olarak yanlışlığını tartışıp olayı farklı biyere taşıyıp kendini haklı çıkarmaya çalışmış. Aslında biz bu yazıları yayın koordinatörüne yazıcakmışızki adam cevabını güzel alsın. Türkiye deki yazarların bir çoğu okadar kalitesiz (araştırmadan aciz) ve bilgisiz ki bunu anlamak mümkün değil. Oysaki bizim bildiğimiz gazeteciler araştırmacı ve buna bağlı olarak kültürlü insanlardır.

• bu yazardan iyi bi alonso taraftarı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 1 Temmuz 2007; 13:23:23 >

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Bu arada yazar arkadaşımız cevap yazmış:

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/06/21/haber,654CC405C56C4CF5864DE2CE2ACCE7DE.html

Bukadar acizce bir cevap olabilir. Hata yapmışım diyeceğine gevelemiş durmuş. Olaya bakalaım:

Bir önceki yazıda spikerin hata yaptığını ve bu hatanın çok mide bulandırıcı olduğunu ifade ederek spikeri bilgisizlik veya dikkatsizlik ile suçlayıp yazıyı hakaret derecesine getirmiş.

Seyirciler ve Serhan Acar bunun hata olmadığını hatta kendisinin hata yaptığını söylemiş; adam cevapta olayın teknik olarak yanlışlığını tartışıp olayı farklı biyere taşıyıp kendini haklı çıkarmaya çalışmış. Aslında biz bu yazıları yayın koordinatörüne yazıcakmışızki adam cevabını güzel alsın. Türkiye deki yazarların bir çoğu okadar kalitesiz (araştırmadan aciz) ve bilgisiz ki bunu anlamak mümkün değil. Oysaki bizim bildiğimiz gazeteciler araştırmacı ve buna bağlı olarak kültürlü insanlardır.

• Saygısız; ne oldum sarhoşudur bu tip insanlar. ATV binasında bana oda verdiler; ben kültürlü, ben entellektüel, ben bilgin, ben dahi kompleksleri içinde hayata bakan bir mankafa işte ne denir. Bi de zeytinyağı gibi üste çıkıyor saygısız yahu. Efendim neden kilogram olarak söylendiğini bilgilendirmesi gerekiyormuş, daha önceki programlarda vermesi de yetmezmiş! Neden? Çünkü bir programı kaçıran diğerini izleyemez miymiş? Ukala.. Her futbol maçında bütün kurallar okunuyor mu? Kendisi her yazdığı yazının sonuna kullandığı bütün imla kurallarını, söz sanatlarını ekliyor mu? Böyle bir mantık var mı? Saygısız ukala adam. Adı da ÖZAY ŞENDİR..
    Adı unutulmasın ki yarın öbür gün yazılarına itibar edilmesin; karşılaşma durumlarında kendisinden uzak durulsun. Bu tür kalitesiz insanlar bir de kendilerine yazar diyerek son derece bilge ve engin görüşlü olmayı gerektiren bir mesleği rezil ediyorlar. Popülerist kültürün ne oldum budalası..

• Allah bilir hayatında izlediği yarış sayısı bir elin parmak sayısını geçmez.
    Aklı sıra spikerin bi hatasını buldu
    Sonradan yazdığı yazıda F1 MERAKLILARI beni bombardıma tuttu demiş.Elimizde imkan olsada
    gerçek silahla seni bombardımana tutsak.F1 meraklıları derken bize laf sokmaya mı çalıştı acaba?
    F1 izleyicileri falan deseydi bari.

türkiyedeki yarışı serhan abi mi sunacak acaba?yine işimiz kanal d ye kaldı.
    tüm sezon cnn de yayınlanıyor sırf reklam için buradaki yarışı kanal d de veriyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 5 Temmuz 2007; 20:00:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.