Şimdi Ara

Atatürk'ün ayrıntılı seceresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
4.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  Atatürk'ün ayrıntılı seceresi

http://www.haberiniz.com.tr/photos/album909-Ataturkun_Saklanan_Soyagaci.html

. Atatürk’ün baba soyu; dedesi Kızıl Hafız Ahmet Efendi, büyük amcası Kızıl Hafız Mehmet Emin Efendi ve büyük halası Nimeti tarafından devam etmiştir.

2. Soyun Kızıl Hafız Ahmet Efendi tarafından gelen kolu iki kuşak devam etmiştir. Bu kolun en son temsilcisi Atatürk’ün kız kardeşi Makbule (Boysan / Atadan) Hanım’dır (Ölümü: 18.01.1956).

3. Soyun Kızıl Hafız Mehmet Emin Efendi tarafından gelen kolu, onun oğlu Salih Efendi (Erbatur) soyundan 5. kuşağı ile günümüzde devam etmektedir.

4. Soyun Nimeti Hanım tarafından gelen kolu iki kesimde devam etmiştir. Bunun kızı Hatice Hanım’dan gelen kol 5. kuşağa ulaşmıştır. Yine Nimeti’nin kızı Fatime Hanım’dan devam eden kol da 6. kuşağa ulaşmıştır.

5. Atatürk’ün anne soyu; büyük dedesi İbrahim Ağa, Mustafa Ağa ve bunların şu anda ismini bilemediğimiz bir kardeşi tarafından devam etmiştir.

6. İbrahim Ağa’nın oğlu olan Atatürk’ün anneden dedesi Sofizade Feyzullah Efendi tarafından gelen kol, 7. kuşağa ulaşmış bulunuyor.

7. Soyun Mustafa Ağa tarafından devam eden kolu ise 6. Kuşak ile günümüzde devam etmektedir.

8. Soyun ismini şu anda bilmediğimiz temsilcisinden devam eden kolu da 8. Kuşağa ulaşmış bulunuyor.

9. Atatürk’ün şeceresinde toplam 286 kişi tespit edilebilmektedir. Bunun 184’ü Baba; 102’si ise Anne soyu mensubudur.

10. Baba soyunda tespit edilebilen 184 kişiden 12’si Kızıl Hafız Ahmet Efendi kolundan, 66’sı Kızıl Hafız Mehmet Emin Efendi kolundan ve 106’sı Nimeti Hanım kolundan gelmektedir.

11. Baba soyunun 184 mensubu arasında 88 erkek, 92 kadın vardır. 4’ünün ismi belli olmadığı için cinsiyetleri tespit edilememektedir.

12. Baba soyu mensuplarının 147’sinin soyadları tespit edilebilmekte; 37’kişinin soyadları bilinmemektedir. Bilinebilen toplam 36 farklı soyadı vardır. Harf sırasına göre ve adetleriyle birlikte bunlar şu şekildedir: AKAN (2), AKAY (2), ALTAY (4), ANUL (2), APAYDIN (2), ARSAN (7), ATADAN (1), ATAM (15), ATATÜRK (1), AYSAN (2), BASUTER (2), BAŞARAN (1), BAŞKORU (9), ÇINAR (2), EKE (3), ERBATUR (13), ERENAY (8), EVYAPAN (1), GÖNÜL (1), GÜLENÇ (2), HATİPOĞLU (2), HOŞGÖR (2), KANIPAK (3), KISA (2), KORAL (2), KULA (3), ORCAY (5), ÖZDAMAR (1), ÖZER (4), SÖĞÜTLÜGİL (11), SUNER (1), TELLİOĞLU (7), TOSUN (3), ÜLKÜATAM (14), VASSAF (4), YORGANCI (4). Adet olarak “ATAM, ERBATUR, SÖĞÜTLÜGİL ve ÜLKÜATAM” soyadlarını taşıyanlar diğerlerine göre sayıca çoktur.

13. Anne soyu ferleri bilinen ilk şahıs olan Molla Hasan ile birlikte toplam 102 kişidir. Bunun 30’u İbrahim Ağa kolundan; 1’i Hacı Sıtkı kolundan; 38’i de Mustafa Ağa kolundan; 32’isi de Molla Hasan’ın ismini bilemediğimiz çocuğunun kolundan gelmektedir.

14. Anne soyunun 102 mensubu arasında 54 erkek, 44 kadın vardır. 4’ünün ismi belli olmadığı için cinsiyetleri tespit edilememektedir.

15. Anne soyu mensuplarının soyadları genellikle tespit edilememektedir. Tespit edilebilen soyadları harf sırasına göre şu şekildedir: ALDIRMA, ARAL, ATADAN, ATATÜRK, ESMEN, KUZULU, SÜMER.

Şüphesiz bu çalışmanın tam ve eksiksiz olduğu iddiasında değiliz. Bu çalışma; mevcut bilgi ve belgelerin analizine dayanmaktadır. Yeni bilgi ve belgelerin bu çalışmayı geliştirmesi, buradaki bazı (varsa) yanlışlık ve eksiklikleri gidermesi doğaldır.
    Yazı çook uzun devamı: http://www.haberiniz.com.tr/yazilar/koseyazisi61839-Ataturkun_Saklanan_Soyagaci.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 23 Ocak 2015; 16:33:18 >

• Derlemeyi sen mi yaptın. Eline sağlık
  • Güzel konu. Bazıları da çıkıp Mustafa Kemal'in babasının kayıdı yoktur, anası Yahudi'dir gibi abuk subuk şeyleri gerçekmiş gibi arsız arsız anlatma yüzsüzlüğü içinde hala.

Murat Bardakçı aynı zamanda Kurtuluş Savaşı sırasında Zübeyde Hanım'ın oğlu için bağış yaptığını gösteren bir belgeyi göstermişti programında. Orada Aliz Rıza Bey'in adı da geçiyor.

Ali Güler'in yazdığı Aleykümesselam kitabı da okunmalı bence, içinde Mustafa Kemal'in bilinen bütün akrabaları yazıyor tek tek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Derlemeyi sen mi yaptın. Eline sağlık

Yok hocam,kaynağı koydum.
  • Elinize sağlık neredeyse son günlerde birkaç tarihci bozuntusu Atatürkü selanikli değilde çorumlu yapacaklar.Geçenlerde Türkçe Ezan'ı biraz araştırayım dedim de o kadar kötü niyetli tarihci üremiş ki neredeyse Atamdan soğuyacaktım .Allaha çok şükürki eski arşiv ve kaynaklar gerçekleri birer birer gösteriyor .
  • mstgc kullanıcısına yanıt
    Türkçe ezan konusunda halen destekçiyim anlamadan,okumadan,araştırmadan bir dinin mensubu oluyorlar ya yazık bu insanlara.

Teşekkürler hocam bilgiler için ilkkez görüyorum bunu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • türk halkının 15 kuşaklık seceresinin ermenistana yakacak olarak tren vagonlarıyla satılmasını da araştırabilirsiniz bu konuya ek olarak. kim sattı sürpriz?
  • byob kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz anlatır mısın baktım ama bulamadım malesef ilk kez duyuyorum bunu.
  • https://eksisozluk.com/osmanli-arsivlerinin-satilmasi--1473685

çeşitli kaynaklar var, ben bizzat kaymakamlıktan öğrendim fakat bu bilgiler biraz yardımcı olabilir. bulgarlara, ermenilere satılmıştır.

not : olay 1919-1935 yıllarında gerçekleşmiştir ve olaylar inönü'nün eseri olmasına rağmen o zamanlarda inönünün tam imza yetkisi yoktur, atatürkün onayıyla yapılmıştır.

quote:

kaynakça:
    bulgaristan'a satılan evrak ve cumhuriyet dönemi arşiv çalışmaları-ankara: başbakanlık devlet arşivleri genel müdürlüğü, 1993-xxxv, 604 s.-(t.c. başbakanlık devlet arşivleri genel müdürlüğü, cumhuriyet arşivi daire başkanlığı)
    http://www.devletarsivleri.gov.tr/…in19/yayin19.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 18 Ocak 2014; 14:24:49 >

Yanlış birşey fakat yorum yapamıycam tam olarak bilmeden. Dikkatimi şu çekti : üzerine daksil çekip osmanlı yerine israil yazılması ile israil'in tarih ders kitapları arasında yer almasına vesile olacak hadise. zira israil ömrü hayatı boyunca kaç memlekette cihan-ı harp yapmış da bir yerleri alın teri ile fethetmiş.

ediş bücüş: peki daksili çeken kim, tabi ki de amerika!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capped Twins.

Yanlış birşey fakat yorum yapamıycam tam olarak bilmeden. Dikkatimi şu çekti : üzerine daksil çekip osmanlı yerine israil yazılması ile israil'in tarih ders kitapları arasında yer almasına vesile olacak hadise. zira israil ömrü hayatı boyunca kaç memlekette cihan-ı harp yapmış da bir yerleri alın teri ile fethetmiş.

ediş bücüş: peki daksili çeken kim, tabi ki de amerika!!

ben sadece extra bilgi olarak verdim. içinde illaki yanlış bilgiler vardır, çünkü türkiyede işini düzgün yapan adam yok ki kayıt secere işleri düzgün olsun

şundan emin olabilirsin sağıyla soluyla memleketle falan işim olmaz. kaymakamlığa gittiğimde bizim soy kütüğünün ermenistana satıldığını öğrendim, bunu paylaşmak istedim sadece.

Şu an geçmişi sorgulamaktan daha önemli şeyler var. Duruma göre ben de katılıcam eyleme.
  • Eline emeğine sağlık.
  • Çok güzel bilgi teşekkür ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akrabalarından biri Yurdun Söğütlügil

Adam eskiden müzik grubu kurmuş...

Tarihin Arka odasına kızı ile birlikte çıkmıştı,şimdi yayını bulamadım,yükleyen kişi tarih atarak yüklediği için...Bulunca eklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 3 Haziran 2015; 1:51:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.