Şimdi Ara

ATATÜRK'ün A'dan Z'ye Sözleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
135
Cevap
9
Favori
23.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: onlyone

quote:

Orjinalden alıntı: TaskayA.ppb

« Hilâfeti muhafaza edeceğiz. Şu şartla ki, Büyük Millet Meclisi ve millet, hilâfetin dayanacağı bir mesnet ve kuvvet olacaktır. »
    02. 11. 1922, Bursa, Le Petit Parisien Muhabirine Demeç.

« Hilâfet, geçmişin bir rüyası olup, zamanımızda varlık nedeni yoktu… »
    25. 11. 1924, Matin Gazetesi Yazarı Madam Titaniya’ya Demeç.

180 derece dönmüş, amacım yermek değil ama bu dönüş planlarını gerçekleştirmek için gerektiği zaman gerektiği şeyi söyleyen biri olduğunun kanıtıdır.peki bu durumda bizim ilke diye bağlanıp benimsediğimiz şeylerin ilerde değiştirilmek üzere söylenmediğine nasıl emin olabiliriz?peki ozamn neden 70 yıl önce söylenmiş sözlere bağlanıyoruz boşuna?hemde 2 yılda bu kadar farklılaşabilecek sözler olmasına rağmen...

amacım polemik yaratmak değil cidden merakımdan soruyorum mantıklı bir şekilde açıklayacak kimse var mı?

Şu anki cumhuriyetin temelinin atılabilmesi o günkü görüşlerle mümkün değildi. Çünkü hilafet ilerleme girişimlerine ters, halkı yönlendirecek bir şey olarak kullanıldı. Bugün din üzerinden halk nasıl yönlendiriliyorsa aynısı o dönemde olmuştur. Zaten cumhuriyet tarihini okumuş biri bugünkü durumla o günkü durumun birebir nasıl aynı olduğunu görür.
    Hilafeti bir anda kaldırıyorum diye ortaya çıkarsan, halkla karşı karşıya gelirsin. Ama yapacaklarını halka anlatarak, hedeflerini halka benimseterek halkı da arkana alırsan o zaman bunun kaldırılması seni halkla karşı karşıya getirmez. Bu yüzden hilafet konusunda bu yol izlenmiştir. Ayrıca bu soruyu sorduğuna göre 1 kere dahi olsun bu ülkenin nasıl kurulduğunu okumamışsın demektir. Bunların hepsi o dönemi anlatan tarih kitaplarında yer alır. Bir ara göz atın.

Bugünkü ilkeler ideal rejimi kurmak için ve cumhuriyete temel oluşturması için ortaya konmuştur. Birileri kafasına göre değiştirsin diye değil. İlke dediğiniz şeyler ülkenin temelidir. Binanın temeliyle oynamanın ne demek olduğunu anlatmaya gerek yok sanıyorum. Boşu boşuna bağlanıyoruz derken siz kendinizi kastedin burada. Çoğul konuşmayın. Bizler bunu boşu boşuna olarak görmüyoruz. Çünkü bunların ne kadar ciddi şeyler olduğunun farkındayız.

• Emeğine sağlık hocam eyvallah
  • atatürçü düşünce kitabının yanıda bi ekte vardı bunlardan daha fazlasıda mevcut

bu konuya gelirsek baslık super olmuş
    emeğine saglık okadar ugraşmışmsın teşekkürederim .
  • Harika
  • Yukarı
  • TEŞEKKÜRLER GÜZEL PAYLAŞIM.AMA ANLAYANA.
  • yukarı
  • emeğinize sağlık
  • Çok güzel olmuş, eline sağlık....
  • yukarı
  • Diğer Üyelerin Görmeleri Dileği ile ...
  • yunanlılar için söylediği şu söze hasta oluyorum

Geldikleri gibi giderler

denizden geldiler denize döküldüler.
  • paylaşım için teşekkürler
  • Çok güzel paylaşım arkadaşım, teşekkürler...
  • Konuyu favorilerime,sözleri bilgisayarıma ekliyorum.Bunları buraya koyduğun için teşekkürler.
  • Yukarı
  • Atatürk konuları neden ilgi çekmiyor acaba?
  • bir arkadaşım forum sitesi kurdu. boşnakforum diye. orda bile Atatürk için ayrılmış bölümler var. burda ise banlanıyo bu konu hakkında yazı yazanlar.. çok ayıp...
  • Hepsini okumadım ..ama hiç boş söz olmadığına eminim...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.