Şimdi Ara

Atatürk size ne yaptı ? Atatürk bu kadar kötü bir adam mı ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

Atatürk düşmanı değilim ama her insanın hataları olur.

Biri bana açıklasın ben amerikada cübbe işe rahatça sokakda gezebilirken. İşe okula kafamda sarık , cübbem ve sakalımda gidebilirken. Aynı şeyleri neden türkiyede yapamıyorum.

Biri bana açıklasın. 1000 yılı aşkındır kullandığımız arap alfabesi ki öyle bir kullanmışız ki hattaçılık denen typografi efsanesi var. Şuanda tüm arapların bir üstünlük simgesi olarak kullandığı türkçe lehçesi var. Bunu bir köşeye bırakıp da latin aşfabesine geçince ne oldu? Kaybettiğimiz şeylerin yanında ne kazandık? Bu kazandığımızı iddaa ettiğiniz şeyleri latin alfabesine geçmemize mi borçluyuz? Rusyanın amerikadan sonra tüm dünyaya kafa tutabilen 2. Ülke olmasının sebebi latin alfabesi kullanması mıdır? Ya da suudi arabistan, kuveyt gibi ülkelerin dünyanın kişi başına düşen milli gelirinin çok olması latin alfabesi yüzünden midir? Çinin gelişmesi, japonların yaptıkları, güney korenin çıkardığı markalar... Bunların hepsi latin alfabesi yüzünden mi oldu. Aaaaa bak görüyormusun hiçbiri latin alfabesi kullanmıyor... Ne garip dimi.... Amerika dese ki bundan sonra latin alfabesinin kullanılmasını yasaklıyorum herkes arap alfabesi kullanacak. Ne olur?

Biri bana cevap versin ya nolur? Biz bu savaşı kazandık mı? Babalarımız analarımız öldü biz özgür olduk. Sonra bize ne dediler "istediğin giysisi giyemezsiz", "istediğin dili konuşamazsın" , "istediğin dili öğrenemezsin" , "o kitabı okuyanazsın","o okula gidemezsin", "bilim yapamazsın, çoban olacaksın" ,"sen artık ikinci sınıf bir insansın"

Atatürkden nefret etmiyorum. Ama koskoca bir savaşın tüm başarılarının üstüne yüklendiği bir insandır.

Çanakkale savaşını atatürk kazanmamıştır. Alman komutan kazanmıştr. Yunanları denize ismet inönü dökmüştür. Doğudaki illeri atatürk savunmamıştır. Sonradan kendisine karşı çıktığı için öldürttüğü insanlar savunmuştur. Dinimizi de onlar savunmuştur. Eğer biz bugün buradaysak bu atatürk sayesinde asla değildir. Şehitlerimiz sayesindedir.

İlk iki maddeyi okudum gerisini okuma gereği duymadım cunku arastirilmadan sorular sorular ama yinede cevaplayayim.

İlk olarak neden ülkemizde sarikla gezilmez. Cok basit. Çünkü kurtuluş savaşı zamanında sarıklı cübbeli insanlar düşmanlarla anlaşarak halkın işgallere ses çıkarmaması için halkı bastırmaya çalışmıştır. Hatta bu insanlardan oluşan bir grup bile vardi. İsimleri nasihat heyeti idi. Bu heyette bulunan sarıklı cübbeli kişiler İngiliz ve fransız askerlerine türklerin ve müslümanların direniş göstermemesi gerektiğini halka anlatmaya çalışmıştır. Halk bu kişilere güvenmiş ve işgallere bir sure ses çıkarmamıştır.taki bazı şehirlerde düşman askerleri analarimiza saldırınca ya kadar. Birazcık anlamış olmalısın. Hatta güncel bir ornek vereyim. Gecen bir müslüman ülkede bir sarıklı cübbeli adam bir kadını kuran yaktı diyerek halka linç ettirdi. İste boyle durumların yaşanmaması için ülkemizde bu kıyafetlerle dolaşmak yasak.

İkincisi olan harf devrimi ise çok daha basit bir olaydır. Savastannsinra harf devrimi yapılmadan once halkın okuma yazma oranını arttırmak için eski düzende kurslar açılmış ve halk eski yazı ile okuma yazmayı öğrenememiştir. Bu girişimden sonra alfabe değişmiştir. Yani arap harflerine düşman olan bir kişi nasıl tüm ülkede arap harfleri ile okuma yazma öğreten kurslar acar ki bunu açıklayabilir misin.

Yani 100 yıl önce 100 kişilik bir grubun yaptığı hareketlerden ötürü, 1 karının yalanından dolayı 100 yıl sonra tüm halkın ve dinin karakterini, haklarını çiğneyebiliriz sana göre? bu mu yani bilgili insan? daha 10 yıl önce amerikada yaşanan şeyler, hala ISIS denen belanın lafları dolaşırken ben cübbe ile amerika sokaklarında gezebiliyor muyum?

EVET! işte senin gibi insanlarla, özendiğiniz insanlar arasındaki fark bu!.

Çok basit birşey diyorum. Eğer benim giydiğim giysi seni rahatsız ediyorsa, hiç bana laiklikten, özgürlüklerden, demokrasiden bahsetmeyin çünkü azınızı açmaya hakkınız yok. Saygı ve sevgi yoksunu bir halk, kemalini recebini önüne koyup anca lider sanarsınız.

Bu "geri kafalı" halkın anca padişahları, önderleri, liderleri olur zaten. Mustafası olur recebi olur cengiz hanı olur fatihi olur. Bunlarla övünür onları yüceltir, laf söyletmez, ilahlaştırır, hikayeler yazar uzattıkça uzatır. Hayatını bu insanların gölgesinde geçirir ve onların yaptıklarıyla kendini tatmin eder. İster üniversitede hoca ol ister köyde çoban. Gerçekleri söyleyenler her zaman düşman zaten.

Gene okumayacaksın sanırım çünkü sende biliyorsun dediklerimin doğruluğunu... Ben gene de sorayım... Bundan 100 yıl sonra Atatürkten bahsettikleri gibi Recepden de bahsedecekler. O zaman hangimiz haklı olacak?

Kimseyi putlastirip ilahlastirmam. Laubali uslubunuzu size aynen iade ediyorum. Adam akilli ilk ikinsorunuzu yanitladim. Eğer cevap almak istiyorsanız cevap almaya degeceknsorular sorun. Yüz yil önceki olaylar diyerek ne demek istiyorsunuz. Bu ülkede 5 yıl önce bir doktor kendisini allah olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldı. NASA gibi bir kurumu gereksiz gören cubbelilerin peşinden hala binlerce kişi kosmuyor mu. Efendi efendi tartışma istiyorsan efendi efendi sorular sor. Aksi halde uzatmanin alemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 21 Mayıs 2015; 0:55:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• atatürk denince neden direk osmanlı düsmanı olarak algılanıyo dh osmaniye cemiyeti midir nedir direk atlıyorlar yaranız mı var ?
  • Bu konuda tartışan arkadaşlara "Metin karabaşoğlu - Kertenkele Çukuru" adlı kitabı öneririm.

• Valanis kullanıcısına yanıt
    kardeşim atatürke gareziniz ne nerde atatürk chp cumhuriyet görsem sizin üyeler gelip sacmalayıp gidiyor osmanlı 600 yıllık imparatorluk son 100 yılı hasta adam olarak geçirdi teknolojiden bilimden uzak padişahların zevki sefasıyla geçti son 100 yıl dedim daha fazla ama asıl çöküş son 100 yıl atatürk olmasa türkiye olmazmıydı olurdu niye olmasın ama ankara çevresindenki 5-6 ilden ibaret olurdu allaha şükür atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür edip geçin saygı duyun atatürkü çok yüceltiyorsunuz diyosun cuhmuriyetimizi o kurdu ve yakın geçmişte hayatını tam anlamıyla onun biliyoruz o zaman siz osmanlıcılar da meteye atillaya saygı duymuyosunuz fatihi çok yüceltiyosunuz unutma fatihte atam atatürkte ikiside eşit biri fethetti biri kurtardı cahilsiniz cahill
  • Zamanında tam temizlik yapamamış ondan dolayı kızgınım..Keşke az daha içeydi diycem de içilmeyecek gibi değil ki..Koca bi milletin kaderi elinde..Ah canım güzel insanım..Şu ülkenin varolma sebebi..Mekanı cennet olsun..
  • Fatih ve Kanuni atamdır derken sadece bir örnekti ne yani siz bundan sadece onları atam olarak gördüğümü mü sanıyorsunuz? cumhuriyet den öncekilerin hepsi atamdır demeye getirmiştim ki zavallının biri de hepsinin isimlerini sırayla yazmamı bekliyor adı üstünde sadece örnek veriyorum ve cumhuriyet öncesindekiler diyorum daha nasıl açıklayabilirim ki gereksiz boş muhabbetler yapıyorsunuz. Hem atatürk size ne yaptı diye konu aç sonra yaptıklarını söyleyince de buna katlanamama! bu akıl alacak iş değil, sen burada m.kemalin vekili değilsin ki senin haddine de değil, böyle bir soruyu sorup sonra insanların cevaplarını yarıda kesip atıp yüzlerine vurur gibi siz birşey bilmiyorsunuz cahilsiniz deyip geç oh ne güzel savunma mekanızması, bana birini hatırlattı nedense oda cahil kelimesini dilinden düşürmüyor.. birileri hep sizin haddinize değil onu eleştirmek diye yarıda kestirip atıyor olayları hem bunları konuşalım diye konu açıyorsunuz sonra insanları vatan hainliği vs.. bir sürü mesnetsiz şeylerle suçluyorsunuz.. Akıl tutulması bu olsa gerek sonra bak biz her şeyi medeni bir şekilde konuşuyoruz diye kendi kendinizi kandıra durun.

"Cahille girme münakaşaya; Ya Sinirini zıplatır Havaya , Yada yazık olur Adabına" ... Hz.Mevlana

Bir kez daha bu sözün ne kadar haklı olduğunun görmüş oldum.

• Valanis kullanıcısına yanıt
    evet kesin hepsi demişsndr o zaman örneğini meteyle atillayla ver yada o örneklerin arasına bi tanesini koy bu söze sonuna kadar katılıyorum çünkü şuan sinirim zıpladı adabımda bozulmak üzere hadi ananıda al git sizin meşhur başkanızın sözü
  • Conkbayırında Anzakları durduran Mustafa Kemali herkes anlatıyorda. Meggidoda 750 İngiliz kaybına karşı 5bin askerin şehit 75bin askerin esir olmasına sebep olan Mustafa Kemal neden Kemalistlerce anlatılmıyor? Tarihimizi bile değiştirdiniz yazıklar olsun. Kut'ta İngilizlere tarihlerinin en büyük yenilgisini Alman paşayla yaşattık. Meggidoda tarihimizin en büyük yenilgisini M.Kemalle yaşadık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PREDATOR066 -- 21 Mayıs 2015; 17:25:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

quote:

Orijinalden alıntı: Rotting Christ

Türklükle islam birmis hic güleceğim yoktu.Attila, Mete Fars zatenTürkmen katili mezhepçi Selim'i, tibbiyelileri sırf padişahım çok yasa demedi diye denize döken Abdulhamiti atası olarak gören adam halkın içinden çıkma Atatürk'ü atası olarak görmüyor bak sen şu işe Neden?:
    Çünkü Atatürk benim kulum ol demedi demokrasiyi getirdi bu şeriatçı yobaz tayfa kudurdu tabi.
    Neden?:
    Çünkü Atatürk kadına hak tanıdı, oy kullandırtti.Kadına insan olduğunu yeniden hatırlattı.Aaa ama olur mu hiç kadınlar bizim padişahımızın hareminde çalışabilir
    sadece.
    Neden?:Çünkü Atatürk 600 yıl sonra bir millete Türk olduğunu hatırlattı sadece Ata değil Namık Kemal ve bir çok aydının da katkısı var tabi.Osmanlı adı verilen(milletin adı Osmanlı milletiymiş bak sen bak bu nasıl bir super-egodur ya) asimile edilmiş halkı ortadan kaldırdı, Türkmenler, Türkler artik gayrimüslimlerden daha çok vergi vermek zorunda değildi, kapitülasyon adı verilen saçmalık ortadan kalktı.Kendi devletinde levantenden, Araptan daha ezik değildin artık.Sağolsun Demirci Mehmet Efeler, Yörük Aliler, Osmanlı degilde öz be öz halkın evlatları yiğitler o levanten konaklarını birer birer yıktı.

Sonra CHP niye kazanamadı diyin. Osmanlı'ya hakaret eden adam bu kadar + alırsa tabi kazanamaz.

Kandorfeyta namı diğer troll üstat.Yörükler efeler olmasaydı seni o padişahların kurtaracak mıydı bakalım?Daha liselisin tarih bilgin kıt biliyorum da bir git Celali isyanlarını, Türkmen, Bektaşi isyanlarını araştır bakalım halk ne kadar memnunmuş.Zannediyorsunuz ki o dönemde olsaydık su an bolluk içinde yaşayacaktınız.YOK ÖYLE BİR DÜNYA.
    O dönemde olsaydık su an memleketinde değersiz bir vergi kaynağı çiftçi olacaktın yaşın gelince de seni alacaklardı askere ya da tekke ve zaviyelerde bilim adı altında binlerce çocuğun içinde kalacaktın, orda sırf ailesi bakamadığı için gönderilen çocuklar olduğunu farkedip belki köylünün işçinin halini anlardın çok sevdiğin Osmanlinda.He diyorsan ben Osmanogullarindanim ya da ne bileyim toprak agasi torunuyum ya da aşiretimiz var falan o zaman eyvallah sen de haklisin tabi refah içinde yaşayacaktın.Ama o kast sisteminin altındaki çiftçinin, işçinin ahı illa bir gün tutacaktı padişahlar gibi kelle koltuk olma ihtimalin de yüksek tabi.

• quote:

quote:

quote:

Türklükle islam birmis hic güleceğim yoktu.Attila, Mete Fars zatenTürkmen katili mezhepçi Selim'i, tibbiyelileri sırf padişahım çok yasa demedi diye denize döken Abdulhamiti atası olarak gören adam halkın içinden çıkma Atatürk'ü atası olarak görmüyor bak sen şu işe Neden?:
    Çünkü Atatürk benim kulum ol demedi demokrasiyi getirdi bu şeriatçı yobaz tayfa kudurdu tabi.
    Neden?:
    Çünkü Atatürk kadına hak tanıdı, oy kullandırtti.Kadına insan olduğunu yeniden hatırlattı.Aaa ama olur mu hiç kadınlar bizim padişahımızın hareminde çalışabilir
    sadece.
    Neden?:Çünkü Atatürk 600 yıl sonra bir millete Türk olduğunu hatırlattı sadece Ata değil Namık Kemal ve bir çok aydının da katkısı var tabi.Osmanlı adı verilen(milletin adı Osmanlı milletiymiş bak sen bak bu nasıl bir super-egodur ya) asimile edilmiş halkı ortadan kaldırdı, Türkmenler, Türkler artik gayrimüslimlerden daha çok vergi vermek zorunda değildi, kapitülasyon adı verilen saçmalık ortadan kalktı.Kendi devletinde levantenden, Araptan daha ezik değildin artık.Sağolsun Demirci Mehmet Efeler, Yörük Aliler, Osmanlı degilde öz be öz halkın evlatları yiğitler o levanten konaklarını birer birer yıktı.

Sonra CHP niye kazanamadı diyin. Osmanlı'ya hakaret eden adam bu kadar + alırsa tabi kazanamaz.

Kandorfeyta namı diğer troll üstat.Yörükler efeler olmasaydı seni o padişahların kurtaracak mıydı bakalım?Daha liselisin tarih bilgin kıt biliyorum da bir git Celali isyanlarını, Türkmen, Bektaşi isyanlarını araştır bakalım halk ne kadar memnunmuş.Zannediyorsunuz ki o dönemde olsaydık su an bolluk içinde yaşayacaktınız.YOK ÖYLE BİR DÜNYA.
    O dönemde olsaydık su an memleketinde değersiz bir vergi kaynağı çiftçi olacaktın yaşın gelince de seni alacaklardı askere ya da tekke ve zaviyelerde bilim adı altında binlerce çocuğun içinde kalacaktın, orda sırf ailesi bakamadığı için gönderilen çocuklar olduğunu farkedip belki köylünün işçinin halini anlardın çok sevdiğin Osmanlinda.He diyorsan ben Osmanogullarindanim ya da ne bileyim toprak agasi torunuyum ya da aşiretimiz var falan o zaman eyvallah sen de haklisin tabi refah içinde yaşayacaktın.Ama o kast sisteminin altındaki çiftçinin, işçinin ahı illa bir gün tutacaktı padişahlar gibi kelle koltuk olma ihtimalin de yüksek tabi.

Kardeşim yaşınız küçük yaşınızın yetmediği şeyleri bırakın abileriniz tartışsın. Bir de kendini büyük gösterme çabaları için 21 yaşındaki adama liseli demeyin. İşe yaramaz. Az tarih bilgini geliştir öyle konuşalım dersleri iyi dinle.

• quote:

Orijinalden alıntı: PREDATOR066

Conkbayırında Anzakları durduran Mustafa Kemali herkes anlatıyorda. Meggidoda 750 İngiliz kaybına karşı 5bin askerin şehit 75bin askerin esir olmasına sebep olan Mustafa Kemal neden Kemalistlerce anlatılmıyor? Tarihimizi bile değiştirdiniz yazıklar olsun. Kut'ta İngilizlere tarihlerinin en büyük yenilgisini Alman paşayla yaşattık. Meggidoda tarihimizin en büyük yenilgisini M.Kemalle yaşadık...

Ulan gelde sövme ya sabır. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmasaydi bugun ingiliz ve amerikan mandası altında yaşayacaktın gerçi akp sayesinde oyle olduk zaten..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?:
    sadece.

Kardeşim yaşınız küçük yaşınızın yetmediği şeyleri bırakın abileriniz tartışsın. Bir de kendini büyük gösterme çabaları için 21 yaşındaki adama liseli demeyin. İşe yaramaz. Az tarih bilgini geliştir öyle konuşalım dersleri iyi dinle.

Sen cidden komik cocukmussun yaBak benim profilimde yaşım hatta nerde oturduğum bile yazıyor.Seni burda ifşa ettiklerini bilmedigimi de sanma.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden?:
    sadece.

Sen cidden komik cocukmussun yaBak benim profilimde yaşım hatta nerde oturduğum bile yazıyor.Seni burda ifşa ettiklerini bilmedigimi de sanma.

O ifşaya inanan sen ve senin gibiler işte.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.