Şimdi Ara

Atatürk, Elon Musk, Arda Ayten, filozof atakan,vb. Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu insanlar toplumun bildiği en çok kitap okuyan bilgili insanlar
    Yılda 135,100,2500,250 gibi yüksek sayılarda kitap okuyan insanlar.
    Nasıl oluyorda bu kadar fazla kitap okuyorlar?
    Ben nasıl bu kadar fazla kitap okurum?
    Hızlı okuma teknikleri ile okumuyorlar bu insanlarda farklı olan ne?
    Kısa sürede Çok kitap nasıl okunur?
    Çok kitap okumanın avantajı ne?
    Forumda çok kitap okuyan var mı?
    Normal okuma hızı ve kitabı anlama hızımız nasıl artar?
    Teknik bilmeden çok sayıda nasıl kitap okunur?
    Diksiyon gelişimi için faydası olur mu?

Kısaca sorum;
    Nasıl yapıyorlar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Adetlere çok takılmışsın. Niceliklere değil, niteliklere bak. İşine yaramayacak şeyi öğrenmek hammalıktır, bilginlik öyle bir şey değil. Felsefe bölümünde konunu gördüm o yüzden bilginlik böyle bir şey değil diyorum. Binlerce kitabı üzerinde düşünemeden okumanın da sana hiçbir faydası yok. Nitelikli okumaya bak. Saydığın insanların (ki filozof Atakan'ı oraya koyman çok saçma, Arda Ayten kim tanımıyorum, bu insanların Atatürk'ün yanında olması son derece garip) kudreti sadece çok okumalarında yatmıyor. Atatürk bir fikir adamıdır aynı zamanda. Okuduklarını tefekkür edip bir fikir sentezleyebilmiştir. Çok okuyup çok bilgi edinmek seni iyi bir hafız yapar, fazlası değil. Bir sonraki adım olan düşünce üretmek, eleştirel bakmak, kavramları analiz etmekse okumanın niteliğiyle alakalı, nicelikle değil. Nitelikli okumalar yapmaya bak.
  • Konsantrasyon ve yoğunlaşma işi. Bu hem okumanı sağlar hem de .ok okumaktan ziyade konsantre olup okuduğun üzerine düşünebildiğin için diğer insanlardan ayrılırsın. Yani en başta kitap okuyan insanın yalnız kalması lazım. Odanda, masanda, herhangi bir yerde tek başına, rahatsız edilmeden kalabiliyor olman lazım ki konsantre olabilesin, düşünebilesin. Yalnız kalmakla kastım sadece fiziksel değil. Cep telefonları, bilgisayarlar da bizi yalnız bırakmıyor. Habire bi bildirim, bi mesaj ya da en basitinden DH'ye girip insanlara yazabilme imkanı yalnız kalmamızı engelliyor. Yalnız kalmak nitelikli bir okuma yapmanın ilk adımı çünkü yoğunlaşma ve düşünme imkanı veriyor.
  • Hmm teşekkürler.
    Ama çok fazla bu miktar
    Yani tamam bu yöntem ile 60 kitap okunur ama 100,200 zor.

• bir şeye önce başlamak lazım, başlamadan şu işte en üst seviyeye gelip yapayım dersen hiç bir şey olmaz, kitap okumak istiyorsan eline alacaksın okuyacaksın, hızlı okuma teknikleri ile 2 günde 1 kitap bitirecek seviyeye gelip başlarım dersen geri kalan her şey gibi bunda da bir sonuç alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 15 Nisan 2020; 20:23:59 >
  • Vakit ayıracaksın hocam beğendiğin senin hoşuna giden sende merak uyandıran kitapları, makaleleri, ansiklopedileri okuman lazım. ilk başta yavaş olabilir ama sen ne kadar üstüne düşersen hem daha iyi anlarsın hem okuman geli?ir. Şunu da unutma artık kitap bilgi vermez internet gibi bir bilgi yığını varken kitaptan bilgi arayamazsın ama kitap senin karar verme ve düşünme hızını geliştir, hayal gücünü artırır kitap okumanın da asıl amacı bunlardır

• Pisakko55 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• Süreklilik işi bir dönem geliyor ayda 10 kitap okuyorum bir dönem geliyor 1 ay hiç okumuyorum konsantrasyon anahtar telefonu ne zaman azaltsam inanılmaz kitap okuyorum küçükken çok fazla okuduğum için tekniğe ihtiyaç duymuyorum zaten hızlı bitiyor edebiyat hocamız göz hareketleriyle ilgili bir şey öğretmişti denedim ters etki yaptı bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 100net100k -- 15 Nisan 2020; 20:31:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hm anladım,ben çok telefon kullanmam gerekirse internet almam.

• MamiSTARK kullanıcısına yanıt
    Adetlere çok takılmışsın. Niceliklere değil, niteliklere bak. İşine yaramayacak şeyi öğrenmek hammalıktır, bilginlik öyle bir şey değil. Felsefe bölümünde konunu gördüm o yüzden bilginlik böyle bir şey değil diyorum. Binlerce kitabı üzerinde düşünemeden okumanın da sana hiçbir faydası yok. Nitelikli okumaya bak. Saydığın insanların (ki filozof Atakan'ı oraya koyman çok saçma, Arda Ayten kim tanımıyorum, bu insanların Atatürk'ün yanında olması son derece garip) kudreti sadece çok okumalarında yatmıyor. Atatürk bir fikir adamıdır aynı zamanda. Okuduklarını tefekkür edip bir fikir sentezleyebilmiştir. Çok okuyup çok bilgi edinmek seni iyi bir hafız yapar, fazlası değil. Bir sonraki adım olan düşünce üretmek, eleştirel bakmak, kavramları analiz etmekse okumanın niteliğiyle alakalı, nicelikle değil. Nitelikli okumalar yapmaya bak.
  • Arda Ayten filozof Atakan ne abi vereceğin örneklerle kafam girsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TED konuşmalarını izle

• xuanchi X kullanıcısına yanıt
    Arda Ayten kim milyoner ı kazanan yılda 135 kitap okumuş bir bilgili insan

• Bilmediğimi söylemedim dostum da kitap denilince akla Warren buffet veya bill gates yerine sosyal medyada dillerde Gezen şahısların örnek verilmesi aşırı saçma geldi

• xuanchi X kullanıcısına yanıt
    Millet en çok bu insanları tanıyor o yüzden.

• hocam bu alışkanlık meselesi biraz,eğer izlemediysen dr.dodo nun kanalında bu konuyla alakalı güzel bir video var ayrıca ig hesabına da bakabilirsin. alışkanlık edindikten sonrası kolay başlangıçta önceki arkadaşların da dediği gibi ilgini çeken tarza yönelirsen daha iyi olur. okuma hızı vs. ne durumdasınız bilmiyorum ama günde 50 sayfa okursanız kısa sürede çok yol katettiğinizi görebilirsiniz.
  • ebediamele E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• Klatho K kullanıcısına yanıt
    Boş yapma.

• Elvis Presley, Michael Jackson, Barış Manço, Dilberay, Arsız Bela...

• neinname kullanıcısına yanıt
    Hansjsjsjs

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.