Şimdi Ara

Atatürk döneminde genelev yapılan camiler var öyle mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Abdullah Akın diye bir herif, üniversitenin televizyon kanalına çıktı, “1924 yılında camiler kapatıldı, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler var” dedi.

*

Çanakkale ve Bursa'da bu genelevlerin adresini bilen var mı?

*

Çanakkale ve Bursa'da camiler genelev yapılsa, hem de Atatürk tarafından yapılsa, bunun gizli kalması, duyulmaması mümkün mü?

*

Genelev olarak kullanılan camileri sadece bu ilahiyatçı herif bildiğine göre, insan merak ediyor haliyle… Bu sapıkça yalanın kaynağı ne?

*

Eminim hiç şaşırmayacaksınız…Bu sapıkça yalanın kaynağı, kafasında fesle dolaşan tımarhanelik Kadir Mısıroğlu!

*

2012 yılında Akp yandaşı televizyon kanalında “tarih sohbetleri” programına katıldı, tarihte ilk kez o gün, “İsmet paşa döneminde, Çanakkale'de bir cami kerhane yapılmıştır, Sebilürreşad koleksiyonuna baksınlar, fotoğrafı var” dedi.

*

Yani, adıyla sanıyla “belgeli kaynak” gösterdi.
    “Fotoğrafı var” dedi.

*

Sebilürreşad, haftalık bir dergiydi… 1908'de Mehmet Akif Ersoy'un kuruculuğunda “Sırat-ı Müstakim” adıyla çıkarıldı. 1912'de adını değiştirdi, “Sebilürreşad” oldu. 1966'da kapandı.

*

Ama… 2016'da tekrar açıldı. Akp himayesinde açıldı. Yayın hayatına başlaması nedeniyle TBMM Kültür Evi'nde etkinlik düzenlendi. TBMM'de milletvekili odalarına dağıtıldı. Hatta, asrın liderimiz bu dergiye makale bile yazdı.
    Ayrıca… Akp'li Bağcılar belediyesi, Sebilürreşad dergisinin Mehmet Akif Ersoy dönemindeki eski sayılarını, günümüz Türkçesiyle kitaplaştırdı, sayı sayı, cilt cilt, eksiksiz bastırdı.

*

E şimdi buradan Akp'ye açık çağrı yapıyorum…
    Sebilürreşad dergisinin arşivi komple elinizde olduğuna göre, cilt cilt bastırdığınıza göre, “İsmet İnönü döneminde Çanakkale'de kerhane yapılan caminin fotoğrafı”nı gösterebilir misiniz?

*

O fotoğraf var olsaydı, bu sapıkça yalan gerçek olsaydı, bugüne kadar onbinlerce defa miting kürsüsünden göstermezler miydi?

*

Bitmedi…

*

Tımarhanelik fesli “İsmet paşa döneminde Çanakkale'de bir cami kerhane yapıldı” yalanını söylemişti.
    Gel gör ki…
    Onsekiz Mart Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi olan herif, bu yalanı daha da ilerletiyor.
    Hem “Atatürk döneminde yapıldığını” söylüyor, hem de “sadece Çanakkale'de yapılmadığını, Bursa'da da yapıldığını” söylüyor.

*

Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, milli eğitim bakanı, diyanet işleri başkanı, YÖK başkanı, Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü, Akp'li Bursa büyükşehir belediye başkanı, Akp'li Bursa valisi, Bursa'da Atatürk tarafından kerhane yapılan camiyi gösterebilir mi?

*

Devlet kerhane yapılan caminin yerini bilmiyorsa, o devlete devlet denir mi?
    Yok eğer böyle bir kerhane yoksa, bu sapıkça yalana sessiz kalan devlete devlet denir mi?

*

Bitmedi…

*

En önemlisi…

*

“1924 yılında camiler kapatıldı, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler var” diyen ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Abdullah Akın'ın yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.
    “Cumhuriyet Dönemi Din Eğitimi 1920-1950” adıyla basıldı.

*

Bu kitabı hangi yayınevi bastı biliyor musunuz?
    Ensar Neşriyat!

*

Ensar Vakfı'nın yayınevi!

*

Ensar Vakfı'nın yurdunda 10 yaşındaki gariban oğlan çocuklarına yıllarca tecavüz edilmesine gıkını çıkarmayacaksın, üstünü örtmeye çalışacaksın, sonra da utanmadan ilahiyatçı akademisyen ayaklarıyla televizyona çıkıp “1924 yılında camiler kapatıldı, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler var” diyeceksin öyle mi?

*

Lafı hiç eğip bükmeyelim…
    Allahsız bunlar, Allahsız.

http://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/ataturk-doneminde-genelev-yapilan-camiler-var-oyle-mi-2250804/

• Arsa mı bulamamışlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Power

Arsa mı bulamamışlar?

Evet arsa çok kıymetliymiş taa bu günün emlak değerini düşünmüşler..
  • Tam "salağın teki kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" durumu.
    Ülkenin sorunlarına bak, bizim enerjimizi harcadığımız konulara bak.
  • boş haber tartışıldı bitti bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Power

Arsa mı bulamamışlar?

Evet arsa çok kıymetliymiş taa bu günün emlak değerini düşünmüşler..

Hayır cami kapatılması olayları olmuş falan da, genel ev yapılması ne tür bir fantazidir?ona istinaden dedim...genel ev yapacak arsa mı kalmamış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnetic Power -- 27 Şubat 2018; 20:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Tam "salağın teki kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" durumu.

Bunun gibi bir sey yazmak icin girdim konuya. Yani gercekten sunu hangi kalite sahibi bir ülke oturup tartisir. Ne gereksiz, ne bos ve ne cahilce bir gündem konusu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Magnetic Power kullanıcısına yanıt
    Bunların din anlayışı belden aşağıya çalışıyor..Beyin devamlı oralarda, işleri güçleri fantezi vs..

Sallamak bedava, ortalığı karıştırmak yağcılık..Hemde din üzerinden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn under Moon

quote:

Tam "salağın teki kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" durumu.

Bunun gibi bir sey yazmak icin girdim konuya. Yani gercekten sunu hangi kalite sahibi bir ülke oturup tartisir. Ne gereksiz, ne bos ve ne cahilce bir gündem konusu.

Maalesef ama ...........
  • Neyse silelim.
    Gereksiz biri yüzünden ban yemeyelim.
    He he.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 28 Şubat 2018; 0:46:54 >
  • Lan camide oda mı var?Ayrılabilecek alan mı var?Birbirlerine baka baka mı yapıyorlarmış?Araya perde çekildi desen,akustiği ne yapacaksın?Restore mi etmişler sırf o işi yapmak için?

Hadi bu kadar ayrıntıyı ayarladın diyelim,camiden bozma geneleve halk gider mi,kafanız basıyor mu buna gerçekten?Kapatıldı de anlarım,ahır yapıldı de onu da anlarım ama,oha artık.Ahır yaptılar dedik epey tuttu,bir de bunu deneyelim demişler sanki.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Aktrollüklerini gizlemek için, "iktidarıda eleştiriyoruz" diyebilmek için bazen muhalif mesajlar atıyorlar. Ama çok yapmacık olduğu için hemen belli oluyor tabi :)

Sanırım benden bahsediyorsun.
    Neden kendimi gizlemek zorundaymışım? Size borcum mu var?
    Asıl gizlemek yerine tam Akp fanatiği olma zamanı. "Hadi gücün yetiyorsa engelle yetmiyorsa hazmet" de diyebilirdim. Ama öyle düşünmüyorum.
    Bu senin kendi fesatlığın olmuş. Senin gibiler, insanları zorla fanatik Akpli yapıyor.
    Benim gibiler, senin gibiler için bir şans.

"Senin gibiler, insanları zorla fanatik Akpli yapıyor."

Bu güne dek yaşanan her şeye rağmen AKP fanatiği olabilmek de sağlam, irade diyeyim, ister. Tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 27 Şubat 2018; 23:49:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.