Şimdi Ara

Atasun Rezaleti - Eksik İADE - HILLTOWN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Atasun Optik'ten gözlük camı reçetemle elimde var olan çerçeveye cam yaptırmak istedim. Normalde tanıdığım optikçiye yaptırıyordum ama öğrencilik hali üniversiteyi il dışında okuduğumdan Atasun'a yaptırayım problem çıkarsa götürmem kolay olur diye buraya karar verdim.

İlk etapta camlar için 84 liralık bir ödeme yaptım. Bu ödediğim fiyatın içinde 74 lira olan bana ait olan cam tutarı ve Turuncu Garanti dedikleri 10 liralık bir garanti vardı. Fakat gözlüğün camının kalınlığını biraz fazla buldum. 30 gün içinde değişim yapma hakkı olduğunu istersem bir üst paketteki daha ince camın fiyat farkını ödeyerek camı değiştirebileceğimi söylediler. Ardından il dışına çıktım ve İstanbul'da Hilltown AVM içindeki Atasun'da üst paketle değişmek üzere 159 lira daha ödeme yaptım. Bu arada Turuncu Garanti'yi de önceki camla birlikte iade ettim çünkü değiştirdiğim cam kırılmaya karşı dayanıklı olduğu için ve her camın garantisi üst pakette daha da arttığı için (yeni cam için 100 lira istediler) gerek duymadım. Yeni camı verdiğim camın şeklinde makineyle kestiler ve inceltilmiş halde geldi. Fakat gözlük camı benim iade ettiğim cam şeklinde değildi camın şeklinin değişip değişmeyeceğini defalarca satış elemanına sormama ve birebir aynısı olacak fakat daha ince olacak demesine rağmen cam farklıydı. Gözlük camı benim için önemli çünkü çerçevesiz gözlük kullanıyorum. Camların aynı olduğunu iddia ettiler. Önceki cam ile yeni camı üst üste getirince aynı olmuyordu. Camı gözlükten sökelim daha iyi görün dediler tamam dedim. Ne kadar sürede sökersiniz dedim? Vurgulayarak yarım saat alır dedi. Altı üstü çerçevesiz cam söküyorsun. Ne yarım saati? Bekleyeceğim dedim söktüğü yerin önünde bekledim oturun isterseniz diyorlar güya yarım saat sürecek. Başında bekledim 5 dakikada sökmek durumunda kaldılar. Hani 30 dakikaydı? Getirdik eski camı koydum yenisinin üstüne yanlardan hep taşıyor aynı değil elinizle bile çıkıntıları hissediyorsunuz. Birebir getirdim üstüne görmüyorsanız elleyin diyorum elimden almaya çalışıyor dokunmuyor kendi yamuk yumuk üst üste getiriyor aynı demeye getiriyor. Her nasıl olduysa yanlardan taştığına kendi de ikna olunca makine kesiyor hata olmaz birebir aynı keser diyen çalışanlar hop bir baktım milimetrik oynamış olabilir önceki camın kalınlığından dolayı demeye başladı. 10 dakika önce ne diyordun? Bu arada milimetrik değil birkaç santimetre oynamıştı. Getirdiğiniz cam kalındı ondan olmuş vs derken iade edilmesini istedim. İade edildi de ama nasıl edildi?

159 lira olan tek çekim yaptığım ödemede sorun yok. 84 liralık 3 taksite böldürdüğüm ilk şubede yaptığım ödeme bana 24 lira olarak ilk taksitiyle iade edilmiş. Taksitli iadeyi bilirsiniz banka öder ardından hemen iade yatar. Kaç taksite böldürürseniz o kadar ay bu döngü devam eder. Bana yatırılması gerekilen iade 3 ay boyunca aylık 28 liraydı. Ama bu hesapla totalde benden (küsüratları yazmıyorum) 84 lira alınıp 3 ay sonunda 74 lira geri yatacak. Aradaki 10 lira Turuncu Garanti oluyor. Şube onu iade etmeyi unutmuş. 84 liralık ödemeyi yaptığım şubeyle görüştüm, iadeyi yaptığım şube ile görüşmemi istedi, Hilltown şubesinin Turuncu Garanti'yi iade etmeyi unuttuklarını söyledi. Bu arada bu şubeyle görüşmeden önce Müşteri Hizmetlerine iadeyle alakalı talep de bırakmıştım. Hilltown şubesini aradım. Fakat önce tam yattığını söyleyen daha sonra fişlerimin tutarlarını birebir topladığımdaysa onu merkezle görüşmeniz gerek SGK ne kadar ödedi hesaplayamayız diyor?

Ulan SGK faturada düşmüyor ki ben bunu kendi hesabımla ödemişim sen eksik yatırıyorsun küsüratına kadar tutuyor 10 lira eksik. O da diğer şubenin de onayladığı Turuncu Garanti. Daha berbatı var mı bu firmadan? 10 lirasında değilim üzerinizden SGK'dan aldığı 15 liralık reçeteleri, sizin ödediğiniz 6 liralık katılım paylarını saymıyorum bile. Bir de ben bunlar yüzünden iki kere doktora gittim. Doktorda aldığınız reçete kullanıldı diye gözlük için bir daha doktora gidip bir daha katılım payı ödeyip bir daha SGK'dan para alınacak üstüne bir de doktorda sıra bekleyeceksiniz. Kaç kere okudum AVM optikçisinde yaptırmayın diye ama başka seçeneğim yoktu. Ama onun iadesini alıcam, artık para sembolikleşti bu kadar sorun çıkartıp haftalarca bekleten firmayı o parayı ödemezlerse tüm fiş ve makbuzlarımla Hakem Heyeti'ne vericem. Aşağı tüm SS'leri koyuyorum hiç kimseye de bu saçma kurumdan gözlük falan almamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Merak eden de denesin.

Benim ödediğim 84 lira 3 taksit:

Bana ödenen iadenin 3 taksitli hali benim ödediğimden düşük:

Sorunsuz iade olan kesim:

Faturaları da yükleyecektim ama site daha fazla resimi ekletmedi. Ekleyebilirsem editleyeceğim. Öne çıkarırsanız çok sevinirim. Teşekkürler hepinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 3 Ekim 2019; 17:54:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Atasun Optik Turuncu Garanti: Eksik İade Sorunu

Atasun Optik'in sunduğu Turuncu Garanti, belirli çerçeve ve güneş gözlüğü modelleri için ek koruma sağlayan bir garantidir. Bu garanti kapsamında, ürünlerde üretim veya malzeme kaynaklı kusurların giderilmesi veya ürünün değiştirilmesi taahhüt edilir.

Ancak son zamanlarda, bazı müşterilerin Atasun Optik'ten satın aldıkları ürünlerde eksik iade yaşadıkları yönünde şikayetler ortaya çıkmıştır. Bu müşteriler, kusurlu olduklarını iddia ettikleri ürünleri iade ettiklerini, ancak garanti kapsamında tam iade almadıklarını bildirmektedirler.

Atasun Optik'in Turuncu Garanti kapsamı aşağıdaki gibidir:

• Üretim veya malzeme kaynaklı kusurlar
    • Garanti süresi içinde iade

Eksik iade sorunu yaşayan müşteriler, Atasun Optik'in Turuncu Garanti koşullarına uygun olarak tam iade talep etme hakkına sahiptir. Garanti kapsamında tam iade almamış müşterilerin, konuyu Atasun Optik müşteri hizmetleri ile görüşmeleri önerilir.

Turuncu Garanti Hakkında Sık Sorulan Sorular

• Turuncu Garanti nedir? Turuncu Garanti, Atasun Optik'ten satın alınan belirli çerçeve ve güneş gözlüğü modellerinde üretim veya malzeme kaynaklı kusurlara karşı ek koruma sağlayan bir garantidir.
    • Atasun Turuncu Garanti neleri kapsar? Atasun Turuncu Garanti, yalnızca üretim veya malzeme kaynaklı kusurları kapsar.
    • Turuncu Garanti süresi ne kadardır? Turuncu Garanti'nin süresi, satın alınan ürüne göre değişmektedir.
    • Ürünümü iade etmek istiyorum. Tam iade alabilir miyim? Turuncu Garanti koşullarına uygun olarak iade edilen ürünler için tam iade yapılmalıdır.
    • Turuncu Garantimi nasıl sorgularım? Turuncu Garantinizi, Atasun Optik mağazalarından veya müşteri hizmetleri numarasından sorgulatabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yahu bu kadar mı duyarsız olduk? 100 kişiye yakın konuya giren var bir tane yazan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atasun'dan geçen sene kendime optik gözlük aldım, camları sanki puslu gibi, her zaman kullanmadığım için sorun etmedim, zaten ilk defa gözlük kullanıyordum.
    sonra bu sene oğluma devamlı kullandığı gözlüğü küçük gelmeye başladığı için Atasun'dan yeni bir gözlük ve aynı numarada cam aldım, tıpkı benimki gibi puslu veya buğulu gibi, kirli gibi bir hali vardı. çocuk kullanamadı, oysa numarası değişmemişti. ertesi gün gelip biraz para ödeyip başka bir camla değişim istedik. yeni camlar takıldı, yine aynı, çocuk kullanamadı.

yani Atasun bedava verse artık oradan bir şey almam. Önünden bile geçmiyorum, sinirlerim tepeme çıkıyor.
  • akhenaten kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya yazdığınız için teşekkürler. Sorunu çözdüm. Paramı geri iade aldım. Ama kimseye tavsiye etmiyorum. Ürünlerinde dediğiniz gibi çok sıkıntı çıkıyor zaten bunun için iade etmiştim. Onu bile geri almak istemediler. Reklam yapmaya gelince iade var diye bastıra bastıra söylüyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.