Şimdi Ara

Atanmaya hak kazandım ama askerlik sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 31 aralıkta tecilim bitiyor. Güvenlik soruşturması sürecindeyim şuan. Sene bitmeden sağlık muayenelerini falan bitirsem sevk işlemleri oluyor galiba. Sevk sürecinde olunca atanmamda bir sorun olur mu ? ya da 6 ay erteleme gibi bir durum olabilir mi ? Daha önce böyle bir durumda olan biri bilgilendirirse sevinirim

• Askerlik muayenesinden sonra sevk tarihini erteleyemiyorsun diye biliyorum. Aynı şekilde atandıktan sonra da dosya teslim tarihleri oluyor, onu da erteleyemiyorsun. En iyisi askerlik şubesine git durumu anlat onlar yol göstersin. Belki bir şekilde tecil falan oluyordur. Atandığınız kurumun idari birimine de ulaşıp durumu anlatın onlar da bir yol gösterir (muhtemelen bizi ilgilendirmez tarzı bir cevap gelecek ama yine de bı arayın)

Not: Aslında üniversite mezunuysanız herhangi bir açık öğretim fakültesine ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırıp öğrencilik dolayısıyla tecil etmeyi deneyebilirsiniz. YKS şartı falan yok sadece bir dönemlik kayıt ücreti (geçen sene 4-5k falandı) ödersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık ayında yoklama + aile hekimi askerlik muayenesi işlemlerini tamamlayın (aralık sonuna da bırakmayın). En azından Mayıs 2026ya kadar süreniz olacak. Atamaya kadar sizi götürür herhalde. Bu süre içinde kaçak falan sayılmıyorsunuz.

@ozturk.b
    Mezuniyetinle eşdeğer başka bir bölüm okumak tecil hakkı sağlamaz. Erteleme alabilmek için mezuniyetin akademik olarak bir üstüne çıkmanız lazım.
    5. Maddeye bakarsınız
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Edit : Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Kasım 2025; 1:15:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.