Şimdi Ara

Atama işi olarak İstanbul yerine urfayı seçmem sizce hata mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Ben Eylül ayında şanlıurfaya sınıf öğretmeni olarak atandım. Sıralamam gayet iyiydi ve şanlıurfayı arkadaşım olduğu için seçtim.

    İstanbul bizim atamamızda açılmıştı ve aşağıya açılan ilçeleri attım. Buralarda başahşehirde çok lüks olan okullarda var etrafında 4400 tlye kiralık evler var fakat çekmeköy ve diğer ilçeler gibi uygun fiyatlı yerlerde var. Atama zamanında kiminle konuşsam ekonomi çok zor, ev kiraları, ulaşım yeme içme vs çok pahalı dendi ve yazmadım. Son zamanlardada ciddi pişmanlık oluştu Şanlıurfayı seçtiğim için.


    Siz ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hocam ben de yakında atanacağım inşallah. İstanbulu asla yazmayı düşünmüyorum. Hatay, Bandırma, Adana üçlüsünden birini yazmayı düşünüyorum. İstanbulda kazandığım parayla ayı zor çıkarırım buralarda en azından cebimde param kalır.

  • Memurların büyük bir çoğunluğu İstanbul dışında tercih yapıyorlar çünkü belirttiğin gibi İstanbul pahalı ve memur geliri sabit. Gerçi mülteci akınından sonra Gaziantep ve Şanlıurfa gibi yerlerde de kiralar oldukça artmış. Memur çift tanıdıklarımın çoğu Anadolu'da ve oldukça mutlular. Ne kadar kira ödüyorsun?

  • bizde Hatay açılmıştı hocam ama kötü yerleri. Şuda istanbulda açılan yerler. Pişmanım Şanlıurfaya geldiğime.. Çok iyi düşün. Arkadaşmış falan dinleme Atama işi olarak İstanbul yerine urfayı seçmem sizce hata mı? Atama işi olarak İstanbul yerine urfayı seçmem sizce hata mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Çöp bir apartmanda 2+1 eski bir eve 700 Tl. Sırf merkezde diye. İstanbula baktım hocam mesela yukarıda açılan çekmeköy alemdar çatalmeşe okuöy yanında 1000 tlye çok güzel minik evler var ama en azından benim ev gibi kokmuyor. Yani demek istediğim yerine göre mi hocam istanbulda ev kiraları?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Urfada kalın hocam memur maaşıyla istanbulda yaşanmaz istanbul fabrikatör vs özel sektörün cennetidir . Çok büyük şehir olsun istiyorsanız Ankaraya gelmeyi deneyin derim kiralar vs daha uygun.

  • Zeze1 kullanıcısına yanıt

    Evet, semte göre değişiyor oldukça. Benim bildiğim ortalama semtlerde 1500-3000 lira arasında değişiyor kiralar. 1000 lira oldukça iyiymiş. Tekrar tercih etme şansın var mı?

  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    Hocam sınıf öğretmeni il içinde oynayamıyor pek 😀 Ama memur bir eş bulursam Ankara seçeneklerim arasında . En azından imkanları var ve büyük şehir. Urfa yaşanacak yer değil hocam. İnsanı çok acaip. Eğitim olarak son sıralarda bir yerde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • keşke öyle bir imkan verseler valla. Körü körüne tercih yaptım malesef. Şimdi kiralara falan baktıkça içim gidiyor. Büyün şehrin artıları var eksilerinden fazla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeze1

    bizde Hatay açılmıştı hocam ama kötü yerleri. Şuda istanbulda açılan yerler. Pişmanım Şanlıurfaya geldiğime.. Çok iyi düşün. Arkadaşmış falan dinleme

    Arkadaşım yok ama bu 3 yerde akrabam çok Atama işi olarak İstanbul yerine urfayı seçmem sizce hata mı?  merkez açılıyor bizde ama bana gelir mi bilmitorum dua edin hocam merkeze çıkayım Atama işi olarak İstanbul yerine urfayı seçmem sizce hata mı? 





  • ben 38. sıradaydım bir atama kaydı bende mezun değildim diye. 1071 den 38e yükseldim. İnşallah istediğin yere gidersin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ya ne işin var Suriye sınırında arapların yanında
    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RagosSyn R kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence de gelmeyin artık istanbula. taşımıyor bu kadar nüfusu.


    sınf öğretmeni maaşı ne kadar merak ettim?

  • Ben de öğretmenlik okuyorum hocam, açıkçası puanım yetse bile batıyı tercih etmem. Doğu'nun hem öğrenci profili hem de veli profili Batı'ya göre daha ılımlı.

  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    hocam maaş konusuna girince yatarak para alıyorsun diyenler damla şimdi. Sana özelden atayım yalnış anlama beni.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    O kadar emin olma 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Csb

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt

    Puuhauauhaua


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcdaly kullanıcısına yanıt

    Yeni atanmış bir öğretmenin net maaşı 4250 TL, ek dersin saati de 15 lira 64 kuruş. Yıllık vergi dilimleri falan oluyor onları hesaba katmazsak okul öncesi öğretmeni veya sınıf öğretmeni ortalama 5000 TL civarı maaş alıyor.


    Bazı arkadaşlar öğretmenlik deyince bütün branşların eşit şartlarda olduğunu zannediyor. Örneğin; lisede görev yapan personelle temel eğitimde görev yapan personel arasında dağlarca fark var. Tabi her branşın kendine göre zorlukları var, tekrar sorsalar tekrar temel eğitim öğretmenliklerinden birini okumak isterdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 22 Temmuz 2020; 23:6:4 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.