Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
11
Favori
28.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stargate_0404
    Bende de aynı sorun var . Her açılışta bunu yazıyor sinir bozucu gerçekten . Arkadaş bir telefon bu kadar aceleye nasıl getirildi. Anlam vermek zor . Güncelleme lazım .

Teknofone hocam tüm zenfone modellerinde olduğunu yazmış araştırınca gerçekten tüm zenfone modellerinde olduğu rapor edilmiş bende gördüm. Güncellemeden önce böyle bir sorun 375 megabaytlık son güncellemeden sonra ortaya çıktı. Zenfone 2 intel işlemcili olanda son güncelleme ile çözmüşler ama diğerlerinde devam ediyormuş.

"test model c" sorunun anlatmaya çalıştım. (asusla iletişime geçiceğini söylediyip araştırıcağını belirtti)

ve bu konun linkinide vericeğim.
  • Konuyu gazete ve televizyonlar ile paylaştım bugün bir tanesi aradı detayları öğrenmek istediğini söyledi ne varsa anlattım ve delilleri sundum. Konu aksilik olmazsa yakında medya organlarına taşınacak. Şu an bunu araştıranlar donanım haber forumda yazılanların hepsini inceliyor.

Zenfone Mağdurları grubu olarak yönetime önemli ricamızdır; Asus veya bir başkasının baskısı ile konu medyaya yansıdığı için forum mesajlarını lütfen yok etmeye kalkmayın. Bu hem hukuki açıdan hemde etik açıdan uygun olmaz, sizlere yakışmaz. Bu forum diğer forumlar gibi kullanıcılar burada oldukça var olmaya devam edecek.

Tablet sürüm geri gelmediği için 22.02.2019'da forumdan ayrıldım...
  • Gazeteden baksalar ne olacak bizim yerimize dava mı açacaklar? Hocam bu saatten sonra bize faydaları olmaz bunu baştan yapacaktınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: teknofone

Konuyu gazete ve televizyonlar ile paylaştım bugün bir tanesi aradı detayları öğrenmek istediğini söyledi ne varsa anlattım ve delilleri sundum. Konu aksilik olmazsa yakında medya organlarına taşınacak. Şu an bunu araştıranlar donanım haber forumda yazılanların hepsini inceliyor.

Zenfone Mağdurları grubu olarak yönetime önemli ricamızdır; Asus veya bir başkasının baskısı ile konu medyaya yansıdığı için forum mesajlarını lütfen yok etmeye kalkmayın. Bu hem hukuki açıdan hemde etik açıdan uygun olmaz, sizlere yakışmaz. Bu forum diğer forumlar gibi kullanıcılar burada oldukça var olmaya devam edecek.

hocam emeklerinin hakkı ödenmez.
    tabiki msjlarımızı silmeyiz,her yazdıgımın arkasındayım ben kendi adıma.
    bu arada sizle pm den konusmamızdan sonra bende bu konuyu webtekno ve chip e yansıttım.
    konu linklerini ve durum özetini mailledim fakat iki taraftan da henüz bi cvb alamadım.

keske gücümüz daha fazlasına yetse ama elimden bu kadarı geliyor maalesef.

• Eren hocam sizi eski pclabs forumundan tanıyorum şu yazdıklarınız birçok savunduğunuz görüşe uymuyor. Ortada bir haksızlık söz konusu ve bize mücadele etmeyin mi diyorsunuz? Biz Türk milleti olarak bu zamana kadar sustuğumuz için bize en kalt kalite cihazlar geliyor ve biz ses edemediğimiz için her zaman en kalitesiz olanları kullanmak zorunda kalıyoruz. Sorun çıkınca muhatapda bulamıyoruz.

Geç kaldığımız konusunda haklısınız hatam varsa özürde dilerim. Ben Asus firmasına güvendim ve sorunu kesin çözeceklerini düşündüm ne zaman ki sorunu çözmek yerine kapatmaya çalıştıklarını gördüm işte o zaman zenfone mağdurları grubuna katıldım. Gruba katıldıktan sonra herkesi dinledim, yaşadıklarını samimiyet ile anlatan insanlarla sanal alemde değil gerçek hayatta görüştüm. Grupları, sayfaları kapandı ben dahil üyeliklerimiz engellendi ve bu yapılırken sadece bu forumun bağlantısını paylaşıyorduk bu spam paylaşım sayıldı.

Dikkat ederseniz gazete ve televizyonlara bugün taşıdım yazmadım bugün geri dönüş olduğundan bahsettim. Zenfone mağdurları grubuna girdikten hemen sonra bizim sorunlarında listesini çıkartıp 20'ye yakın medya kuruluşuna gönderdim. Okuyup araştırıp geri dönmeleri bu kadar uzun sürdüyse ben kendimde hata göremiyorum. Tekrar yazayım bu konuda bir hatam varsa veya şurada yanlış yönlendirme yapıyorsan diyorsanız herkesten özür dilerim. Gerekirse forumu da terk ederim hiç sorun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: yorfa
    hocam emeklerinin hakkı ödenmez.
    tabiki msjlarımızı silmeyiz,her yazdıgımın arkasındayım ben kendi adıma.
    bu arada sizle pm den konusmamızdan sonra bende bu konuyu webtekno ve chip e yansıttım.
    konu linklerini ve durum özetini mailledim fakat iki taraftan da henüz bi cvb alamadım.

keske gücümüz daha fazlasına yetse ama elimden bu kadarı geliyor maalesef.

Siz tarafınızı belli edin varsın attığımız taş karşı kıyıya ulaşmasın fark etmez. Ne hakkım varsa herkese helal olsun, sizlerde hakkınızı helal edin. Sizinde ellerinize sağlık, bu cihazlar 2-3 ay sonra sorun çıkartırsa işte o zaman bu emeklerin karşılığını daha iyi anlayacağız.

• Hocam 10 sene geriye gittiniz. :( O zamanlar yaş 20 aralığındaydı ve idealisttim. Türkiyede hiçbir başarı cezasız kalmaz kuralını yavaş yavaş banada empoze ettiler. Siz sanırım samsung ile 2 sene süren davamı okumamışsınız. İnsan böyle küresel güçlerle uğraşınca bir hukuk devletinde değilde bir derebeylikte yaşadığını daha iyi anlıyor. Artık ülkeyi değil ailemi koruyabileyim bana yetiyor.

Türkiyede iş icraata dökülene kadar destek veren çok olur fakat icraat başlayınca herkes çil yavrusu gibi dağılır. Neyse hocam uyku vakti çoktan geçti, size başarılar diliyorum iyi geceler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde haklısınız ne diyeyim. Sizin gibi arkadaşlar dahi pes edip ülküden vazgeçiyorsa o zaman bize de susmak düşer. Bu test model konusu da en fazla 1-2 ay içinde unutulur, herkes test cihazı olup da sistem üzerinden normale dönen cihazlarıyla mutlu mesut yaşamaya devam eder. Teşekkürler hocam size de iyi geceler.

• Telefonu dün aldım asusa kayıt yaptırdım kayıtlı gözüküyor başka bişey yapmam gerekiyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus’un test modellerini standart modellermiş gibi piyasaya sürüp bizleri mağdur ettiğini ortaya çıkaran ve zenfone mağdurlarının bu mağduriyetlerinin giderilmesi için çaba harcayan başta sayın ariasoft, sayın teknofone ve sayın fikir lideri olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ederim.
    Şimdi size kendi öykümü anlatacağım:
    Zenfone 2 laser ze550kl model telefonumun aslında piyasada satılmak için değil de test için üretildiğini 22 aralık 2015 Salı günü öğrenince kandırıldığım duygusuna kapıldım. (güvendiğin bir arkadaşının yalan söylediğini farkettiğin gibi)
    Asus’a güveniyordum çünkü 1998’den beri kullanıcı olarak içinde bulunduğum bilgisayar dünyasında asus markası benim için kaliteyi ifade ediyordu ve hatta bu zenfone 2 laser, eşimle 2 çocuğuma aldığım zenfone serisi telefonların dördüncüsüydü. (zenfone 5 iki adet, zenfone 6 bir adet ve son olarak zenfone 2 laser bir adet)
    Telefonumun standart modelle değiştirilmesi için DOA (dead on arrival=ambalajından bozuk çıktı) etiketiyle asus servise gönderdim.
    Telefonum bugün geri geldi ve içinden çıkan notta şöyle yazıyor:
    “ Üründe donanımsal soruna rastlanmadı. Firmware (yazılım) güncellemesi yapıldı.test ok. Bu durumda cihazın değişim hakkı yoktur.”
    Bunun üzerine asus’a aşağıdaki mesajı gönderdim ve gelen cevabı başta burada ve ekşisözlük’te olmak üzere sosyal medya platformlarında paylaşacağım:
    1-Cihazım gerçekte “test model copy” mi?
    2-Eğer öyleyse telefon satılırken bu durum bize neden bildirilmedi?
    3-Eğer öyleyse “test model copy”nin standart modelle donanım farkı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok -- 26 Aralık 2015; 14:15:49 >

• Asus telefonunuz test cihazı mı hala görebilirsiniz. Asus bu açığı düzeltemediği için hala cihazınız test cihazımı öğrenebiliyorsunuz.

Telefonunuzu asus.com sitesine kayıt ettikten sonra aşağıdaki sayfaya girerseniz ortada cihazınız test modeliyse "Test Model C" hala yazıyor.

http://www.asus.com/tr/support/

Türkçe sayfada bu kısımda da düzelme yapılan cihazlar oldu fakat Almanya sayfasına girerseniz Türkçe sayfada düzeltme yapılmış olsa da Test Model C olarak görünmeye devam ediyor. Örneğin benim 2 sayfada da düzeltme yapıldı ancak Türkçe sayfaya giriş yaptıktan sonra Almanca sayfanın bağlantısına tıklayıp girersem yine Test Model C olarak görünüyor.

http://www.asus.com/de/support/

• yazıklar olsun bu asusa yaaa.
    her iki sayfada da hala test model c yazıyor benim F9 serisi cihazımda

asus yetkilileri bu skandalı sıvamayı bile beceremiyorlar!

birinin telefonu test model c idi diğerinin telefonu normaldi (10/2015 üretimdi.) web sitesinde asus zenfone 2 laser yazıyodu.

telefonları benim tavsiyem üzerine aldılar yeni aldıkları için telefonların içi dolu değildi.

Neyse sadece geleyim bunların şarjı fulleyim antutuda test ettim, bi kaç oyun oynadım.

Görüşlerim:

ekran kaliteleri,kasa kaliteleri aynı
    performans olarak testte test model c ile normal üretimin puan farkı azdı ve test model c önde çıktı (yaklaşık 550-600 puan fark vardı)
    oyun performansı ise aynıydı. oyunları 10 dakika oynadım (real racing oynadım). ısınma seviyeleri aynı çıktı (termometre ile ölçtüm)
    kamera performanları aynıydı.

30 ar dakikadan toplam 1 saat kullandım ve herhangibir fark göremedim diye bilirim

şunuda söylemem gerek

telefonu söküp chipsetine ramine bataryasına bakmadan net bişey söylemek mümkün değil

ve büyük ihtimalle mecbur bu telefonda alacağım

• AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Uğraşlarınız için teşekkür ederim. Karşılaştırma yapmanız tam yerinde olmuş. Benim cihaz da test model c idi. İlk sayfada halen rest model, ürün kısmında normal yazıyor.
    Fakat benim antutu puanım 23450 çıkıyor. Bu bence 26000 lere göre çok düşük.
    Sizdeki test model c daha yüksek çıkmış. Şaşırtıcı gerçekten.
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Zenfone 2 5.5" almayı düşünüyordum Teknosa'dan, sizce almalı mıyım? Konuyu okurken fark ettiğim bir şey "Test Model C" sorununun Zenfone 2 Lazer alanlarda göründüğüydü.

Ben ise Zenfone 2 almak istiyorum, aynı sorunu yaşama ihtimalim ne kadar? 08/12 partisinden sonrası üretildiyse onu alıp daha güvenilir bir ürüne sahip olmuş olabilir miyiz?

Son olarak bu sorunu yaşayanlara geçmiş olsun diyorum açıkçası ASUS'a güvenim azaldı. Yorumlarda dikkatimi çeken "Test Model C" ürünlerinin normal görünen ürünlerden daha iyi çalıştığıydı. Aklımda bunun için bir şey var, ama ne kadar doğru emin değilim. Sadece içinizi rahatlatsın diye söylüyorum:

ASUS bu ürettiği test cihazlarını dergilere gönderdiği için daha performanslı çalışıyor olabilir. Ne de olsa tek dertleri para kazanmak [ kişi memnuniyeti kimin umrunda, para kazansınlar yeter(!) ] ve bunun için reklam yapıyorlar, dergilerde ne kadar iyi görünürse onlar için o kadar da iyi.

Tabi yine de "Test Model C" insanda kötü bir etki bırakıyor. Konuda haklısınız ve sonuna kadar hakkınızı arayın, İnşallah bir çözüme ulaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSharpLover -- 27 Aralık 2015; 9:34:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yorfa

yazıklar olsun bu asusa yaaa.
    her iki sayfada da hala test model c yazıyor benim F9 serisi cihazımda

asus yetkilileri bu skandalı sıvamayı bile beceremiyorlar!

Artık bende yoruldum asus çok rahat çünkü burası Türkiye. Kimsenin kendisinden hesap sormayacağına emin olduğu için rahat hareket ediyor. Yeni alanlarda 2015/09 partisinden de test cihazı görünenler var ve bunlar hiç düzelmiyor. Skandalla medya kuruluşları da çok ilgilenmiyor aman bizim gazeteye televizyona bir şey olmasından başka dertleri yok. Zaten artık ülkede kimse bir yalnışın üzerine gidemez oldu. Bende artık takip etmiyorum ilk fırsatta bende cihazı satıp başka bir cihaz alacağım.

• Alacağınız Zenfone 2 eğer 2015/08 veya 2015/09 partisinden ise Zenfone 2 Laser veya Zenfone 2 olması fark etmiyor. O ara Çin'in en büyük fuarı için birçok Zenfone modeli üretilip görücüye çıkartılmış. Konuda çok daha derin şeylerde öğrendik ancak öğrenmenin sadece bizleri daha fazla üzmesi ve birçok arkadaşımızın da maddi manevi zarar içine düşmüş olması sebebiyle yazmıyoruz, takibi bıraktık.

Kendini kurtaran kurtardı, iade yapabilen yaptı yapamayan cihazlarını ikinci el olarak sattı. Bende ilk fırsatta satıp başka cihaz alacağım. Zenfone 2 alacaksanız 2015/08 ve 2015/09 partisinden almazsanız sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

• Teşekkürler, sizce almalı mıyım? Hep almak istediğim bir cihazdı, tam da uygun para oldu derken bu çıktı.

Alırken neye dikkat etmeliyim? 09/15'ten daha yeni partiler çıktı mı?

Orijinalden alıntı: teknofone

Alacağınız Zenfone 2 eğer 2015/08 veya 2015/09 partisinden ise Zenfone 2 Laser veya Zenfone 2 olması fark etmiyor. O ara Çin'in en büyük fuarı için birçok Zenfone modeli üretilip görücüye çıkartılmış. Konuda çok daha derin şeylerde öğrendik ancak öğrenmenin sadece bizleri daha fazla üzmesi ve birçok arkadaşımızın da maddi manevi zarar içine düşmüş olması sebebiyle yazmıyoruz, takibi bıraktık.

Kendini kurtaran kurtardı, iade yapabilen yaptı yapamayan cihazlarını ikinci el olarak sattı. Bende ilk fırsatta satıp başka cihaz alacağım. Zenfone 2 alacaksanız 2015/08 ve 2015/09 partisinden almazsanız sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

Merhaba hocam ben firmayı aradım iade değil değiştireceklerini sölediler eminim değişitirecekleride bundan iyi çıkma ihtimali yok bendeki cihaz içinde 09/2015 mfg date tarihli fakat kutu ve seri no f8 ile başlıyor nedir bu durum acaba. hatta telefonu kurarken seri no önceden kayıtlı olduğu için kayıt yaptıraramamıştım.Asus servisinden kontrol ettim servise hiç gitmemiş tahminim iade edilen bir cihaz.

bu arada herkese anlatıyorum durumu bizim milletten adam olmaz ne olacak ya ya garantisi var mı diyorlar boşver gitsinn ozaman.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.