Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
11
Favori
27.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serichelli

Beyler benim telefonun önce ekranı yanıp sönmeye başladı kendi kendine şimdide sistem arayüzü durdu hatası alıyorum bunun çözümü var mıdır?Formatlamadan halledebilir miyim?

Güncelleme mi yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

quote:

Beyler benim telefonun önce ekranı yanıp sönmeye başladı kendi kendine şimdide sistem arayüzü durdu hatası alıyorum bunun çözümü var mıdır?Formatlamadan halledebilir miyim?

Güncelleme mi yaptınız?

Hocam son güncellemeyi yapmadan hemen önce bu sorun çıktı ortaya ama anladığım kadarıyla bu %20 altına pil düşünce alınan hata galiba,daha önce hiç başıma gelmediği için çok korktum :)
    Teli şarj ettim şimdi hemde son güncellemeyi yaptım ve şimdi %20nin altına inmesini bekliycem 2 gün:)
    Umarım sıkıntı yaşamam çünkü telefonu kullanmanın imkanı kalmıyor.

• quote:

Hocam son güncellemeyi yapmadan hemen önce bu sorun çıktı ortaya ama anladığım kadarıyla bu %20 altına pil düşünce alınan hata galiba,daha önce hiç başıma gelmediği için çok korktum :)
    Teli şarj ettim şimdi hemde son güncellemeyi yaptım ve şimdi %20nin altına inmesini bekliycem 2 gün:)

O hata pil %15'in altına düşünce çıkıyordu ancak 2 güncelleme önce çözüldü. Güncellemeleriniz tam ise o hatayı vermemesi gerekiyor. Hemen dememek isterseniz bir araba yarışı oyunu yükleyin 2 saat performans modunda açık kalsın pil hemen %1'e iner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

quote:

O hata pil %15'in altına düşünce çıkıyordu ancak 2 güncelleme önce çözüldü. Güncellemeleriniz tam ise o hatayı vermemesi gerekiyor. Hemen dememek isterseniz bir araba yarışı oyunu yükleyin 2 saat performans modunda açık kalsın pil hemen %1'e iner.

Hocam ilk aldığımda genelde herkes bu sorunu yaşarken ben hiç yaşamamıştım,güncellemeleride çıktıkça indiriyordum ama bu son güncellemeyi yapmadan önce bu olay başıma geldi ve şarjı tamamladıktan sonra son güncellemeyi yaptım ve umarım sıkıntı yaşamam.
    Hocam birde ben kameradan çok memnun değilim,kamera için optimum bir ayar var mı?Ben zenfone 2 için bazı ayarlar buldum ama emin olamadığım için yapmadım.
    Hayırlı günler.

• quote:

Hocam ilk aldığımda genelde herkes bu sorunu yaşarken ben hiç yaşamamıştım,güncellemeleride çıktıkça indiriyordum ama bu son güncellemeyi yapmadan önce bu olay başıma geldi ve şarjı tamamladıktan sonra son güncellemeyi yaptım ve umarım sıkıntı yaşamam.
    Hocam birde ben kameradan çok memnun değilim,kamera için optimum bir ayar var mı?Ben zenfone 2 için bazı ayarlar buldum ama emin olamadığım için yapmadım.
    Hayırlı günler.

İnşallah bir sıkıntı yaşamazsınız.

Kamera işinden hiç anlamam ve bugüne kadar telefonla doğru düzgün fotoğraf çekmedim. Konu içinde fotoğraf konusuna ilgi duyan arkadaşların isimleri yazıyor, 1-2 sayfa geriye gidip onları etiketlerseniz kendi kullandıkları ayarları sizinle paylaşma ihtimalleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zayim334

bugün capacity avm'de zenfone 2 laser'in 5" 5.5" ve 6" modellerini inceleme fırsatım oldu. açıkçası 5.5" almayı düşünüyordum. yaşanan sorunlar nedeniyle 5" incelemelerini de izledim. bugünkü deneyimimle ilgili bir yanılgım olduysa cihazı kullanan arkadaşlardan görüş almak istiyorum. malum uygun fiyata alanda var cihazı bulamayanlarda var. ben açıkçası 2-3 mağaza gezdim bulabilmek için. 5.5" olan modelin ekranında bir solukluk farkettim. 5 ve 5.5'i yan yana koyduğumda beyaz zeminde resmen sarımtrak bir görüntü vardı. ayrıca yukarıdaki menüyü indirince çıkan turkuaz panel de soluk görünüyordu. 5 inç modelde renkler daha doygun ve canlıydı.(sadece beyaz ve turkuaz alanlarda) ayrıca kamera kısmında da aynı solukluk devam ediyordu. ana ekranda ikisi de aynıydı, menülerde falan hiçbir farklılık yoktu. yalnızca beyaz kısmı aşırı derecede rahatsız ediciydi. mağaza fiyatı 800 civarıydı 5.5" olanın. alırsam internetten almayı düşünüyorum o yüzden size danışmak istedim hepsinde aynı şekilde bir durum söz konusuysa 5 inç almaya yönelicem. ayrıca lenovo p70 f/p cihazı olarak görülüyor ancak forumda yine onun da envai çeşit sorunundan bahsedilmiş. stabil çalışan bir telefon için bin tl üzerine çıkmak şart mıdır?

Zenfone5 ile Laser 5,5" i karşılaştırma fırsatım oldu benim de. Ekranlar arasında fark yoktu. Acaba sizin baktığınız cihazlarda splendid(ekran canlılık) moduyla oynanmış olabilir mi?

• quote:

bugün capacity avm'de zenfone 2 laser'in 5" 5.5" ve 6" modellerini inceleme fırsatım oldu. açıkçası 5.5" almayı düşünüyordum. yaşanan sorunlar nedeniyle 5" incelemelerini de izledim. bugünkü deneyimimle ilgili bir yanılgım olduysa cihazı kullanan arkadaşlardan görüş almak istiyorum. malum uygun fiyata alanda var cihazı bulamayanlarda var. ben açıkçası 2-3 mağaza gezdim bulabilmek için. 5.5" olan modelin ekranında bir solukluk farkettim. 5 ve 5.5'i yan yana koyduğumda beyaz zeminde resmen sarımtrak bir görüntü vardı. ayrıca yukarıdaki menüyü indirince çıkan turkuaz panel de soluk görünüyordu. 5 inç modelde renkler daha doygun ve canlıydı.(sadece beyaz ve turkuaz alanlarda) ayrıca kamera kısmında da aynı solukluk devam ediyordu. ana ekranda ikisi de aynıydı, menülerde falan hiçbir farklılık yoktu. yalnızca beyaz kısmı aşırı derecede rahatsız ediciydi. mağaza fiyatı 800 civarıydı 5.5" olanın. alırsam internetten almayı düşünüyorum o yüzden size danışmak istedim hepsinde aynı şekilde bir durum söz konusuysa 5 inç almaya yönelicem. ayrıca lenovo p70 f/p cihazı olarak görülüyor ancak forumda yine onun da envai çeşit sorunundan bahsedilmiş. stabil çalışan bir telefon için bin tl üzerine çıkmak şart mıdır?

5" modelde TFT, 5.5" modelde IPS ekran kullanılıyor.

TFT ekranlar kristal yapısı sebebiyle arkadan yoğun aydınlatma kullanır ve renkler canlı görünsün diye ortasında renk filtreleme camı bulunur. Bu sebeple spot ışık altında özellikle marketlerde daha canlı görünür. Ancak TFT ekranların renk pigmentleri kısıtlı olduğu için her renk doğru olarak yansıtılmaz. Özellikle koyu renklerde iyi değildir.

Özellikle güneş ışığı veya gün ışığı altında pil tasarruf modunda ekran kısıkken kullanırsanız rahatsız eder. Bu ekranın en büyük handikapı farklı açılardan ekrana bakıldığında görüntü ve renk kaybı yaşatmasıdır. TFT ekran ile telefon kullanırken cihaza dik açıyla bakmanız gerekir. Özellikle Video izlerken yanınızda oturan düzgün kalitede video izleyemez.

5.5" ile birlikte gelen IPS ekranda ise bu tip sorunlar sıfıra yakındır. Kısık ışıkta daha net görüntü verir ve farklı açılardan sıfıra yakın bir görüntü kaybına sahiptir. Ayrıca güneş ışığında daha net görüntüler elde edersiniz. IPS ekran pil kullanımı açısından da daha yeteneklidir.

Eğer yoğun ışık altında telefonu kullanacaksanız TFT ekranı tercih edebilirsiniz ancak işte, yolda, toplu taşıma gibi az ışık altında kullanacaksanız 5" modeliyle gelen TFT ekran sizi rahatsız edebilir. İki modeli karşılaştırmak istiyorsanız normal moda alıp %50 ekran ışığı altında bakın ve ona göre değerlendirme yapın. Bu sayede hangisi gerçekten ihtiyacınızı karşılıyorsa onu alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 32kqnkq43

Cihazlarınızın şarj dolum sürelerini yazarmısınız arkadaşlar? 3 Saate doluyor benım telefonum 3000 mah 5.5 inç olan.

Benim de 3 saat gibi doluyor. 2 saatte %80 den fazla oluyor sonrası yavaş yavaş doluyor hatta. 3000mah batarya ve 1,35A lik şarj aleti için normal bir süre. 2A lik hızlı şarj cihazlarıyla 2 saatte dolabilir fakat işlemci desteklemesine rağmen şuan için quick charge 2.0 ı desteklemiyor bildiğim kadarıyla cihazlarımız. Belki güncellemelerle eklenebilir.
  • %86 ya kadar gayet hızlı ve güzel bir şekildie doluyor % 86 dan %100 ü bulması tam işkence. bir türlü ilerlemiyor dikkat ederseniz %86 dan sonra yavaşlıyor şarj
  • quote:

%86 ya kadar gayet hızlı ve güzel bir şekildie doluyor % 86 dan %100 ü bulması tam işkence. bir türlü ilerlemiyor dikkat ederseniz %86 dan sonra yavaşlıyor şarj

Telefonla gelen şarj aleti 1.35 amper, cihaz ise 2 amper destekliyor. 5.2 volt 2 amper şarj aleti alırsanız daha hızlı şarj eder. Bu değerlere uymayan veya daha yüksek amperli bir şarj aleti ile şarj etmeye kalkmayın. 2 amper'den daha fazla veren bir şarj aleti de cihazı şarj eder ama pilin ömrünü çok kısaltır. Asus büyük ihtimalle pil daha uzun dayansın diye 1.35 amper 5.2 volt şarj aleti koymuş. Samsung şarjları 5.2 volt 2 amper ile geliyor.
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    renk ayarlarıyla oynanmış olabilir elbette ama sanırım okuma modu açıktı benim incelediğim modelde ve o modu bilmiyordum o dönemde. o yüzden öyle bir yanılgıya kapılmış olabilirim
  • hocam açıklama için teşekkürler. ben zannedersem ayarları oynanmış cihaza denk geldim o yüzden ilk bahsettiğim kadar fark olmayacağını düşünüyorum.
  • Dediğiniz şarj aletini nerede bulabilirim 2 amper olanını. Sizde dediğiniz gibi mi yaptınız 2 amper li mi kullanıyorsunuz yoksa orjinal şarj aletiyle mi yapıyorsunuz hala şarj.
  • quote:

hocam açıklama için teşekkürler. ben zannedersem ayarları oynanmış cihaza denk geldim o yüzden ilk bahsettiğim kadar fark olmayacağını düşünüyorum.

Oynanmış olabilir bu sebeple karşılaştırma yapacağınız test cihazlarını mutlaka fabrika ayarlarına getirip o şekilde deneme yapınız.
  • quote:

Dediğiniz şarj aletini nerede bulabilirim 2 amper olanını. Sizde dediğiniz gibi mi yaptınız 2 amper li mi kullanıyorsunuz yoksa orjinal şarj aletiyle mi yapıyorsunuz hala şarj.

Hayır ben kendi orijinal aleti ile şarj ediyorum. Hızlı şarj olmasını istiyorsanız bizim cihazlara uyan ve hızlı şarj eden Sony'nin orijinal SONY CP-AD2 şarj aleti. Çok kaliteli bir şarj aleti ve bizim cihazlara uyuyor. Yan sanayi şarj aleti almayın.

Teknosa'dan 29 lira gibi uygun bir fiyata satın alabilirsiniz.

Hepsi burada ise 37 liraya satıyor.

www.hepsiburada.com
    Sony CP-AD2 USB AC Şarj Adaptörü (Universal Micro USB Kablo Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sony-cp-ad2-usb-ac-sarj-adaptoru-universal-micro-usb-kablo-ile-pm-telsarjsonycpad2

• tşkler bağlantılar için de 2 Amper mi bunlar yazmıyor 2A bir yerlerinde. 1A yazıyor. bizdeki zaten 1.35 biliyorsunuz
  • quote:

tşkler bağlantılar için de 2 Amper mi bunlar yazmıyor 2A bir yerlerinde. 1A yazıyor. bizdeki zaten 1.35 biliyorsunuz

Snapdragon 410 işlemciler Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 destekli bunlarda 2 amper 5 volt olarak şarj ediliyor. Önerilen değerler bunlar, ben orijinal şarj aletini kullanıyorum, isterseniz 2 amper 5 volt şarj aleti kullanabilirsiniz.

http://www.androidauthority.com/quick-charge-explained-563838/
    Qualcomm
    Snapdragon 410 Processor | Qualcomm
    https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/410

Eğer sorduğunuz soru bu şarj aleti 5 volt 2 amper mi diyeyse hepsi burada sayfasında yazıyor.

ÇIKIŞ

Çıkış voltajı (V): 5 V Çıkış akımı (A): 2,1 A

Ayrıca Sony sayfasında da yazıyor.

www.sony-asia.com
    Energy and Storage | Memory Media | USB Storage | Sony Asia Pacific
    http://www.sony-asia.com/electronics/portable-charger/cp-ad2

• Ana konuyu uçurmus biri, ben direk donanimhabere e posta atiyorum simdi yapilan bu saçmalik için. Bu konuyu da ucururlar yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 1 Mart 2016; 12:10:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

Ana konuyu uçurmus biri, ben direk donanimhabere e posta atiyorum simdi yapilan bu saçmalik için. Bu konuyu da ucururlar yakında.

Yeni konu açalım hocam veya şikayet edelim.
  • Sadece 5.5" olan ZE550KL için yeni konu açtım. Diğer konular hedefinden sapıp genel Zenfone 2 konularına dönüştü. İnsanlar 5" mi 5.5" mi kullandığını söylemediği için öneri verirken hataya düşülüyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_114890910/tm.htm

Hocalarım isterseniz konuyu sizede verebilirim maksat en çok sorun yaşanan ZE550KL için ayrı bir konu olsun.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.