Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 CyanogenMod 12.1 Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,dün itibari ile Zenfone 5 için yayınlanan Cyanogenmod 12.1 Custom ROM unu telefonuma yükledim,gördüm ki bu ROM u merak eden çok forumdaşımız var,bir rehber hazırlamak istedim.Öncelikle belirteyim,bu resmi bir rom değil,serbest bir geliştirici tarafından hazırlanmış,yani destek garantisi yok

CyanogenMod Nedir?Neden Cyanogenmod?
    CyanogenMod cyanogen kod adlı steve kondik tarafından hazırlanan, android işletim sistemi için geliştirilen en başarılı ve en popüler custom rom'dur.İçerisinde bir çok sistem modifikasyonu bulundurur.
    CyanogenMod stok android performansı verir,bazı cihazlarda daha fazla batarya performansı verir,arayüzü çok daha fazla kişiselleştirilebilir,bu romu root etmek çok basittir.

CyanogenMod 12.1 in Bilinen Bugları
    -GPS çalışmıyor(Yerinizi Wi-Fi üzerinden bualbiliyor)
    -Sürekli olarak depolama alanı yetersiz uyarısı veriyor,fakat bu uygulamaların yüklenmesine engel değil(Ayrıca bu bildirim kapatılabiliyor,yalnızca bildirime uzun basıp üzerine çizili çan işaretini seçmeniz yeteli)
    -Wi-Fi Hotspot özelliği çalışmıyor.
    -Wi-Fi ağlarını kaydetmiyor fakat cihazı rootlayıp WiFi Key Recovery programını yükleyip,daha sonra girilen ağların şifresini bulmak mümkün
    -Titreşim çalışmıyor.
    -Eğer cihaza kulaklık bağlayıp müzik uygulamasından şarkı seçerseniz uygulama çökebiliyor(Çözüm:Ekranınıza müzik uygulamasının widgetini ekleyin,önce dinlemek istediğiniz müziği açın,ardından kulaklıklığınız bağlayın ve şarkıyı değiştirmek istediğinizde widget üzerinden değiştirin,uygulama içinden değil
    Çözüm 2:Telefonunuza MX player uygulamasını yükleyin,arka planda çal ve müzik oynatıcı olarak kullan seçeneklerini aktif edin,rahatlıkla kullanabilirsiniz.)
    -Senkronizasyon sorunu var fakat şöyle bir çözüm ürettim:Stok romda rehber uygulamasında iken tüm kişilerinizi seçin,paylaş seçeneğini,ardından Drive seçeneğini seçin,rehberinizi vcf dosyası olarak yedekleyecektir,CM romuna geçtikten sonra Drive uygulamasını açın,vcf dosyasını seçin ardından kişiler uygulaması ile açın,hesap altında kişi oluştur ekranı geldiğinde gmail adresinizi seçin,tamamdır
    -Gapps sorunu var,şöyleki playden bazı uygulamaları yüklerken 504 hata kodu veriyor fakat geliştirici birkaç saat önce twitter hesabından bu sorunun düzeldiğini belirtti
    CM Romunda çalışmayan bazı uygulamalar:
    Clean Master
    WifiKill
    Whatsfapp(Whatsapp değil.modifiye edilmiş whatsapp çalışmıyor.)
    Fleksy Klavye

Eksileri
    3.parti uygulamalar ile uyumsuzluk sorunu çıkartabiliyor(Clean Master,Wifikill vb.)

Artıları
    Eğer bir artı sayarsanız root etmek çok kolay
    Arayüzü mükemmel,ayrıca özelleştirme olarak çok zengin
    Stok lollipop a göre biraz daha akıcı.

Batarya Performansı
    İlk kullanım için telefondan yaklaşık 3 saat 45 dakikalık performans aldım,%1 de iken 30 saat ekran açık çalıştı cihaz
    İkinci kullanımda 3 saatlik bir ekran süresi aldım fakat telefona reboot atmak zorunda kalınca istatstikler sıfırlandı,ayrıca kullanımın tamamında Wi-Fi açık idi
    Yani ben totalde bu ROM dan 3 saat 15 dakikalık bir ekran performansı bekliyorum
    *Bu istatistikler kişiden kişiye kullanıma göre değişebilir
    *Cihaz yükleme sonrası kalibre edilmemiştir
    *Ekran Parlaklığı %100 dür.

Arayüz Ekran Görüntüleri

Yükleme Rehberi
    *Yapacağınız işlemlerden ve cihazınıza verebileceğiniz zararlardan sorumlu değilim.
    *Bu bir serbest geliştirici ürünü olduğu için destek garantisi yok
    *Herhangi veri kaybınızdan sorumlu değilim,yedeklerinizi alın
    *Telefonunuz garanti dışı kalacaktır
    *Panik yapmayın,sabırlı olun

Kişisel önerim temiz bir şekilde bir kitkat romuna dönüp,rootlayıp ardından yükleme yapmanızdır
    Nasıl yapacağınızı görmek için tıklayın
    Eğer cihazınız rootlu ise de hazırsınız demektir
    Öncelikle indirmeniz gerken linkler:
    Intel Android Sürücüsü
    BURADAN
    Asus PC Link Yazılımı
    BURADAN
    ADB Fastboot Aracı
    BURADAN
    Bu Dosya
    BURADAN
    ROM Dosyaları
    System.img
    BURADAN
    Boot.img(bu linkten yalnızca boot.img yi indirin)
    BURADAN
    fixSdcard-boot.img
    BURADAN

1-Telefonunuzun Rootlu olduğundan emin olun(Root Checker uygulaması ile kontrol edebilirsiniz)
    2-Bu linkten bakarak bootloader kilidinizi açın
    3-ADB Fastboot aracı için indirdiğiniz platform-tools.zip arşivini klasör olarak masaüstüne çıkartın
    4-İndirdiğiniz ROM dosyalarını(system,boot,fixSDcard.img dosyaları) platform tools klasörü içine atın
    5-ZenFone 5 Bootloader Unlock Flash.rar dosyasının(linkler arasında 4.dosya,''Bu Dosya''olarak belirtilmiş)içindeki fastboot.img dosyasını platform-tools klasörünün içine atın
    6-Bu linke bakarak telefonunuzu droidboot ekranına getirin
    7-Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın
    8- Bilgisayarınızda platform-tools klasörü içerisindeyken klavyenin SHIFT tuşunu basılı tutarak boş bir alana farenin sağ tuşuyla tıklayın ve çıkan seçenekler arasından Komut penceresini burada açı seçin.
    9-Aşağıdaki komutları komut penceresine girin/her bir satırı ayrı ayrı olacak şekilde(telefon kapanıp tekrar DroidBoot ekranında açılacaktır,açılmasını bekleyin):
    fastboot flash fastboot fastboot.img
    fastboot reboot-bootloader
    10-Şimdi bu linke bakarak bootloader kilidini tekrar açın(Komut penceresini kapatmayın,Bootloader klasörü içinde ayrı bir komut penceresi açıp işlemleri gerçekleştirin)
    11-Sonra aşağıdaki komutu komut penceresine girin:
    fastboot flash boot boot.img
    12-Ardından aşağıdaki komutu girin (bu komutun işlemesi zaman alacaktır):
    fastboot flash system system.img
    13- Son olarak aşağıdaki komutu girin:
    fastboot flash boot fixSdcard-boot.img
    14-Bu link yardımıyla recovery e girin ve “wipe data/factory reset” seçimini yapın. İşlem bitince reboot system nowu seçin.(wipe data/factory reset işlemi biraz zaman alabilir)
    15-Bitti

Nasıl Root Edilir
    Root rom içerisinde yüklü olarak gelmektedir. Şunları yapın:

1. Ayarlar > Hakkında > Derleme numarası üzerine 7 kez dokunun.

2. Ayarlar > Geliştirici seçenekleri > Root seçeneğini etkinleştirin.

3. Google Play Store dan SuperSU uygulamasını yükleyin.

Tüm Linkler zenfoneasus.com dan alıntıdır,anlatım Rambo_FT'e aittir,Rambo_FT'e yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum
    Anlatımın orjinal hali için:http://zenfoneasus.com/zenfone-5-icin-cyanogenmod-12-1-cm12-1-cikti/

Geri Dönüş ve Kurtarma Rehberi yakın zamanda eklenecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberl -- 9 Temmuz 2015; 19:48:38 >

• Tüm ZenFone 5 kullanıcılarına hayırlı olması dileğiyle

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • hocam şarj nasıl gidiyor acaba cevap verirseniz sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ...Ne Mutlu TÜRK&amp;amp;amp;#39;üm Diyene Diyebilene...
  • Hocam totalde 3,3 buçuk saat arası full parlaklık+wifi ile

• Rom yüklendikten sonra batarya kalibrasyon işlemi yapılmalı. Pil göstergesi %1'deyken çok uzun süre telefon kapanmadan idare etti mesela :) Yeni güncellemeyi yükledim, sistem başlatılıyor. bakalım yenilikler ne boyutta.

Edit:

Google servisleri senkronizasyon sorunu çözülmüş.
    Titreşim çalışıyor.
    Wifi şifreyi kaydediyor.
    Play markette 504 hatasıyla yüklenmeyen bir uygulamayı yüklemeyi denedim, bu kez yüklendi. Tüm uygulamaların sorunsuz yüklenmesi için build.prob'a bir ekleme gerekiyordu, bu güncellemeye eklenmiş.

GPS çalışmıyor.

Gördüğüm kadarıyla diğer tüm işlevler yerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RhPolitik -- 10 Temmuz 2015; 16:02:09 >

Burada cm12.1in tema bugunu fixlemeyi anlatmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.