Şimdi Ara

Asus ZenFone 2 Laser [ANA KONU] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.266
Cevap
57
Favori
230.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FikirLideri

Ekran boyutu 5" olan modelin ekranının TFT olması kötü olmuş.(5inç, HD 1280x720, TFT Resistive dokunuş panel)

Bunun dışında kaliteli kamera ve tasarımı ile rakibi GM Android One'ın önüne geçiyor.

Hocam IPS/TFT olayına kafanızı takmayın,emin olun yan yana 5 ve 5,5 luk modeli yan yana alın elinize ne açıdan bakarsanız bakın ne parlaklık nede görüş açısı yönünden bir fark göremiyorsunuz.(Ben denedim ıps mi tft mi bilmiyorum ama bir fark göremedim,hatta tam tersi bence 5 inchlik model çözünürlük aynı olduğu için daha güzel duruyordu).Android one ile farkına gelince google bildiğim kadarıyla 2 yıl güncelleme desteği sunacağını taahüt etmişti diye biliyorum.Bu nedenle android one'ın da bir sonra ki güncellemesi olup olmayacağı meçhul.Ama şuan için marshmallowu aldı ,ama ne kadar stabil ,kullanıcılar ne kadar memnun bilmiyorum.Araştırma yaparken android one'ı da incelemiştim ama dikkatimi çeken ilk husus kapasitif tuşların ekranda kapladığı yer çok fazlaydı.Sonra forumdan araştırmalarımda üretim/kalite kontrol aşaması kaynaklı olduğunu düşündüğüm çok fazla sayıda dokunmatik şikayeti ve ölü pixel şikayeti mevcuttu...
    Not:bu arada yabancı sayfalardan takip ettiğim kadarıyla marshmallow güncellemesi laser için Nisan ayı telafuz edilse de daha önce yayınlanabilirmiş...

• Dün birine cevap yazmıştım yanlış bilgiler verip telefonu alanların canını sıkmayın almayı düşünenlerin de kafasını karıştırmayın diye
    hala aynı muhabbetler dönüyor
    5" le 5.5" IPS ekran ve kamera da dahil olmak üzere herşey aynı birdaha söylemiş olalım ayrıca arkadaşların dediği gibi
    güncelleme sonrası ve manuel ayarlarla gayet güzel fotoğraflar çekilibiliyor bi zahmet uğraşın biraz

unpop hocam batarya olarak pek bi fark olacağını düşünmüyorum ekran büyüyünce güç tüketimi de artacaktır
    5" lik 2600 Mah olsaymış daha iyi olurmuş tabi o zaman tam eşit olurdu bence.
    Ben telefonu alalı 1 hafta oldu salı sabah 6 da şarjdan aldım çarşamba akşam 8 de yüzde 15 olunca şarja taktım
    yani 38 saat açık kalma süresi. Bunun içinde 5 saat ekran süresi, gece hariç çoğunlukla 3g yada wifi açık, 3-4 saat face baktım,
    3 saat konuşma filan bence gayet iyi.
    boyut olarak bence 5.5" fazla büyük özellikle genişlik olarak diğer markalardan az daha büyük yani git direk mağazada incele
    elde tutması biraz zor geldi bana ben o yüzden 5" liği tercih ettim.

1 Haftalık kulanımdan sonra alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim bu fiyata bu özelliklerde ancak akıbeti belli olmayan telefon alırsınız
    paranız çoksa siz bilirsiniz tabi

• millercoholic kullanıcısına yanıt
    evet bir de oyle bir nüans var tabi, sonucta ikisnin de çözünürlüğü 720 x 1280 pixels oldugundan 5'de daha guzel duracaktır. Genel kanı 5' lerde 720 x 1280 pixels in yettği, 5.5'den sonra ise 1080 x 1920 pixels gerekliliğidir.
    5.5' in de avantajı ise ekran büyüse de çözünürlük ve işlemci aynı oldugundan 3000 mah ile 5' e gore nispeten daha iyi sarj suresi olacaktır. 5' ne kadar ekran süresi alıyorsunuz ?
  • İkisi de IPS ekranmış. 5" olanın ZE500KG olan versiyonunda TFT var ama Türkiye'ye gelen ZE500KL'deki IPS. Muhtemelen bu yüzden bir karışıklık olmuştur. Konu sahibi @sarppy ilk sayfada bunu düzeltirse seviniriz.

Android sürümü konusuna gelirsek; Zenfone 2 Laser'lar çıktığında android 5.1.1 kaynak kodları mevcuttu ama buna rağmen cihazların 5.0.2 ile geriden gelmesi garip olmuş. 6.0'dan önce 5.1.1'i de verirler mi diye düşündürüyor bu durum. Asus, müşteri memnuniyetini artırmak için avantaja çevirebilir bu durumu.

ZF2 Laser 5" ekranının IPS panele sahip olduğunu öğrendikten sonra GM Android One artık bana göre bir şey ifade etmiyor çünkü malzeme kalitesi ZF2 Laser'a oranla düşük. 2 yıl boyunca güncellemeleri direkt Google'dan alacak olması tek cazibesi ama ZF2 Laser global bir cihaz ve xda geliştiricileri custom rom'ları piyasaya sürmeye başlayınca işler değişecek.

@unpop 5.5" olanında ekran büyümüş ama piksel yoğunluğu 267ppi'a gerilemiş. Büyük ihtimal batarya performansını dengede tutmak için yapılmıştır ama ekran 5"e göre daha soluk görünebilir ki karşılaştırma yapanların verdiği bilgiler bunu doğrular nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 3 Aralık 2015; 15:33:37 >

• lost0633 L kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi 749 TL tl'ye, markalı, 2 gb ramli, gorilla glas 4 ekranlı, fiyatına göre iyi kameralı, android 6.0 güncelleme alacak, çift hatlı cihaz almak zor.
  • quote:

İkisi de IPS ekranmış. 5" olanın ZE500KG olan versiyonunda TFT var ama Türkiye'ye gelen ZE500KL'deki IPS. Muhtemelen bu yüzden bir karışıklık olmuştur. Konu sahibi @sarppy ilk sayfada bunu düzeltirse seviniriz.

Android sürümü konusuna gelirsek; Zenfone 2 Laser'lar çıktığında android 5.1.1 kaynak kodları mevcuttu ama buna rağmen cihazların 5.0.2 ile geriden gelmesi garip olmuş. 6.0'dan önce 5.1.1'i de verirler mi diye düşündürüyor bu durum. Asus, müşteri memnuniyetini artırmak için avantaja çevirebilir bu durumu.

ZF2 Laser 5" ekranının IPS panele sahip olduğunu öğrendikten sonra GM Android One artık bana göre bir şey ifade etmiyor çünkü malzeme kalitesi ZF2 Laser'a oranla düşük. 2 yıl boyunca güncellemeleri direkt Google'dan alacak olması tek cazibesi ama ZF2 Laser global bir cihaz ve xda geliştiricileri custom rom'ları piyasaya sürmeye başlayınca işler değişecek.

evet keske 5.1 ile gelseydi. 5.1 hem 5.0 daki sorunların çözülmüş hem de sarj süresi daha uzun versiyon. Bir incelemede asusun 5.1 sözü verdigi soyleniyordu ama cihaz cıkalı epey oldu ses yok.
    GM android one ın 2 yıl guncelleme detsegi var ama zaten 1 yılı geçti neredeyse ,6.0 dan sonrasını alacagını sanmam ki laser de zaten 6.0 alacak yani yazılımda hemen hemen denk olcaklar.

Çok sağolun hocam allah razı olsun istediklerimi ve fazlasının cevabını almış oldum. :) siz bu telefonu bayağı çözmüşsünüz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günün ipucunu da vereyim( gerçi kurcalayan arkadaşlar bulmuşlardır,bilmeyen arkadaşlara faydası dokunabilir);
    Focus kilitleme olayını bilmeyenler için;diyelim ki otomatik modda odaklandığınız noktanın aydınlanma oranlarını değşttirmek istiyorsunuz), otomatik modda çekim yaparken odaklanmak istediğiniz noktanın üzerine ekranda elinizi 1-2 sn kadar basılı tutun-focus halkası sabit kalacaktır ve hemen altında sağ ve sol yanında iki güneş simgesi çıkacaktır-artık odak uzaklığınız sabitlenmiştir,telefonu nereye tutarsanız tutun odak uzaklığı değişmeyecektir-çizgiyi sağa veya sola çekerek çekim yapacağınız nesnenin aydınlanma oranını ayarlayabilirsiniz...
    hocam artık telefonun kitabını yazma boyutuna geldik
  • kim ne derse desin kendi f/p seviyesindeki en iyi telefonlardan biri. ben yaklaşık iki haftadır kullanıyorum niye bu telefona 800 tl verdim diye bir pişmanlığım olmadı. 4000 binede telefon alsam bu telefonla yaptığım işi yapacaktım sonuçta o yüzden telefon alırken beklentilerinizi iyi belirleyin.
  • quote:

İkisi de IPS ekranmış. 5" olanın ZE500KG olan versiyonunda TFT var ama Türkiye'ye gelen ZE500KL'deki IPS. Muhtemelen bu yüzden bir karışıklık olmuştur. Konu sahibi @sarppy ilk sayfada bunu düzeltirse seviniriz.

Şu anda Türkiye'de satılmakta olan ZE500KL'nin ekranı IPS değil TFT'dir. TFT ekranlı ZenFone 2 Laser ile IPS ekranlı ZenFone 2'yi yan yana karşılaştırırsanız farkı siz de görebilirsiniz ancak ilginç şekilde bana TFT ekranlı ZenFone 2 Laser'ın beyaz renkleri daha iyi gelmişti, bu nedenle Laser'ın ekran konusunda bir kaybı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

ZenFone 2 ve ZenFone 2 Laser'ın Türkiye'deki satış/tanıtım linklerine bakarsanız ekranlarının ne olduğunu görebilirsiniz.

http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-laser-ze500kl/zenfone-2-laser-ze550kl-ift-sim-1-5ghz-32gb-5-0-inc-siyah-try-tr-tr-tr-90az00e1-m00370.html (ZE500KL)

http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-laser-ze550kl-1/zenfone-2-laser-ze550kl-ift-sim-1-5ghz-32gb-5-5-inc-siyah-try-tr-tr-tr-90az00l1-m00110.html (ZE550KL)

http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-ze551ml/zenfone-2-ze551ml-ift-sim-2-3ghz-32gb-buzul-grisi-try-tr-tr-tr-90az00a5-m05530.html (ZE551ML)

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Şu anda Türkiye'de satılmakta olan ZE500KL'nin ekranı IPS değil TFT'dir. TFT ekranlı ZenFone 2 Laser ile IPS ekranlı ZenFone 2'yi yan yana karşılaştırırsanız farkı siz de görebilirsiniz ancak ilginç şekilde bana TFT ekranlı ZenFone 2 Laser'ın beyaz renkleri daha iyi gelmişti, bu nedenle Laser'ın ekran konusunda bir kaybı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

ZenFone 2 ve ZenFone 2 Laser'ın Türkiye'deki satış/tanıtım linklerine bakarsanız ekranlarının ne olduğunu görebilirsiniz.

http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-laser-ze500kl/zenfone-2-laser-ze550kl-ift-sim-1-5ghz-32gb-5-0-inc-siyah-try-tr-tr-tr-90az00e1-m00370.html (ZE500KL)

http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-laser-ze550kl-1/zenfone-2-laser-ze550kl-ift-sim-1-5ghz-32gb-5-5-inc-siyah-try-tr-tr-tr-90az00l1-m00110.html (ZE550KL)

http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-ze551ml/zenfone-2-ze551ml-ift-sim-2-3ghz-32gb-buzul-grisi-try-tr-tr-tr-90az00a5-m05530.html (ZE551ML)

Hocam hd çözünürlüğe sahip zenfone 2 mevcut mu karşılaştırma yapabilmek için? Hd çözünürlüklü bir ekranla full hd çözünürlüklü bir ekranı nasıl karsilastirabiliriz? Adil olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi millercoholic -- 3 Aralık 2015; 17:02:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

ingilizce sitesinde IPS ekran var diyor , ZE500KL ? aynı model globalde farklı bizde farklı mı satılıyor ?

https://www.asus.com/Phone/ZenFone-2-Laser-ZE500KL/specifications/

5inches, HD 1280x720,IPS
    Corning® Gorilla® Glass 4

• ekan IPS

• http://urun.n11.com/cep-telefonu/asus-zenfone-2-laser-16gb-ze550kl-55-akilli-telefon-P77039904 burdakirün güvenilir mi sizce yoksa 70 tl fazla verip asus'un kendi sitesinden mi alayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unpop

ekan IPS

http://www.asus.com/tr/Phone/ZenFone-2-Laser-ZE500KL/specifications/

5inç, HD 1280x720, TFT Resistive dokunuş panel
    Corning® Gorilla® Glass 4

Türkiye sitesinde de aynı yerde TFT yazılmış ancak sorun şu ki bir de yanında "Resistive dokunuş panel" yazmakta. Artık resistif ekran kalmadığını düşünürsek bir sorun olduğu ortada.

Bu durumda ya seri tamamiyle IPS ekrana sahip ve Türkiye'deki bütün Asus tanıtım/satış sayfalarında yanlış yazılmakta ya da Türkiye'deki ZenFone 2 Laser'ların panelleri TFT. Asus Türkiye ile iletişime geçip bu durum ile yakından ilgileneceğim, en azından bir hata varsa hem satış hem de resmi sitede bu durum düzeltilsin.

• sarppy kullanıcısına yanıt
    Hocam yine Asus Turkiyenin sitesinde 615 işlemci yazmışlar,teknik özellik tablosunda 1.2 ghz yazmışlar.İster Ips ister tft olsun benim için fark etmiyor,önemli olan görüntü kalitesi tatmin ediyor mu ona bakarım,ki benim için yeterince kaliteli bir görüntü sunuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geekbench'i komik olmuş ne bu iPhone 4s rakibi mi?
    En fazla 500 lira eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Götterfunken -- 3 Aralık 2015; 17:57:49 >
  • Üretim kodu her ülkede aynı(ZE500KL) fakat Asus'un sitesini İngilizce ve Fransızcaya çevirince IPS, İtalyanca, Çince, İspanyolca ve Türkçe'ye çevirince TFT yazdığını gördüm. Aynı üretim kodlu üründe çok farklı ekranların kullanılması mantıklı gelmiyor. Almanca'da ise ilk sayfada IPS, özelliklere girince TFT yazıyor!

İngilizce: 5inches, HD 1280x720, IPS with Capacitive Multi touch panel
    Fransızca: 5 pouces, HD 1280x720, IPS avec écran tactile capacitif multipoint
    İspanyolca: TFT
    Almanca: Das 5“ große HD-IPS Display dominiert nahezu die gesamte Vorderseite. (Yalnız ayrıntılı bilgilere girince TFT yazıyor. Yani ilk sayfada IPS, özelliklere tıklayınca TFT yazıyor Almanca'da... Kesin bir hata var bu işte...) burada

Almanca'da hem TFT hem IPS yazdığına göre bir karışıklık olduğu kesin. Son olarak da ASUS'un merkezi Tayvan dilinde baktım, orada da gördüğünüz gibi(70% 的螢幕和機身比例,又是一個工程與工藝結合的大突破
    讓您體驗接近無邊框的寬闊視覺享受) ne IPS ne de TFT olduğu belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 3 Aralık 2015; 18:07:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

Geekbench'i komik olmuş ne bu iPhone 4s rakibi mi?
    En fazla 500 lira eder.

Size 1200 e 6s verelim ,seversiniz değil mi???Peki siz olsanız bu fiyat aralığında ne alırdınız söyleyin de onu alalım???
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.