Şimdi Ara

ASUS Zenbook 14 Q407IQ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bayadır araştırıyorum en son artık bu öğlen verdim siparişini ASUS Zenbook 14 Q407IQ modelinin. Karttan 5800tl çekmiş vergiler ve kargo dahil. Umarım sapasağlam gelir. Tr'de muadilini göremedim zaten 1 kişi sahibinden'de satıyor muhtemelen 2.el 7000tl ye. Muadilini göremedim dedim çünkü bu fiyata dedicated gpu (mx350) %100 sRGB %92 ekran kasa oranı ve ryzen 4500 14" laptop yok. Ona yakın olanların da entegre ekran kartları var veya sRGB'si %50-60'larda ve en az 8000 tl'den başlıyor. Amerikaya göre değil belki ama Tr'ye göre epey kârlı olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Portatif, 1-2 oyun (civilization-cs go) oynayabildiğim ve adobe lightroom için doğru renkleri veren uygun bir laptop arıyordum. Umarım beni yanıltmaz. Link isteyenler için:


    https://www.amazon.com/gp/product/B08C81JT39/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1


    https://www.asus.com/us//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 12 Ocak 2021; 15:48:35 >







  • Bunu bende gördüm ama satıcısı amazon değil sıkıntı çıkarmı bilmiyorum.

  • Hangi ülkeden geliyor ve ne kadar sürer gelmesi ? Türkiye' de garanti sorunu olur mu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

    Bunu bende gördüm ama satıcısı amazon değil sıkıntı çıkarmı bilmiyorum.

    Evet satıcı amazon değil ama "ship by amazon" diyor yani yanılmıyorsam ürün önce amazon'a geliyor ve amazon tarafından gönderiliyor. O yüzden tüm vergi vs. önceden alıyor.

  • hDundar kullanıcısına yanıt

    Ürün Amerika'dan geliyor. Asus'un international garanti politikası var. Eğer ülkede asus servis desteği varsa garanti geçerli oluyor. Türkiye de bu ülkelere dahil.

  • İlk göz ağrım Q407IQ hayırlı olsun bu arada. Ürün gereğinden çok fazla küçük. Ekrana alışamama durumunuz var, bilginize. Ek monitör kullanacaksanız orası ayrı tabii.


    BestBuy'da 499$'a düşmüştü 1 ay önce kadar. Almakla almamak arasındaydım, almadım. Çünkü o küçük kasa için MX350+CPU ikilisi aşırıya kaçıyordu. Thermal throttling olayını felaket şekilde yaşamakta. ASUS ve MSI, bu olaydan sıyrılmak için CPU ve GPU limitlerini sınırladı. Ek olarak yazılımcı ve CS:GO dışında oyun oynamamayı seven biri olarak 8GB RAM'in upgrade edilemeyişi de en büyük etken aralarında.


    Ürün hakkındaki detaylı kullanıcı yorumlarını burada görebilirsin: Tıkla


    Ürünü deliler gibi inceleyen birinin yorumlarını görmek istiyorsan, cevap burada:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 12 Ocak 2021; 22:40:1 >




  • Neurtal kullanıcısına yanıt

    Diğer konuda yazmıştım size hocam öncelikle cevap için teşekkürler. Ek monitörüm var fakat kullanacağımı zannetmiyorum kaldı ki ürünü zaten küçük ve portatif olması amacıyla aldım, alışılmayacak bir durum olacağını düşünmüyorum. Herşeye alışır insan :)


    Ürünün zamanında 550 dolara bestbuyda satıldığını görmüştüm incelemelerde. Lakin bestbuy'ı daha önce deneyimlemedim international shipping'i var mı bilmiyorum o yüzden pek de pişmanlık duymadım. Ek olarak Tr ve Tr'deki bu donanımlarda laptopların fiyat aralıkları karşılaştırılınca 5800 tl hala da çok kârlı bence. Acer swift 3 sf314 bile mx350'siz ve srgb'si yerlerde haliyle 6100 tl satılırken.. Üstelik freedos.


    Küçük kasa-mx350-cpu ilişkisi konusuna gelince tabii ki deneyimlemeden birşey söylemek zor fakat olay biraz da beklentilerle alakalı sanırım. Yani benim istediğim küçük olması zaten ve de cs:go-civilization'ı sıkıntısız oynayabilmek, ek; ufaktan 3-5 python çalışmak. Fotoğrafçı ve cs:go+civilization seven biri olarak :)) böyle bir kombinasyon Tr'ye kıyasla çok makul gibime geliyor. Siz bu fiyatta daha iyi ne gördünüz vazgeçtiniz öğrenebilir miyim? Elbette 3 lira daha fazla vereyim daha iyi olsun diyebilirsiniz. Ama ben şahsen öyle dedikçe 3 liraların sonu gelmiyor maalesef, 3 lira ona verdikten sonra 3 lira daha, 3 lira daha. O yüzden en düşük fiyatta max performans alabileceğim birşey istedim.


    Reddit'te okuduğum yorumlarda sorunların çoğu bios, donanım ve windows update ile çözüldüğünden bahsetmiş. Youtube da malezya'lılar dahil tüm incelemeleri izledikten ve yorumları okuduktan sonra karar verdim bu arada :)

    Aşağıdaki video'da eleman kendi parasıyla satın almış ve birkaç videosu var hatta bazı oyunlardaki performansları için ayrı ayrı videolar koymuş.



    Konu yine dediğim gibi beklentilerle alakalı. 8gb yükseltilemeyen ram. Bunu bilerek aldım. Yükseltilebilenler zaten ya büyük oluyor ya da pahalı. Şu an için pahalı birşeye ihtiyaç duymuyorum şahsen.


    Zephrus g14 için bile açıp yorumlara bakıldığında 1 yıldız veren tonla insan var. Bu şekilde işin içinden çıkamayız.


    Velhasıl, hele bir gelsin de tecrübelerimi tarafsız paylaşayım :)


    İyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 13 Ocak 2021; 0:48:33 >




  • Fîrzen kullanıcısına yanıt

    4700U içeren düzgün bir Ultrabook bulunmuyor. Zenbook'tan vazgeçişimin sebebi Yoga Slim 7 Ryzen versiyonuydu ve şaşırtıcı bir şekilde yok oldu. AMD'nin stok sorunu maalesef Yoga Slim serisinin sonunu getirdi ve tüm Avrupa'da bulunamaz halde geldi.

    MSI Modern 14'ü tercih etmeyi düşündüm fakat ekran kalitesi berbat, portları halen USB 2.0'dı. Tek iyi yani upgrade edilebilecek RAM slotunun bulunmasıydı fakat MSI 1-2 yıl kullanımın ardından rezil bir soğutma kalitesi sunmaya başlıyor ve berbatlaşıyor. (GE62 tecrübesiyle sabit.)


    Bu üçlüden sonra geriye bir seçenek kalmıyor Ultrabook segmentinde. XPS pahalı, Razer Blade saçmalık, MacBook ı-ıh. Acer vb. maalesef Türkiye'de satıyor en ucuz diye. Bir bilseler aynı paraya daha iyisinin getirilebileceğini ama işte, şans.


    Ardından Ultrabook mu yoksa donanımı yüksek bir gaming laptop mu diye düşündüm ve cevabım ikinci seçenek oldu. Çünkü evde tüm gün oturacak, remote çalışacak birinin bilgisayarının Ultrabook olmasına gerek yok, pandemi diye dışarı çıkılmıyor da.


    Şu anda Lenovo Legion 5 takibindeyim. (R5 4600H, GTX1650 Ti) Ebay üzerinden 599$'lık, Walmart üzerinden de 649$'lık fiyatını kaçırdım, pişman oldum. Türkiye'de en düşük hali 10K civarlarında geziyor. Rezillik.


    ABD'den gelmeyen ürünler için Amerikapostam iyi seçenek oluyor. Ürün 599$ iken Amerikapostam ile toplamda 6200 TL civarına geliyordu her şeyi dahil. Şu anda 665$ oldu ve 7000TL'yi görmekte. İndirim olmazsa onu alacağım gibi.


    Laptoplarda artık trend AMD. içerisinde Ryzen bulunmayan dizüstü makineye bir kuruş dahi harcanmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 13 Ocak 2021; 2:0:29 >




  • Neurtal kullanıcısına yanıt

    Evli ve remote çalışan biri olarak güçlü bir laptop beni herşeyden uzaklaştırır :) o yüzden laptopta "herşeyi çalıştırmasın" tercihini kullandım ben :)


    Aslında en iyi setup; mini (itx) kasa + uygun ultrabook bence. Şahsen ultrabook kısmını tamamladım :) ileride estetik bir itx kasa toplayabilirim. 3 yılda 1 laptop değiştireceğiz böyle giderse.


    Bu arada gerçekten ryzen işlemciler inteli tahtından edecek gibi, şu 4500u nun bir testte(hangi test şimdi hatırlamıyorum) 10.nesil i7 işlemciyi geçtiğini gördüm. Mobil 5000 serisi de duyruldu, yakındır intelin çöküşü :)

  • Merhaba arkadaşlar, laptop geldi 8 gün sürdü gerçekten inanılmaz. Biraz deneyimledikten sonra düşüncelerimi paylaşırım isterseniz. İyi günler.

  • Fîrzen kullanıcısına yanıt
    Size çok imrendim şu an. Zenbook'ları çok şık ve iyi buluyorum. Güle güle kullanın. Bütçe olarak aşmasa direkt alırdım. Ama yorumunuzu merakla bekliyoruz. Şu an olmasa da belki bir gün sipariş verebilirim yorumunuza göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borekjack

    Size çok imrendim şu an. Zenbook'ları çok şık ve iyi buluyorum. Güle güle kullanın. Bütçe olarak aşmasa direkt alırdım. Ama yorumunuzu merakla bekliyoruz. Şu an olmasa da belki bir gün sipariş verebilirim yorumunuza göre.

    Merhaba öncelikle teşekkür ederim umarım nasip olur daha güzelleri. Laptopu birkaç gündür deneyimledim. Açıkçası aşırı memnun kaldım umarım ileriki günlerde de hüsrana uğratmaz. Belirttiğim oyunları (civilization ve cs go) yükledim gayet akıcı oynatıyor problem yaşamadım hatta civilization 6yıyı 4-5 saat oynadım.


    Laptop tam olarak A4 kağıdı boyutlarında inanılmaz küçük ama ekranı 14 inç bu durum benim çok hoşuma gitti. Hatta kargo geldiğinde salatalık mı gönderdiler acaba diye düşünmeden edemedim :)


    Kasası gerçekten çok kaliteli ve şık, metal. Bu fiyata alabileceğim laptoplara bakınca malzeme kalitesine hayret ediyor insan.


    Asus Tr'de de teknik servis olduğu için 1 yıl garantisi mevcut böyle bir durumun olması da gayet güzel bir olay.


    Isınma-fan-kapanma-aşırı yüklenme vs. gibi bir arıza yaşamadım henüz. Sessiz sedasız normal işlemlerde çalışıyor fakat oyunda tabii ki fan sesini duyuyorsunuz doğal olarak.


    Negatif olarak söyleyebileceğim tek şey yurtdışı siparişi olduğu için klavye tr değil. Alışılabilir ama hiçbir zaman orijinal tr klavye tadı vermeyecek :) Ha bir de type c portu sanırım sadece data transferi için. O kötü olmuş.


    Bunların dışında sormak istediğiniz bir konu varsa yardımcı olabilirim.


    İyi günler





  • 14" harici ekran kartı şart değil. amd 4500 ya da 4300.

    16 gbram (ya da upgrade imkanı olan) önerisi olan var mı? uygun f/p

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    14" harici ekran kartı şart değil. amd 4500 ya da 4300.

    16 gbram (ya da upgrade imkanı olan) önerisi olan var mı? uygun f/p

    Aynı şekilde bende arıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, gözüme takılan bir laptop olmadı ama geçen hafta eşime huawei matebook 14 aldık 16gb ram 4700h 512gb ssd vardı sanırım. Gerçekten çok şık ve güçlü bir laptop yapmışlar(fakat harici bir ekran kartı yok).

  • Bu arada özelden satın alma aşaması hakkında bilgi isteyen arkadaş olmuş aslında burda da paylaşmak faydalı olabilir:


    Ekstra olarak sadece ups ile ürün tr ye giriş yaptığında gümrük için bir belge yolladılar (sms ile link geldi) ve doldurup iletmemi istediler. Evde çıktısını alıp doldurduktan sonra taratıp mail attım. Onun dışında ekstra başka bir şey istenmedi. Vergi ve kargo ücretini eğer "Ship by Amazon" diye bir ibare geçiyorsa en başta onlar kesiyor. Ürünü direkt satıcı gönderiyorsa onu hiç denemedim açıkçası asıl onlara henüz güvenim yok diyebilirim. Yani satıcı amazon veya gönderici amazon ise güvenebilirsin ve böyle olursa da tüm ücretleri en başta senden alıyor +fee&shipping başlığı altında. Bir de satın alırken ödeme aşamasında ücretin tl çevrilmiş hali ile karşına çıkıyor onu usd ye çevirip yapmanı tavsiye ederim çünkü amazonun tr kuru bir hayli fazla. Ben tr de piyasaların açıldığı saatte (09:00-18:00) yaptım alışverişi çünkü tr de karttan o an dolar ne ise onu çekecekti. Diğer saatlerde alış satış makası fazla oluyor. Bir de erkenden almaya çalışabilirsin çünkü amazon parayı hemen çekmiyor bir 2-4 saat sürüyor parayı çekmesi. Atıyorum saat 16:00 dan sonra sipariş verdiysen amazon ücreti akşam çekebilir ve dolar piyasası kapalı iken yüksek kurdan satın alım gerçekleşebilir. Sell by amazon veya ship by amazon olan ürünlerde gelmeme ihtimali olacağını zannetmiyorum, amazon güvencesi altında gönderiliyorlar aksi bir durumda iade veya gerekli işlemleri yapacaklarına şüphem yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 2 Şubat 2021; 15:20:34 >




  • hocam ürün ile ilgili uzun kullanım yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samgoli82 -- 2 Şubat 2021; 20:50:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, tabii paylaşırım öncelikle sormak istediğiniz bir konu varsa ona da cevap verebilirim.


    Şu ana kadar hiçbir problemle karşılaşmadım sessiz sedasız çalışıyor ürün fan, kapanma, aşırı ısınma gibi bir sıkıntı yaşamadım. Harici (mx350) ekran kartını olması çok güzel. Fark ettiriyor gerçekten. Şu an cs go, civilization 6 ve desperados 3 oyunlarını sıkıntısız akıcı medium-high arası ayarlarda oynatıyor. Tam a4 kağıdı boyutlarında ama 14" portatif ve çok şık kasası var, benim çok hoşuma gidiyor. Mat ekran oluşu çok güzel göz yormuyor. Renk skalası sitesinde yazdığına göre %100 srgb benim için bu baya önemliydi fotoğrafla uğraştığım için. Yüz tanıma olayı süper :) laptop açılış süresi 2-3 saniye diyebilirim. Bana aşırı hızlı geldi.


    Eksiklikler olarak; Laptop 256 gb ssd ile geliyor. Bu yüzden muhtemelen bir kaç aya ssd takviyesi yapacağım. Değiştirilebilir olması güzel.

    Ram: Değiştirilemiyor. Daha önceki dell laptopumda 6gb ram vardı ve 6 sene sıkıntısız kullandım. Bunu muhtemelen 3-4 sene kullanırım. Bu süreyi hesap ederek uyguna bir laptop almak istemiştim zaten. O yüzden yarı yolda bırakacağını pek sanmıyorum.

    Klavye: Bu cihaz özelinde değil de yurtdışı ürünlerinde problem aslında. Tr olmayışı alışmak için uzun bir zaman gerektirecek. Klavye ve touchpad tuş hissiyatı çok güzel normalde, o konuda bir sıkıntısı yok.


    Bir de garipsediğim bir konu var aslında, laptopun ekranını kaldırdığımda ekran kasayı yükseltiyor. Burada bir sıkıntı yok, alt taraftaki havalandırma giriş-çıkışını rahatlatıyor ama menteşelerin olduğu kısma da havalandırma giriş-çıkışı koymuşlar. Yani sıcak havayı direkt olarak ekrana üflüyor gibi(tabii oyun oynarken oluyor tüm bunlar, normal kullanımda ses-fan-hava duymuyorsunuz). Tam tespit edemedim doğrusu buradan hava mı alıyor hava mı veriyor. Bunun ile ilgili bir inceleme de göremediğim için tereddütte kaldım. Öyle bir durum olmasa bile oraya havalandırma giriş-çıkışı koymaları bana biraz değişik geldi.


    Ekstra bir test isterseniz yapar paylaşabilirim.


    İyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 4 Şubat 2021; 16:49:30 >




  • açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.

    https://www.amazon.com/gp/product/B08KH8QHFM/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1
    https://www.amazon.com/ASUS-Ultra-Slim-i7-1165G7-Thunderbolt-UX325EA-AH77/dp/B08KH53NKR/ref=pd_sbs_2?pd_rd_w=dw0zr&pf_rd_p=c52600a3-624a-4791-b4c4-3b112e19fbbc&pf_rd_r=RN6E3MW5JVN6GJB4XX7F&pd_rd_r=571735ea-c70b-468b-b0d2-6e9aa9351c91&pd_rd_wg=QKyGX&pd_rd_i=B08KH53NKR&psc=1

    böyle birkaç model ürün arasında araştırmalarım devam ediyor. sizin pc mx350 olması ve fiyatının avantajlı olması çok cazip kılıyor, dolar bazında fiyatı biraz artmış olsa da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • samgoli82 S kullanıcısına yanıt

    Fiyat aralığınız ve beklentileriniz neler?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.