Şimdi Ara

ASUS X550VX - DM248TC Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
5
Favori
10.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BİLGİSAYARIN MAVİ EKRAN SORUNU OLDUĞU DOĞRUMU ÖZELLİKLER ÇOK İYİ AMA DONANIMSAL Bİ HATA OLİRSA ÇOK KÖTÜ OLUR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazda daha doğrusu Asus notebooklarda siyah ekran sıkıntısı yaşandığına ilişkin şikayet geliyor. Başlıktaki bilgisayarı 2 haftadır kullanıyorum ne siyah ne de mavi ekran hatası gördüm. Battlefield 1, Civilization V, Rome Totalwar oyunlarını denedim yük altındayken de bir sıkıntı olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim leptop hala serviste 😡

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni aldım Asus x550vx dm324D



    Fakat bazen hosgeldiniz ekraninda donuyor, reset atmadan düzelmiyor. Bazen başka yerlerde donduğu da oluyor. Çözüm önerisi olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdiozgor

    Yeni aldım Asus x550vx dm324D



    Fakat bazen hosgeldiniz ekraninda donuyor, reset atmadan düzelmiyor. Bazen başka yerlerde donduğu da oluyor. Çözüm önerisi olan var mı

    merhaba,
    pc ile ilgil ilk izlenimlerini paylaşabilir misin
    aynısından almayı planlıyorum dolar kurundan biraz sıkıntı ama bakıcaz işte =)
  • ASUS X550VX - DM324D aldım 5 gün önce. N11 den 2950 TL ye.
    Freedos geldi doğal olarak, Windows10 64 bit yükledim. Bütün sürücüleri orjinal sitelerinden indirdim, bios güncelledim yani gereken herşeyi yaptım. Fakat nedense bazen masaüstünde durup dururken yada açılırken hoşgeldiniz ekranında kilitleniyor laptop. Fare klavye vs çalışmıyor. Acaba dedim donanımda mı problem var? Bütün donanımları test ettik hiç birinde sorun çıkmadı. Hard diskte bad sector de çıkmadı.

    Birde bişey farkettim bi ara baya donmamıştı, directx yükledim. Yükledikten sonra bi reset atayım dedim kapanırken yine dondu. Açıldığında ise İntel ekran kartı ikonunun resmi yok olmuştu bembeyaz gözüküyodu yani.

    Bu seride bu problemi yaşayan çok var biliyorum, hiç servise gönderen olmadı mı yada sorunu çözebilen olmadı mı? Sorunun nerede olduğunu kimse bilmiyor mu? Bu konu hakkında o kadar araştırmama rağmen kimse bir çözüm bulamamış.




  • Ozmn bunlarin anakartlari sorunlu tek sorun onda kaliyor

    %90 Anakart diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım neredeyse 1 ay oluyor, gayet memnunum fakat şu klavye işi aşırı canımı sıkıyor, gün ışığında bile görünmüyor neredeyse. Tasarım ekibi sakat heralde.

    Birde ekranda soft-spot var, kapakta veya ekranda nereye dokunursam dokunayım ekranda bir noktaya parmak basıyormuş iz çıkıyor, gece ise beyaz sayfalarda dikkatli bakılınca tam o yerde leke gözüküyor. Tek 'sıkıntı' diyeceğim ama birazda benim gıcıklığım.

    Klavye için USB'li kitap okuma ışığı gibi bir şey almak istiyorum ama, klavye değişiminden başka çözüm yolu bilen var mıdır ?
  • SpyNerology kullanıcısına yanıt
    Ayni serimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokyak kullanıcısına yanıt
    evet aynı dm248tc
  • SpyNerology kullanıcısına yanıt
    Sans demekki aslinda iyi cihaz. Ama bize arizalisi denk geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokyak kullanıcısına yanıt
    Kasada benim kendi ellerimle seçtiğimi başka birine onunkinide bana verdiler. Içimden demiştim ben zaten kaderin içine ettiniz kesin arızalı gelicek bana diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı alalı 2 ay falan oluyor. Cihazı 3000 liraya aldım ama şu sorunları söylerken kesinlikle değmeyeceğine karar verdim. Keşke almasaydım diyorum.

    - Klavye berbat. Yapıştırma kullanıyorum o sebeple.
    - Hoparlör sesi çok düşük, bunun sebebi hoparlörleri gizlemek için saçmalamış olmaları. Ama ses kartı performansı da zaten düşük. Hoparlöre bağladığımda ICESound un uygulamasını kapatırsam ses çok düşük kalıyor.
    - Ekran parlaklığı ve kontrastı kötü, bu fiyata kesinlikle daha net daha parlak bir ekran olabilirdi.
    - HDD performansı çok düşük. 1 aydır sürekli %100 disk kullanımı sorunu yaşıyorum. %100'e çıkınca sistem yavaşlıyor başka işlem yapmanız zorlaşıyor falan. Windows 10'da bu konudan çok şikayet var, yabancı sitelerde çok kaynak okudum. Hatta format attım ama değişim yok. Intel driverları bi süre çözüyor olayı ama sonradan ne oluyorsa sistem yine aniden disk kullanımı %100e çıkıyor. Zaten harddisk bilgisayarın dar boğazı. Bunlar da sisteme taaa yyıllar öncesinin şirketi hgst hdd koymuşlar. Neden seagate, Samsung vs değil de hgst? Hayır WD satın aldı zaten hgst'yi git WD koy en azından.
    - Biosda yine asusun tüm bilgisayarlarında olduğu gibi doğru düzgün ayar yok. Misal ben F1-f12 tuşlarını kullanmak istemiyorum. Bu sebeple FN tuşunun işlevini tersine döndürmek istiyorum ama yok bunun ayarı. HP, lenovo bilgisayarlarda FN lock olayı var. Bunda yok, 10 sene önceki laptopum asustu onda da yoktu o zaman da bu cihazlarda vardı. Hiç mi geliştirmez insan kendini anlamıyorum.
    - Bilgisayar ısınıyor ısınmıyor şahsen benim zerre umrumda değil. Yanmadığı sürece hiç bakmam bile. Ama bu bilgisayarın fanı çok sesli çalışıyor. Normal kullanımda bile epeyce ses çıkarıyor. Özellikle kucağınızda kullanıyorsanız bu ses rahatsız da ediyor.
    - Zaten cihazda toplamda 2 adet usb3 var, ve benim anladığım kadarıyla ASUS bu iki soketi tek PCIE çıkışından almış. Yani iki tane usb3 harddisk bağladığınızda normalde olması gereken hız 40-60mb olması gerekirken, 20-30 arası sürünüyor. Basit birşey gibi gelebilir ama benim gibi 6 farklı taşınabilir diskte 20TB verisi olan biri için çok büyük bir eksi.
    Hayır sağ tarafda dünya kadar boş yer var. Koy abi 2 tane daha koy nolacak ? Hayır yıl olmuş 2017 usb2 koymanın manası ne? USB3 girişi zaten usb2 destekliyor.
    - Harici harddisk bağlama için başka sata yeri yok. SSD alırsanız ya cd caddy kullanacaksınız ki o bölümün sata bağlantısı sata2 ve normal harddiskinizi oraya bağlamalısınız, çok yavaş çalışacak.
    - Plastik çok kalitesiz. Ekranı açıp kapatırken sol menteşemden çıtırdama sesi geliyor. Ben daha önceki asuslarımdan tecrübeyle sabit birkaç aya menteşe elimde kalacak diye düşünüyorum.


    Olumlu hiç mi bişey yok? Var ama az.

    Oyun performansına gelince; Gayet iyi, güncel oyunlarda hiç problem yaşamadım. Call Of duty infinite war oynadım en son. 35-40fps arası bazı ayarlar kırpılı high da gayet oynanabilir durumdaydı.
    Cihaz gayet hızlı açılıyor. 20-25snde ortalama boot sürem.
    Görünüm gündüz çok şık.




  • Cihazında donma sorunu olupta para iadesi veya değişim yapan olduysa bana özelden yazarsa sevinirim
  • Cihazda "ekran simsiyah olup fanlar bir anda aşırı sesli çalışmaya başlıyor ve reset atmadan düzelmiyor" bu sorunu yaşayıp çözen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bence sorun cihazlarda değil işletim sistemi ve/veya sürücülerin güncellemelerinde. Temiz format atıp güncelleme yapmazsanız(güncellemeleri tamamen kapatırsanız[Not: Bu halde bile güncelleme yapıyor.]), veya seçerek sadece güvenlik güncellemelerini yaparsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, zaten Windows 10'un kendisi sorun, sürekli arkaplanda bir şeyler karıştıran bir i.s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 16 Şubat 2017; 8:19:37 >
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Win7 formatlayıp tüm güncel sürücüleri kurup deneyeceğim hocam sonucu yazarım halledince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wirm kullanıcısına yanıt
    Ben 8.1 kurdum ama sürücü yüklemelerini internetten değil, bilgisayarda gelen Asus klasörünü göstererek yaptım, haberiniz olsun, sadece Wlan'ı harici bir setup dosyasıyla kurdum. Yedeğini almayını unutmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 16 Şubat 2017; 8:39:7 >
  • Cihazda windows 7 kullanan var mı? Merak ediyorum daha iyi performans veriyorsa w7ye geçeceğim?

    Birde bu işi reco very partitiona zarar vermeden yapmanın bir yolu varmı aceba?
  • Vatanın servisine getirdim lanet plsun böyle bilgisayarı pişman oldum, serviste 2 kişi sırada bkliyoruz 2 side 248 tc bilerek yapılmış bi uygulama mı acaba ? Bi kişi daha geldi oda 248 tc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.