Şimdi Ara

Asus x550vc Fan sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdan arkadaşın birinden asus x550vc satın aldım. Aslında gayet güzel bir laptop fakat önceki kullananlar hor kullanmışlar.Toz pislik vs içersindeydi aldığımda.
    İlk iş olarak içini açıp fanı temizledim.Kompresorler içini iyice temizledim. Ancak o kadar temizlik ve Sıfır macun vs sürmeme rağmen hala yükte fandan ses geliyor.Fan ve hava yolunun temiz olduğuna eminim ancak fanı tamamen için açıpta temizlemedim. dışardan kompreser tuttum ferhangi bir toz vs. gözükmüyordu. Ancak chromedan bir video açıp full ekran yapdığımda adeta bağırıyor. Benimde ses olan bir alerjim kesinlikle düzeltmem gerekecek. Sizce yeni bir fan ve heatsink mi almalıyım? ses için tavsiyeleriniz neler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdomin25 -- 22 Aralık 2014; 12:08:27 >



  • Laptop fanına dışardan kompresörle hava tutulmaz.Fanın içine toz kaçırırsın ve pisliği bilgisayarın içine itmiş olursun.

    Tamamen fanı söküp fanı çıkarıp içini hafif yağlaman lazım fanı plastiğinden ayırıp içine biraz yağ sürersen açılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkaygfb

    Laptop fanına dışardan kompresörle hava tutulmaz.Fanın içine toz kaçırırsın ve pisliği bilgisayarın içine itmiş olursun.

    Tamamen fanı söküp fanı çıkarıp içini hafif yağlaman lazım fanı plastiğinden ayırıp içine biraz yağ sürersen açılır.

    hocam yani fanı kabında söküp pervanenin ortasına makine yağıyla yağlamam mı gerekirdi? komprosörü için tamamen söktükten sonra fana tuttum. gerçi sonra hava kanalından da tuttum.
  • öyle hava tuttuysan tamam sıkıntı olmaz ben sandım dışardan tuttun.

    Fanı plastiğinden ayırdıktan sonra bir ufak bir tornavidanın ağzına peçete gibi bişey geçir hafif yağ dök ve fanın içinde hafifçe gezdir.sonra takınca ağzınla üfle yağ iyice yayılsın ses kesilir zaten yapamazsan resimli anlatırım ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.