Şimdi Ara

ASUS X550LB-XO114D İnceleme ve Kullanıcı Platformu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
7
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürünü 1379 TL'ye SadeceNotebook.com'dan aldım. Aras Kargo ile ertesi gün elime ulaştı. Paketleme yeterli düzeyde idi. Üründe de bir sorun ile karşılaşmadım. Hızlı, düzgün ve ucuz fiyatlar ile verilen hizmet için buradan kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Gelelim ürünün incelemesine. Kutusu sade klasik bir Asus notebook kutusu. Yan tarafında seri numaraları ve ürün hakkında bilgiler yer alıyor. Ön ve arka yüzünde de Asus'un ürün hakkında verdiği bilgiler.

Kutuyu açtığımızda karşımıza garanti belgesi, kullanım klavuzu, asus programlarını içeren bir cd, batarya, şarj adaptörü ve notebook karşımıza çıkıyor. Klasik bir Türk olduğumuz için Notebook, batarya ve şarj adaptörünü alıp kutuyu bir kenara atıyoruz. Adaptör daha önce gördüğüm tasarımlarda çok farklı geldi gözüme. Tek parça şeklinde tasarlanmış. Fakat kablo uzunluğu kısa biraz. 2 metre sanırım. Bana yeterli ama bir takım kullanıcılar için yeterli olmayacaktır.

Cihaz oldukça şık bir kasaya ve tasarıma sahip. Plastik bir kasası var. Bu fiyat için gayet normal. Ürün oldukça ince diyebilirim. Klavyesi ciklet denen ice tuşlardan. Hiç ses yapmıyor yazarken ve güzel bir his veriyor. Numpad de bulunan klavye bence gayet kullanışlı olmuş. IceCool teknolojisi ile de gerçekten el koyduğumuz yerlerde kesinlikle tam yükte de olsa bir sıcaklık hissetmiyoruz. Touchpad'de gayet kullanışlı olmuş. Birçok ayarı var. Bayağı işe yarıyor. Oyun oynamadığım zamanlarda kullanıyorum touchpad'i. 6 Parmağa kadar desteği var. Üzerinde SonicMaster denilen bir hoparlör bulunuyor ve oldukça berrak ve kaliteli ses verdiğini söyleyebilirim. Gayet memnun kaldım. Ön panel de de 1 adet mikrofon, 1 adet kamera ve kamera bildirim ışığı yer alıyor. Fiziksel incelememden sonra fotoğraflara geçelim.

Giriş ve Çıkışlar;

Sol: 1 adet 3.5mm audio jack, 2 usb 3.0 portu, 1 adet ethernet portu, 1 adet hdmi ve 1 adet vga portu ve de güç girişi.
    Sağ: 1 adet usb portu ve DVD sürücüsü.

GPU-Z Görüntüsü;

CPU-Z Görüntüsü;

Boşta Sıcaklıklar;

Kullanıcılar;

1-Wadjet
    2-Merle Dixon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 11 Eylül 2015; 18:35:09 >

• bende an itibariyle bu pc nin sahibiyim işyerindeki programcı arkadaşa emanet ettim 8.1 64 bit olsun dedim baska karısmadım. valla bişeyler yapıyo ama bilimiyorum sıkıntı olursa burdan yazarım sorularınızıda cevaplarım hepimize hayırlı olsun
  • Bnde asus lenovo arasinda kaldim,butce kisitli asus olarak bunlari dusunuyorum,
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550lc-core-i5-4200u-16ghz-8gb-ram-1tb-hdd-2gb-156-w8-notebook.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/x550cc-notebook-core-i5-3337u-18ghz-6gb-750gb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisaya.html
    Yogn olarak sbhtan aksama kadsr acik kalacak ve online oyun oynanacak butce fazla yok 1700 e kadar vatandan almayi dusunuyorum,lenovo da olabilir ancak beyaz kasa istiyorum asus kaliteli oldugi icin asus dusunuyorum,Tavsiye ve yardim bekliyorum.Hayirli olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3301 -- 30 Mayıs 2014; 13:01:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmet3301 kullanıcısına yanıt
    EKRAN KARTLARI 720M YETERSİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM EN ASAĞI 740 M OLMALIYMIS. BİRDE 128 BİT LERİ ALMAYA ÇALIŞ. SON OLARAK PC DEPO EBRAR SADECE NOTEBOOK TA DAHA UYGUN FİYATLAR ORALARA BAK K. GELSİN BİŞEY SORMAK İSTERSEN BURDAYIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustang_88

EKRAN KARTLARI 720M YETERSİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM EN ASAĞI 740 M OLMALIYMIS. BİRDE 128 BİT LERİ ALMAYA ÇALIŞ. SON OLARAK PC DEPO EBRAR SADECE NOTEBOOK TA DAHA UYGUN FİYATLAR ORALARA BAK K. GELSİN BİŞEY SORMAK İSTERSEN BURDAYIM

Fazla oyun oynamiyacagim,sadece online oyunlar,sadece markada karar veremiyorum,,Cok fazla da butce yok zaten max 1800 sitelerde feeedos oldugu icin almak istemiyoru,

http://www.sadecenotebook.com/asus-x550lb-xo114d-notebook-pmu312848

Artılar

• i5-4200U İşlemci (M ve diğer serilerden çok az daha düşük performanslıdır, fakat daha az güç harcar ve daha az ısınır. Buda daha yüksek pil ömrü sunar.)
    • 8GB DDR3 1600Mhz Ram
    • 1TB 5400RPM HDD
    • GT740M Ekran Kartı
    • 15.6"
    • Freedos
    • Asus kalitesi
    • Isınma durumu (Cihaz çok ısınmıyor. 2 saat Euro truck simulator 2 oynadım 54 dereceyi geçmedi ekran kartı. Soğutucusuz ve sıcak havadaki bir değer. Ayrıca şarja takılı ve kucakta kullanıldı.

Eksiler

• Ekran çözünürlüğü 1920x1080 olabilirdi.
    • Freedos gelmesi. Ama fiyata bakılınca göz ardı edilebilir.

Windows'u bir şekilde edinirsiniz hocam. Gayet sıcak bir fiyatı var ürünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 30 Mayıs 2014; 17:57:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

http://www.sadecenotebook.com/asus-x550lb-xo114d-notebook-pmu312848

Artılar

• i5-4200U İşlemci (M ve diğer serilerden çok az daha düşük performanslıdır, fakat daha az güç harcar ve daha az ısınır. Buda daha yüksek pil ömrü sunar.)
    • 8GB DDR3 1600Mhz Ram
    • 1TB 5400RPM HDD
    • GT740M Ekran Kartı
    • 15.6"
    • Freedos
    • Asus kalitesi
    • Isınma durumu (Cihaz çok ısınmıyor. 2 saat Euro truck simulator 2 oynadım 54 dereceyi geçmedi ekran kartı. Soğutucusuz ve sıcak havadaki bir değer. Ayrıca şarja takılı ve kucakta kullanıldı.

Eksiler

• Ekran çözünürlüğü 1920x1080 olabilirdi.
    • Freedos gelmesi. Ama fiyata bakılınca göz ardı edilebilir.

Windows'u bir şekilde edinirsiniz hocam. Gayet sıcak bir fiyatı var ürünün.

Hocam.benim icin az isinmasi 5 6 sene gitmesi gerek,xunku surekli ekran karti yaktim bn hp modellrinde,knight online oynarm surkeli o nedenle bi laptoba ihtiyacm var ,ha knght online fzla grafik istemyr o yuzden fazla para baglamak istemiyorum..Cok kararsiz oldgun icin ve marka takintim,gorsellik takintim oldgndan zor bi durumdaym,lenovo da cok iyi ama 1800 tl mesela 4200m i5 740m li modeli,alternatif olarak asus un bahsettgm 1600 1700 arasi modellrine mi yonelsem.diyorum asus kalitesini bildgim icin ama.lenovo z510 da cok iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Benim önerdiğim ve kullandığım model 1380 TL gibi bir fiyata alınabiliyor. 400 TL'de cebinizde kalıyor. Ben size tüm artı ve eksilerini yazdım. Son karar elbette ki sizin. Çünkü kullanacak olan sizsiniz. İçinize sinmeyen bir ürünü kullanmanızı önermiyorum.
  • quote:

Benim önerdiğim ve kullandığım model 1380 TL gibi bir fiyata alınabiliyor. 400 TL'de cebinizde kalıyor. Ben size tüm artı ve eksilerini yazdım. Son karar elbette ki sizin. Çünkü kullanacak olan sizsiniz. İçinize sinmeyen bir ürünü kullanmanızı önermiyorum.

Freedos ile ugrasmak istemiyorum acikcasi isinamiyorum,,Bakalim hocam cok tesekkurler ilginiz ve tavsiyeniz icin

bahsettiğim sitelerde windowslu olanlarda var. büyük teknomarketlerin siteleri 100-300 tl arası fazla fiyata satıyor. bilgisayar isimlerini kopyala yapıştır yaparak görebilirsin aradaki farkı. şans işi ama sıralamayı asus - lenovo -hp olarak yapabilirsin. 1800 tl bütçem var diyorsun. iyi bir pc alabilirsin sadece iyi araştır...
  • mrb en uygun hangi sitede fiyat acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: narsess

mrb en uygun hangi sitede fiyat acaba ?

http://www.sadecenotebook.com/asus-x550lb-xo114d-notebook-pmu312848?ref=akakce&v=1.44.1
  • quote:

quote:

http://www.sadecenotebook.com/asus-x550lb-xo114d-notebook-pmu312848?ref=akakce&v=1.44.1

cok tesekkurler bakayım bir

• quote:

1,399 + 111 Bonus hediye ile cidden uygun gibi duruyor.
    http://www.n11.com/asus-x550lb-xo114d-ci5-4200u-8gb-1tb-2gb-fdos-156-P20764258?cid=700501_asus-x550lb-xo114d-ci5-4200u-8gb-1tb-2gb-fdos-156-P20764258&ref=akakce&v=1.30.1

Edit:

@corp8slave Evet onu sonradan gördüm yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopeless1 -- 8 Haziran 2014; 23:21:17 >

• selamlar
    55 tl babalar günü hediyesiyle daha da uyguna geliyor.. ben dün satın aldım akşam yarın kargoya vermelerini umuyorum..
    z510 alıcaktım onun yerine bunu aldım
    bakalım bi gelsin de inceleyelim..
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    İnceleme için teşekkürler. Cihazınız hayırlı uğurlu olsun. Bir sorum olacak, ekran parlak mı yoksa mat mı?
  • Arkadaşlar win7 için driver bulabildiniz mi?

• selamlar

ben bugün teslim aldım, hızlı kargo için aselkom elektroniğe teşekkürler..
    yeni yeni driver kurulumları bitti (windows 8.1 için) touchpadi hariç çok beğendim
    touchpad ayarlarını tutturamadım henüz neden bilmiyorum
    rahatlıkla kurulumu yaptım freedostan win 8 e..
    klavyesi vs. çok rahat. ekranı tatmin ediyor
    sonuçta 1250 tlye geliyor şu an ve gayet iyi bi fiyat bence.
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    HAyırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın üstadım.

HAngi ara sipariş verdiniz hangi ara kargoya verdiler hangi ara elinize ulaştı yahuuuuu...

Ben dün karar verdim. Bugün sipariş verdim. Yarın kargoya verseler, çarşamba günü elimde olur diye düşünüyorum. Bonus kullanmadığım için 1344 e almak zorunda kaldım malesef. :(

Edit.
    Pardon yaaaahu. üstteki msj da zaten söylemişsiniz ne zaman aldığınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopeless1 -- 10 Haziran 2014; 1:04:51 >
  • Ben de az once siparis verdim. Yalniz bonus icin once mesaj yollamak gerekiyormuş. Ben hemen ardindsn yolladim, insallah sıkıntı çıkmaz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.