Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (545. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.041
Cevap
230
Favori
712.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gta v sistem gereksinimleri açıklandı , işlemci ne olacak acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Bende sendemail gibi düşünüyorum. Pc'nin ekran kartı bu pc'yi bu pc yapan tek şey. Üzerine düşen incecik bir kitapla bir hdd headshpt yer mi ? Yedi. Gerisini siz düşünün. Ama bu ekran kartına değiyor işte pc'nin bolca olan olumsuz yönleri. Ben bir pc aldım gözüyle bakmaktan çok bir ekran kartı aldım gözüyle bakıyorum olaya. Bir daha olsa bir daha alırım. Ben fakirim kanka param buna yetiyor. 2bin liralık pc den 5 bin liralık performans beklemiyorum.

Yalnız ekranı cidden kötü. Eğer bu pc'yi alacak arkadaşların gözleri benim gibi hassassa bu pc'yi almalarını çok önermiyorum. Ekranı cidden çekilecek dert değil. Film izlerken falan acayip rahatsız oluyorum. Hepsini bir ekran kartı için çektiğime bazen inanamıyorum.

Hocam belliki benim yaşadığım sorun sende de var ama farkedememissin.
    Iade etmeden önce burada çokça yazdım "ekranında hareket ile birlikte kumlama veya doku olan var mı" diye fakat yorumlardan benim pc de sorun olduğu kanaati oluştu. Sonradan birkaç kişi renkler soluk deyince şimşek çaktı, şimdi sende renklerden şikayetçisin.

Teşhisim şu: Sabit görüntüde sorun yok. Ama ne zaman pencereyi kaydırıyor veya video oynatiyorsam, ekrandaki görüntüde ince bir tül dokusu bir kumlama oluşuyordu. Bu da zaten başarılı olmayan ekrandaki renklerin iyice soluklasmasina neden oluyordu. Bir nevi interlacing gibi bişey.
    K555ln ve x555ln aynı ekrana sahip. Asustan da teyit aldım bu konuda. Gittim tekno marketlerden kontrol ettim ve renkler daha canlı. Demekki nasıl bazı hdd lerden cızırtı geliyor ve bazılarından gelmiyorsa, ekran olayi da öyle.

Ben işyerinde 3 kişiye gösterdim ekranı acaba o dokuyu gorebilecekler mi diye. 1 kişi anlayamadı. Demekki herkes bunu farkedemiyor.

• waleur5 kullanıcısına yanıt
    840m yaz youtube orda oyun performanslarini görebilirsin. Bahsetmis oldugunuz oyun sorunsuz calisiyor. Akici grafklrle. Simdi bende k550ln serisini dusunmeye basladim.

• bu modele baktınızmı kasa ve servis kalitesi bakımından

http://www.pcdepo.com/arama&filter_name=g771
  • GRİNG0 kullanıcısına yanıt
    Hocam x550jk yı iade eden biri olarak derim ki, gt840 ekran kartı gtx850 performanında değil. Notebookcheck de oyun performansları detaylı şekilde mevcut. Ayrıca k555ln de işlemci de bunun kadar iyi değil.
    Ben ne zamandır araştırıyorum ama bunun kadar güçlü işlemci ve ekran kartına sahip olup bu fiyatta başka laptop yok. K555ln yi almayı düşünürken yine döndüm dolaştım bunu ucuza alabileceğim yerleri aramaya başladım.
    GG üzerinden ebrardan aldıydım ve 1485 tl ye mal etmiştim. Ama ekrandaki o görüntü nedeniyle iade ettim düşünün. Fakat şu anda 1620 tl ye n11 de hediye çeki v.s. indirimlerle tekrar alacağım ama para iadesi gerçekleşmediği için beklemedeyim.
    Bana 1800tl bandında bu işlemcide olan başka laptop gösterebilen olursa anında alacağım ama yok. 840 ekran kartına bile razıyım ama o zaman k555ln nin i5 5200u işlemcilisini almam gerekiyor. Öünkü sadece o 2,2 ghz. Diğer k555ln serileri 1,7 ghz lik oyun uyumlu olmayan cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 3 Nisan 2015; 16:17:54 >

• arkadaslar bu driver booster yanlış driveri kuruyor o yüzden kapanıyor wifi bende hiç böyle bir sorun yok asus sitesindeki driveri kurun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Hocam x550jk yı iade eden biri olarak derim ki, gt840 ekran kartı gtx850 performanında değil. Notebookcheck de oyun performansları detaylı şekilde mevcut. Ayrıca k555ln de işlemci de bunun kadar iyi değil.
    Ben ne zamandır araştırıyorum ama bunun kadar güçlü işlemci ve ekran kartına sahip olup bu fiyatta başka laptop yok. K555ln yi almayı düşünürken yine döndüm dolaştım bunu ucuza alabileceğim yerleri aramaya başladım.
    GG üzerinden ebrardan aldıydım ve 1485 tl ye mal etmiştim. Ama ekrandaki o görüntü nedeniyle iade ettim düşünün. Fakat şu anda 1620 tl ye n11 de hediye çeki v.s. indirimlerle tekrar alacağım ama para iadesi gerçekleşmediği için beklemedeyim.
    Bana 1800tl bandında bu işlemcide olan başka laptop gösterebilen olursa anında alacağım ama yok. 840 ekran kartına bile razıyım ama o zaman k555ln nin i5 5200u işlemcilisini almam gerekiyor. Öünkü sadece o 2,2 ghz. Diğer k555ln serileri 1,7 ghz lik oyun uyumlu olmayan cihazlar.

Yinemi aynı cihazı alacaksınız benmi yanlış anladım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Bende sendemail gibi düşünüyorum. Pc'nin ekran kartı bu pc'yi bu pc yapan tek şey. Üzerine düşen incecik bir kitapla bir hdd headshpt yer mi ? Yedi. Gerisini siz düşünün. Ama bu ekran kartına değiyor işte pc'nin bolca olan olumsuz yönleri. Ben bir pc aldım gözüyle bakmaktan çok bir ekran kartı aldım gözüyle bakıyorum olaya. Bir daha olsa bir daha alırım. Ben fakirim kanka param buna yetiyor. 2bin liralık pc den 5 bin liralık performans beklemiyorum.

Yalnız ekranı cidden kötü. Eğer bu pc'yi alacak arkadaşların gözleri benim gibi hassassa bu pc'yi almalarını çok önermiyorum. Ekranı cidden çekilecek dert değil. Film izlerken falan acayip rahatsız oluyorum. Hepsini bir ekran kartı için çektiğime bazen inanamıyorum.

Ben de aksine ekranının gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarın ekranını gören çok beğeniyor. Tabi intel hd renk ayarını yaptığım için böyle. Ayrıca mat olduğu için gündüzleri diğer pc lerde ekran görünmüyorken asusta çok net ve güzel. Arkadaşlara intel hd renk ayarsız hâlini gösteriyorum. Siyah-Beyaz gibi diyorlar. Hepsi de benden görüp intel hd renk ayarlarını yaptılar. O kadar film ve anime de izledim. Gayet iyi. Arkadaşın parlak ekranlı lenovosu ve kardeşimin hp si ile ekranlarını karşılaştırdık. Asus>Lenovo>Hp herkese göre. Çünkü ekran mat. HP'de ise amd kart olduğu için renk ayarı için doğru düzgün ayar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 3 Nisan 2015; 17:25:19 >

• 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    bahsettiğin ayar nasıl yapılıyor ?
  • Masaüstüne sağ tıkla. Intel hd graphics ayarlarına gir. Sırayla display-->Color settings gir. Brightness 15, Contrast 48, Gamma 0,7 yap. Advanced'e tıkla. Saturation'u 40 yap ve apply tıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 3 Nisan 2015; 17:45:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Masaüstüne sağ tıkla. Intel hd graphics ayarlarına gir. Sırayla display-->Color settings gir. Brightness 15, Contrast 48, Gamma 0,7 yap. Advanced'e tıkla. Saturation'u 40 yap ve apply tıkla.

pc ye geçince yapıcam tenks.
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler deneyelim bakalım. Görüşlerimi yazarım.
  • arkadaşlar apb reloaded oyunu oynarken pc ısısı 64 65 derece oluyor bu fazla mı yoksa normal bi ısı mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzozcuselim

arkadaşlar apb reloaded oyunu oynarken pc ısısı 64 65 derece oluyor bu fazla mı yoksa normal bi ısı mıdır?

Normal.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Valla hocam çok güzel izah ettiniz durumu. Aynen dediğiniz gibi, dönüp dolasip yine x550jk ya geliyorum. 2 haftadir laptop bakiyorum, artik bunu alicam sıkıldım arastirmktn, incelemekten bu cihaz kaderimiz oldu artik :) Pcdepo yu takip ediyorum, fiyatta indirim yapmadilar son 2 gündür hala beklyrm. Uygun baska site de bulamadim satan.

• arkadaşlar benim pc de bazı oyunlarda karıncalanma oluyo geforce experienceden shadow play açılınca olmuyor neden çözemedim sizdede varmı böyle bi durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnymn188

arkadaşlar benim pc de bazı oyunlarda karıncalanma oluyo geforce experienceden shadow play açılınca olmuyor neden çözemedim sizdede varmı böyle bi durum

şu bahsettiğiniz karıncalanma "noise" efekti gibi mi ?

bir arkadaş daha vardı , ekranda gri bir ton ,bir perde çekilmiş gibi bir arızadan bahsediyordu ,hatta iade etmiş cihazını...

her halukalarda bu görsel hususlarda lafzi tarif bir köre renk tarif etmek gibi kalyor , eğer mümkünse cep telefonuyla ilgili durumun resmini çekip paylaşır mısınız ?

Konu içinde cevaplayan ya da yorum getıren cıkar boylelıkle...en azından .
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzozcuselim

arkadaşlar apb reloaded oyunu oynarken pc ısısı 64 65 derece oluyor bu fazla mı yoksa normal bi ısı mıdır?

elbette normaldir ,hatta gayet ıyıdır dı ,hatta calısan bır durumdayken bu derecelerın ustune cıkmaması ideal olan bence.... bundan daha yuksek sıcaklıklara cıkmasında....

içiniz rahat olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

quote:

Orijinalden alıntı: sinyalci52

hocam bu wifi bağlantısının kopmasına çözüm bir tek win 7 ye dönmek mi ???

Bildiğim kadarıyla win7 vardı sende bu pc yi win7 ye çevirmenin avantajları ve dezavantajı nedir ?

Wifi kopmasını belli aralıklarla bende yaşadım ,

Net bir şekilde kaynağını ,izahını bulamasam da kendi kendime bir kanaate varmaya çalıştım.

Gözlemlediğim kadarıyla bilgisayarda herhangi bir browser çalışmıyorken ,windows wifiyi kapatıyor.3-4 defa gözlemledim davranışı aynı...

Bunu pilden tasarrf etmek namına yapıyor sanırım.Dediğim gibi bu manayı kendim yürüttüm , illa kesin bir sebep addetmemek gerekir.
    Yapılacak şey ise:;

Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcıları bulup ikisinin de özelliklerinden Güç Yönetimi sekmesine git,
    ardından "tik"leri kaldır ,güç kazancı elde etmek için cihazları kapatsın zımbırtısı....

wifi daha kararlı çalışacaktır...

Win 7 hususuna gelecek olursak , win 7yi uzun müddet kullandım , şunu diyeyim gerisini sen anla , win 7 'de bilgisayar coşuyor ,

buradan sonrası herkese tavsiyemdir :

win 7 yi kurarken dikkat edilmesi gereken husular ise şöyle,

uefi kurmayın düz kurun,(uefi desteklemesine rağmen)
    ardından sürücüleri bodoslama değil sırasıyla kurun ;

intel chipset sürücüleri
    bağlantı noktaları sürücüleri (bluetooth,usb vs.r)
    diğer pcı aygıtları
    modem sürücüleri
    ekran kartı
    ve en son diğer sürücüler

5400 disk kullananlar için özellikle tavsiye ederim ki , gereksiz yere ssd masrafından kurtulurlar....
    çünkü win 7 = kararlılık
    kanımca da bilgisayar uçuyor 7 de

şu an win 8 kullanıyorum sebebi ise windows un marketinde bir kaç uygulama buldum sırf onlardan dolayı ..hem de iş bilgisayarımda win 7 zaten var.

microsoftun şu ana değin yaptığı en iyi şeylerden biri excel ,biri de win 7 dir.

aynen bende bu şekilde kurdum sıkıntı yok...

• 
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.