Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (544. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21.041
Cevap
230
Favori
712.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum bende aynı sıkıntıyı paylaşıyorum. ancak mantıklı düşününce 7200 rpm bir hdd almak kısa vadede ekonomik olarak daha avantajlı. hariciye ihtiyacın olmayacak ve daha ekonomik olacak. açıkçası ben böyle yapıp bir de ram yüksetip, daha sonra garanti bitimine doğru dvd yerine ssd takma taraftarıyım, ya da hdd yi dvd yerine takar, ssd yi hdd yerine, çok fark etmez. ancak benim görüşüm bu. malum iş ekonomik boyutlarda yorumlanınca öyle oluyor :) yoksa tabi al 240 lık bir ssd yürü derdim ama öyle değil işte :)

edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenrod -- 2 Nisan 2015; 18:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenrod

dostum bende aynı sıkıntıyı paylaşıyorum. ancak mantıklı düşününce 7200 rpm bir hdd almak kısa vadede ekonomik olarak daha avantajlı. hariciye ihtiyacın olmayacak ve daha ekonomik olacak. açıkçası ben böyle yapıp bir de ram yüksetip, daha sonra garanti bitimine doğru dvd yerine ssd takma taraftarıyım, ya da hdd yi dvd yerine takar, ssd yi hdd yerine, çok fark etmez. ancak benim görüşüm bu. malum iş ekonomik boyutlarda yorumlanınca öyle oluyor :) yoksa tabi al 240 lık bir ssd yürü derdim ama öyle değil işte :)

edit: imla.

O ekonomik özhürlüğüm keşke olsa da bu pc'yi fakire fukaraya sadaka dye dağıtsaydım. Terebayt terebayt ssd alsaydım. 512 gb ram alırdım. 256gb 2056 bit ekran kartı alırdım. 1 trilyon liraya rlmas kaplamalı kasa falan dünya ne güzel olurdu be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba bilgisayarı dün aldım windows 8.1 kurdum gayet güzel.
    Performans denemesi için GTA 4 kurdum. ( Bayağı uğraştırdı sağolsun ekran kartını falan görmedi ama çözdüm sorunu.)

Şu an tek sorunum GTA 4 Oynarken grafikler medium'da kalitesi güzel ancak aşırı bir ısınma var fan bayağı sıcak sıcak üflüyor masanın üstü ateş gibi olmuş.
    Acaba bi öneriniz var mı bu ısınmalar için? Oyun içinden veya bilgisayar içinde bazı ayarlarla oynayarak soğutabilir miyim? Soğutucu alsam ne kadar işimi görür?
  • Arkadaşlar tekrardan yazıyorum k555ln mi bu model mi sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mercuricall

Arkadaşlar tekrardan yazıyorum k555ln mi bu model mi sizce ?

Kasa açısından k555ln daha iyi
    Performans bakımından x550jk

Oyun olarak çok daha üstün x550jk
    Kasa kalitesi olarak k555ln

İhtiyaç dahilinde karar verebilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

quote:

Kasa açısından k555ln daha iyi
    Performans bakımından x550jk

Oyun olarak çok daha üstün x550jk
    Kasa kalitesi olarak k555ln

İhtiyaç dahilinde karar verebilirsiniz

Kararsızım işte hocam kasa kalitesi ve daha yeni işlemci kafamı karıştırıyor.

• Arkadaslar bende 8.1 ögrenci lisans keyimi aldim dreamspaktan. Henüz laptop elime ulasmadi bu keyin belirli bir süresi var mi? 5 gun icinde kullanmazsam iptal mi olur? Key i saklayip istedigim zaman aktif edebilir miyim?

• DVD sökülmeden HDD ve SSD takılan laptoplar var hem de bir sürü msata slotu deniyor. Ama bu laptop da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiziroglu75 -- 2 Nisan 2015; 22:02:15 >
  • arkadaslar asus x550j kullanıyorum bi kaç haftadır ilk izlenimler olumlu. düşünenlere tavsiye ederim. yalnız benim bilgisayarda bazen % 95 üzeri iken yeni açıp şarjını taktığımda fişi algılıyor ancak şarj olmuyor. benzer bir problem yasayan var mı? sebebi ve çözümü ne olabilir? yepyeni bilgisayarda böyle bir durumla karşılaşmak canımı sıktı açıkçası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

quote:

Orijinalden alıntı: ec38

beyler kafama takılmadı değil. bu pc nin ekranı cidden gözümüze çok zarar veriyor mudur :D

Potansiyel olarak bir ışık kaynağaına sürekli bakmak göze zarar vermekte ,lakin ekran mat olduğundan ötürü parlak ekrana göre daha az bir gider sözkonusu.
    Ekranlara sürekli bakıldığında başımıza gelen diğer zararlı şey de kalp atış hızımızın değişkenlik göstermesi...

Tskler lakin bu pc ile ilgili yanlis bilinen bi gercek var. Bunun ekrani mat degil. Parlak ekran. Cok kalitesiz degil ama maalesef mat da degil. Buna cozum yok gelisen teknoloji sagligi tehdit ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: su_ahmet

arkadaslar asus x550j kullanıyorum bi kaç haftadır ilk izlenimler olumlu. düşünenlere tavsiye ederim. yalnız benim bilgisayarda bazen % 95 üzeri iken yeni açıp şarjını taktığımda fişi algılıyor ancak şarj olmuyor. benzer bir problem yasayan var mı? sebebi ve çözümü ne olabilir? yepyeni bilgisayarda böyle bir durumla karşılaşmak canımı sıktı açıkçası..

Bende de oluyor. Bence sorun değil o. Pc bilerek doldurmuyor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: su_ahmet

arkadaslar asus x550j kullanıyorum bi kaç haftadır ilk izlenimler olumlu. düşünenlere tavsiye ederim. yalnız benim bilgisayarda bazen % 95 üzeri iken yeni açıp şarjını taktığımda fişi algılıyor ancak şarj olmuyor. benzer bir problem yasayan var mı? sebebi ve çözümü ne olabilir? yepyeni bilgisayarda böyle bir durumla karşılaşmak canımı sıktı açıkçası..

Pili korumak adına yapılmış birşey o sorun değil aksine iyi birşey

• quote:

@mercuricall
    Kafan karışmasın tabi ki de K555ln hatta 2 hafta daha bekle 940m li olanını al derim.Bu x550jk da ekran kartı dışında başka bir numara yok .Parayla rezil olmaya gerek yok.

@sinyalci52
    4 gb ram kullanıyorsan sanal bellek miktarını 8gb yapacaksın ,ancak 5400 disk kullanıyorsan pek tavsiye etmem (windows servislerinin alayını kapatırsan olur.)

@Saewald

Gta 4 için bulduğun çözüm "commandline" dosyası hazırlamak ise , norestriction nomem vb.kullanmayacaksın ,ekran kartı ve işlemciyi farkında olmadan zorluyorsun , aşırı ısınma bundan kaynaklanıyor ,bunun yerine availablemem rakam ( bu rakam miktarını sen ayarla ,ben 16 yapmıştım.)
    Kaldı ki GTA 4 intel ekran kartıyla dahi son ayarlarda harikulade kalitede çalışmakta...

@ec38 ,

Ekran paneli mat olması lazım, banggood sitesinde 24 dolara satılıyor orijinal lgphilips asus x550 paneli.Panel çok kötü.

Şimdilik bu kadar ,

Herkese kolay gelsin arkadaşlar,

satın almayı düşünen arkadaşlar ,

Bilgisayar hakkında son diyeceğim ise şunlar ,ben almış bulundum , zamanla ayran gibi bozulan bir ürün mü aldım ,yoksa ilkin bir odundu bunu normal bir laptop haline ben mi getirdim diyecek olursam , ikisi de ....
    Geçenlerde 840m li ve U işlemcili bir laptop kullandım , onda da "oyun"lar high ayarlarda çok çok akıcı çalışıyordu (laptop Dell inspiron 5542 mi 3342mi öyle bir şey...)
    peşin peşin söyleyeyim oyun "dying light " ve nfs ....

Asus k555 ln serisine birgöz atın ,asıl güven o seride var ...

He memnun muyum ? Memnunum tabi , Bana fazla bile...ancak 900m serisi ve directx 12 ile bu bilgisayarın devri kapandı

Bir oyun tavsiyesi ile ,asus konusuna elveda edelim ,

Oyunun adı Hotline Miami 2 ,

Eğlence,sürükleyicilik ,gerçek oyun zevki,srtess ama %100 Garanti.
    Oyun yoğun şiddet içermekte ancak yurt dışında çoktan kült olmuş durumda ,söylenenlere göre Tarantino bile her gün oynuyormuş...

Her neyse tanıtım buradan :
    Oyun Haberleri - merlininkazani.com
    Hotline Miami 2: Wrong Number
    http://www.merlininkazani.com/Hotline_Miami_2_Wrong_Number-oyun_inceleme-80437p1.html

Bu videoda da fragmanı var...

Oyun çok kaliteli , dibine kadar eğlenceli ..müzikleri harika...

• quote:

quote:

@mercuricall
    Kafan karışmasın tabi ki de K555ln hatta 2 hafta daha bekle 940m li olanını al derim.Bu x550jk da ekran kartı dışında başka bir numara yok .Parayla rezil olmaya gerek yok.

@sinyalci52
    4 gb ram kullanıyorsan sanal bellek miktarını 8gb yapacaksın ,ancak 5400 disk kullanıyorsan pek tavsiye etmem (windows servislerinin alayını kapatırsan olur.)

@Saewald

Gta 4 için bulduğun çözüm "commandline" dosyası hazırlamak ise , norestriction nomem vb.kullanmayacaksın ,ekran kartı ve işlemciyi farkında olmadan zorluyorsun , aşırı ısınma bundan kaynaklanıyor ,bunun yerine availablemem rakam ( bu rakam miktarını sen ayarla ,ben 16 yapmıştım.)
    Kaldı ki GTA 4 intel ekran kartıyla dahi son ayarlarda harikulade kalitede çalışmakta...

@ec38 ,

Ekran paneli mat olması lazım, banggood sitesinde 24 dolara satılıyor orijinal lgphilips asus x550 paneli.Panel çok kötü.

Şimdilik bu kadar ,

Bilgisayar hakkında son diyeceğim ise şunlar ,ben almış bulundum , zamanla ayran gibi bozulan bir ürün mü aldım ,yoksa ilkin bir odundu bunu normal bir laptop haline ben mi getirdim diyecek olursam , ikisi de ....
    Geçenlerde 840m li ve U işlemcili bir laptop kullandım , onda da "oyun"lar high ayarlarda çok çok akıcı çalışıyordu (laptop Dell inspiron 5542 mi 3342mi öyle bir şey...)

He memnun muyum ? Memnunum tabi , Bana fazla bile...ancak 900m serisi ve directx 12 ile bu bilgisayarın devri kapandı

Oyun yoğun şiddet içermekte ancak yurt dışında çoktan kült olmuş durumda ,söylenenlere göre Tarantino bile her gün oynuyormuş...

Her neyse tanıtım buradan :http://www.merlininkazani.com/Hotline_Miami_2_Wrong_Number-oyun_inceleme-80437p1.html

Çok teşekkür ederim kaptan 940m li modeller mi geliyor ne zamana acaba ? Beklemeye değer mi ki ?

• sendemail kullanıcısına yanıt
    K555ln ile x550jk nın ekran görüntü kaliteleri aynımı?

hocam bu wifi bağlantısının kopmasına çözüm bir tek win 7 ye dönmek mi ???

Bildiğim kadarıyla win7 vardı sende bu pc yi win7 ye çevirmenin avantajları ve dezavantajı nedir ?
  • Bende sendemail gibi düşünüyorum. Pc'nin ekran kartı bu pc'yi bu pc yapan tek şey. Üzerine düşen incecik bir kitapla bir hdd headshpt yer mi ? Yedi. Gerisini siz düşünün. Ama bu ekran kartına değiyor işte pc'nin bolca olan olumsuz yönleri. Ben bir pc aldım gözüyle bakmaktan çok bir ekran kartı aldım gözüyle bakıyorum olaya. Bir daha olsa bir daha alırım. Ben fakirim kanka param buna yetiyor. 2bin liralık pc den 5 bin liralık performans beklemiyorum.

Yalnız ekranı cidden kötü. Eğer bu pc'yi alacak arkadaşların gözleri benim gibi hassassa bu pc'yi almalarını çok önermiyorum. Ekranı cidden çekilecek dert değil. Film izlerken falan acayip rahatsız oluyorum. Hepsini bir ekran kartı için çektiğime bazen inanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 3 Nisan 2015; 0:35:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinyalci52

hocam bu wifi bağlantısının kopmasına çözüm bir tek win 7 ye dönmek mi ???

Bildiğim kadarıyla win7 vardı sende bu pc yi win7 ye çevirmenin avantajları ve dezavantajı nedir ?

Wifi kopmasını belli aralıklarla bende yaşadım ,

Net bir şekilde kaynağını ,izahını bulamasam da kendi kendime bir kanaate varmaya çalıştım.

Gözlemlediğim kadarıyla bilgisayarda herhangi bir browser çalışmıyorken ,windows wifiyi kapatıyor.3-4 defa gözlemledim davranışı aynı...

Bunu pilden tasarrf etmek namına yapıyor sanırım.Dediğim gibi bu manayı kendim yürüttüm , illa kesin bir sebep addetmemek gerekir.
    Yapılacak şey ise:;

Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcıları bulup ikisinin de özelliklerinden Güç Yönetimi sekmesine git,
    ardından "tik"leri kaldır ,güç kazancı elde etmek için cihazları kapatsın zımbırtısı....

wifi daha kararlı çalışacaktır...

Win 7 hususuna gelecek olursak , win 7yi uzun müddet kullandım , şunu diyeyim gerisini sen anla , win 7 'de bilgisayar coşuyor ,

buradan sonrası herkese tavsiyemdir :

win 7 yi kurarken dikkat edilmesi gereken husular ise şöyle,

uefi kurmayın düz kurun,(uefi desteklemesine rağmen)
    ardından sürücüleri bodoslama değil sırasıyla kurun ;

intel chipset sürücüleri
    bağlantı noktaları sürücüleri (bluetooth,usb vs.r)
    diğer pcı aygıtları
    modem sürücüleri
    ekran kartı
    ve en son diğer sürücüler

5400 disk kullananlar için özellikle tavsiye ederim ki , gereksiz yere ssd masrafından kurtulurlar....
    çünkü win 7 = kararlılık
    kanımca da bilgisayar uçuyor 7 de

şu an win 8 kullanıyorum sebebi ise windows un marketinde bir kaç uygulama buldum sırf onlardan dolayı ..hem de iş bilgisayarımda win 7 zaten var.

microsoftun şu ana değin yaptığı en iyi şeylerden biri excel ,biri de win 7 dir.

• quote:

quote:

@mercuricall

@sinyalci52

@Saewald

@ec38 ,

Şimdilik bu kadar ,

Her neyse tanıtım buradan :http://www.merlininkazani.com/Hotline_Miami_2_Wrong_Number-oyun_inceleme-80437p1.html

840m dying lightta falan okadsr performance veriyormu high da 30 fps falan?

Dx 12 yi hic demeyin ya. Bi onceki laptopum dx 10 destekliyordu dx 11 cikti bn aldiktan sonra. Bunda da 12 cikti of oldu. Bn anlamiyorum. Bunda bi is var

• 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.