Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.038
Cevap
228
Favori
761.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
88 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Kavil

ürünü aldık kardeşim için 3 gündür uğraşıyoruz. ekran kartı code 43 hatası veriyor. denemediğimiz şey kalmadı. bios update eski driver, yeni sürüm driver, yeni format vs.. şimdi son bi şans olarak her ne kadar istemeyerek dahi olsa win8,1 kurmayı deneyeceğiz buda olmazsa eğer iade edeceğiz sanıyorum. win7 de nvidia code 43 çözümü hakkında bilgi varsa çok makbule geçer. 3 gündür kafamız ağrıyor bu .... aleti yüzünden.

Ekran kartınız arızalı, iade edin.

Orijinalden alıntı: Shaded

quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

ürünü aldık kardeşim için 3 gündür uğraşıyoruz. ekran kartı code 43 hatası veriyor. denemediğimiz şey kalmadı. bios update eski driver, yeni sürüm driver, yeni format vs.. şimdi son bi şans olarak her ne kadar istemeyerek dahi olsa win8,1 kurmayı deneyeceğiz buda olmazsa eğer iade edeceğiz sanıyorum. win7 de nvidia code 43 çözümü hakkında bilgi varsa çok makbule geçer. 3 gündür kafamız ağrıyor bu .... aleti yüzünden.

Ekran kartınız arızalı, iade edin.

asus teknik servisle 18 dk konuştuk. yaptığım şeyleri vs söyledim. tavsiyesi bi w.8.1 64 bitte deneyin olmazsada aldığınız yerle yada bizimle iletişime geçin değişim işlemini yapalım dediler. win8.1 bootable usb yapıyorum şu anda bunu deneyeceğim yine alırsak aynı sıkıntıyı iade...

kafamı karıştıran şey win7 deyken bios güncellemesi sonrası ilk açılışta sıkıntısız çalışıyordu ekran kartı oyunlarda FPS si gayet yüksek vs. hemen bi restart çektik yine baktık yine bir şey yok ama kapatıp bi 20 dk sonra tekrar açtığımızda yine aynı hatayı aldık. alet kapalıyken kendi kendine bir şeyini değiştiriyor ne olduğunu bilmiyorum ancak. ekran kartı arızalı olsa bu bir kaç seferlik şeyde sıkıntısız oyun oynayabilirmiydik diye düşünmeden edemiyorum...

MONSTER® Q61MS-17624 , 19 Kasım 2012 Sipariş, 23 Mart 2013 teslim.
    CPU: Intel® Core™ i7-3610QM ||GPU:NVIDIA GeForce GTX 675MX 2GB GDDR5 256-Bit DirectX 11.1 ||
    RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM Kingston||SSD:128 GB Corsair Force GS SSD || HDD: 750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ||
    DISPLAY: 17.3" Full HD (1920x1080) Mat LED Ekran

• Bu notebooku alip daha sonradan i7 işlemci ile degisebilirmiyim i5 işlemcisini değiştirilebilir mi yoksa sabitmi anakarta ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • Bir arkadaşım almayı düşünüyor bu modeli. Nereden aldınız ve garantisi nasıl güvenilir mi bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Orijinalden alıntı: yenal5353

öncelikle mrb bende 1.5 v ram aldım suan 8gb olarak kullanıyorum mavi ekran falan filan hiç olmadı bende 2 haftadan beri kullanıyorum oyunlarda çok nadir grafik yüksek olan yerlerde örneğin büyük bir savaş alanında bombalar patlarken falan 1 sn kasma oluyor oda nadir küçük büyük fark etmez çok nadir bu sorun var başka bir sorunda program ekle kaldırdan program kaldırırken 2502 ve 2503 hatası alıyorum bunun sebebı muhtemelen işletim sistemi gerçi ama ram suan ıcın bır sorun olmadı egerki bir sorun olucaksa bilen arkadaslar üstüne basarak soyluyorum bilen arkadaslar nedenlerini ve sakıncalarını soylerse ona gore bende degıstırmeyı dusunurum

Makinada 1.35v DDR3 ram var bildiğim kadarıyla. Siz 1.5v DDR3 mü eklediniz? 1.35v + 1.5v sorun oluyor kesin diyorlardı o yüzden soruyorum. Benim de elimde 1.5v ram var ama henüz eklemedim Asus'a mail attım cevap bekliyorum. Siz de yorum yaparsanız sevinirim.

• Arkadaslar bu %99 pirize takili,dolmuyor olayi nedir anlatabilecek olan var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyalci52 -- 25 Kasım 2014; 21:10:30 >
    15.6" LED 768p HD | Intel® Core™ i5-4200H Dual-Core CPU 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 GPU | 500 GB 5400 RPM HDD | 4 GB 1600 MHz DDR3L RAM | Super-Multi DVD | 3 in 1 Card Reader | Bluetooth 4.0 HS | VGA Web Camera | Windows 8.1 Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinyalci52

Arkadaslar bu %99 pirize takili,dolmuyor olayi nedir anlatabilecek olan var mi ?
    %95'in altına düşmedikçe pili şarj etmiyor Asuslar bildiğim kadarıyla. Pili korumak için yapılmış birşey. Sony'lerde %80 ayarlanabiliyor keşke bunda da olsa. İyi bir şey yani.

Orijinalden alıntı: Visneli Misbon

Bir arkadaşım almayı düşünüyor bu modeli. Nereden aldınız ve garantisi nasıl güvenilir mi bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

freedos olduğundan büyük teknomarketlerde bulunmuyor

pcdepo
    ebrarbilgisayar
    indirimkenti
    teknolojikapinda

gibi sitelerden alınabiliyor. Ama eğer sabırlı iseniz n11 üzerinden almanızı tavsiye ederim. Bu söylediğim siteler ve daha fazlası n11 üzerinden satışta. İlk bakışta daha pahalı gözüküyorlar ama n11 banka kampanyası (111 puan) ile n11 indirim kuponlarını (bazen 100/150/200 TL, bazen %10 indirim, bazen daha küçük kuponlar olabiliyor) birleştirince 1400-1600 TL aralığında almanız mümkün. n11 kuponları ve indimleri 2-3 günlük yapıyor genelde, özellikle banka kampanyalarının son günlerine denk geliyor sanki.

• quote:

quote:

Arkadaslar bu %99 pirize takili,dolmuyor olayi nedir anlatabilecek olan var mi ?
    %95'in altına düşmedikçe pili şarj etmiyor Asuslar bildiğim kadarıyla. Pili korumak için yapılmış birşey. Sony'lerde %80 ayarlanabiliyor keşke bunda da olsa. İyi bir şey yani.

Yani pc direk prizden mi calisiyor. Bataryaya elektrik gitmiyor mu ?

15.6" LED 768p HD | Intel® Core™ i5-4200H Dual-Core CPU 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 GPU | 500 GB 5400 RPM HDD | 4 GB 1600 MHz DDR3L RAM | Super-Multi DVD | 3 in 1 Card Reader | Bluetooth 4.0 HS | VGA Web Camera | Windows 8.1 Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurcagy

quote:

öncelikle mrb bende 1.5 v ram aldım suan 8gb olarak kullanıyorum mavi ekran falan filan hiç olmadı bende 2 haftadan beri kullanıyorum oyunlarda çok nadir grafik yüksek olan yerlerde örneğin büyük bir savaş alanında bombalar patlarken falan 1 sn kasma oluyor oda nadir küçük büyük fark etmez çok nadir bu sorun var başka bir sorunda program ekle kaldırdan program kaldırırken 2502 ve 2503 hatası alıyorum bunun sebebı muhtemelen işletim sistemi gerçi ama ram suan ıcın bır sorun olmadı egerki bir sorun olucaksa bilen arkadaslar üstüne basarak soyluyorum bilen arkadaslar nedenlerini ve sakıncalarını soylerse ona gore bende degıstırmeyı dusunurum

Makinada 1.35v DDR3 ram var bildiğim kadarıyla. Siz 1.5v DDR3 mü eklediniz? 1.35v + 1.5v sorun oluyor kesin diyorlardı o yüzden soruyorum. Benim de elimde 1.5v ram var ama henüz eklemedim Asus'a mail attım cevap bekliyorum. Siz de yorum yaparsanız sevinirim.

Şu mesajıma bakabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99642361

• quote:

quote:

quote:

Şarj 95 üzerindeyken evet. Bataryanın çok dolu veya çok boş şekilde durması ömrüne zarar verir. O yüzden alınmış bir önlem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şarj 95 üzerindeyken evet. Bataryanın çok dolu veya çok boş şekilde durması ömrüne zarar verir. O yüzden alınmış bir önlem.

Bilgilendirdiginiz icin sagolun

• Merhaba arkadaşlar sonunda karar verip aldım laptopu Kendim biraz pc özürlü olduğum için win8.1 ve driverları kurmak uzun sürdü ancak sonunda başardım. Tek yandığım şey uefili kuramamak oldu o da acemiliğime geldi artık. Çok sorun olursa tekrar kurarım şimdi çok üşendim.
    Şimdilik düşüncelerimi aktarmak gerekirse;
    1-Harddiskten öyle fazla bir ses gelmiyor şuan sessiz ortamda olmama rağmen herhangi birşey duymuyorum.
    2- Yavaş diyenler oldu, pc açıldığında vs hiç birşekilde yavaşlık yok (maşallah nazar değmesin :)
    3-Alet ısınmıyor bir türlü
    4-Wifi ile ilgili bir sorun yaşamadım
    5-Klavye evet biraz değişik geldi ama belki de eski laptop ımdan dolayı da öyle gelmiş olabilir benim için bir sorun yok
    6- En önemlisi olarak beğendim içim rahat tavsiye ederim
    Gerek özel mesajlarla gerekse burdaki girdileriyle beni aydınlatıp yardımcı olan herkese teşekkürler. 4 gb ramli aldım aldığım yere de ram takmak garanti dışı bırakıyormu sorusuna "Normalde bırakmaz ama yine de bir asusla konuşun. Onların da olumsuz birşey diyeceklerini sanmıyorum ama şöyle birşey var taktığınız ram fiziksel olarak zarar verirse o zaman garanti dışı kalır" dediler.
    Şimdi oyun zamanı

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Kesin bir bilgi yok maalesef sizin de dediğiniz gibi. Bu konuda makale de bulamadım zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Kesin bir bilgi yok maalesef sizin de dediğiniz gibi. Bu konuda makale de bulamadım zaten.

Aslında tam anlatamamışım herhalde.

Kesin bilgi şu: Intel bu model CPU'sunu satarken diyorki bunu sadece 1.35v ile kullanabilirsiniz.

Ben kesinlikle 1.5v ile kullanmazdım.

Kullanan arkadaşların ama bir şey olmuyor ki demesi bir şey ifade etmez, ne zaman nasıl bir ortamda hata alacağınızı bilemezsiniz. Ayrıca hata almasanız bile çeşitli bileşenlerin ömründen yiyor olabilirsiniz.

Demek istediğim şey buydu :)

• Bazı oyunları admin olarak açmam gerekiyor ancak admin olarak açıp yüksek performanslı nvidia kartını aktif edince." You don't have the privilage to select the graphics processor in this menu" diye bir hata alıyorum Nvidia control panel den açıp add e tıklayıp exe yi ekleyemiyorum. Sorunun ne olduğuna ait bir fikri olan var mı ?
    Not : Nvidia sürücülerini tekrar clean install ile yükledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belangrijk -- 25 Kasım 2014; 23:54:24 >

Asus X550JK-XO012D 15.6" LED 768p HD | Intel® Core™ i5-4200H Dual-Core CPU 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 GPU | 500 GB 5400 RPM HDD | 8 GB 1600 MHz DDR3L RAM | Super-Multi DVD | 3 in 1 Card Reader | Bluetooth 4.0 HS | Windows 7
  • Shaded S kullanıcısına yanıt
    Aynen ben sizin demek istediğinizi anladım. CPU'nun desteklediği RAM sınıfı DDR3L olarak belirtilmiş. Benim de demek istediğim 1.35V harici bir voltaj RAM eklersek ne olur bunun hakkında net bir bilgi yok. Farklı voltajda RAM'ler kullanma hakkında bir makale yok. Ben zaten Asus'a mail attım yarın dönerler büyük ihtimal.

Asus X550JK-XO012D 15.6" LED 768p HD | Intel® Core™ i5-4200H Dual-Core CPU 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 GPU | 500 GB 5400 RPM HDD | 8 GB 1600 MHz DDR3L RAM | Super-Multi DVD | 3 in 1 Card Reader | Bluetooth 4.0 HS | Windows 7
  • Bilgisayarı 3 aylık kullanımımdan sonra bilgi güncellemesi (25.11.2014);

Evet arkadaşlar neredeyse 3 ay oldu ve rahatlıkla söyleyebilirimki doğru seçimi yaptım. Bilgisayar genel olarak herhangi bir sıkıntı cıkarmadı ama yinede win7 kurdugum için biraz pişman oldum çünkü hız ve performansta bir adım öne geçiyormuş bu yüzdende bilgisayarı alanlara win8 kurmasını öneriyorum böylelikle hem driverlarla uğraşmazsınz hemde win kurulumunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Bunun dışında önceden oynadıgım, denediğim oyunlardan yanı sıra, CoD: Ghosts, Far Cry 4, Blacklight Retribution ve Cabal oyunlarını denedim/oynadım ve oldukça memnun kaldım. CoD'u 4gb ram olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı, kasma veya donma olmadan high'da bitirdim ki bu oldukça güzel. Aynı şekilde Far Cry 4'ü High ayarlarda oynuyorum ve aynı şekilde memnun kaldım. Ram takviyesi yapıpta Advanced Warfare'i sorunsuz memnun oynayan arkadaşlar da varmış bilginize. Genel olarak PC boştayken hatta oyun oynarken bile ses cıkarmıyor, fan coşmuyor ve fazla grafik isteyen oyunlar dışında kesinlikle aşırı ısınma yapmıyor ki oda kabul edilebilir bir oran. Önceden HDD sesine taktıgımı söylemiştim fakat şu sıralar pek duymuyorum ve bazen dikkat ediyorum ses eskisi kadar yüksek duyulmuyor, belkide alıştım ama en azından rahatsız olmuyorum artık. Bunun dışında artık sorunsuz ekran kartın güncellemelerini kurabilmemiz güzel oldu. Bilgisayarı rahatlıkla tavsiye ediyorum herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belegurth -- 26 Kasım 2014; 0:02:39 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.