Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1019. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.016
Cevap
236
Favori
706.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10171018101910201021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazy Goat

    2.5 sata türünden almanız gerekiyor,başka dikkat etmeniz gereken bir şey yok.
    Ssd'yi takınca muhtemelen bilgisayara tekrar aşık olacaksınız
    Kesinlikle katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amanhem

    Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim. Peki bir sorum olacak. Bizim laptopların çözünürlüğü dusuk. Ekranın yüksek, bu sorun oluyor mu?
    Rica ederim hocam. Yok bir sorun olmuyor. Yani iki ekranı aynı anda kullanmayacaksanız bir sorun olmuyor. Ben kullanmıyorum sadece yeni aldığım ekranı kullanıyorum bu sebeple bir sıkıntı çıkmıyor. Sorunsuz 1080p görüntü alıyorum zaten monitörü taktığınız zaman windows otomatik algılayıp 1080 e çeviriyor bir sıkıntı yaşanmıyor. Cevap biraz geç oldu hocam kusura bakmayın.
  • egzozcuselim kullanıcısına yanıt
    Cevabım biraz gecikti kusura bakmayın. Bannerlord u çok düşük ve düşük ayarlarda 60 fps oynayabiliyorum ama orta ayarlarda fps düşüyor ne yazık ki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alim ari

    Cevabım biraz gecikti kusura bakmayın. Bannerlord u çok düşük ve düşük ayarlarda 60 fps oynayabiliyorum ama orta ayarlarda fps düşüyor ne yazık ki

    Tesekkur ederim... bi gozden gecirecegim tekrardan




  • Arkadaşlar ralink wifi kartı son bir haftadır 20-30 dk bir internetten kopuyor. İnternet yok diyor sadece wifi bağlantı kes tekrar bağlan deyince internet bağlantısı geliyor. Telefonla aynı modeme bağlanınca böyle bir sorun olmuyor. Eskiden bu sorunu yaşamıyordum

    Ne yapabilirim?
  • Benim bilgisayarın kamerası bir sene önce falan bilgisayarı söküp taktığımdan beri sistemde görünmüyor. Aygıt yöneticisinde de aynı şekilde. "Nocamerasattached" hatası alıyorum. Kamerayı söküp yerine geri taktım hala aynı. Laptobu açınca da içerisinde kameraya dair bir kablo yok sanırım direk panelin fleks kablosuna bağlı yanlış mıyım?

    Bir diğer sorunum da mikrofon sistemde görünüyor ama ses kaydettiğimde sadece uğultu sesi geliyor. Mikrofon ayar ekranında ne kadar ses yaparsam yapayım yeşil çubuk görünmüyor ses geldiğine dair. Mikrofonu anakart üzerinde yada internette bulamadım satılmıyor.

    Bu konularda bilgisi olan var mı?
  • şu bilgisayarın sorunsuz bir wifi driver ı yok mu ?
  • mahseer898 kullanıcısına yanıt
    Kartının markası ne hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop Fanını Manuel Olarak Kontrol Etme Rehberi

    Kimler için gerekli:
    *Oyunlarda fanı %100 seviyeye sabitlemek isteyenler bu program ile yapabilirler.
    *Fanın çıkardığı sesten rahatsız olup, fanın çalışmamasını isteyenler bu program ile yapabilirler.
    https://github.com/hirschmann/nbfc/releases

    1- Öncelikle yukarıdaki linkten son sürüm "NoteBook FanControl" programını indirip "yönetici olarak çalıştır" deyip kurun.
    2- Sonra başlattan programın "NoteBook FanControl" isimli kısayolunu bulun ve çalıştırın.
    3- Gelen ekranda illaki birebir kendi laptop marka modelinizi bulmanıza gerek yok, ben Asus N550JV modelini seçtim ama diğer tüm Asus olan modeller de uyumlu olarak çalışıyor.
    4- Şimdi ise ufak penceremizden "Enabled" işaretliyoruz. Sonrasında aşağıdan "Fan #1" yazan kısımdan fanın çalışmasını istediğimiz yüzdeyi seçiyoruz. %0 yaptığınızda fan bir daha kendi başına çalışmamak üzere duruyor. Tamamen manuel kontrole geçiyor yani.

    Kendi laptopumda fan ayarını %0 yaptıktan sonra Intel XTU programı ile CPU Stress testi yaptım. Sıcaklık 67 derece olmasına rağmen fan hiç çalışmadı. Sonra ayarlardan fanı istediğim yüzdeye çektim ve fan saniyesinde tam olarak istediğim hızda dönmeye başladı. Oyunlara girerken de fanı %100'e çekip öyle giriyorum artık.

    Uyarımı da yapayım; fanı %0'a aldıktan sonra pc'yi ağır yük altına sokmayın sakın. Her ne kadar makine belli bir sıcaklıktan sonra kendini otomatik kapatsa da, işlemciyi veya ekran kartını yakma ihtimaliniz vardır. Tüm sorumluluk sizdedir bu konuda.

    Son olarak program ayarlarından programın windows ile beraber açılmasını ve sağ alt köşede cpu sıcaklığını gösterir biçimde programı arka planda çalışır halde tutabilirsiniz.

    Umarım faydalı olmuştur. Herkese iyi forumlar dilerim.

    Edit:https://www.youtube.com/watch?v=quqQthvz5dY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 7 Mayıs 2020; 5:54:4 >




  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    notebook fan control ne yazıkk, düzgün çalışmıyor
    0 a çeksem de 50 derecede mesela hemen otomatikmen açılıyor,bazen 70 dereceye çıksa da fan açılmıyor her seferinde saçma sapan bir değerlerde fanı otomatikmen açıyor
  • canpolat_28 kullanıcısına yanıt
    Ralink için bildiğiniz bir sürüm var mı?
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Videoda gösterilen ayarlardan onu ayarlamanız belki mümkün olabilir. Örnek veriyorum 0-70 derece arası fan dönme hızını %0 yapın veya listedeki planları komple silin. Belki ondandır. Bende çünkü program mükemmel şekilde çalışıyor.

    İşlemci turbo kapalı max işlemci %80'de kullanıyorum. Undervolt var -0.050v. Sonrasında makine tertemiz içi toz falan yok.

    Etki eder mi bilemem ama bende durum böyle ve program gayet güzel çalışıyor. Fanın tüm kontrolü bende yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Hocam kurulu olan sürücüyü yazılımı ile beraber silip yeniden başlatın daha sonra sitedeki sürümü indirip kurun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    hocam videodaki gibi edit kısmından fanı ayarlama bölümüne gidiyorum
    apply deyince read-only moduna geçiş yapıyor
    Sonra enable yapıyorum

    Sanki ayarlar olmuş gibi oluyor mesela 70 e kadar sıfır fan desem de 65 de faln fan açıyor,bazen fan aç kapa yapıyor.Anlamadım gitti

    Bende bilgisayar olarak asus n550jv diye bir model çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 7 Mayıs 2020; 18:14:55 >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Hocam 70 derecede bir zahmet fanı açsın yani :) 70 dereceye kadar fansız pc kullanımı planlıyorsanız bence hatalı olur. Bizim işlemciye öhö dediğinizde ısı yükseliyor anında. Fanla çok yakın arkadaşlar yani anlayacağınız.

    Ben 50'li derecelerde fansız kullanıyorum. 60'a doğru gitti mi basıyorum havayı sonuna kadar soğuyor hemen. Oyunlarda ise fanı %100 yapıyorum öyle giriyorum oyuna. Bu şekilde kullanımı daha sağlıklı buluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anker Soundcore Life Q10 kulaklık kullanıyorum, kulaklığı bağlıyorum ancak bazen ses kesilmesi oluyor, bunun dışında pek çok videoyu oynatmaya başladıktan birkaç saniye sonra ses gelmeye başlıyor. Kulaklığı telefonla vs. kullanırken sorun olmadığı için bilgisayarla ilgili sorun olduğunu düşünmüştüm. Daha önceden de JBL'in kablolu bir kulaklığını bağladığımda sesi eksik verme(örneğin bazı tizleri vermeme gibi) bir sorun vardı. Bilgisayarımın fanını mart başı gibi temizletmiştim sorunun onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum, yardımcı olabilecek var mı?
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle 1 aydir surekli internet kopuyor sile ayni sorunlari yasiyorum.

    Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa yassin arkadaslar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadirkul20 kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarda yazdığım işlemi yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpu sıcaklığı 80 dereceye gelince gpu frekansı düşürüyor biraz araştırdım vbiosu değiştirdim ama çözemedim vbios içinde sınırlar 92 derece olarak belirlenmiş ben de gpuya uv yaptım ama pek etki etmedi
    Bu durumu çözebilen oldu mu kafadan %20 performans kaybı var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sıvı teması sonucu işlemcim yanmış bulunmakta tamamen anakartın değişmesi gerekiyormuş işlemci anakarta meğilli olduğu için anakart nereden bulabilirim? O kadar araştırdım aliexpress dışında çözüm yok oda gelip gelmeyeceği malum + fiyatlar çok fahiş. Şuraya gönder bir baksınlar dediğiniz veya güvendiğiniz bir yer var mı bu konuda? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 10171018101910201021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.