Şimdi Ara

Asus X550JK-XO012D 8GB vs Victor G451 ? Son karar . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

quote:

Victor'un ekranının full hd olması ileride sıkıntı olmaz mı? Çünkü ilerleyen zamanlarda gtx850m oyunlara yetmeyecek. Çözünürlüğü 1366x768 yapınca görüntü kalitesi hd olan asusun ekranı ile fullhd olan victorun ekranında aynı mı hissedilecek? 1080p ekranda oynanan 720p oyun daha kötü göstermez mi? Kafama takıldı bu soru.

İstenirse çözünürlük değiştirilebilir yani Full HD IPS bir panelin ulaşabileceği en yüksek çözünürlük 1920x1080 dir. Oyunun gereksinimi yüksek ise 1600x900 ki bu da çok iyi bir çözünürlük bence yada 1366x768'e kadar düsülebilir ama bence Full HD yada 1600x900 çözünürlükte oyun oynamak yada oynayacak teknolojiye sahip olmak güzel. Özellikle de IPS bir panel ile. Tabii bu benim görüşüm. Ben öncelikle AA ayarlarını çözünürlüğü düşürmeye tercih ederim.

1080p ekranda oynanan 720p oyun derken ? Oyun 1366x768 çalışıyorsa zaten ekranda o şekil çalışır ama bugün yıllar öncesinin oyunları bile Full HD destekli. Hatta abartıp 4K çıkanlar var. Çoğu akıllı telefonda bile Full HD çözünürlük var. Bence Full HD + IPS olması kesinlikle tercih sebebi ama bu benim tercihim. Sizin tercihiniz daha farklı olabilir, bu hem doğal hem de yanlış birşey değil. Burada amaç bilgilendirme yapmak.

Yani demek istediğim Far Cry 4'ü 1920x1080 çözünürlüklü victorda ve 1366x768 çözünürlüklü Asus'ta yani her iki pcde de 1366x768 çözünürlük ile açsak ikisinde de aynı görüntü kalitesini mi verir?

Sorunuzu detaya girmeden cevaplarsam evet, ikisinde de aynı görüntüyü alırsınız ama detaya girersek Victor'un paneli TN değil IPS dir. IPS'in renk skalası ve renk doygunluğu TN panele göre daha zengin olduğu için çok muhtemelen Victor üzerinde daha gerçekçi ve zengin bir renk görüntü kalitesi ile karşılaşırsınız :) Victor'u övüyor gibi olmak istemiyorum ama teknik olarak durum bu şekildedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hameones

quote:

Orijinalden alıntı: TeknoÖneriler

Asus pişman etmez adı şanı belli

Valla tabikide öylede insanın bazen farklı şeyler deneyesi geliyor bide victor pro2000 altyapısından gelme bir firma anladığım kadarıyla pro2000ide kullanmış biri olarak bira sempatim var victora karşı .

Sen bilirsin dostum istediğini al Asus günde 1000 Bilgisayar satıyorsa Victor anca 10-20 tane satar ne demek istediğimi anladın heralde
  • quote:

Konu ile ilgili olarak Victor'un artıları

* Full HD IPS ekran (Asus 1366x768)
    * 2 adet bellek slotu 8GB alırsanız 1 adet hala boş olacak (Asus ta 1 adet bellek slotu var diğer 4GB çakılı)
    * mSATA SSD Slotu ile SSD teknolojine hazır yapı (Asus ta mSATA yok)
    * Değiştirilebilir ve az güç tüketen 37W i5 4200M işlemci (Asus ta 47W ve değiştirilemez)

Malzeme kalitesi olarak biraz bilgi verebilme şansınız varmıdır acaba asusu kullanan arkadaşlarımdan biliyorum , ama g451 hakkında fikrim yok .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Victor ve Asus'ta 720p film açsak ikisinin ekranında da aynı görüntü kalitesi mi olur? Yoksa çözünürlüğü düşük olduğu için Asus'ta daha kaliteli mi gösterir?

Çözünürlüğü daha düşük olduğu için Asus daha kaliteli gösterir dersem inanacak mısınız ? Bence Asus almak istiyorsanız Asus alın, Asus almak için bahane aramanıza gerek yok. Markası ne olursa olsun Full HD daha iyidir ama karar mercii sizsiniz yani gönlünüz ne isterse onu almakta özgürsünüz, çekinmeyin.

Hayır, alakası yok. Hangisi f/p ise onu almak isterim. Ama victorun bu pc sinde 1920x1080 gereksiz olmuş. 1366x768 yapılıp daha düşük fiyata satılsa daha iyi olurdu. Çünkü birkaç sene sonra 850m oyunlar için yeterli olmayacak. Asus'ta çözünürlüğü 1366x768 yapıp güzel kalitede oynayabiliriz ama victorda çözünürlüğü düşürürsek görüntü çamurlaşır. Zaten yüksek çözünürlükte oynamak isteyen biri pc yi tv ye bağlayarak rahatça oynar.

Öncelikle şu şekilde cevap vereyim. GTX 850M ve Full HD olması gerekendir. Asus - MSI yada istediğiniz uluslararası markanın 850M grafik işlemcili ürününe bakın Full HD panel kullanılmıştır zaten aksini Avrupa'da, Amerika'da satmak da mümkün değildir, çekinmeden araştırabilirsiniz.

İkinci nokta ise doğru değil Asus'ta 1366x768 görüntü iyi ise Victor'da neden 1366x768 de çamur gibi olsun ? Bu tamamen yanlış bir düşünce ama "Full HD görüntüyü 1366x768 yapınca görüntü çamurlaşıyor" derseniz birşey diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hameones

quote:

Konu ile ilgili olarak Victor'un artıları

* Full HD IPS ekran (Asus 1366x768)
    * 2 adet bellek slotu 8GB alırsanız 1 adet hala boş olacak (Asus ta 1 adet bellek slotu var diğer 4GB çakılı)
    * mSATA SSD Slotu ile SSD teknolojine hazır yapı (Asus ta mSATA yok)
    * Değiştirilebilir ve az güç tüketen 37W i5 4200M işlemci (Asus ta 47W ve değiştirilemez)

Malzeme kalitesi olarak biraz bilgi verebilme şansınız varmıdır acaba asusu kullanan arkadaşlarımdan biliyorum , ama g451 hakkında fikrim yok .

Bu modelin üst sınıf bir malzeme kalitesi yok ve çok sıradan bir dizaynı var bence ama "sorun çıkardı mı?" derseniz. Hayır, çıkarmadı. Ben aynı kasanın W500 versiyonunu kullanıyorum ve çok yoğun olarak kullanıyorum bir sorunum olmadı. Şu ana kadar da genel bir sorun olduğunu da duymadım.

• 1360x768 (ekranda 1milyon piksel) çözünürlüğü bir 768p ekranda açarsanpiksel kaybı yaşamadan oynayacagın için daha kaliteli gelir
    1920x1080 (ekranda 2milyon piksel )çözünürlükteki bir Pc de 768p görüntü açılırsa %50 piksel kaybbı olacakdır yani

1360x768 ekranda oynanan sorunsuz görüntüyü elde edilecek 768p de
    ama 1920x1080 ekranda piksek kaybı lacak ve görüntü kaybı olusaçak

sizin bahsetiğiniz renk farkı Piksel olarak 1080p de 768p izlemek görüntüyü bozacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultr4slan -- 4 Aralık 2014; 17:08:37 >
  • Evet aslında söylenmesi gereken noktalardan biri bu TeknoÖneriler çok güzel ifade etmiş Asus 1000 adet satıyorsa, Victor 10-20 satiyor. Dolayısı ile orantı hesabı yaparsak siz Asus için 1000 kişiden birisiniz ama Victor için 10 kişiden birisiniz. Dolayısı ile Victor yada benzer işi yapan yerel firmalar için öneminiz bence uluslararası markaların size verdiği önemden ve değerden çok daha fazla.
  • quote:

Evet aslında söylenmesi gereken noktalardan biri bu TeknoÖneriler çok güzel ifade etmiş Asus 1000 adet satıyorsa, Victor 10-20 satiyor. Dolayısı ile orantı hesabı yaparsak siz Asus için 1000 kişiden birisiniz ama Victor için 10 kişiden birisiniz. Dolayısı ile Victor yada benzer işi yapan yerel firmalar için öneminiz bence uluslararası markaların size verdiği önemden ve değerden çok daha fazla.

Vay be bikere de olsa beni övdü Benim demek istediğim Asus diğer üreticilere göre daha sağlam ve iyi cihazlar yaptığı için çok satıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknoÖneriler

quote:

Evet aslında söylenmesi gereken noktalardan biri bu TeknoÖneriler çok güzel ifade etmiş Asus 1000 adet satıyorsa, Victor 10-20 satiyor. Dolayısı ile orantı hesabı yaparsak siz Asus için 1000 kişiden birisiniz ama Victor için 10 kişiden birisiniz. Dolayısı ile Victor yada benzer işi yapan yerel firmalar için öneminiz bence uluslararası markaların size verdiği önemden ve değerden çok daha fazla.

Vay be bikere de olsa beni övdü Benim demek istediğim Asus diğer üreticilere göre daha sağlam ve iyi cihazlar yaptığı için çok satıyor

Peki victor kalitesiz bilgisayarlar yaptı diye mi az satıyor hocam bakış açın çok farklı .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Victor ve Asus'ta 720p film açsak ikisinin ekranında da aynı görüntü kalitesi mi olur? Yoksa çözünürlüğü düşük olduğu için Asus'ta daha kaliteli mi gösterir?

Çözünürlüğü daha düşük olduğu için Asus daha kaliteli gösterir dersem inanacak mısınız ? Bence Asus almak istiyorsanız Asus alın, Asus almak için bahane aramanıza gerek yok. Markası ne olursa olsun Full HD daha iyidir ama karar mercii sizsiniz yani gönlünüz ne isterse onu almakta özgürsünüz, çekinmeyin.

Hayır, alakası yok. Hangisi f/p ise onu almak isterim. Ama victorun bu pc sinde 1920x1080 gereksiz olmuş. 1366x768 yapılıp daha düşük fiyata satılsa daha iyi olurdu. Çünkü birkaç sene sonra 850m oyunlar için yeterli olmayacak. Asus'ta çözünürlüğü 1366x768 yapıp güzel kalitede oynayabiliriz ama victorda çözünürlüğü düşürürsek görüntü çamurlaşır. Zaten yüksek çözünürlükte oynamak isteyen biri pc yi tv ye bağlayarak rahatça oynar.

Öncelikle şu şekilde cevap vereyim. GTX 850M ve Full HD olması gerekendir. Asus - MSI yada istediğiniz uluslararası markanın 850M grafik işlemcili ürününe bakın Full HD panel kullanılmıştır zaten aksini Avrupa'da, Amerika'da satmak da mümkün değildir, çekinmeden araştırabilirsiniz.

İkinci nokta ise doğru değil Asus'ta 1366x768 görüntü iyi ise Victor'da neden 1366x768 de çamur gibi olsun ? Bu tamamen yanlış bir düşünce ama "Full HD görüntüyü 1366x768 yapınca görüntü çamurlaşıyor" derseniz birşey diyemem.

quote:

1360x768 (ekranda 1milyon piksel) çözünürlüğü bir 768p ekranda açarsanpiksel kaybı yaşamadan oynayacagın için daha kaliteli gelir
    1920x1080 (ekranda 2milyon piksel )çözünürlükteki bir Pc de 768p görüntü açılırsa %50 piksel kaybbı olacakdır yani

1360x768 ekranda oynanan sorunsuz görüntüyü elde edilecek 768p de
    ama 1920x1080 ekranda piksek kaybı lacak ve görüntü kaybı olusaçak

sizin bahsetiğiniz renk farkı Piksel olarak 1080p de 768p izlemek görüntüyü bozacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Asusun ekranı gerçekten zayıf hd yi geçtim mat ekran görüntüyü daha kötü yapıyor ya da bu modelde böyle anlamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: o.so

Asusun ekranı gerçekten zayıf hd yi geçtim mat ekran görüntüyü daha kötü yapıyor ya da bu modelde böyle anlamadım..

Yanlış biliyorsun dostum mat ekran yansımayı önlüyor mesela victorda ekrana baktığınızda hele ki iyice ışık alan yerlerde kendinizi görürsünüz ekranda ayrıca asusda renkler size kötü gelirse asusun splendid teknolojisi var bu teknolojiyle renklerin doygunluğunu ayarlayabilirsiniz

• Hocam mat ekranın verdiği renkle parlak ekranın verdiği renk ve kalite aynı olmuyor. Belki farklı modellerde daha farklıdır bilemem ama bu ürünlerde böyle.. Renk doygunluğu ayarı buna çözüm olamaz

• victor bilgisayarlarında Ekran kartı slotunuz lehimlimi yoksa soketlimi yani dha sonradan üst modele geçme gibi şansımız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultr4slan

victor bilgisayarlarında Ekran kartı slotunuz lehimlimi yoksa soketlimi yani dha sonradan üst modele geçme gibi şansımız var mı ?

Gamer modellerinde onboard yani lehimli zaten 840M-850M ve 860M in MXM yani mobil grafik kartı çözümü yok. 860M in biraz daha farklı özelliklere sahip bir modelinden başlayarak MXM kart üretimi yapılıyor ama mantık olarak MXM kartlı notebook 870M ve 880M gibi ekran kartlarını da desteklemesi gerektiğinden ve bu kartlarda üst seviye soğutma ve güç ihtiyacı olduğundan MXM kartlı ürünler daha kalın yapıya sahip oluyorlar.
  • Burada Asus ile Victor'un tek farkı birinin pazarlamaya kat kat daha çok yatırım yapması, ki bu yapılan yatırımın ürün kalitesie de negatif etkisi var fakat o kadar ayrıntıyı bilmediğim için karşılaştıramayacağım.

Burada "Asus daha iyi" demenin hiç bir dayanağı yok. Victor alanlar da mutlu, Asus alanlar da. İkisinin de kendine göre artıları var.

Önemli olan ihtiyacına göre olan bir ürün belirlemek.

He derseniz "şu ürünü aldım teknik servisi beni mağdur bıraktı vs." o zaman onu da belirtin de bir dayanağınız olsun, boşa atıp tutmayın lütfen.
  • Yılbaşında fiyatlar düşer mi acaba?

• Bende Asus alacaktım ancak şimdi Victoru görünce Victora dönesim geldi. Ekranı full hd olması ve bazı + özellikleri beni al dedi resmen :)
  • x500jk yı çıkmadan öncesinden beri takip eden birisi olarak bende yorum yapayım.

Öncelikle dediğiniz gibi Asus dünya markası ve 1-2 müşterinin hesabını yapmaz. Ufacık bir sorunda bile umursamayabilir. İmajı kolay kolay zedelenmez. Burada teknik servisine bir lafım yok ama genel olarak çoğu büyük marka bu şekilde. Bunun yanında Victor daha yerel bir firma ve 1-2 müşteride olsa ilgilenmek zorunda. Bu forumda bile birisi gelip victorla ilgili sorun problem konusu açılıyor ve x550jk nın konusunda birisi çıkıp üstüne biraz daha para koyup victor alın denilince herkes o problemi ortaya sürüyor. Victor bu önyargıları kaldırmak için sizinle zaten ilgilenmek zorunda.

Ayrıca artı yönlerine gelirsek; 1080p ekranı olan 2000 lira altı notebook yok. gtx850 ve 1080p ikisi bir arada zaten 2500 3000 3500 lirayı buluyor. Oyunlarda 850m geride kalacak diyorsanız görüntü çözünürlüğünü 1080 den 768 e düşürerek aynı noktayada dönebilirsiniz tabi. İleride de SSD almayı düşünürsen Dvd sürücüsünü çıkartmana vs. gerekte kalmaz ayrıca.

Kendi yorumum: İstediğini, güvendiğini al. İhtiyacına göre seçim yap derim.

• asusus işlemcisi daha iyi ekran kartları da aynı, harddiske takılmayın ucuz parçaları dert etmeyin, servis ağı yönüyle de asus önde. asus kullanıyorum memnunum bu cihazı aldıktan sonra kardeşima asus tablet de aldım zenfone 6 da alıcam. kalite güzel bişey:) tavsiye ediyorum asusu

not: bi abimiz de fonepad kullanıyordu, yazılımsal bir sorunla ilgili koreden mi çinden mi ne uygun yazılım getirtilip sorun düzeltildi, bu yazlılımsal bi örnek ama donanımsal açıdan da yaşanabilecek gıcık bir arıza, öngörülemeyen standard olmayan bir garanti durumunda hektorun bunu yapabilecek gücünün olduğunu sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevgen06 -- 5 Aralık 2014; 22:49:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.