Şimdi Ara

Asus TUF Z370 Plus Gaming Intel vs MSI Z370 Gaming Plus Intel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • I5 8600k ile bir sistem topluyorum. 8GB Gskill 3000Mhz Ram olacak sistemimde(sonradan 8gb daha eklenecek) 750W güç kaynağım, kasam mevcut. 1TB WD Blue 7200rpm HDD ve Corsair 240GB Sata SSD alacağım. Ekran kartım Asus GTX770 DirectCU II OC DDR5 2GB 256Bit. (Piyasa ucuzladığında GTX 1070 veya 1080 almayı düşünüyorum)

Burada benim sorum şudur. Başlıktaki 2 anakart arasında hayli arada kaldım. Youtube'da VOK kanalına bu soruyu sorduğumda Asus olanı önerdi. Hem biosu hem malzeme kalitesi iyi deniyor ancak teknik servisi çok sıkıntılı diyorlar. Bir de MSI anakartların özelliklerine baktığımda Asus'a göre daha gaming tabanı üzerine kurulmuş gibi duruyor. Kesin olarak bu 2 anakarttan birini alacağım sizin de görüşlerinizi almak isterim. Zira ya bu hafta ya da önümüzdeki hafta sistemi topluyorum. Hangisini önerdiğinizi ve nedenini yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 22 Şubat 2018; 8:41:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akrabama Asus TUF Z370 Plus Gaming aldık güzel kart tavsiye ederim. Msi hakkında bilgim yok bu yüzden karşılaştıramam.

• Sırf görünüşten bile Asus z370 tuf pro alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opethian v2

Sırf görünüşten bile Asus z370 tuf pro alınır.

Görünüşten ziyade diğer kavramlar önemli benim için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu z370 tuf yanlış hatırlamıyorsam 6 choke beslemeli modeldi. Yani millet asus ve tuf yazısını görünce zıplıyor ama çok iyi olduğu söylenemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Şu z370 tuf yanlış hatırlamıyorsam 6 choke beslemeli modeldi. Yani millet asus ve tuf yazısını görünce zıplıyor ama çok iyi olduğu söylenemez.

Gerçekten arada kaldım gaming için üzmeyecek bir anakart lazım. Parçalarla(ram veya ssd) uyumluluk sorunu olmaması lazım. Düşük seviyede overclock için sorun çıkarmaması lazım. Siz bu 2 anakarttan hangisini önerirsiniz?

• I5 8600k işlemcinle her ikisinde de rahatlıkla oc yapabilirsin ama Z370 Gaming Plus'ın gaming özellikleri daha fazla. İlave olarak Msi yazılım konusunda çok daha iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Asus ve msin bu modellerini önermem. Faz sayısı 6. Hız aşırtma da sorun yaşayabilirsiniz. Zaten bu yüzden fiyatları uygun. Aktif faz sayısı onemli bir kıstas. Bunu göz önünde bulundurunuz. Bütçeniz kısıtlı ise msi tomahawk ya da sli plus olan modellerine bakabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: katharsis1537

Asus ve msin bu modellerini önermem. Faz sayısı 6. Hız aşırtma da sorun yaşayabilirsiniz. Zaten bu yüzden fiyatları uygun. Aktif faz sayısı onemli bir kıstas. Bunu göz önünde bulundurunuz. Bütçeniz kısıtlı ise msi tomahawk ya da sli plus olan modellerine bakabilirsiniz...

Farkındayım düşük seviyede overclock yapacağım zaten. Daha sağlam bir anakarta ve sağlam bir sıvı soğutmaya yetecek param yok malesef. Anakartı alsam bile soğutucuya tuzlu bir para bayılmam gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Şu z370 tuf yanlış hatırlamıyorsam 6 choke beslemeli modeldi. Yani millet asus ve tuf yazısını görünce zıplıyor ama çok iyi olduğu söylenemez.

Tuf serisinin olayı z370 serisi ile bitti.

Nerede o z170, z97 çipsetlerdeki sabertooth/tuf serisi nerede şimdiki z370'deki çöp tuf'lar.
  • katharsis1537 kullanıcısına yanıt
    Dostum önerin var mı z370 ler arasında peki bende alıcamda 800-1000 arası bir bütçem var anakart içinde fiyat performans için önerirsen 1000 sınır ama biraz daha kısarsam 1000 den daha iyi ram alıcam ondan söylüyorum

Söylediğim modeller ile arada 100 lira fark var yok. ben de ayni işlemciyi kullanıyorum hava soğutma ile . 4600 mhz frekansta yük altında 60 -65 derece arasında geziyor.

• Diavelin kullanıcısına yanıt
    Hocam sli yapacakmısınız ya da wifi olması sart mi? Ya da istediğiniz özellikle olmasını istediğiniz bir marka var mı? Bunları yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katharsis1537 -- 26 Şubat 2018; 22:47:38 >
  • Bilgilendirme amaçlı bu sayfayı paylaşıyorum. Burada, tüm markaların z370 chipset özellikli anakartlarının özelliklerini bulabilirsiniz. Bana burası referans olmuştu.

https://wccftech.com/intel-z370-motherboard-roundup-asus-msi-asrock-aorus-gigabyte/

• quote:

Hocam sli yapacakmısınız ya da wifi olması sart mi? Ya da istediğiniz özellikle olmasını istediğiniz bir marka var mı? Bunları yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim...

SLI yapmayacağım. Wifi olması da şart değil. Konu başında biraz kararsızdım ama şuan MSI modeli almayı istiyorum ve soğutucum Cooler Master AIR MA410P olacak. Bu soğutucu ile o değerlere ısınma problemi yaşamadan ulaşmam cidden mümkün müdür? Yabancı forumlarda da türk forumlarda da 8600k ve 8700k'yı adeta ateş topu gibi göstermişler.
    hocam ben kullanıyorum işte. soğutucum coolermaster hyper t4. bugun için konusacak olursak yaklasık 3 saatlık oyun sonrasında max. 68 dereceye ulaşmış. 4.6 ghz de kullanıyorum.

Anakart tavsiyesine gelicek olursak bütçe sıkıntınız yok ise Msi m5, Asuz z370A yada Asus z370E, Gigabyte z370 Gaming M5,

Bütçe problemi var ise Msi z370 tomahawk ya da sli plus

• quote:

hocam ben kullanıyorum işte. soğutucum coolermaster hyper t4. bugun için konusacak olursak yaklasık 3 saatlık oyun sonrasında max. 68 dereceye ulaşmış. 4.6 ghz de kullanıyorum.

Anakart tavsiyesine gelicek olursak bütçe sıkıntınız yok ise Msi m5, Asuz z370A yada Asus z370E, Gigabyte z370 Gaming M5,

Bütçe problemi var ise Msi z370 tomahawk ya da sli plus

Amazon türkiyeye geliyormuş mart ayında. Açılışa özel indirimler olacakmış onu mu beklesem

Bu arada senin kullandığın anakart modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 27 Şubat 2018; 7:27:49 >
  • Ben msi tomahawk kullaniyorum. Hocam ne kadar indirim olabilirki? Abd de zaten 150 dolara satiliyor. Tr ye vurunca 600 ediyor. Siz hesaplayin yani. 50 -100 liralik indirim olur en fazla

• Prime Z370A ile 8600k yi 5 ghz de kullaniyorum (işlemci delidli)

• ikisi de OC yapmaya çok elverişli değil. TUF yazısına kanmayın, devre tasarımı kötü. Gaming Plus da aynı şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.