|
Bildirim
|
Bitti sonunda :D Şimdi başlasın vicdan azabı :D
|
Evo modeliylemi aynı bu? Kusura bakmayında:
1660 ti evo sahibiyim, Evo modelinde Asus Direct CU II soğutucu blok var. Bu kartta ise, 2 fanın ortasında, Evo modelindeki bloğun yarısı kadar klasik radyatör var. yani fanların yarısı boşa üflüyor çift fan olayı tamamen göz boyama. Youtubeden söküm videolarına bakabilirsin. Bendeki kart %100 tdpde 68 ~ 72 derece arası takılıyor, 2 kartın arasında 10 derece veya daha fazla ısı farkı var. Fiyatına gelince mükemmel fiyat, ben itopyadan evo modelini 1500 liraya almıştım, o sıra bu indirim olsaydı bu kartı alırdım, 3 yıl garantili sonuçta. Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Asusun soğutması iyi olan 2 adet 1660 ti modeli var. Birisi 1660ti rog strix(bu kart çok serin tabi) , diğeri 1660ti dual evo(normal seviye). Diğer tüm modellerde malesef soğutucu blogdan çalmışlar, asus markasına yakışmayacak bir biçimde. Not: dediklerim yanlış anlaşılmasın, Arkadaşın iki kart arasında ısı farkı yok demesi gülünç geldi bana sadece, kusuruma bakmayın. 1660 ti çok iyi bir kart, 1362 liraya ise bedava. |
Siparişi az önce vatanbilgisayarı arayıp iptal ettim henüz kargoya verilmemişti. Uğraşmak istemedim yok sıcaklık filan sonuçta para veriyoruz 300 TL daha verip gtx 1660 super almaya karar verdim aralarında %4 performans farkı var ama olsun kafam bari rahat olur açar oyunu oynarım.
|
Kötüleyenlerden biri de ben oldum sanırım. Technopat üzerinde pubg oynarken 85 derece gördüğünü yazan biri var ben de ona dayanarak yazdım. Ayrıca bir YouTube incelemesine hızlıca baktığımda orada da benzer sıcaklıklar vardı. RX590'ın özel kapasitörle 20 derece sıcaklık artışında yüzde 10 ömür kısalmasıyla reklam yaptığını düşünürsek yüksek sıcaklık ekran kartlarında pek istenen bir olay değil. Fiyat yine de çok güzel ancak garantici biri olarak tercih etmek istemedim. Özetle kart güzel ama tamamiyle sorunsuz ve stabil mi bunu zaman gösterecek.
|
...........
|
...........
|
Soğutma bloğu yok değil var fakat stok soğutucu mantığıyla yapılmış baya ucuza kaçılmış bir soğutma sistemi var, ısının iletildiği alan çok ufak o yüzden soğutma yetersiz, fan devriyle falan ilgisi yok bu kart yük bindiğinde yüksek sıcaklıklarda çalışacak bundan kaçış yok, ona göre alın. Maliyeti düşürmek için soğutma tarafından feragat etmişler, tabi kart üzerinde kullanılan mosfetler vramler v.s. de yine maliyet odaklı olarak ucuz tercih edilmiş. Verdiğiniz para sadece gpu parası gibi bir şey.
Kartın soğutucu bloğu burada görünüyor, ilerleyen dakikalarda oyundaki sıcaklıkları da görebilirsiniz 80 derece üstüne çıkıyor çabucak. https://www.youtube.com/watch?v=l0kmF42tX3Q&feature=youtu.be&t=303 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|