Şimdi Ara

Asus RX580 4GB Dual Isı ve ses sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • AMD kartlar nedense sıcak çalışacak şekilde tasarlanıyor ancak şimdiye kadar hiç sıcaklık kaynaklı probleme denk gelen AMD kullanıcısı duymadım. Sıcaklıklarınız normal sayılır belki termal macunu thermal grizzly gibi sıvı metal bir şeyle değiştirirseniz birkaç derece daha soğuk çalışabilir ancak çok bir şey beklememek lazım bu kartları böyle kabul etmek gerekiyor.

Hele bir HD4870 vardı ki bilenler bilir boşta bile 70 dereceydi kart.
  • Şimdi ben kasaya baktım benim kasa corsair 400r yan kapaktan ekran kartının tam altına gelecek seviyede fan yeri var bununla birlikte kasa tabanındada ekstra fan yeri var bunlarda fan takılı değil sadece hava girişi olarak açık onu geçtim hdd takılan yerin arka tarafındada fan yeri var orada fan takılı benim diğer fanlar konu sahibi arkadaşınki gibi hdd arkasına gelen fan en öndeki fanların içeri üflediği havayı harddisklerin arasından çekip ekran kartının hava çektiği alana doğru üflüyor o fanı takmam çok değiştirdi ekran kartı sıcaklığını şimdi bu kasaya baktım karta hava iltecek hiçbirşey yok hatta fotosunu atıcam birazdan dediğim o fanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kartın 8gb olanını kullanıyorum öyle bir sorun yaşamadım kartınızda bir sorun olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fanlar sarı renkte belirtilmiş benim kırmızı halka içine aldığım 2 fan yeri dediğim yer zaten oklarlada hava akışı gösterilmiş.
    Sadece en öndeki 2 fanın üflemesiyle ekran kartının takılı olduğu bölüme kadar gelmiyor soğuk hava illa o bölüme hava üfleyen özellikle bir iç fan lazım bence.

Asus RX580 4GB Dual Isı ve ses sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Kasım 2018; 15:20:47 >

• Bir dönem rx470 kullandım. Gtx 960dan geçiş yapmıştım. İki kartda 65 70 derecede çalışmasına rağmen rx 470 daha sesli çalışıyoru. Ayrıca rx 470 kullanırken arka egzoz fana elimi tuttuğumda dışarıya bir hayli sıcak hava çıkıyordu, kasaya dokunduğumda da kasa bile ısınmış oluyordu. Gtx 960da bu durum yoktu. Yani, tek bir 12cmlik egzoz fan gtx960ın ürettiği ısıyı tahliye etmeye yeterken rx470e yetmiyordu.

Gtx960 zotac amp edition, rx 470 sapphire nitro modelleriydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Neresiymiş bakayım sizin iş yeriniz? Cayır cayır yanarmış. Bilgisizliğe bak. Bir de ahkam kesiyorsun. Vallahi komedi. Bir işlemcinin ya da GPU'nun elektrik tüketimi bellidir, o elektrik tüketim değerine mukabil de bir ısı yayar. 150W tüketen bir kart Nvidia da olsa aynı ısınır Can marka olsa da aynı ısınır AMD marka olsa da aynı ısınır. Bilmeden saçma iddialarda bulunmayın. Donanım forumu yerine size kumda oynamayı tavsiye ediyorum.
    Amd işlemcilerinin üretildiği dere kumunda oynanmaz ;)
  • Bende Asus Dual GTX 1060 3G var. 3 GB model, 6 GB modelin GPU' su azıcık kırpılmış hali oluyor. Kartta OC de yok. Ona rağmen tam yükte biraz gürültü oluyor.
    Yaz aylarında Dark N10' un 5 fanını düşük devirde tutarsam 75, yüksek devirde tutarsam 73 derece sıcaklıkta çalışıyordu. (%100 yükte.)
    Bu aralar kartı fazla yormayan oyunlar oynadığım için şikayetim yok. Gerçi önceden de rahatsız olmuyordum. 5+1 ses sistemi ya da kulaklıkla kullanıyorum. Kasa da masanın altında zaten.

120W TDP' de durum buysa, TDP' si daha yüksek GPU' da aynı sıcaklığı korumak için daha hızlı fan dönüşü ve gürültü olacaktır.
    (Her iki Dual kartın aynı heatsink ve fan tasarımına sahip olduğunu farz ediyorum. Görünüş olarak benziyorlar çünkü.)

• Multimetre kullanıcısına yanıt
    O kasa kötü ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

O kasa kötü ya
    Dark N10, Game Max Falcon' un varyantıdır.
    https://www.kitguru.net/components/cases/dominic-moass/game-max-falcon-rgb-case-review/6/

"...the Falcon is an incredible case for the money."

Kitguru, incelemesinde "fiyatı ele alındığında inanılmaz bir kasa." demiş.

Bende daha önce Asus Strix RX 480 O8G vardı. Benchmark açınca 67-68 derecelerde geziniyordu diye hatırlıyorum. GPU arızası nedeniyle para iadesi almıştım. Piyasada RX 480 yoktu falan filan derken amazon.de' den GTX1060' ı aldım...

Kasada sıcaklık konusunda sorun yok bence.
    Ha ama dış görünüşü, sac kalınlığı, sadece 2 HDD yuvası olması vs. vs. hep tartışmaya açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 27 Kasım 2018; 22:1:27 >

• Enteresan bir olay daha var bazen fanlar çalışmıyor kart bir bakıyorum 90 derece. Bazen de 65 derece olduğunda yüzde 75 fan hızı oluyor. Acaba afterburnerdan dolayı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multimetre kullanıcısına yanıt
    Kasa içindeki hava akımının acıklı hikayesini anlatıcam size mendilleri hazırlayın.
    Ön fanlardan soğuk hava giriyor bir bölümü alttaki kutuya giriyor geri kalanı üstteki egzos fanlara ve cpu fanına doğru çekiliyor yan kapak kapalıyken içerdeki hava akımı bunu gerektiriyor, zavallı ekran kartı sürekliliği olan soğuk hava akımına kavuşamıyor ayrıca kart fanları sıcak havayı yine kasa içine üflüyor kartın altında üstünde çizgilerin kalınlığı gibi sıcak hava bulutu oluşuyor eğer kart referans kartlar gibi blower tarzı olsa kasa içine sıcak hava vermeyip arkadaki deliklerden havayı atan bir kart olsa başına bunlar gelmeyecek ama öyle değil peki bu hikaye nasıl mutlu sonla biter o kalın kırmızı çizgilerin olduğu yere denk gelen yan kapakta havalandırma delikleri olmalı fan takmayada gerek yok üstteki egzos fanların çekimiyle o deliklerden sıcak alana yeterince soğuk hava girer.

Asus RX580 4GB Dual Isı ve ses sorunu

Aslında o alttaki metal bölüm çıkarılırsada yeterince ferahlık olur en kolay çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Kasım 2018; 22:24:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoBODY44

Enteresan bir olay daha var bazen fanlar çalışmıyor kart bir bakıyorum 90 derece. Bazen de 65 derece olduğunda yüzde 75 fan hızı oluyor. Acaba afterburnerdan dolayı mı?
    Bendeki Asus Dual kart, 55 dereceden sonra fanları çalıştırıyor.
    Afterburner ile fan eğrisini mi kurcaladınız acaba?
    Olmadı afterburner' i komple kaldırıp kutudan çıktığı haline geri döndürün.
    Düzelmiyorsa garantiye yollamanız gerekebilir.
    Sıcaklığın 90 dereceye kadar çıkıp, fanların çalışmaması normal değil.
  • Dediğim gibi, benim Strix ile de Dual ile de sıcaklık ya da aşırı gürültü şikayetim olmadı.
    Bendeki Strix RX480 O8G, RX480' in OC' li hali idi. Soğutma sorunum da yoktu. (150W TDP' yi biraz geçse, 180W' a yakın bir değer olur herhalde. Nvidia' da GTX 1080' in TDP'si 180W. )
    Bu kasanın mükemmel olduğunu iddia etmiyorum. Zaten bir önceki gönderimde de yazmıştım.
    Zamanında fiyatına göre iyiydi. Şimdiki durumuna bakmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoBODY44

Enteresan bir olay daha var bazen fanlar çalışmıyor kart bir bakıyorum 90 derece. Bazen de 65 derece olduğunda yüzde 75 fan hızı oluyor. Acaba afterburnerdan dolayı mı?
    Aslında bende bu durumu yaşamıştım afterburner fan profilini devreye sokmuyor ve fanları hiç açmıyordu fan ayarı kutusunun yanındaki user define tuşu yeşil yandığı halde o tuşa basıp kapatıp yeniden açınca fanlar birden %100 e vurmuştu ama 3 yıl fan profili ile kullandım r9 390 ı ve bu olayı 2 kez yaşamıştım ilk yıl o da sonraki 2 yıl hiç olmadı.
    Bundan ayrı olarak amd nin kontrol merkezinde fan voltaj ayarı yapılan bölümün kilidi açık ve oradada ayarları değiştirdiyseniz afterburner ile çakışabiliyor.
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Şu konuya yazdığım cevap sizin içinde geçerli mesajınızı gördüm ama bu olayı uzun uzun anlatasım gelmedi ama az önce geldi.

https://forum.donanimhaber.com/msi-rx580-gaming-4gb-1-365-tl--136064487#136064487
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Şu konuya yazdığım cevap sizin içinde geçerli mesajınızı gördüm ama bu olayı uzun uzun anlatasım gelmedi ama az önce geldi.

https://forum.donanimhaber.com/msi-rx580-gaming-4gb-1-365-tl--136064487#136064487
    İstisnalar kaideyi bozmaz. Binlerce mağdur insanın yanında 3-5 yada 10 neyse para iadesi/değişim yapılan örnekler çok komik kaçıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: IntelKILLER

İstisnalar kaideyi bozmaz. Binlerce mağdur insanın yanında 3-5 yada 10 neyse para iadesi/değişim yapılan örnekler çok komik kaçıyor.

Alıntıları Göster
    2 yıl bitmeden bozulan ekran kartlarının komik kaçan hiçbir yönü yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.