Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
13
Favori
53.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Aygıt Sürücüsünde PnP monitör olarak görünüyorsa:
    ( PnP monitör olarak görünse de Renk Yönetimi'nde yinede Asus PG278Q Color Profile,D6500 seçeneği vardır.)

    Aygıt sürücüsünde Genel PnP Monitör olarak görünen sürücüyü Asus PG278Q olarak tanıtmak için aşağıdaki videoda Dakk:12:30 dan sonrasını izleyin

    Windows 10 için henüz sürücü çıkarılmamış ama Windows 10, Windows ;nin türevi olduğundan olsa gerek, Windows 7 ;nin sürücüsüde Windows da sorunsuz çalışıyor.


    Monitörü tanıtma olayından bahsetmeniz iyi olmuş Özellikle 3D oyanıyanlar için söylüyorum monitorun sürücüsü ve renk profili ekran kartı sürücü güncellemelerinden sonra resetleniyor. Yeniden tanıtmazsanız bazı 3D oyunlarda hayalet efekti daha belirginleşiyor. ( Windows 10 pro 1607 )

    Oyundaki ışık kaynağının açısına bağlı olarak bu hayalet gölgeler daha fazla görünür olabiliyor. Misal kontrol ettiğiniz karaterin sağında ve solunda aynı karaterin silik hayaleti görünebiliyor. (daha ziyade bol ışıklı beyaz tonlu sahnelerde)

    Profil ayarlarınızın 3D'ye uygunluğunu. Nvidia 3D kurulum sihirbazından kontrol edebilirsiniz. Eger ayarlarınızda sorun varsa sağ gözünüzde görünmesi gereken Mavi üçgen yanlız görünmüyor, silik bir şekilde altında yeşil altigende fark ediliyor. Renk profilini düzgün ayarlarsanız mavi üçgen contras 40'a kadar tek görünüyor bende. Hiç profil yüklemediyseniz çok daha fazla kısmanız gerekebilir 20 gibi. Ama aslında 50'ye kadar olmalıydı. Çünkü renk profili için tavsiye edilen monitor ayarları parlaklık 20 contras 50.

     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap

    Dediğim gibi bu ayarlar parlak sahnelerde hayalet gölge olayını en aza indirmek ve renkleri bozulmadan olabilicek en aydınlık haliyle oynamak için yapıyoruz. Biliyorsunuz 3D visionın teknolojisi yüzünden görüntüyü normalden daha karanlık görüyoruz. Bu yüzden kontras miktarı önemini artırıyor. Kontras nekadar yüksek olursa görüntü o kadar aydınlık geliyor bize.

    Ben her ekran kartı sürücüsünden sonra itinayla bu işle uğraşıyorum .

    Son iki aydır bu sitedeki profili ve ayarları kullanıyordum.. http://www.displaylag.com/asus-rog-pg278q-g-sync-monitor-review/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Aralık 2016; 6:21:37 >




  • Önceki mesajımdaki video deneme amaçlıydı ama izleyince yükledim gitti.) Tftcentral sitesindeki " ICC Profiles and Monitor Settings Database " sayfasında çeşitli monitörlerle ilgili yüklemeye hazırlanmış icc profilleri var, indirip yükleyebiliyorsunuz.
    http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

    tftcentral tavsiye edilen PG278Q monitör ayarları:
    Brightness: 23, Contrast: 50, R:96, G:97, B:97

    displaylag tavsiye edilen PG278Q monitör ayarları:
    Brightness: 21, Contrast: 50, R:99, G:100, B:100

    Kontrastın önemine göre düşünürsek bu yukardaki önerilen monitör ayarları bana göre çok kısık hatta monitörü bile kısıtlıyor gibi geldi, yinede bu ayarları belli süre kullandım, alışamadım ve kendi göz zevkime göre çeşitli ayarlar denedim ve kendi ayarlarımı daha çok beğendim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 7 Aralık 2016; 15:33:44 >




  • Tftcentral daki ayarları tecrübe etmiştim. İlk verdiğin ayar profil dosyasıyla birlikte kullanınca cok karanlık bir goruntu veriyor sorunlu bir profil. İkicisi ise kullandıgım diger siteki profille çok benziyor. Daha güncell olduğunu düşündüğüm için diğer sitedeki profili kullanıyorum (tamamen piskolojik ). Benim zaten yukarda bahsettiğim durum, doğru renk profili yüklenmediğinde 3D'de bazı sahnelerde hayalet ettkisinin daha fazla artması.

    Normalde, windows kurarken monitor sürücüsünü birkez yüklüyoruz, renk profilide onla birlikte geliyor. Sonra bir daha aklımıza dahi gelmiyor. Fakat Windows 10'da ekran kartı sürücü güncellemelerinde, monitor sürücüsüde resetleniyor (bu bir bug olabilir) . Ben bu durumu fark edemediğim için 3D'de sorun yaşıyordum. Bazı oyunlarda, bahsettiğim hayalet etkisinde artış oluyor, canım sıkılıyordu. Tabi grafikleri benim gibi, santim santim yaşayanlar için bir durum bu. ( Herkes aldırış etmeyebilir veya fark etmeyebilir.)

    3D dışında monitor ışık ayarları, bence zaten sabit olmamalı . Ben odama giren ışık miktarına hatta oynadığım oyuna göre bu ayarları değiştiriyorum. Bir sene önce monitörün gazına gelmiş , hiç bir sabit almadan, gözüme hoş gelen ayarlar uydurmuş o şekilde oynuyordum. Genelde oyun oynarken Brightness'ı köküne kadar açıyordum. Ama göz sağlıgımı gerçekten etkilendigini fark ettim.

    Bu Ağustost ayında ekran kartımı değiştirdikten sonra bu konuya yeniden eğildim. Ve bu huyumdan vazgeçtim. Renk profillerini yükledim, monitoru ona göre ayarladım. Başta biraz renkler tuaf geldi ama kısa sürede alıştım. Şimdi Contras'i söylendiği gibi 50'de Brightness'ı 21 'de kullanmaya özen gösteriyorum.Gece ilerleyen saatlerde birşeyler yazıyorsam ayarları sonuna kadarda kısabiliyorum. Filmlerde Brightness'ı genelde sonuna kadar açıyorum. Oyunlarda ise genelde 21 de bırakıyorum. Fakat oyununa göre bazen göz zevkime için, Brightness'ı artırabiliyorum. Misal "Battlefiled 1" de oynarken Brightness 60-80 arası bir değer kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Aralık 2016; 21:31:51 >




  •  [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap


    Ayarları yaparken yanlız 3D'yi düşünmedim tüm herşey için ortak bir ayarlama yapmaya çalıştım. Canlı renkler, beyaz ve siyah dengesini yakalayabilmek için Google Chrome üzerinde bir film sitesi açtım ve Windows Media Player da bir film ve ayrıca Nvidia Denetim Masasını da renk skalası görünecek bir biçimde açtım. Google Chrome'un sekmelerinin sınırlarının belirgin olması ile birlikte özellikle sağ üst köşesindeki küçük boyuttaki kişi simgesinin görünür olmasını sağlayacak, filmlerde ve özellikle oyunlarda karanlık sahnelerdeki detayların görünür olmasını, aydınlık sahnelerin ise abartılı olmamasını sağlayacak seviyelerde parlaklığı kıstım. Gama'yı ise Digital Vibrance üzerinde renk sıcaklığını istediğim ayara getirdikten sonra renklerin bozulmamasını önleyecek aralıklara getirdim.

    Kontrastı merkez alarak yaptığım yeni ayarlar: Nvidia denetim masası "Masaüstü renk ayarlarını ayarla" bölümünde ve monitör ayarlarında kontrastı %100 yapmak için alttaki şu degerleri denedim. Bu değerler bana göre gayet iyi, 3D açısından sizce nasıl (ben genelde parlak ve canlı olmasını seviyorum örneğin aşağıdaki 3. ayar ama tabii bu değişebilir örneğin aşağıda ki 4. ayar gibi parlaklığı 21 veya 23'te de yapabilirim.)? Sizin monitör ve Nvidia denetim masası ayarlarınız nedir?

    1..............................

    Monitor

    parlaklik 70
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim Masası

    Aydinlik 47
    Kontrast 100
    Gama 0.92
    Digital Vibrance 75

    2..............................

    Monitor

    parlaklik 60
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim Masası

    Aydinlik 47
    Kontrast 100
    Gama 1.00
    Digital Vibrance 75

    3..............................

    Monitor

    parlaklik 75
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim Masası

    Aydinlik 55 veya 47
    Kontrast 100
    Gama 0.80
    Digital Vibrance 75

    4..............................
    Monitor

    parlaklik 35
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim

    Aydinlik 57
    Kontrast 100
    Gama 1.00
    Digital Vibrance 65



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 8 Aralık 2016; 16:3:58 >




  • üstad geldim

    ama asusatanda çok şikayet var

    bende kara vermeiyorum

    amazonda acer veya aoc mu alsak ki

    pm attım üstad

    yardımların için çok teşekkür ederim sana
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Üst sınıf bütün monitörlerde sorunlar devam ediyor hangisinde şikayet yok ki. IPS monitörlerde bu şikayetler daha da fazla. Güncel olarak PG278Q şu an için sorunsuz çıkma şansı en muhtemel ürün ilerde ne olur bugünkü durumunu korur mu bilemem bunun garantisini kimse veremez. Ölü piksel, bir miktar ışık sızması, glow gibi şikayetler artık iyice klasikleşti. Bostancı Vatan'da MG278Q ile MG279Q'yu yanyana görmüştüm yani inceleme ve kıyaslama şansı sizin içinde mümkün olabilir. LG 34" 34UC79G Curved'de vardı, bu monitörleri kendi gözünüzle görmek başka şey. Vatan'da alacağınız monitörü orada inceleme şansınız olabilir.

    Hangi marka olursa olsun yurtdışından ürün alındıktan örneğin 6 ay sonra arızalanırsa muhatap bulmak, ilgili servise ulaşmak ve sonuç alabilmek daha uzun sürebilir üstelik teknik servise gitmek zorunda kalan ürün için kargo vergi gibi teferruatlı konuları bile güncel olmak için araştırmak gerekir özetle heleki monitör gibi sorunlu çıkma riski yüksek bir üründe yurtdışıyla uğraşmak ister misiniz siz bilirsiniz. Türkiye şartlarında en iyisi Asus çünkü adamlar internet sitesinde bile yazmışlar 1 ölü piksele dahi 3 yıl garanti veriyoruz diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Üst sınıf bütün monitörlerde sorunlar devam ediyor hangisinde şikayet yok ki. IPS monitörlerde bu şikayetler daha da fazla. Güncel olarak PG278Q şu an için sorunsuz çıkma şansı en muhtemel ürün ilerde ne olur bugünkü durumunu korur mu bilemem bunun garantisini kimse veremez. Ölü piksel, bir miktar ışık sızması, glow gibi şikayetler artık iyice klasikleşti. Bostancı Vatan'da MG278Q ile MG279Q'yu yanyana görmüştüm yani inceleme ve kıyaslama şansı sizin içinde mümkün olabilir. LG 34" 34UC79G Curved'de vardı, bu monitörleri kendi gözünüzle görmek başka şey. Vatan'da alacağınız monitörü orada inceleme şansınız olabilir.

    Hangi marka olursa olsun yurtdışından ürün alındıktan örneğin 6 ay sonra arızalanırsa muhatap bulmak, ilgili servise ulaşmak ve sonuç alabilmek daha uzun sürebilir üstelik teknik servise gitmek zorunda kalan ürün için kargo vergi gibi teferruatlı konuları bile güncel olmak için araştırmak gerekir özetle heleki monitör gibi sorunlu çıkma riski yüksek bir üründe yurtdışıyla uğraşmak ister misiniz siz bilirsiniz. Türkiye şartlarında en iyisi Asus çünkü adamlar internet sitesinde bile yazmışlar 1 ölü piksele dahi 3 yıl garanti veriyoruz diye.

    peki üstad anlmadığım dediğiniz gibi

    internet sitesinde bile yazmışlar 1 ölü piksele dahi 3 yıl garanti veriyoruz diye.


    mesela bi çlü piksel çıktı moniötr iade mi oluyor yoksa gidşı serivse tamir olup tekrar sizemi gönderiyorlar
    nasıl oluyor anlamdım

    ben şikayetleri okudum şahışlar sağlam göndermiş monitörleri kimisinin ekranı çikmiş kimisinde ekran göçmüş kimisinde panel tam montaj yapılmamış gibi sorunlar var




  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Bakın örneğin Viewsonic XG2703-GS bu ürünün panelinide AU Optronics firması üretmiş. Eş değeri olan Acer XB271HU'da AU Optronics üretimi veya Asus PG279Q'da yine AU Optronics üretimi aynı panele sahip. Teknoloji yeni ve üreten kısıtlı, piyasaya sunmak isteyen Asus, Acer, Dell, Viewsonic gibi firmalar panel almak için sırada bekliyor, bizde onları bekliyoruz. Böyle düşününce paneli ilgilendiren sıkıntılarda monitörün değişim olma olasılığı yüksektir. Piksel hatası sebebiyle değişim taleb edilip yenisi alınıyordur.

    Talep çok yetişicem derken kalite kontrol hak getire çünkü siparişler yetişmeli ki paralar gelmeli. G-Sync monitörü hatırlarsanız ilk Asus PG278Q modeli ile duyurdu. Birtek bu özellik Asus'ta vardı. Taleblere yetişilmeye çalışılırken kalitede gereken özeni sanırım gösterecek kadar üretim sürecinde zamanları yoktu. İlk alanlar bu yüzden bugünkü durumdan çok daha abudik gubudik sorunlarla uğraşmak zorunda kaldılar. Böyle düşünüyorum çünkü o dönem üretimleri çok hayal kırıklığı yaşattı ve almak isteyen pekçok insanı beklemeye itmiştir tahminindeyim.

    Aynı şekilde teknik servislerde bu saçma sapan sorunlarla uğraşmak zorunda kalmışlardır sanırım süreç onları da olumsuz etkilemiş ki kapasitelerinin üstünde artan yoğunluk sebebiyle süratli olmak zorunda kaldıklarından olsa gerek aynı oranda kalite düşüklüğü hizmet veren serviste de yaşanmış ve kullanıcılara yansıtılmış olmalı. Tabii bu benim olası tahminim bunca sıkıntıyı ne teknik servisler nede markalar müşterilerine yaşatmayı istemez. Kim ister ki marka değerinin düşmesini. Sanırım asıl hamlenin beklendiği LG, Samsung gibi önemli ünlü panel üreticileri bu yüzden uzunca bir süre bu tarz ürün gamında piyasa da yoktular. LG ve samsung'un bu alandaki monitörleri çok yavaş geliyor piyasaya örneğin Samsung'un Qdot monitörleri hala yok FreeSyncli olanları 2016 yılı içinde çıkacaktı , G-Syncli olanları 2017'de çıkıyor. 2017'de geldi halbuki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Aralık 2016; 2:54:49 >




  • samsung ve lg için ne kadar bekliyeceğiz peki
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    amazon.com'da görünmeye başlamışlar. Bunlarla ilgili ne tip sorunlar var bilinmiyor ilk alanlar incelemelerini yazmaya başlamış Samsung CFG70 olanında...

    Samsung Qdot CF791 34", 4K, 3000:1 kontrast, 100hz FreeSync anca ön siparişte
    samsung Qdot CFG70 24",fullhd, 3000:1 kontrast 144hz FreeSync satışta görünüyor
    https://www.amazon.com/Samsung-34-Inch-Widescreen-Monitor-C34F791/dp/B01M1D7JVO/ref=sr_1_27?s=pc&ie=UTF8&qid=1481290008&sr=1-27&refinements=p_89%3ASamsung

    https://www.amazon.com/Samsung-24-Inch-Gaming-Monitor-C24FG70/dp/B01M1DEEYP/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

    https://www.amazon.com/Samsung-24-Inch-Gaming-Monitor-C24FG70/dp/B01M1DEEYP/ref=sr_1_13?s=pc&ie=UTF8&qid=1481289660&sr=1-13&refinements=p_89%3ASamsung

    http://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/34--cf791-wqhd-monitor-lc34f791wqnxza/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Aralık 2016; 16:43:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    amazon.com'da görünmeye başlamışlar. Bunlarla ilgili ne tip sorunlar var bilinmiyor ilk alanlar incelemelerini yazmaya başlamış Samsung CFG70 olanında...

    Samsung Qdot CF791 34", 4K, 3000:1 kontrast, 100hz FreeSync anca ön siparişte
    samsung Qdot CFG70 24",fullhd, 3000:1 kontrast 144hz FreeSync satışta görünüyor
    https://www.amazon.com/Samsung-34-Inch-Widescreen-Monitor-C34F791/dp/B01M1D7JVO/ref=sr_1_27?s=pc&ie=UTF8&qid=1481290008&sr=1-27&refinements=p_89%3ASamsung

    https://www.amazon.com/Samsung-24-Inch-Gaming-Monitor-C24FG70/dp/B01M1DEEYP/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

    https://www.amazon.com/Samsung-24-Inch-Gaming-Monitor-C24FG70/dp/B01M1DEEYP/ref=sr_1_13?s=pc&ie=UTF8&qid=1481289660&sr=1-13&refinements=p_89%3ASamsung

    http://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/34--cf791-wqhd-monitor-lc34f791wqnxza/

    eyvallah üstad hemen bakıyorum linklere




  • 4k olan model orada 1000 dolar ise bize en az 5000 tl olur
  • 2 ay once asus u aldım babalar gibi kullaniyorum.simdi baktimda 2 ay once bazi uyeler hala ayni seyleri papagan gibi hala soyluyor.almayi dusunen arkadaşlar bazen burdaki yorumlar sizi yanlış yonlendire bilir.kafanıza koyduysaniz gidin magazaya testinizi yapın alın gecin.yoksa burdaki yorumlara bakarsanız moniitor filan alamazsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar


     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap


    Ayarları yaparken yanlız 3D'yi düşünmedim tüm herşey için ortak bir ayarlama yapmaya çalıştım. Canlı renkler, beyaz ve siyah dengesini yakalayabilmek için Google Chrome üzerinde bir film sitesi açtım ve Windows Media Player da bir film ve ayrıca Nvidia Denetim Masasını da renk skalası görünecek bir biçimde açtım. Google Chrome'un sekmelerinin sınırlarının belirgin olması ile birlikte özellikle sağ üst köşesindeki küçük boyuttaki kişi simgesinin görünür olmasını sağlayacak, filmlerde ve özellikle oyunlarda karanlık sahnelerdeki detayların görünür olmasını, aydınlık sahnelerin ise abartılı olmamasını sağlayacak seviyelerde parlaklığı kıstım. Gama'yı ise Digital Vibrance üzerinde renk sıcaklığını istediğim ayara getirdikten sonra renklerin bozulmamasını önleyecek aralıklara getirdim.

    Kontrastı merkez alarak yaptığım yeni ayarlar: Nvidia denetim masası "Masaüstü renk ayarlarını ayarla" bölümünde ve monitör ayarlarında kontrastı %100 yapmak için alttaki şu degerleri denedim. Bu değerler bana göre gayet iyi, 3D açısından sizce nasıl (ben genelde parlak ve canlı olmasını seviyorum örneğin aşağıdaki 3. ayar ama tabii bu değişebilir örneğin aşağıda ki 4. ayar gibi parlaklığı 21 veya 23'te de yapabilirim.)? Sizin monitör ve Nvidia denetim masası ayarlarınız nedir?

    1..............................

    Monitor

    parlaklik 70
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim Masası

    Aydinlik 47
    Kontrast 100
    Gama 0.92
    Digital Vibrance 75

    2..............................

    Monitor

    parlaklik 60
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim Masası

    Aydinlik 47
    Kontrast 100
    Gama 1.00
    Digital Vibrance 75

    3..............................

    Monitor

    parlaklik 75
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim Masası

    Aydinlik 55 veya 47
    Kontrast 100
    Gama 0.80
    Digital Vibrance 75

    4..............................
    Monitor

    parlaklik 35
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim

    Aydinlik 57
    Kontrast 100
    Gama 1.00
    Digital Vibrance 65



    selam kusura bakma, yeni fırsatım oldu bu ayarlarını denemek için. Driver güncellemesi sırasında 3D ayarlarım bozuldu. Bozulmuşken senin renk ayarlarınıda test edeyim dedim.

    Sen bu testleri hangi sitedeki monitor profiliyle denedin acaba. Ben kendi kullandıgım monitor profilimle korkunç sonuçlar elde ettim. Kullanılabilir bir görüntü alamadım.

    Sorun senin Nvidia panele girdiğin değerler bende, çok abartı sonuçlara yol açtı. Bunun sebebi belki Ekran kartlarımızın farklı olması olabilir.

    Daha sonra tftcentral'daki 2. profili yükledim. (daha koyu ton veriyor o)

    senın monitorde verdigin şu ayarları uyguladım
    parlaklık 35
    Kontrast 100
    R 69
    G 70
    B 70

    nvidia denetim masası renkleri aktif etmedim.default ayarlarda bıraktım
    sadece digital vibrance 60 yaptım.

    Bu şekilde makul güzel parlak bir görüntü elde ettim. Filmlerde karanlık alanlar fena olmadı 3D ise contras'ı 50 yapınca "hayalet gölge" olmadan başarılı bir şekilde çalıştı. (normalde anca 40 kullanabiliyordum. hayalet gölge oluşmaması için.) bir süre test edicem bu ayarları. 50'nin üstü bir değer gene görüntüyü bozuyor.

    Ben normalde Nvidia panelden renk ayarı hiç yapmıyorum. işleri daha karmaşık hale getirmemek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 18 Aralık 2016; 12:12:25 >




  • Asus ROG SWIFT PG278QR 27"

    bunda da aynı sorunlar devam edicek mi bakalım
  • Bu ayarları vermemdeki asıl sebeb renk olayında TN panel olmasına rağmen çok iyi durumda olduğunu göstermek içindi, çünkü kontrastı açmak hele ki hem Nvidia hem Monitör ayarlarında %100 yapmak için monitörün RGB renklerini %100'den %70'lere kısmak zorunda kaldım yani kontrastları daha etkin kullanabilmek için sonuçta monitörün renklerini kıstım ve bu sayede kontrastlardan daha iyi sonuç aldım.

    Monitörü günlük genel kullanım ayarlamak için bu sefer Google Chrome üzerinde bir yer haritası açtım yazılar, yollar, caddeler anlaşılır olduğunda ayarlarla oynamayı bıraktım. Bu ayarları filmlerde, oyunlarda da denedim tabii kendi göz zevkime göre oldu sanırım ben epey bir parlak seviyorum. Ekran kartınında etkisi olabilir... Ayrıca monitörün renklerinin %70'lere çekilmesi tepkimeyi daha da olumlu yönde etkilemiş olabilir.

    Monitördeki renkleri kıstığımda monitörün kontrastı %90
    Monitor

    parlaklik 75
    Kontrast 90
    R 69
    G 70
    B 70

    Nvidia Denetim

    Aydinlik 42
    Kontrast 90
    Gama 0.90
    Digital Vibrance 75

    Monitördeki renkleri açtığımda monitörün kontrastı %50

    Monitor

    parlaklik 80
    Kontrast 50
    R 99
    G 100
    B 100

    Nvidia Denetim

    Aydinlik 42
    Kontrast 90
    Gama 1.10
    Digital Vibrance 75




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

    Asus ROG SWIFT PG278QR 27"

    bunda da aynı sorunlar devam edicek mi bakalım

    Yeni serilerde sıkıntı yok yani son 1 yılda üretilenlerde,nadiren sorunlu çıkıyor.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    üstad

    yeni seride Qr hdmı bağlantısı var birde 144hz yerine o.c edilip 165 hz yapılmış herhalde geri kalan özellikler aynımı
  • Kullanmak nasip olmadı fakat araştırmalarım doğrultusunda gerçekten de muazzam bir cihaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

    üstad

    yeni seride Qr hdmı bağlantısı var birde 144hz yerine o.c edilip 165 hz yapılmış herhalde geri kalan özellikler aynımı

    Yeni seri derken pg278q modelini diyorum, son 1 yıl içinde üretilenlerde sorun çok nadir çıkıyor,çünkü asus sorunlardan dolayı revizyon yapıp, tekrar sürmüştü piyasaya.Senin dediğin yeni çıkan pg278qr ,aynen hdml bağlantısı ve 165 hz geri kalan aynı.
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.