Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
53.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum bu monitör oyunda mükemmellik sunuyorsa karanlık sahnelerdede net görüntü vermeli değil mi ? Adamlar üstüne basa basa oyun monitörü diyor ama en kaliteli tn panel gibi şeylerle süslüyor amaç mükemmellik 3000 tl veriyorsun bakıyorsun renkler soluk bu bence mükemmellik olamaz. Bende bu süslenen kısmın doğru olmadığından bahsediyorum tabi bu benim fikrim monitörün bir çok övülecek yanı var ben eksi kısmını yazdım. Bu monitörü aldığında renkleri iğrenç diye sayfa sayfa yazan bir arkadaşla 2. elden monitörü satarken görüştüm bence renkleri güzel dedi. Ben kullanıcı yorumlarına bakarak ürün alıp yeri geldiğinde o ürünün aslında öyle olmadığını öğrendiğim için yorum yaptım. Konuda renkler çok iyi denmiş kimin ne dediği belli olmuyor monitör gibi bir parça görülerek alınmalı esas demek istediğim bu. En kaliteli 4k tv lerde oyun oynadım bana göre singlede olsa tv de oyun oynanmaz. Zaten zamanla online oynamayada başlarım zaman bulamıyorum bu ara. Gtx 970 slı'yı 4k bir monitörde değilde tv de denediniz sanırım ben gtx 980'i bir kaç oyunda denedim oynanabilirlik düşsede 4kda gerekli olmayan bazı şeyler kısılarak daha yüksek fps ler alınabiliyor. Bir kaç gün içerisinde çoğu oyunu denemiş olur net fikrimi söylerim 4k için ama 2k daha mantıklı.




  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Karanlık sahnelerde ben dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım.Bundan önce kullandığım ips samsung monitörden çok daha iyi siyah alanlar ile karşıkarşıyayım.Hatta warthunder da güneşli havalarda üstten bakarken uçağın kanatları kapkara olur hiç bir detay göremezdim.
    Bu kadar özellik için bir miktar renkten fedakarlık etmeleri çok normal ki yoksa bu monitörün fiyatı rahat 5000 liraları bulurdu.Keşke hepsi bir arada olsada bizde ona sahip olsak.Yine aynı konuya dönüyoruz ki ben az bir renk fedakarlığı ile 1ms 144hz ve g-sync i tercih ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 17 Şubat 2015; 0:10:01 >
  • Arkadaşlar bende bu monitörden aldım.Monitörle alakalı bazı arkadaşların deneyimledikleri bazı rahatsızlıkları yaşamadım fakat oynadığım bazı oyunlarda çok kasmalar oluyor. Ekran kartı yetmiyor diye düşünüyorum ve siz tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum eğer mümkünse....
    Sistemim şöyle

    Anakart: Asus Rampage V Extreme İntel X99 2011 V3
    İşlemci: Core i7 5960x Soket 2011 v3
    Ekran K: Asus Gtx980 Rog Posedion Plat.
    Ram: Corsair 16 Gb Vengeance Ddr4 2400 Mhz
    Disk: Asus 240 Gb Rog RaidR Express Pcıe Ssd
    Corsair 240 Gb Force Gs Ssd
    Samsung 500Gb 850 Evo Ssd
    Güç: Corsair Ax 760i
    Monitör: Asus Pg278Q Rog Swift

    Bu sistemde 24 inç 1920x1080 monitör takılıyken bir sorun yaşamadım. Oyunlar çok akıcıydı.Bu monitörden sonra sıkıntılar çoğaldı.Açıkçası Pc yi açasım bile gelmiyor.Sanırım ya ekran kartından bir tane daha almam gerekiyor yada bu sistemde bu şekilde oyun oynayabilmem için bazı ayarlar yapmam gerekiyorsa sizlerden yardım bekliyorum.

    Teşekkürler.




  • BoZo Tr B kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz genel olarak çok güzel. Ama ekran kartınız tek gtx 980 ve bu kart tek başına 2K çözünürlükte oyunları Ultra ayarda akıcı bir şekilde oynamaya yetmiyor malesef. Ya bir tane daha gtx 980 alacaksınız ya da grafik ayarlarını düşürmeye başlayacaksınız. Mesela düşürmeye Anti-aliasing'den başlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim alakanıza...
    Peyki 2. kartı Ax760İ kaldırırmı sizce?
  • BoZo Tr B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Yardımcı olmak görevimiz.
    Güç kaynağı konusuna gelirsek; normalde 980 sli için 760W yeterli. Ama sizin işlemciniz haswell-E serisinden bir işlemci. Yani normal İ7'lere göre 2 kata yakın daha fazla güç tüketiyor. Üstelik işlemci 8 çekirdekli olduğu icin çalışma frekansı düşük tutulmuş. ilerleyen Günler'de overclock etmeyi düşünürsünüz kesinlikle bence. Çünkü performans artışı oluyor cidden. Ama bu işlemcilere overclock yapıldığında tam bir Watt canavarına dönüşüyorlar. O yüzden hem işlemci hem de ekran kartı gücü isteyen oyunlarda 760W'ın yetmediği durumlar olacaktır. Sisteminizi riske atmaya gerek yok bence. 850-900W gibi bir PSU alırsanız kafanız rahat eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Bende yetmeyeceğini düşünmüştüm. Bir tane güç kaynağı şart oldu demek.Tekrardan teşekkürler.
  • Merhabalar,

    Bir kaç gün içinde monitor alacağım ; aklımda iki model var .
    Biri ROG diğeri 4K PB287Q.

    Hatta konu da açtım :http://forum.donanimhaber.com/m_102853029/tm.htm

    ROG'da tek giriş DP var .

    Yabanıc kaynaklı bir inceleme yorumunda okumuştum (ne kadar doğru tartışılır) sisteme format esnasında DP'den monitore sinyal gelmediği ve bu yüzden de format vb. işlemler yapılamadığını okumuştum . Yani DP'nin sadece windows ekranındayken sinyal verdiği sonucu çıkıyor.

    Biraz saçma gelse de kulağıma , gerçeklik payı var mı merak da etmiyor değilim .

    Teşekkürler.
  • Ben Rog monitöre 3-4 kere Win8.1 64 Pro ve bir kerede Win 7 Pro 64 kurdum.Bahsetmiş olduğunuz sıkıntıyı hiç yaşamadım.Bilginize...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulû

    Merhabalar,

    Bir kaç gün içinde monitor alacağım ; aklımda iki model var .
    Biri ROG diğeri 4K PB287Q.

    Hatta konu da açtım :http://forum.donanimhaber.com/m_102853029/tm.htm

    ROG'da tek giriş DP var .

    Yabanıc kaynaklı bir inceleme yorumunda okumuştum (ne kadar doğru tartışılır) sisteme format esnasında DP'den monitore sinyal gelmediği ve bu yüzden de format vb. işlemler yapılamadığını okumuştum . Yani DP'nin sadece windows ekranındayken sinyal verdiği sonucu çıkıyor.

    Biraz saçma gelse de kulağıma , gerçeklik payı var mı merak da etmiyor değilim .

    Teşekkürler.

    Dediğiniz sıkıntı eski tip bios ekranlarda ortaya çıkıyor.Bende format attım herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Eğer anakartınızın bios u eski tip(mavi ve mause kullanılmayan bioslar) tip değilse sorun yaşamazsınız.




  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    O zaman doğru oluyor bu durum.
    Benim bios'um eski tip.

    Anakartım Asus P5Q Deluxe
    Aramızda bu bahsettiğim durumu deneyebilecek olan var mı?
  • Tulû kullanıcısına yanıt
    Bu olayın sebebide belli bu monitörün o bioslardaki çözünürlüğü desteklememesinden kaynaklanıyor.En kötü ihtimal öyle bir durumda idareten format sırasında o biosun çözünürlüğünü destekleyen bir monitör kullanırsınız.
  • Benim anakart için zamanında EFI Bios update çıkmış ; ama bios update ve üstelik de efi olunca uzak durulmalı.
    Zira yorumlar da olumsuz. Bir sürü oc ile ilgili stabilige sorunları, memory remap sorunları vs.
    Yeni sisteme geçerim daha iyi olur bu riski almaktansa.

    Ama sırf bunun için de yeni sisteme geçmek yerine sanırım Asus 4K PB287Q benim için daha mantıklı.
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Sanırım bios unuzda boot ayarlarında legacy ya da efi bios olarak başlat seçeneği olması lazım.
    Legacy bios olarak boot et ya da disable efi bios gibi bir ayar olması lazım.
    Legacy olarak yani eski tip bios şekli ile bios a girebilir misiniz ?
  • Tulû kullanıcısına yanıt
    Elimde fazla monitör yok bios u eski tip haline getirirsem ve görüntü alamazsam tekrar başka bir monitör olmadığından şu anki haline geri getiremeyebilirim.Bios u eski tip olan arkadaşlar denerse size daha yardımcı olurlar
  • Bu Rog monitörden tam performans alabilmek için 2 x Gtx 980 mi daha mantıklı olur yoksa tek Gtx 690 mı sizce? Yada Titan Z mi? En mantıklı kombinasyon ne olmalı? Teşekkürler.
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,

    Sadece BIOS ,POS vs. için LED TV'ye bağlayabilirim HDMI ile ;ama
    Sanırım 4K beni daha çok tatmin edecek .
  • BoZo Tr B kullanıcısına yanıt
    GTX 690'ı ele bi kere hem eski hem de 2Gb vram 2K çözünürlükte yetmez. Titan Z zaten fiyasko tam. Gtx 780ti sli bile geçiyor titan Z'yi. En uygun seçim gtx 970 sli olurdu normal de. Ama onda da 3.5 gb vram ve CW sorunu var. Geriye de GTX 980 Sli kalıyor bir tek. Ama kartımdan ses çıksın, 500 mb vram'i de daha düşük hızda çalıştırsın yeni Nesil oyunlarda Shuttering yaşayım önemli değil dersen de gtx 970 sli ı tercih edebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 23 Şubat 2015; 13:49:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. O zaman en makulu zaten elimde Gtx 980 varken bir tane daha alıp birleştirmek en mantıklısı. Fakat korkum alıpta aynı sorunu yaşarsam diye endişeliyim .Umarım düşündüğüm başıma gelmez. Ses olayı benim için sorun. Şu an kartımda sıfır ses var diye bilirim neredeyse o yüzden tercihte 980 olmalı. Birde ikinci Pci 16 x slotunda RaidR kart var,ikinci ekran kartını 16x slota taktığımda RaidR kartı 8x slota alıcam mecburen.Sizce bir yavaşlama olurmu diskin okuma yada yazmasında?
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    2 Adet 970 sahibi olarak ekran kartlarımın birinden bile ses duymadım hiçbir oyunda shuttering sorunu yaşamadım(Sadece far cry ilk çıktığında shuttering sorunu vardı onuda güncelleme ile düzelttiler) 2k da oynadığımdan daha hiç bir oyunun 3.5 ram kullandığına şahit olmadım.Tabi bu ram durumu sorun değilmi tabiki sorun fakat bu haliyle bile amd ye rahatlıkla fark atıyor.
    2 adet 980 e en fazla yüzde 15 lik bir performans farkı için 800+800=1600 lira fark vermek ancak zengin adamın işidir... Tabi üstteki arkadaş gibi elde hazırda 1 adet 980 var ise mecburen 980 takılır o ayrı bir durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 23 Şubat 2015; 16:24:21 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.