Şimdi Ara

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
12
Favori
35.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hiimesdeath kullanıcısına yanıt
    Hocam linkini bırakacağım konuya göz gezdirdim. Konu sahibi işlemcinin düşük voltajla çalıştığında coil whine olduğunu gözlemlemiş. OCCT programıyla CPU voltajını 1.2v ye sabitleyince sesin kesildiğini gözlemlemiş. Bende de PC ilk açıldığında sesin fazla bir şekilde çıkması bunu doğrular nitelikte galiba. Ben programa biraz baktım da anlamadım bir de siz bakabilir misiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/islemci-cizirti-sesi--125038843

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emr0n kullanıcısına yanıt
    Kaç mv düşürdünüz hocam undervolt işleminde merak ettim. 70 derece altı çok iyi sıcaklıklar çünkü ben soğutucu ile kullansam bile 80 derecenin altına düşmez gibi duruyor. Acaba benim kullandığım cihaz fabrika çıkışlı olarak sıkıntılı olabilir mi? Ne bileyim termal macunu kötü sürülmüştür belki. Mümkün mü acaba, garantiye göndermeyi düşünüyorum bu gidişte. Aynı cihazlar ama çok farklı sıcaklık değerleri ilginç.

    Bu arada youtube'da benimle aynı sıcaklık değerlerini alan birini daha gördüm;
    https://www.youtube.com/watch?v=jam-QG2aW1o

    Herhangi bir aaa oyunu 5-10 dakika oynadıktan sonra sıcaklık 90 derecenin üzerine çıkıyor hiç inmiyor bile 90 derecenin altına. Aynı model farklı testlerde sizinkine benzer sıcaklıklar alanlar da var. Niye böyle değişiyor anlamadım.




  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    hocam ben 1 saat boyunca ultra ayarlarda witcher 3 oynamıştım. fan performans modundaydı ve pc düz masada duruyor soğutucu işlemi olarak sadece kendi fanları vardı. 1 saat boyunca 75 in üzereine çıkmadı nerdeyse. anlık olarak 85 90 oldu tekrar 75 lere düştü. sizinki çok garip duruyor gerçekten.
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt
    millet delirmiş. hadi bizimki laptop ses yakından geliyor, bir insan neden masaüstüne kulağını dayayıp sesi dinler .d

    bu arada batarya ile çalışırken o ses kesiliyor. toprak hattından vs. ile de olabilir.
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt
    Hocam sessiz modda olmadığına emin misiniz ya? Ben sessiz modda bile göremiyorum 75 aşağısını. Bana garanti yolu gözüktü sanırım. Hep evde olduğum için pek ayrılasım gelmiyor laptoptan ama mecbur hissettim şimdi kendimi. Çünkü benim cihazda bi sıkıntı olduğuna eminim artık.
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Ben oyuna girer girmez fanı performans moda alıyorum hocam. Değerlere de MSI afterburner dan bakıyorum. Gözüm sürekli oradaydı oyun oynarken. Ekran kartı ortalama 65, işlemci ortalama 75 dereceydi. Ayrıca sessiz modda soğutma işlemi daha az olmuyor mu? Ben mi yanlış biliyorum yoksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trepeci -- 31 Mayıs 2020; 3:18:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt
    Sessiz modda işlemcinin gücünden kesildiği için işlemci ısısı çok yüksek değerlere ulaşmıyor bu yüzden fanlar daha yavaş çalışıyor. Bir nevi daha az soğutma oluyor evet.

    Ekran kartı ısısı benim de o değerlerde ama dediğim gibi işlemci bir süre oynadıktan sonra 90 derecenin altına bile inmiyordu undervolt yapmadan önce.
    Aynı model çok farklı ısı değerleri ilginç gerçekten.
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sizin PC nin garantilik bir durumu yok. Az önce Far Cry 4 oynuyordum ultra ayarlarda. Açtığım andan itibaren sıcaklık 90-95 lerde gezdi durdu yine fan performans modundaydı. Daha sonra turbo moda aldım 80-85 de gezdi biraz sonra tekrar 90 lara çıktı. Oyundan oyuna değişiklik gösteriyor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Benim undervolt değerim -0.090V sadece CPU için tabii ki. En uygun değeri bunu buldum diğerlerinde testte hata verdi yada mavi ekran yedim. Eminim ki soğutucu ve standında etkisi vardır çünkü efil efil hava alıyor altı bayağı yüksek yerden çünkü.

    Temal macunu kötü sürülmüş olacağını falan sanmıyorum hocam ya. Mesela o attığınız kanalda adam pubg mobile oynuyor fps hep 50-60 geziniyor ben aynı ayarlar ile oyuna girdiğimde ben daha düşük fps alıyorum. Sanırım yine cihazdan cihazada değişen şeyler var.

    Attığınız videoda ise undervoltsuz. Bir de oyunun ayarlarıda etkiler mesela ben GTA 5 te hiç ellemedim ayarlara ultra falan değil normal idi.

    İsterseniz nano elmas partiküllü termal macunlar falan var bu stok macunlara göre çok çok daha iyi onlardan alıp sürebilirsiniz.
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt
    Evet bazı oyunlar işlemciye daha fazla yük bindirdiği için fark edebilir aslında. Ama ben yine de sıcaklığın 90'ın altında seyrettiği bir oyunla karşılaşmadım şu ana dek.
  • emr0n kullanıcısına yanıt
    Ben -0.155V değerinde stabil olmasını sağlayabildim, yaklaşık 10 gündür bu şekilde kullanıyorum cihazı yine de 90 derecenin üstünü zaman zaman görüyorum. Sizin kullandığınız değerin pek etkili olacağını sanmam açıkçası. Keramet kullandığınız soğutucuda desem onların da çok etkili olduğunu gözlemlememiştim izlediğim inceleme videolarında. Soğutucu ve soğutucu olmadan tam kaç derece fark oluyor ortalama denediniz mi hiç? En az bir 10 derece falan fark ediyorsa kullandığınız soğutucunun markasını öğrenmek isterim hocam.
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Hocam üzülerek söylüyorum ama sizin bilgisayar garanti yolu gozukmus gibi çünkü ben alalı yaklaşık 15-20 gün oldu sesiz modda 45-55 arası sıcaklık görüyorum, Witcher 3 ultra ayarlarda 2-3 saat oynarken en fazla 75-80 dereceyi gördü ama mesela csgo daha fazla 85 civarı ama belkide hava sicakliklarida etkili oluyordur çünkü ilk aldığım zamanlar bu çöl sıcakları falan Türkiye'ye gelmişti ve ilginç sıcaklık değerleri görüyordum fakat siz yinede forumdaki diğer arkadaslara da bı danışın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Hocam soğutucuda bu kadar fark olacağını sanmam ben zaten stand amaçlı almıştım yani birazda öyle soğutsun çok önemli değil diyerek aldım.
    Dediğim gibi undervolt yapmadan ve soğutucu kullanmadan watch dogs 2 de 90 dereceleri falan çok rahat görmüştü. Soğutucuyu aldıktan sonra hiç denemedim açıkçası soğutucusuz derece falan ne kadar oluyor diye.

    Ha birde bazen bu undervolt kapanabiliyor hangi programla yaptınız bilmiyorum ama onuda kontrol etmenizde fayda var. (HWinfo dan bakıyordum ben)
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum bannerlordda -120 de crash yedim -115 de pek tatmin edemedi sıcaklığın 97 dereceye çıktığını gördüm ve bilgisayar kendini kapatıp yeniden başladı siz garantiye gönderdiniz mi ben de göndermek istiyorum ama istanbuldaki servisler kullanıcı yorumlarında iyi durmuyor siz gönderdiniz mi hangi şehirde yaşıyorsunuz acaba ben avrupa yakasındayım da acaba kargo benim evimden teslim alır mı diye düşünüyorum.bilgisayarı 21 nisan da almıştım bu arada CPU İÇİN (-120V)WİTCHER 3 78-88/(-115V)MB BANNERLORD İLK BAŞLARDA 78 SONRA 85-97/(-125V) ETS2 76-86

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada İstanbul için yakın zamanda servise gönderen arkadaşlar var mı çok fazla şikayet bulunuyor göndersem mi göndermesem mi diye düşünüyorum delirmek üzereyim termal macun değiştiricem arcticmx4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt
    Ben şu anda -170'de kullanıyorum hiç hata yemedim ama verim alamadığımı düşünüyorum undervolttan. Bu halde bile 90 derecenin altında zor tutuyorum işlemciyi. Hala 90 derecenin üzerine çıkıyor hatta 95 oluyor sinirlenip kapatıyorum oyunu. Bir sorun olduğu aşikar mecburen göndereceğim ben garantiye bu yaz içinde.

    Ben de istanbul avrupa yakasında oturuyorum asus yetkili servisi nasıldır hiç bilmiyorum valla deneyip göreceğim ben de. Cihazı kargoyla evden teslim alıyorlar bildiğim kadarıyla. Bu arada konu sahibi arkadaş cihazını yollamıştı garantiye hatırladığım kadarıyla memnun kalmıştı.
  • a_altunkaya A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kışın da kullanıyordum cihazı tam o sıralar witcher 3 oynuyordum 90 derecenin altına bile inmiyordu hiç. Bana kalırsa da sorun var bariz farklı sıcaklık değerleri alıyorum çoğu kişiden.
  • Asusg531 A kullanıcısına yanıt
    sms infocomm'a gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz. ups kargo ile evden alıyorlar. asus'un sitesinden laptopun seri numarası ile istek oluşturuyorsunuz. ups ile eve geri geliyor. ben istanbuldan çok uzak bir yerdeyim 1.5 hafta sürdü servisi işi toplamda.
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    hiimesdeath kullanıcısına yanıt
    @hiimesdeath Hocam iş çok karıiık gibi benim pc -130 da mavi ekran veriyor -125 limit sizinki 170 alıyor ama 90 derece diyorsunuz ben güç ayarlarından dengeliye çektiğimde bazan 76 ya indiği oluyor genelde 70 le 85 arası gidip geliyor yani servis tolu gözükmüş olabilir ben köyden gelince ilk iş arctix mx4 alıp termal macun için servise göndericeğim yapacak bir şey yok 97 derece bannerlord için anormal bu arada witcher da kaç fps alıyorsunuz benim güç ayarı dengelide fan performans ta iken ultrada 38-50 felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiimesdeath kullanıcısına yanıt
    Hocam sms infocoom hakkında çok şikayet var
    https://www.sikayetvar.com/asus/infocomm

    Bozup göndermesinler parada istiyorlarmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asusg531 -- 3 Haziran 2020; 16:12:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.