Şimdi Ara

Asus Rog Strix G531 İŞLEMCİ YANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihaz henüz 1 haftalık falan. İşlemci sıcaklıkları denediğim tüm oyunlarda 90 derecenin üzerinde seyrediyor. Msi afterburner ile kontrol ediyorum. Oyuna başlar başlamaz 90 derecenin üzerine çıkıyor ve inmiyor bir daha. Genellikle 90-95 arası seyrederken zaman zaman 98 derecelere çıktığı oluyor.
    Kasaya dokunduğumda belirgin bir sıcaklık hissetmiyorum fakat sıcaklıklar böyle.

    İşin ilginç tarafı bu modele sahip kişilerin attıkları oyun testlerini izliyorum işlemci 90 derecenin altında kalıyor genelde. Elimdeki cihaz sorunlu mudur neden kaynaklanıyor anlayamadım. Garantiye yollamalı mıyım veya ondan önce kontrol etmem gereken bir şeyler var mı? Yardımcı olabilir misiniz?



  • Oyun oynarken güç planını en iyi performans yerine daha iyi performansa yani dengeli moda alarak sorunu çözdüm. Sıcaklık 90 dereceyi geçmiyor artık. Bu ayar fps düşüşüne sebep olur mu bilmiyorum ama bana aynı gibi geldi. Buraya da yazmış olayım belki birilerine faydası dokunur.
  • Fps si düşürür. Garantiye göndermenizi tavsiye ederim, bir terslik varsa zamanla bu aşılamayacak duruma da gelebilir.
  • Termal macunu muhtemelen ya kurumuştur, ya da çok kalitesizdir, macun değişince sorun çözülür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar benim elimde de acer marka laptop vardı alalı 2-3 gün olmuştu sıcaklık bırakın 90-95 99 dereceden aşağı inmiyordu cayma hakkımı kullanıp ürünü yenisiyle değiştirdim testlerde de laptopun sorunlu olduğu ortaya çıktı muhtemelen böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz size tavsiyem eğer iade edip yenisini alabilirseniz öyle yapın.
  • Cevaplarınız için teşekkürler fakat sorun çözüldü. Sorun hamam gibi olan odamdan kaynaklanıyormuş. Daha serin bir yerde test edince sıcaklıkların 90 derecenin altında seyrettiğini fark ettim. Oda sıcaklığının bu kadar önemli bir etken olduğunu bilmiyordum. Bir an önce bir soğutucu edinmek şart oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.