Şimdi Ara

Game garaj slayer R9T3D-5070TI hakkında bilgi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook almak istiyorum. Yaklaşık 2 hafta önce Monster Tulpar T6 V3.4 modelini aldım fakat oyunlarda, özellikle LoL ve Valorant’ta ciddi FPS düşüşleri yaşadım. Örneğin LoL’de oyun başında 500 FPS ile başlarken 5 dakika sonra 160 FPS’e kadar düşüyordu. 2 hafta boyunca sürekli format atıp denedim; ilginç bir şekilde driver kurmadan cihaz daha iyi performans veriyordu. Ancak 50 serisi ekran kartlarında DLSS 4 olduğu için güncelleme yapmam gerekiyordu. Servise gönderdiğimde sorunun Windows kaynaklı olduğunu söylediler ve cihazı öylece geri yolladılar. Bunun üzerine iade ettim.

Şimdi yeni bir cihaz arıyorum. Bütçem maksimum 90 bin TL, çok uygun olursa 100 bine kadar çıkabilirim. Monster’ın tasarımı hoşuma gitmişti; hem yerli marka olması hem de fiyata göre sunduğu donanım avantajlıydı. Şu an düşündüğüm model şu:

👉 Game Garaj Slayer R9T3D-5070Ti-C2 AMD Ryzen 9 9955HX3D / 64GB RAM / 2TB SSD / RTX 5070 Ti / 16” QHD IPS 300Hz / FreeDOS Gaming Laptop

Bu cihazı daha önce kullanan ya da hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• r9t-5070ti modelini kullanıyorum geçen ay aldım ben epey uyguna denk getirdim aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum eğer valorant, cs2 gibi fps oyunları 400-500 fps değerlerinde oynama amacında değilsen diğer hiçbir oyunda fps farkı yok, uygulamalarda da farkı yok, soğutması gayet güzel, yazılımı da aynı şekilde, kasa kalitesinden memnunum yani şu ana kadar gördüğüm tek sorun HDR açık iken ekran parlaklığını fulleyemiyorsun bir süre sonra %80 gibi bir civara indiriyor ki o bile epey parlak e tabi oled panel performansı da beklenmesin aynı zamanda oled monitör kullanıyorum laptopun ekranının renkleri gerçekten güzel kullandığım bir başka laptop olan msi cyborg modeli ile arada uçurum fark var öyle söyleyeyim, şu an piyasada ki tek f/p model budur içerisinde güncel işlemci ve ekran kartı barındırıp da bu fiyata satılmasından dolayı tercih ettim. Aslında 17 inch olan modeli bekliyordum rtx5070ti olan modeli çıkmamıştı ultra 9'lu modeli ise tercih etmek istemedim mail atıp sordum amd modelinin gelmesinin birkaç ay süreceğini söylediler mecbur 16 inch aldım. Oyun performansı genel olarak testlerdeki gibi özellikle dlss 4 farkını belli ediyor ray tracingi fulleyip rahat rahat takılabiliyorum destekleyen oyunlarda, ses kalitesi de güzel ama bakalım ben de yeni kullanıcıyım marka bilinir değil, zamanında arkadaşlarım monster alıyordu 1 yılda hoparlörü, bataryası cortluyordu, bilinmeyen markalara karşıydım bu yüzden bakalım bile bile lades olmazsak iyidir başka sorun varsa yazabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatttalGazininTorunuVankü -- 30 Eylül 2025; 3:16:22 >

• BatttalGazininTorunuVankü kullanıcısına yanıt
    Isısı yüksek deniyor yani 95-100 derece civarı oluyormuş yük altında sorum şu bu derecelerde cihaz kendini korumaya alıp performansı kısıyor mu yoksa kendini orada sabit tutup aynı performansta devam mı ediyor acaba baya aklıma yattı ama bilinmedik diye tereddüt ediyorum

İşlemci yanlış bilmiyorsam 105 dereceye kadar toleransı var ama 80-85 arası oyunlarda, ekran kartı o kadar bile ısınmıyor. Fanlar gayet hızlı turboya alınca arkadan tüm sıcak havayı dışarı salıyor ben sıcaklıktan dolayı donma takılma fps düşmesi yaşamadım açıkçası, eğer sıkıntı olursa altına bir laptop soğutucu stand alırsın, yüksek sıcaklıklarda 5-10 derece aşağı çekiyor. daha iyi bir soğutma istersen 17 ve 18 inch olan modellere yönelmen gerekir, msi vector a18 ve erazer beast 18 x1 soğutması daha iyi olanlardan bildiklerim, ona göre de fiyat farkı değer mi sen karar vereceksin artık

Cihaz daha yeni anakartla ilgili bir problem yaşamadım uygulaması ise pek çok markadan daha detaylı, videoları görmüşsünüzdür voltaj arttırma düşürme manuel overclock vs baktım ama uğraşmadım ben güç tuşunun yanındaki otomatik ayar tuşundan kullanımıma göre modları ayarlayıp geçiyorum asus rog notebook, msi notebook ve ayrıca msi anakart kullandım onların uygulamalarında olmayan şeyler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: selcukoztrk0635

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim değerli vaktini bana ayırıp sorularıma cevap verdiğin için yarın sipariş geçecem inşallah sorunsuzca kullanırım cihazı
    Cihazı aldım 3 gündür test ediyorum furmark testi yaptım 2k da 15 dakikada 75 derecenin üstüne çıkmadı cinebench r23 testi yaptım 95 derecede sabit kaldı herhangi bir kısıtlama yaptığını görmedim 38 bin küsür puan aldı valorant da 900 FPS filan veriyor cihaz kasası aşırı güzel sadece altına soğutucu alacam çok şart değil ama ben daha rahat çalışsın diye alacam cihazı güvenle alabilirsiniz ben çok memnun kaldım

Eksik gördüğüm yer değilde klavye kısmı biraz ısınıyor ama beni pek etkilemiyor rdr 2 de full grafikte 2k ayarda 80-90 FPS veriyor gayet iyi tüm oyunlarda full ayarlarda oynuyorum hata filan hiç yaşamadım ne yazılımsal ne donanımsal termal padleri nasıl değişecek diye endişe etmiştim firma garanti süresi içerisinde ücretsiz değiştirecegini söyledi garanti bitimine yakın gönderip yeniletecem 4 yıl filan idare eder beni monster filan alacağına bu cihazı almanı tavsiye ederim

Şu anda durumlar nasıl. 2-2,5 ay falan olmuş. Bi sorunla karsilastiniz mi su ana kadsr? Batarya ömrü ve performansta bi düşüş oldu mu hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar,

GameGaraj Slayer R9T3D (RTX 5070 Ti + Ryzen 9) modelini bir süredir kullanıyorum ve cihazın hem iyi hem de kötü yönlerini kendi deneyimlerime göre özetlemek istedim. Almak isteyenlere fikir olur.

Performans tarafıyla başlayayım:

Oyunlardaki FPS değerleri gerçekten tatmin edici, neredeyse tüm oyunları maksimum grafik ayarlarında yüksek FPS ile oynayabiliyorum. Oynaması keyifli, performans anlamında hiçbir oyunda “güç yetmiyor” hissi yaşatmıyor.

Sıcaklıklar ve soğutma:

GPU genelde 87 derece (Ortalama 90-maks 140W), CPU 85–92 derece (ortalama 20-30W) civarında geziyor. Bu değerler bu donanım seviyesi için normal ve cihazın soğutması bence gayet başarılı. 90 derece üstünü kolay kolay geçmiyor. Fan sistemi güçlü, soğutma kalitesi iyi.Daha iyi hava alması için laptop standı kullanımını tavsiye ederim ben kullanıyorum.

Klavye ve genel kasa kalitesi:

Tuşlar biraz sert, ama bu benim hoşuma gitti. Dandik veya yumuşak hissettirmiyor. Aydınlatması da yeterli seviyede.

Dış kasa kaliteli ve sağlam duruyor, elde premium hissi veriyor.

Ayrıca cihaz oldukça hafif sayılır, yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 2.5 kg civarında, günlük taşımada sıkıntı çıkarmıyor.

Ekran:

2K IPS panel çok üst seviye değil ama gayet yeterli. Renkler ve görüntü kalitesi oyun ve günlük kullanım için tatmin ediyor.

Benim cihazımda kutudan çıktığında 1 adet ölü piksel vardı fakat çok görünür olmadığı için değişim talep etmedim.

Adaptör & Batarya:

Cihaz 250W adaptör ile geliyor. Adaptör beklediğimden küçük ve hafif, taşıması kolay.

Bataryası şarj dışında 2 Saat civarı dayanıyor.

Gelelim en sıkıntılı kısma: yazılım ve güç profilleri.

Control Center arayüz olarak sade ve güzel görünse de içeriği çok boş ve gerçekten cihazın gücünü kontrol eden noktalarda oldukça yetersiz.

Ayrıca BIOS tarafı da oldukça kısıtlı; gelişmiş ayarlar kapalı ve kullanıcıya sunulan seçenekler çok sınırlı.

Benim yaşadığım en ciddi problem şu oldu:

Cihazı ilk aldığım dönemlerde Turbo ve Gaming modlarda hiçbir sorun yokken, son zamanlarda bu modlarda oyun oynarken GPU watt değerinin anlık olarak 100W’tan 50–60W’a düşmesi nedeniyle FPS drop ve takılmalar yaşamaya başladım.

Aynı oyunları Custom modda oynadığımda watt değerleri sabit kaldığı için hiçbir drop olmuyor, sistem tamamen stabil çalışıyor.

Sorunu düzeltmek amacıyla:

• BIOS güncellemesi yaptım
    • EC (Embedded Controller) güncellemesi yapıldı
    • Windows güncel
    • Tüm sürücüler temiz kuruldu
    • DDU ile ekran kartı sürücüsü sıfırlandı

Tüm bu işlemlere rağmen Turbo ve Gaming modlardaki watt çökmesi sorunu hâlâ devam ediyor.

Bu durum donanımla ilgili değil; tamamen GameGaraj’ın Turbo/Gaming mod güç profillerinin hatalı veya fazla agresif ayarlanmasından kaynaklanıyor.

EC ve BIOS güncellemeleri yapılmasına rağmen Turbo ve Gaming modlarda sorun devam ettiği için şu anlık tek stabil çözüm Custom mod kullanmak. Custom modda güç limitlerini ve fan eğrilerini doğru ayarlayınca cihaz Turbo moddan bile daha iyi ve stabil performans veriyor.

Özetle:

Cihaz donanım olarak güçlü, performanslı, soğutması iyi, taşınabilirliği güzel.

Fakat yazılım tarafı, özellikle güç profilleri ve Control Center, cihazı geri çeken en büyük eksi nokta.

Cihazı düşünen arkadaşlara fikir olması açısından tüm yaşadıklarımı bu şekilde özetlemiş olayım. Sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Eğer bu sorunu yaşayan olursa buradaki yazımı okuyabilirler.

technopat sosyal
    Çözüldü: GameGaraj Slayer R9T3D Gaming ve Turbo Mod profillerinde FPS düşüşleri yaşanıyor
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/gamegaraj-slayer-r9t3d-gaming-ve-turbo-mod-profillerinde-fps-duesuesleri-yasaniyor.3969584/#post-29499489

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CypruX -- 24 Kasım 2025; 13:20:14 >

• arkadaşlar bu üç gamegaraj slayer bilgisayar arasında kaldım açıkcası r9t 5070ti en mantıklısı geliyor r9t3d için gereksiz para vermek doğru gelmiyor ayrıca aklımın bir ucundada asus var game garajın r9t 5070ti olanını almak mantıklımı

www.gamegaraj.com
    Game Garaj Slayer R9T-5070 AMD Ryzen 9 8945HX RTX5070 16" 300Hz QHD FreeDos Oyuncu Laptop
    https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t-5070-amd-ryzen-9-8945hx-rtx5

www.gamegaraj.com
    Game Garaj Slayer R9T-5070 AMD Ryzen 9 8945HX RTX5070 16" 300Hz QHD FreeDos Oyuncu Laptop
    https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t-5070-amd-ryzen-9-8945hx-rtx5

www.gamegaraj.com
    Game Garaj Slayer R9T-5070Ti AMD Ryzen R9-9955HX RTX5070Ti 16" QHD+ FreeDos 300Hz Oyuncu Laptop
    https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t-5070ti-amd-ryzen-r9-9955hx

www.gamegaraj.com
    Game Garaj Slayer R9T3D-5070Ti AMD Ryzen R9-9955HX3D RTX5070Ti 16" QHD+ FreeDos 300Hz Oyuncu Laptop
    https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t3d-5070ti-amd-ryzen-r9-9955hx

• CypruX C kullanıcısına yanıt
    Son deneyimleriniz nasıl? Gameraider ve gamegaraj f/p ürünler sunuyor gibi gözüküyor. Bu ürünlerde kasa malzemesi metal mi plastik mi? Soğutma sıvı metal değil sanırım değil mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

120 CM RAVEN RX FİBER ANTENNA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.