Hocam cvb veren olmuyor :)) bende sordum asus mu lenovo mu diye ama cvb gelmedi :)) bende 700 usd ye yani 20 k ye legion go aldim 2 hafta sonra arkadas getirecek.. sd kart yanmasi sorun degil diyorsan asus daha iyi ama steam deck daha uzun sure oyunlara destek verecektir unutma.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (183. sayfa)

-
-
Aynen hocam sizden başka yazan olmadı, sd karta takılmıyorum aslında ana 15000 e 10 saat kullanılmış 1 tb ssd vr 512 gb kart olan steamdeck modelini seçeceğim, yanında 3 ekran koruyucu ve spigen kılıf da verecek, tek sıkıntım şu çözünürlüğe çok takılan biriyim umarım steam deck ekranı beni hayal kırıklığına uğratmaz, denemeden alacağım zira netten.
Bu arada siz de çok iyi fiyata almışsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 18 Aralık 2023; 8:53:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam en kötü deneyimlemiş olursunuz aynı fiyata elden çıkarırsınız muhtemelen f/p cihazi tam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam, steamdeck i satın aldım, dediğiniz gibi en kötü geri satarım
Oled modelini alsaydınız keşke hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam steamdeck için max 15, rog ally için max 20k bütçe belirlemiştim kendimce, o nedenle almadım oled. 10 yıldır ps kullanıcısıyım, 300 den fazla oyunum var toplam oynayıp bitirdiğim oyun sayısı 5. Muhtemelen bunu da birkaç aya satarım ama deneyimlemek istedim, zamanında ırakta görevde telefona spintires kurabilmek için çok uğraşmıştım, sonra oyunun mobil versiyonu çıktı ama ben yüzüne bakmadım, çabuk sıkılıyorum.
Steam harici oyun yükleme konusunda yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum, maalesef oc tarafında hiç oyunum yok
Hayırlı olsun hocam bende biraz maymun iştahlı bir insanım sıkılınca zararsız çıkarırsınız elden muhtemelen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam, çok bilgim yok satan arkadaş sabrent rocket 1 tb ssd ve samsung kart var 512, karta da win 10 kurulu dedi, iki işletim sistemi nasıl çalışıyor, aralarında nasıl geçiş yapılıyor pek bilgim yok, umarım keyfli bir deneyim olur
Arkadaşlar bir kaç sayfa gerideki mesajlara bakarsanız bir çok kez açıklama yapıldı deck ve Ally arasında benim yazdığım uzun bir yazı da var biraz geride
Fakat genel anlamda kısa bir özet geçeyim
Legion Go: Ağır büyük pahalı fakat media içerikleri için uygun tablet gibi olabildiği için.
Steam Deck Oled: Pil süresi topluluk ekran. Steam dolara geçtiği için ona göre karar verin buraya da illegal oyun yükleniyor fakat uğraştırıyordur büyük ihtimalle tam ayrıntısını bilmiyorum. Fifa gibi bazı oyunlar Windows gerekiyor.
Steam Deck LCD: Çok uygun fiyata bulunmadıkca bence tercih edilmemeli bence fazla para vermeye gerek yok.
Rog Ally: Güç, Ses, Ekran VRR bu konuda Ally tartışmasiz lider aynı işlemci LGo da da var ama oradaki ekran çözünürlüğü 1600p o yüzden zorlanıyor ama 1080p için güzel.
Olumsuz yönleri sd kart ve pil. Sd kartı unutun pil konusunda oyuna göre ekstra ayar yaparak yarım saat 1 saat ekstra kazanabilirsiniz.
Legion Go çok pahalı çıktı 44 bin TL çok çok pahalı yazıktır o kadar paraya. Onu çıkaralım.
Deck Oled ve Ally için kendi ihtiyaçlarınıza göre karar vermeniz lazım. Deck de gamepass yok bunu da hesaba katın mesela. Epic store dan rahatça oyun yükleyemiyorsunuz. Windows un dezavantajı var evet ama avantajları da çok. Dediğim gibi kendi ihtiyaçlarınızı düşünün ona göre karar verin. Ben genelde evde prize takılı şekilde oynuyorum. Hem odamda hem salonda 2 ayrı adaptör var oralarda takip öyle oynuyorum balkona çıkacağım zamanda powerbanki takıyorum sorun olmuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Steam deck'in oyunlara daha uzun süre destek vermesi işi çokta belli olmaz. Zira steam in başlatıp devam ettirmediği bir çok ürün oldu. Ayrıca Asus'un Ally için oyunlara özel bir destek vermesini gerektirecek bir durum yok. Zaten makinada windows var. Üzerindeki tuşlar Xbox kontrolcüsü olarak çalışıyor. CPU ve GPU donanımı AMD ye ait. Onlar yazılım desteğini kesmez. Ama Deck'in oyunlara özel destek vermesi gerekiyor. Çünkü Linux üzerinde windows tabanlı oyunları çalıştırıyor. Oyunların linux'a özel olarak convert ve optimize edilmesi gerekiyor.
Asus Cihaza zaten çok aktif bir şekilde yazılım desteği veriyor. Bir çok sorunu giderdiler bile. Sürekli de Firmware update ve yazılım updateleri yayınlanıyor. Muhtemelen uzun bir süre daha cihaza yazılım desteği verirler. Yani asus bilgisayar donanımları konusunda yıllardır sektörün içinde olan bir firma ve bilindiği üzere cihazlarına uzun yıllar boyunca yazılım desteği veriyorlar. Asus'un bu cihazı bırakıp gitmesi söz konusu olmaz. Sorun varsa asus düzeltmek için yazılım desteği verir. Asus zaten bu konuda rüştünü ispatlamış bir firma.
-
Katılıyorum hocam bende lonovo fiyatı görene kadar ulan ne güzel ekranı ayrılıyor diyordum. Ama şimdi iyiki asus almışım dedim.
Steam için şunu söyleyebilirim. Önceki sayfalarda yazmıştım. Rog ally steam os yükledim ve baktım fifa açayım diyorum yok battlefield açayım diyorum yok. Steam dolara geçti oyunlar uçtu epicte daha ucuz şuan ve xbox epic ea app derken baktım steam os olmayacak direk döndüm. Ben windowsun pil sömürmesine kanaat getirdiğim için steamos geçmek istemiştim ama malesef şartlar izin vermiyor. Benim net tavsiye edeceğim asus rog çünkü hem güçlü hem lenovodan ucuz steamdan güçlü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam rog ally ve legion go ayni fiyat yd da.. ben lenovo sectim.. steamdeck ekran kotu gelmeyecektir zira 7 inch ekran ama harici ekrana takacam dersen siritir asus daha iyi gelir.. aslinda imkaniniz varsa yd almaniz daha mantikli steamdeck oled asustan iyi ekran sarj olarak .. yada lenovo daha mantikli.. tr alacam derseniz garanti varsa asus tr garantili 20 23 satan vardi.. avrupa kapali kutu ally yi 18 e anlasmistim z1 extrem olani ama cvb veren olmayinca lenovo aldim
Hocam steam e de windows cok rahat kuruluyor.. ally tabikide iyidir steamden fakat soyle bir konu var ally ve legion go ayni para yd da secim lenovo oldu benim.. ally tr de gereksiz pahali arti steam bir cok oyunu switch gibi kendine uygun urettirirken asus ne yapacak ? Destek derken bu acidan dedim :)) steam daha onde bence hersey donanim degildir.. 10 yillik switch spiderman vb bir cok high end oyun calistiriyorsa steam de ayni olacak ama asus illaki donanim upgrade isteyecek
Dün FC 24 oynarken oyun kendini kapattı ve EA Anticheat uygulamasının yasaklı yazılım keşfettiğine dair bir mesaj belirdi ekranda. Tekrar kapatıp girdim sorun olmadı. Call of Duty de oynuyorum onda da banlanmalar olmuş malum.
Oyun sırasında TDP değiştirmeden Armory Crate kapalı vaziyette kullanıyorum, umarım sıkıntı yaşanmaz. Fakat bu cihazların hileli olarak algılanmasının önüne geçmesi lazım ASUS'un acil olarak.
Tabi aynı durum Steamdeck ve Legion Go için de söz konusuymuş.
-
Hocam 15k ya steam deck aldım, yanında 1 tb ssd ve 512 gb card spigen kılıf, 3 ekran koruyucu ve stand dock vardı, biraz kurcalar beğenmezsem satarım dşye düşündüm
Ben de cihazda şu şekilde bir sorun yaşıyorum. En son güncellemeleri de yaptım ama telefon üzerinden bluetooth ile internete bağlanamıyorum bir türlü. Bir kaç kez bağlandım hiç sorun olmadı ama ondan sonra bir türlü telefonu görmüyor bluetooth. Görse de internet bağlantılarında gözükmüyor telefonum bağlantı noktası olarak. Ama evden wifi ile sorunsuz bağlanıyorum on da hiç sıkıntı yok. Ayarlarla ilgili vb. bir şey yapmam gerekiyor mu acaba?
-
Hayirli olsun hocam gule gule kullan.. soyle dusun nintendo switch o donanimla bir cok yeni nesil oyun oynatiyor steamde ayni olacak.. ama asus herzamam ekstra donanim isteyecek belli bir sure sonra.. hayirli olsun
İşte öyle olmayacak çünkü Steam Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanıyor ve halen oyun firmalarının çoğu Linux'a özel oyun yapmıyor. Yapılan tüm oyunlar Windows tabanlı ve bunlar sonradan Valve in çabaları oluşturduğu Proton yazılımı ile linux a port ediliyor. Ne zamanki firmaların oyun kapaklarının üzerinde "Linux" ibaresi görürüz o zaman Steam ile Switch i aynı kefeye koyabiliriz. Linux'a özel yazılmamış oyunların performansları windows ile aşağı yukarı aynı. Elinizdeki donanım güçsüz ise (şuan Rog Ally deki işlemci ve GPU mimarisi Steam Deck'ten çok çok daha güçlü) ilerde de hiçbirşey değişmeyecek. Rog Ally da yine Steam Deck'e kıyasla daha güçlü bir şekilde oyunları oynayabilirsiniz.
-
Merhabalar dostlar bende rog ally aldim 1 hafta evvel guc inanilmaz cihaz beni mest etti ancak bir sorunum var cozum bulamadim
triggerda olu bolge var kalibre yapinca armory crate de sahane oluyor ancak birini kalibre edince tak devre disi kaliyor gamepad ve armory crate diger triggeri kalibre etmiyor acaba baska olan varmi ?
Asusun tek bir problemi var bana göre oda batarya sorunu ancak buda asusa özel değil pil teknolojisiyle alakalı bir problem bunuda zaten 30.000w powerbank ile rahatça çözdüm, cihaz benim için kusursuza yakin bir deneyim sunuyor aldığımdan beri 4 ayı geçtik bir çok oyun bitirdim çoğuda güncel oyunlardı hali hazirda optimizasyon sorunu olmayan oyunlarda bir problem yaşamadım hissiyatı ağırlığı performansı sesi herşeyinden çok memnunum alacak olanlar bence hiç düşünmemeli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X