Şimdi Ara

ASUS Q-FAN control nedir? Yararı? Nasıl çalışır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar asus board ların yeni çıkanların ,q-fan technology diye bi ozelligi var, bu ne zaman ise yarar? 11/16 , 12/16 .... bilmem ne ibi ayarları ar enabled yapınca bios dan,

nedir yani? faydası var mı? vardır herhalde,,</b>

• Yapay Zekanın Yanıtı

ASUS Q-Fan Control: Performansı Optimizasyon ve Sessiz Çalışma

ASUS Q-Fan Control, ASUS anakartlarında bulunan bir özelliktir ve fan hızlarını otomatik olarak ayarlamanıza olanak tanır. Bu, sisteminizin performansını optimize etmenize ve aynı zamanda gürültü seviyelerini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Q-Fan Control Nasıl Çalışır?

Q-Fan Control, anakartınızdaki sensörleri kullanarak sisteminizin sıcaklığını izler. Sıcaklık belirli bir eşiğin üzerine çıktığında, Q-Fan Control fan hızlarını otomatik olarak artırır. Sıcaklık düştüğünde fan hızları da düşürülür.

Bu, yalnızca gerektiğinde fanların çalışmasını sağlar ve böylece gürültü seviyelerini azaltır. Aynı zamanda, sisteminizin soğuk ve kararlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak performansı optimize eder.

CPU Q-Fan Control ve Q-Fan Tuning

Q-Fan Control, hem CPU hem de kasa fanlarını kontrol edebilir. CPU Q-Fan Control, CPU sıcaklığına göre fan hızlarını ayarlar. Q-Fan Tuning ise kasa sıcaklığına göre fan hızlarını ayarlar.

Q-Fan Control'ün Faydaları

Q-Fan Control, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi fayda sağlar:

• Geliştirilmiş performans: Otomatik olarak ayarlanan fan hızları, sisteminizin optimum sıcaklıkta çalışmasını sağlayarak performansı artırır.
    • Azaltılmış gürültü: Fanlar yalnızca gerektiğinde çalıştığından, gürültü seviyeleri önemli ölçüde azalır.
    • Artırılmış güvenilirlik: Uygun soğutma, bileşenlerin aşırı ısınmasını önleyerek sisteminizin güvenilirliğini artırır.
    • Kolaylık: Q-Fan Control, fan hızlarını manuel olarak ayarlamak zorunda kalmadan sisteminizin termal performansını optimize etmenizi sağlar.

ASUS anakartınızda Q-Fan Control'ü etkinleştirmek ve yapılandırmak için anakartınızın BIOS'una erişmeniz gerekecektir. BIOS'ta Q-Fan Control ayarlarını bulmak ve sisteminiz için optimum fan hızlarını yapılandırmak için anakartınızın kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fan devrinde, sıcaklığa bağlı veya işlemciye yüklenme derecene bağlı olarak değişim oluyormu??
  • auto fan kontrolcüsü işte.
  • PEKİ NEYİ NASIL AYARLICAM ONU BİLİYORUM..
    -mesela 11/16 yapmak ile son ayar olan 16/16 yapmanın avantajı , gayesi ne?

saygılar
  • ewet bunu bende merak ediyorum..birde p4p800 boarda ses problemim var böyle problem yaşayan oldumu_?
  • Negative® : QFan = Akıllı Fan
    brute_force : seste ne gibi problem yaşıyorsun ?
  • fanın hızını verilen oranlarda düşürüyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sessiz çalışan mouse var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş bunu türkçe asus forumu var orada tartış bence asusla ilgili daha iyi bilgi alabilirsin orada.
  • qfan: akıllı fan oldugunu ben senden once biliyorum arkadasım, sadece ayarları ne olmalıdır
    isleyisini orenmek istiyorum yoksa biliyorum
    QFAN: akıllı fan dir diye bi saçma açıklama yapayalım yaw? [evlol]
  • ses yok denecek kadar az sorun bu
  • işlemci fanının devir hızını sıcaklığa bağlı olarak ayarlıyor yani işlemci ısın düşükse fanda ona göre az devir yapıyor
  • boşuna uğraşmayın o özelliğin çalıştığını şu ana kadar kullandığım 2 asus boardumda da görmedim onun yerine speedfan programı var googledan arattırıp download edin o da fan hızını istediğiniz gibi ayarlamanıza izin veriyo ve gerçekten çalışıyo :)
  • mission successfully

9 yıl
    Twitter : // Kerem Pekçabuk
  • Bende actim bu ozelligi..gayet guzel calisiyor..
    Bendende 11 yil sonra cevap...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Üstüne tekrar hort gelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Q-Fan'ı açtığımda hangi profilde olursa olsun (Silent-Optimum-Performance) fanı 800 RPM'e sabitliyor ve işlemci 60 dereceye çıksa bile fanın hızında değişme olmuyor. Yani çok sorunlu bir şey ya da benim anakarttan kaynaklanıyor diyeceğimde o da çok saçma olur. Ben de speedfan ile hallediyorum ama Q-Fan kapalıyken 3100 RPM'de döndüğünden Windows açılana kadar kafam şişiyor. Ne yapalım artık sistemi yenileme vaktimiz gelmiş galiba. (Bu arada 14 yıl sonra bir hort daha) XDDD
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.