Şimdi Ara

Asus prime B350 Plus Ram frekans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar


    Asus un sitesine baktığımda desteklediği ram frekansı en fazla 3200 mhz olarak görüyorum bu veri çok eski bir bios sürümü için geçerli ben bios güncellemesi yaptım bu frekanslarda değişirmi. Ayrıca bios a girdiğimde 4000 mhz ye kadar ram çalışma frekansını seçebiliyorum bu konuda fikri olan varmı.


    Elimdeki ramler 3000 mhz 3200 mhzye çıkarsam ne olur veya 3600 mhz ram alsam çalışırmı.




  • Normalde b 350 çipset 3200 e kadar destekliyor. Ama eldeki ram 3000 hızında ise her ram yukarı frekansa çıkarıldığında stabil çalışmayabiliyor. Yani 3000 i 3200 yaparsınız sistem

    bir türlü açılmaz ya biosa girilecek veya biosu sıfırlama durumu gibi bir şeyler gerekli olabilyor bazen.


    Biostaki ince ayarlar doğru yapılıp anakart ve ram modeli ve çipi iyi olursa bir üst freakansa falan düzgün de çalışabiliyor ama biraz şans işi.


    Sendeki anakartın sitesinden bakıldığında 2. ryzenlerle 4600 e kadar birkaç ram modelin denendiği gözüküyor ama iyi arşatırma yapılıp alınmalı ram alınacaksa. Her ram marka ve modeli o çipsetlerde çalışmayabilir. İşlemcinin ne olduğu falan da önemli.


    Eğer işlemci ve ekran kartı düşük bir şey ise eldeki, sadece ram değiştirip frekans yükseltme ile oyunlarda çok yüksek fps getirisi olur diye düşünüyorsanız yanılırsınız.


    Oyunlardaki fps değerleri artsın diye düşünüyorsanız ram değişimini, asıl önemli olan işlemci ve ekran kartının ne olduğudur. Veya onların değişmesi gerekir öncelikle. ( oyun içinse bu dediklerim )


    Kendim z 690 ddr 4 3600 mhz kullanıyorum aynı işlemci ve ekran kartını arkadaşın z 690 ddr 5 5600 mhz ramli pc sine taktımda oyunlarda alınan fpslerde neredeyse aynı kaldığını gördüm ,

    ondan diyorum. Pek bir şey farketmedi.


    Kendi anakartınıza ram takmayı düşünüyorsanız kendi çipsetinizi anakartınız ram konusunda bir araştırın yinede, acele edip ram almayın hemen.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.