Şimdi Ara

Asus P5Q-SE Anakartta Ram sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    09.05.2009 tarihinde kadıköyde bir firmadan asus p5q-se anakart ve berabernde yazdığım birleşenleri aldım.

Anakart : Asus P5Q SE P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775pin
    CPU : Intel CPU E8400 3.0 GHz 1333MHz 6MB Core2Duo
    VGA : HIS HD4850 IceQ 4 1 GB 256Bit GDDR3 16X
    HDD : Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2
    RAM : A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5
    KASA : Cooler Master SE-334-KKP6-GP 460W PFC KASA
    DVD-ROM : Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F Sata Siyah
    Monitör : Samsung 2233BW 22

A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5 ramlarde sistemi kurduktan sonra biostan hiçbir ayar yapmadım herşey autoda oyun oynarken veya explorer sayfaların acıkken mavi ekran geldi USBPORT.SYS diye. ilk başta hdd ye test ettim bad sectör varmı diye ( sorun yok).Kasamdaki usbleri cıkarttım öndeki usb portlarını söktüm.Tekrar aynıseyi yaptı.

Bunun üzerine memtest programıyla ramlarımı test ettim 1643 küsür tane hata buldu ramlerimi yolladım firma değişimini yaptı sıfır ram yolladı onları taktım memtest programıyla test ettim HİÇBİR SORUN CIKMADI. sıfır hata verdi.4-5 saat sonra sistemimi kullanırken tekrar aynı hatayı aldım.sonrasında win32k.sys hatasını alarak mavi ekran aldım ramden korkarak tekrar memtest ile test ettiğimde 4-5 saat once hata olmayan ramler cayır cayır kırmızı yanıyor ve tekrar 1600 küsür hata buluyor.şaşırdırdım tekrar firmayı aradım ve durumu anlattım ramleri istediler yolladım.

Bu sorun ramlerden dolayımı kaynaklanıyor? ilk ramım arızalı olmasaydı ürünü değiştirmezlerdi? Ne yapmamı öneriyorsunuz? bu anakarta uyumlu 1066mhz 4gb (2*2) ram varmı? Sorun anakarttamı başka ram alırsam onada aynı sey olurmu?sorularıma yanıt bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• aynı tarihlerde bende benzer bi sistem kurdum.bende de ram sorunu var.(2*2gb ocz vista edition 1066mhz)
    yalnız sorun şu hata filan değil de 1066 olan ramlerin 800 çalışması

benimde anakart ASUS P5Q PRO.bu kart ram hızı olarak 1200 mhz ye kadar destekliyor.

sorunu daha çözemedim.
    BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM

ASUS P5Q SERİSİ HATASI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM

Ocz almıştım en başta 1*1 800mhz 1-2 hafta uğraştım olmadı, A-Data Vitesta'ları sorunsuz kullandım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 25 Mayıs 2009; 15:26:24 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • FORUM DA ASUS P5Q SERİSİ KARTLARDA BENZER SORUNLAR YİNE OLMUŞ.

SORUN ANAKART DA.DAHA YENİ ÇIKMIŞ Bİ KART NASIL ÇÖZECEZ BU İŞİ

BİOSDAN DÜZELTTİM YİNE OLMADI
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • anakartlar pıyasaya ılk surulme asamasında bıos sorunları olur genelde daha sonradan bıos guncellemelerı ıle bu sorunlar duzeltılır
    bıosunuzu cıkmıs olan son surum beta olmayan bıos ıle guncellemeyı deneyın

Orjinalden alıntı: west

Merhaba arkadaşlar
    09.05.2009 tarihinde kadıköyde bir firmadan asus p5q-se anakart ve berabernde yazdığım birleşenleri aldım.

Anakart : Asus P5Q SE P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775pin
    CPU : Intel CPU E8400 3.0 GHz 1333MHz 6MB Core2Duo
    VGA : HIS HD4850 IceQ 4 1 GB 256Bit GDDR3 16X
    HDD : Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2
    RAM : A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5
    KASA : Cooler Master SE-334-KKP6-GP 460W PFC KASA
    DVD-ROM : Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F Sata Siyah
    Monitör : Samsung 2233BW 22

A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5 ramlarde sistemi kurduktan sonra biostan hiçbir ayar yapmadım herşey autoda oyun oynarken veya explorer sayfaların acıkken mavi ekran geldi USBPORT.SYS diye. ilk başta hdd ye test ettim bad sectör varmı diye ( sorun yok).Kasamdaki usbleri cıkarttım öndeki usb portlarını söktüm.Tekrar aynıseyi yaptı.

Bunun üzerine memtest programıyla ramlarımı test ettim 1643 küsür tane hata buldu ramlerimi yolladım firma değişimini yaptı sıfır ram yolladı onları taktım memtest programıyla test ettim HİÇBİR SORUN CIKMADI. sıfır hata verdi.4-5 saat sonra sistemimi kullanırken tekrar aynı hatayı aldım.sonrasında win32k.sys hatasını alarak mavi ekran aldım ramden korkarak tekrar memtest ile test ettiğimde 4-5 saat once hata olmayan ramler cayır cayır kırmızı yanıyor ve tekrar 1600 küsür hata buluyor.şaşırdırdım tekrar firmayı aradım ve durumu anlattım ramleri istediler yolladım.

Bu sorun ramlerden dolayımı kaynaklanıyor? ilk ramım arızalı olmasaydı ürünü değiştirmezlerdi? Ne yapmamı öneriyorsunuz? bu anakarta uyumlu 1066mhz 4gb (2*2) ram varmı? Sorun anakarttamı başka ram alırsam onada aynı sey olurmu?sorularıma yanıt bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.

ramleri tek tek denedinizmi iade etmeden önce 2sidemi bozulmuş diye. belki birinde sorun varsa ram slotlarından kaynaklanan bir sorun olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramlerin gerçekten yanlış geldiğini düşünmüştüm
    üzerinde ramlerin 1066 yazıyor.garanti belgesinde de herşey normal.
    cpu-z de ramlerin seri numarasına göre 1066 çalışması gerekirken 800 çalışıyor.
    sorun anakart bios bence ama halen yapmış değilim.....
  • 1066 ramlar zaten 800 çalışır OC ile 1066 ya çıkartırsın onda bi sorun yok ama bende P5Q ile sesle ilgili sorunlar yaşadım şuan ram almak üzereyim Ocz mi Corsair mi diye araştırdım Ocz ler asus kartlarda sorun çıkarıyormuş corsair alcam
  • Arkadaşlar bende Asus p5q anakart kullanıyorum, ALLAH belasını versin daha başka bişey demiyorum. Ram seçen gıcık bir anakart,Kingston 2x1 Gb hyperx kullandım kağnı gibi çalışıyo, A-data vitesta 800+ kullandım mavi ekran hatasından bezdim. Corsair ile sorunsuz çalıştığını duydum sanırım ramleri satıp dominator alcam, bu konu ile ilgili tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın çıldırcam artık

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    MITSUBISHI ASX 1.6 INVITE
  • quote:

Orijinalden alıntı: zivrisinek

Arkadaşlar bende Asus p5q anakart kullanıyorum, ALLAH belasını versin daha başka bişey demiyorum. Ram seçen gıcık bir anakart,Kingston 2x1 Gb hyperx kullandım kağnı gibi çalışıyo, A-data vitesta 800+ kullandım mavi ekran hatasından bezdim. Corsair ile sorunsuz çalıştığını duydum sanırım ramleri satıp dominator alcam, bu konu ile ilgili tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın çıldırcam artık

Bende ASUS P5Q ile hyper-x 1066 kullanıyorum, hiçbir sorun yok. Bu kağnı gibi çalışmak nasıl oluyor? Ram sistemi mi yavaşlatıyor diyorsunuz?

Öyle şey olmaz. Başka bir sorun vardır. Yoksa Kingston + ASUS herhangi bir sorun yaşamadım.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• quote:

Orijinalden alıntı: zivrisinek

Arkadaşlar bende Asus p5q anakart kullanıyorum, ALLAH belasını versin daha başka bişey demiyorum. Ram seçen gıcık bir anakart,Kingston 2x1 Gb hyperx kullandım kağnı gibi çalışıyo, A-data vitesta 800+ kullandım mavi ekran hatasından bezdim. Corsair ile sorunsuz çalıştığını duydum sanırım ramleri satıp dominator alcam, bu konu ile ilgili tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın çıldırcam artık

p5q-se ile 4 tane 1 gblık corsair dominator u auto ayarlarında sorunsuz olarak çalıştırıyordum(1066 mhz de)

Asus P5Q SE P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775pin anakart var

ram im OCZ REAPER 4 GB 1066 MHz CL5 HEAT-PİPE DDR2 KİT (2x2GB)

1066 lık rami 800 olarak görüyor.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • biosdan dram frekancy ayarını 1066 yaptım ve dram voltage ayarınıda 2,10 kadar çıkardım yine olmadı.açılırken mavi ekran bellek hatası veriyor.
    ocz vista upgrade edition 1066-asus P5Q PRO anakartta çalışmayacak gibi
  • ramlerin uzerinde 2.1v mu yaziyor?2.2v deneyin baska slotlarda deneyin olmuyorsa olmuyor olabilir asusun bir karti daha vardi nvidia 780a amd.bu kartla corsair 2*2 1066 ramleri 2 arkadas gobekleri catlamisti yapamamislardi biri karti satti digeri ne yapti bilmiyorum.bu anakartta da corsair olur mu diyorsunuz ama 1gb modul ramlerle 2gb modul ramler farkli olabilir uyum konusunda.

• _____________________________
  • CL 6-7-7-(tahmini 20) bu sekildeymis acaba bundan mi olmuyor elle bu sekilde ayarliyor musun yoksa auto mu birakiyorsun?anakart autoda 5-5-5-15 ayarliyorsa acmamasi normal.trfc ayarini da 50 civari secmen gerekebilir bu olmazsa.

• bellek zmanları 5-5-5-15 kendi ayarlanmış hali.bu şekilde normal çalışıyor.
    cl 6-7-7-20 olarak ayarlamayı deniyeceğim.2.0v kendi değeri bakalım ne olacak.
    başka bi ayar gerekiyor mu?
  • ayni ramlerle ilgili bir baslik daha var yukarida o arkadas da 5-5-5-15 800 kullaniyor ama 6-7-7-20 yapip voltaj verdiginde mavi ekran veriyormus windows acilirken.normalde vermemesi lazim di mi 6-7-7-20 5-5-5-15'e gore daha gevsek bir ayar ve voltaj veriyor.demem o ki devam et 2.1v 2.2v olarak ve windowsa format at yeni ayarlar kuruluyken yani ramlerden degil windows da problem cikariyor olabilir.yeni ayarla windowsu silip kuramazsan kurumda gocerse olmuyor demektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.