Şimdi Ara

Asus P5Q Pro + Ocz Reaper 1200mhz pc9600 4x1gb ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar yeni edindiğim belleklerimle ilgili bir problemim var.Bellekler ile birçok yöntemi denemiş olmama rağmen bir türlü kararlı şekilde 1200mhz hıza ulaşamadım.Ya sistem açılışında mavi ekran aldım yada biosta donup kaldı makina.

Sistemim

Asus P5Q Pro P45 Anakart

İntel Q9550 cpu @ 3.4ghz / 400mhz bus /1600mhz Fsb

Ocz Reaper 1200mhz 4x1gb

Fsp Epsilon 600w psu

Asus Gtx 460 Vga temel bileşenler bunlar harici ses kartı hdd tv kartı vs. bunları eklemiyorum...

Sizce anakartım desteklemesine rağmen neden 1200mhz hıza ulaştıramıyorum bu bellekleri.? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden okuyan herkese teşekkürler.

• benzer problemi ben yaşadım Kingston 2x2GB 1066mhz ramler ile.......ilk olarak tek bir rami takıp biosdan mhz ini ayarladım daha sonra pcyi kapatıp ikici rami taktim oldu....biosu ayarlamadan önce iki ram aynı anda taktığımda hem mhz sürekli 800mhze düşüyordu ve bazende ekrana sinyal gelmiyordu....sinirden balkondan aşağı atacaktım:D
    Ayrıca anakart ramleri destekliyormu diye bakarsan iyi olur.....kolay gelin....
  • Ben böyle sistemi FSP Epsilon 700 watt ile zor çalıştırdım power'dan kaynaklanıyor. Ram'leri 1200 yapman için CPU overclock yapman gerekiyor durum böyle olunca power yetmiyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Ben böyle sistemi FSP Epsilon 700 watt ile zor çalıştırdım power'dan kaynaklanıyor. Ram'leri 1200 yapman için CPU overclock yapman gerekiyor durum böyle olunca power yetmiyor,

kesinlik böyle bişey ile alakası yok.
    1200mhz ram ile 800 mhz ram arasında güç tüketimi konusunda çok küçük voltaj farkı bulunuyor.sonuç olarak güç ünitesinden gelen watt ramleri rahatlıkla doyurur.
    overclock falan durumu söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: btd_1923

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar yeni edindiğim belleklerimle ilgili bir problemim var.Bellekler ile birçok yöntemi denemiş olmama rağmen bir türlü kararlı şekilde 1200mhz hıza ulaşamadım.Ya sistem açılışında mavi ekran aldım yada biosta donup kaldı makina.

Sistemim

Asus P5Q Pro P45 Anakart

İntel Q9550 cpu @ 3.4ghz / 400mhz bus /1600mhz Fsb

Ocz Reaper 1200mhz 4x1gb

Fsp Epsilon 600w psu

Asus Gtx 460 Vga temel bileşenler bunlar harici ses kartı hdd tv kartı vs. bunları eklemiyorum...

Sizce anakartım desteklemesine rağmen neden 1200mhz hıza ulaştıramıyorum bu bellekleri.? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden okuyan herkese teşekkürler.

kardeşim aynı sorun ile bende çok uğraşmıştım.
    ASUS P5Q PRO anakarttan ve ocz ramlerden bende kullanıyorum.
    yaşadığımız problemin ana kaynağı bu model ana kartımızın ramleri tanımaması ve uyum sağlamamasıdır.
    şuan halen bios güncellemesi ile sorunun çözümünü yapmadılar.

benim ocz ramlerim 1066 olmasına rağmen 800 mhz frekansında çalışıyordu.
    senin reaperlar daha hızlı 1200 mhz.
    anakart bu hızı destekliyor.
    yapman gereken reaper ların çalışma zamanlarını biostan ram freakanslarına yazman.
    senin için araştırdım.
    http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr2-pc2-9600-reaper-hpc-edition-eol.html
    modeli OCZ DDR2 PC2-9600 REAPER HPC EDITION *EOL ise bu web sayfasından bakıp biosdan yazacağın voltaj ve çalışma zamanlarını
    CL 5-5-5-18
    EPP 5-5-5-15 girmelisin.
    mavi ekran gelirse yeniden biosdan ayar vermen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micardis -- 10 Temmuz 2011; 15:43:04 >

• öncelikle okuyup kafa yorup emek harcayan herkese tesekkur ederim.Yoğun iş tempomdan dolayı uzun zamandır vakit ayıramamıştım ancak okuyabildim cevapları.Micardis bilhassa teşekkür ediyorum sana yazıları okuyup üzerinde çalışacağım.Teşekkürler iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: micardis

quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Ben böyle sistemi FSP Epsilon 700 watt ile zor çalıştırdım power'dan kaynaklanıyor. Ram'leri 1200 yapman için CPU overclock yapman gerekiyor durum böyle olunca power yetmiyor,

kesinlik böyle bişey ile alakası yok.
    1200mhz ram ile 800 mhz ram arasında güç tüketimi konusunda çok küçük voltaj farkı bulunuyor.sonuç olarak güç ünitesinden gelen watt ramleri rahatlıkla doyurur.
    overclock falan durumu söz konusu değil.

epey bi vakit geçmiş ama yine de okuyanlara bilgi için yazayim OC yapınca sadece ram'ler değil işlemci ve kuzey köprüsü hepsi oc olduğundan watt değerleri yükselir. Bundan dolayı power'ın yüksek watt olması gerekir.

• overlock yapmasamda işlemci fsb hızı 1333 mhz oldugu için anakartın oc yapmadanda cıkması gerek o mhz değerine.Amd tabanlı nforce sistemlerde EPP özelliği oldugu için otomatik olarak 1200mhz oluyor ama intel tabanlı anakartlarda 1150 sınırını pek geçen olmamış overclocksuz.şimdi TT tpx-875 psu aldım onunla deniycem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.