Şimdi Ara

ASUS P5Q PRO ile Crossfire

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem yenilemek için bir süredir anakart işlemci vs araştırmaktayım. İşlemci olarak q6600'de karar kıldım. Ekran kartı olarak HD4850 almayı planlıyorum. Ancak anakart konusunda kararsız kaldım. Şu konularda merakımı dindirecek bir bilgiye ulaşamadım:

1. Asus P5Q PRO'da crossfire yapıldığında ekran kartları 8X-8X şeklinde çalışıyor. 8X-8X'le 16X-16X arasında performans farkı yüzde kaçtır?

2. Sırf bu nedenle alınacak daha üstün bir anakarta verilecek fiyat farkına değer mi?

3. Bu fiyat aralığında ( 200tl civarı ) ASUS p5q pro alternatifi var mı? Veya aynı fiyata daha iyisi?

Yorumlarınıza ihtiyacım var.

İyi forumlar.

• cf yapmak yerine bence sağlam bir ekrankartı yada 4870X2 ya da gtx295 tavsiye ederim.
  • 1- İkisi arasındaki farkı gözle tespit etmek zor olur, anlaşılamayacak derecede fark olur, ancak kağıt üstünde fark olur...

2- x16-x16 olarak kuracağın düzenekte alacağın kart en az x38 çipsetli bir kart olur o da nerden baksan 400 lira civarında...

3- x8 çalıştıran Gigabyte EP45-DS3R var c.f için 280 lira civarında, o bütçe için c.f'lı kart bulmak zor.

Edit: 2 tane HD4830 ile gtx260 ile aynı seviyeye gelebilirsin psu sağlamsa sadece kartlara 370 lira vererek alabilirsin ucuz yollu bu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Nisan 2009; 2:31:41 >
  • Yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Asus p5q pro 230tl ve crossfire destekliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratkaya

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

O fiyata P45 P5Q PRO yok malesef...

http://www.teknofiyat.com/index.php?search=Asus+p5q+pro+p45&altlimit=&ustlimit=
  • Asus P5q Pro kullanıyorum son derece kaliteli ama ben de crossfire önermem çünkü cf destekleyen oyun sayısı çok az ve cf desteklemeyen oyunlarda 2. kart hiç bir işe yaramıyor
  • O kadar para vereceğine gidip HD4890 alman daha yerinde bir karar olacaktır.Tek kartın çok daha fazla avantajları vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

quote:

Orjinalden alıntı: muratkaya

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

O fiyata P45 P5Q PRO yok malesef...

http://www.teknofiyat.com/index.php?search=Asus+p5q+pro+p45&altlimit=&ustlimit=

2. elden 1 ay sonra alacaktım. Bilgisayar memlekette, ben üniversitede o açıdan.

Bu noktada iyi fiyatlı CF'siz güzel bir anakart ne olabilir? 200tl civarı 0 veya 2. el?

Çok sağolun.

• 2. el diyorsan kesinlikle Asus P5q Pro al derim. Kendim kullanıyorum ve çok memnunum. İnanılmaz stabil bir anakart, soğutma performansı da çok başarılı. Express Gate özelliği de kullanabilirseniz inanılmaz hoş bir özellik. Bunun yanında çok iyi o/c oluyo ve epu engine motoru kullanıma göre fanların hızını kendisi otomatik ayarlıyor bu da kullanırsanız göreceksiniz çok iyi bir özellik. Ama 2. eli 200 civarımı onu bilmiyorum. Sıfırı 330 lira civarıydı sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

2. el diyorsan kesinlikle Asus P5q Pro al derim. Kendim kullanıyorum ve çok memnunum. İnanılmaz stabil bir anakart, soğutma performansı da çok başarılı. Express Gate özelliği de kullanabilirseniz inanılmaz hoş bir özellik. Bunun yanında çok iyi o/c oluyo ve epu engine motoru kullanıma göre fanların hızını kendisi otomatik ayarlıyor bu da kullanırsanız göreceksiniz çok iyi bir özellik. Ama 2. eli 200 civarımı onu bilmiyorum. Sıfırı 330 lira civarıydı sanırım.

1 ay kadar zamanım var işte. Zaten bir buçuk iki aydan önce bilgisayarın yüzünü göremiyeceğim. O zamana kadar en uygun kaça bulursam alacağım İnşallah. Q6600'e overclock düşünüyorum. İmzamdaki fanı kullanacağım.

Çok teşekkür etmiş oldum ama yine teşekkür etmekten kendimi alamıyorum. Bu konularda bilgi edinmek çok zor.

• İmzadaki soğutucu yeterli gelecektir. Donanımhaberde her zaman destek bulursunuz bu konularda biz olmasak bile. Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

İmzadaki soğutucu yeterli gelecektir. Donanımhaberde her zaman destek bulursunuz bu konularda biz olmasak bile. Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

Sağolun. İkinci el forumlarında araştırmaya başlayacağım. Şu sıralar sınavlar var. Bir sorun çıkmazsa alacağım. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.