ASUS P5KPL-AM SE anakart war.Anakartı yeni aldım driverlarını yükledim ancak anakarttan ses çıkmıyor.yani ya ses cakında bi problem var ya da başka bir şey.Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden cvplarınız için teşekkür ederim.
NOT:Power'dan olduğunu düşünüp,power ı değiştirdim ancak sonuç yine aynı 20'li pin de de 24'lü pin de de sonuç aynı.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Anakartın driver cd'sinden kurulum yaptıysanız yanlış olma olasılığı yok, ses chip'i realtek bu anakartın. Harici bileşen kullanıyormusunuz? camera,mikrofon vb. Denetim masasından "Ses Efekti ve Ses Aygıtlarına" tıklayın. 3. Buton'da "Ses" yazar orada Varsıyalan Aygıt'ın Realtek olup olmadığına bakın.
Yaptım hocam ancak yine de problm devam ediyor :S anakarttan kaynaklı olabilir mi acaba :S
Arada bende uyuz oluyorum ses jakı çalışıyor muhtemelen bilader diğer jacklara umarım takmıssındır.. Ve takıncada jack herhangi bir belirti oluyormu kulaklık takıldı gibisine bir uyari..
Tavsiyem.. Cipset ve ses kartı driverini tekrar kur.. Cipset driveri tanımadıgı zaman kimi anakartlarda ses kartının kimi bileşenleri yüklenmiyor yani aygit yöneticisinde hicc gözükmüyor .. Buna dikkat edin..
sorun şuki arka hoparlör ve ön kulaklık sürekli takılı görünüyor.
Eğer herşeyden eminseniz yani doğru yaptığınızdan en iyisi garantiye vermektir madem yeni almışsınız
benzer sorunu bende yaşıyorum.Surekli jack takılı olarak gorunuyor:S Cozum bulursanız bilgilendirirseniz sevinirim
anakartin uzerinde on panel ses cikislari bulunur. eger on paneliniz yok ise bunlara jumper takmalisiniz yoksa ses alamazsiniz.
valla benim bilgisayarın ön tarafında mikrofon kulaklık 2 tanede usb var. işte o mik le kulaklık calısmıyodu onu biostan ses özelligine giri realtek 97 e ayarladılar ses geldi. belki senin sorunda ondandır
anakartı gold danmı aldın ? p5kpl am-se g31 bende 2 hafta önce aldım sürekli sorun çıkartıyor. sanırım arızalı anakartlara indirim kampanya koyup salmışlar piyasaya
quote:
Orijinalden alıntı: BTech
anakartı gold danmı aldın ? p5kpl am-se g31 bende 2 hafta önce aldım sürekli sorun çıkartıyor. sanırım arızalı anakartlara indirim kampanya koyup salmışlar piyasaya
btech ne gibi sorun cikariyor?
benım anakar da P5KPL-AM Sİ benım onpanelde ses cıkıs kablosu var taktım ondandada ses gelmıo ne yaptıysam olmadı sımdı sız dıosunuz kı anakart uzrındekı ses cıkısların 1 tanesıne jumper takın gelır dogrumu ??
Bu arada ben ses denetımıne baktım realtek yazmıo ???
Şunu bir seyret.
sinuzitforum.ecballium.com
Anakartın sesi çıkmıyor.(Bölüm :1) Jack Problemi - Sinüzit Forum