Merhabalar .. Satın almış olduğum 2. el ASUS P5B-MX marka-model anakartı kullanarak Windows 7 ultimate SP 1 işletim sistemi kurulumunu yaptım. Ancak bir sorunum var ve hala çözemedim. Audio driverleri yükletmiyor. Ne anakartın kendi driverlarından ne de Realtek'in sayfasından .. Her türlü seçeneği denedim. Geriye bir tek yanıt kaldı. Bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Acaba Windows 7 Ultimate SP 1 ile uyum sorunu mu var? Varsa çözülür mü? Ayrıca ATI Radeon HD 3450 ekran kartı var. Onu da çıkarıp denedim. Yine olmadı.
Düşük bir ihtimalde olsa biri ses kartını biostan kapatmış olabilir. Açılışta ilk görüntü gelirken del(inşallah o asusta del tuşudur) tuşuna basıp bios menüsüne gir. Optimized defaults'u yada bios defaults'u yüklet. Ondan sonra kaydedip çık. Bundan değilse sistemi tekrar formatla. Driver boosterhttp://www.iobit.com/en/driver-booster.php programını indir kur. Driverları arat. Önce intelden bahseden ne varsa onları kur yeniden başlat. Daha sonra diğer driverları tamamla. Bios güncellemedende bahsedicem ama başına işte alabilirsin o adımı geçiyorum. Aynı işlemleri windows 8.1 kurduktan sonrada deniyebilirsin.
Önemli ihtimal anakarttaki ses kartı arızalı gibi.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak tüm denemelerim sonunda Realtek ALC883 Audio Driver'ın win 7 yi desteklemediği sonucunu çıkardım. En son Wista için sürümü var.
Murat Özen_41M
kullanıcısına yanıt
Anakartın sitesinde o şekilde olabilir ama o çip realtek hd audio grubunun bir üyesi. Realtekin kendi sitesinde hd audio gurubunun kendi sürücüsü tüm windows sürümleri için bulunur ve sık sık güncellenir. İstersen vista yada xp kurup deniyebilirsin ikisininde sürücüsünün anakart sitesinde olması gerek.