Şimdi Ara

ASUS P4P800S-X Anakartta kondansatörleri değiştirdim ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde ASUS P4P800S-X model bir anakartım var. Kondansatörler şişinceye kadar anakart çalışıyordu. Kondansatörleri birebir kendi değerlerindeki kondansatörlerle değiştirdim. Ama yanlışlıkla tüm kondansatörlerin kutuplarını ters lehimlemişim. Anakartı çalıştırdığımda ATXPOWER girişi yakınındaki 16v 1000uF'lık 4 kondansatör patladı. Hemen gücü kestim, patlayan kondansatörleri söküp yenileriyle değiştirdim, diğer kondansatörlerin de kutuplarını düzelttim ama anakartı çalıştıramadım. Anakart sanki işlemci bozukmuş gibi davranıyor. Açılışta çıkan dıt sesi yok. Ekran yok vs.

Bu anakartı kurtarabilir miyim? Acaba mosfetlerden biri ya da birkaçı bozulduğu için midir?

Bu konudan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok memnun olacağım.

Teşekkürler.

• kurtarman çok zor çünkü herhangi küçük bir yonga hasar almış olabilir iş kondasatörlerde bitmiyor
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Anakarta güç vererek mosfetlerin sağlam olup olmadığını anlayabilir miyiz avometre ile? Giriş ve çıkış voltajlarını ölçerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamityanik

Cevabınız için teşekkür ederim. Anakarta güç vererek mosfetlerin sağlam olup olmadığını anlayabilir miyiz avometre ile? Giriş ve çıkış voltajlarını ölçerek?

olur fakat mofsetlerde sorun olduğunu zannetmem denemekte yarar var
  • kondansatör ters kutuplanınca kısa devre gibi davranır ve aynı iletim hattındaki diğer bileşenlere zarar vermiş olabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.