Şimdi Ara

ASUS N61JA-226DV(i3 350m-ATİ 5730)KULLANICILARI KULÜBÜ(33 ÜYE) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
4
Favori
61.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sari7

quote:

Orijinalden alıntı: emce canbay

quote:

Orijinalden alıntı: wolf1690

Yaklaşık 3 aydır araştırıorum piyasayı ve artık almak istiorum.Bu model çok hoşuma gitti.Bence i3 350M gayet yeterli ekran kartı ve usb3.0 çok çekici geldi.Konuya cevap veren arkadaşlar arasında çık fazla ısınıyo hiç bi oyunu açmıyo diyen arkadaşlar mevcut ama aynı şekilde ısısından ve oyun performansından da çok memnun olan kişiler de var.Kafamda soru işaretleri oluştu.Yoksa şimdi hemen gidip alacağım hazır ind varken..

kardeş ben hiç bir oyunu açamıyodum ama sorunu giderdim bütün oyunları açıyom hemde full oynuyom bazı oyunları hiç kasmıyo bile.1080p filmleri çatır çatır oynatıyo daha ne olsun.çok güzel makina ısınma derdi yok.bende 3 aydır araştırdım.i5 430m 5650 ekran kartlı alayım dedim bulamadım ama daha iyi oldu.hiç değilse ekran kartı 5730 işlemciside performans olarak i5 430m ye çok yakın.bence hiç düşünmeden al kesinlikle pişman olmazsın

Oyun sorununu nasıl giderdin?Bizide bilgilendirirsen iyi olur.Sorun yaşayan arkadaşlarada yardımcı olmuş olursun.

kardeş öncelikle asusla gelen antivirüs programını silmek zorunda kaldım çünkü oyun exelerini ya siliyor yada hasar veriyor bende hiç bi oyunu açamamıştım.ama tekrardan oyunların cracklarını internet sitelerinden indirdiğimde hepsinin sorunsuz çalışıyor olduğunu gördüm.(modern wornfare 2 protetype ghostbasters Tomb Raider - Underworld call of duty 5 hepsi oldu)yani APPCRASH hatasını böylece bitirmiş oldum arkadaşlar...

• öncelikle yeni alan arkadaşlar güle güle kullanın. kullanan arkadaşlar, oyundan sonraki sıcaklık değerlerini alabilir miyiz? en yüksek kaç derece oluyo?
  • Arkadaşlar merhaba. Benim bir sorum olcak bu modelin özellikleri belli samsungun bir modeli var aklıma takılan i5 işlemci ve 330m ekran kartı var. sizce i5 330m ve samsung kalitesi mi? ya da i3 5730 ve asus kalitesi hangisi ağır basardı siz alıcak olsanız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biber2006

öncelikle yeni alan arkadaşlar güle güle kullanın. kullanan arkadaşlar, oyundan sonraki sıcaklık değerlerini alabilir miyiz? en yüksek kaç derece oluyo?

hocam yukaridaki bir mesajimda fotografida koymustum everest sistem kararlilik testinde en fazla 70derece oldu oyunlarda da bundan fazla olmaz hatta bu kadar bile olmaz fakat bazı arkadaslar daha serin oldugunu soyluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amazingg

Arkadaşlar merhaba. Benim bir sorum olcak bu modelin özellikleri belli samsungun bir modeli var aklıma takılan i5 işlemci ve 330m ekran kartı var. sizce i5 330m ve samsung kalitesi mi? ya da i3 5730 ve asus kalitesi hangisi ağır basardı siz alıcak olsanız?

ben olsam asusu secerdim nitekim oyle yaptim ekran karti olarak 5730 gt330m'den cok daha iyi bir kart eger cok oyun oynuyorsaniz kesinlikle asus'u tercih edin asus islemci konusunda biraz daha dusuk fakat günlük kullanimda hissedilecek kadar fark var mi bilmiyorum ayrıca notebook konusunda asus kalitesiyle samsung kalitesi kıyaslanamaz bile Fakat servis konusunda asus'un cok kotu oldugu soyleniyor henüz hic tecrubem olmadi umarim hicte olmaz

• İnşallah hiç olmaz. Güle güle kullan dostum bende asusu tercih etcem sanırım. Konuya yazarım tercih edersem. Teşekkürler iyi forumlar.
  • max ram 4gb yazıyor her yerde. doğru mu bu?
  • notebookcheck e de güvenme diyolar bende everest kararlılık testlerine güvenmeyin diyorum full çözünürlükte oynadım 65 oldu sıcaklık ztn 70de gayet normal bisıcaklık..i3 işlemciden çok bisıcaklık gelmez arkadaşlar içiniz rahatolsun..ama şuana kadar 2oyun oynadım sadece bndeki virüs programı hata vermedi..verdigi hatalarıda onarıp delete yaptım ama genede çalıştı..
  • alan arkadaslara hayırlı olsun güle güle kullansınlar. kafalara takılan bir kaç soruya karşılaştırma yapabilmek için kendi notebook umdan değerler vericem dv6-1144et modeli p8700 2.53 işlemci mobil 4650 ekran kartı 4gb ram dd2 800 ilk önce ısı problemine gelirsek benim notebook ekran kartı ısısı 80 e gelene kadar fanı en düşük dönüş hızında tutuyor 80 e geline dönüs hızı artıyor ve sıcaklığı 70 e kadar düşürüyor sonra yavaşlıyor yine oc yapınca 90 kadar geliyor ama anca 2 saat içinde 94 ü geçince tam devimin çalışıyor ve hızı 84 de sabitliyor ve makine güvenlikden ötürü 100 ü geçincece kapanıyor. amd nin sitesinde 110-120 ye kdar sorun olmayacağını sölüyor ama hp işi daha güvende tutmak için 100 de kapatıyor makineyi yani asus un bu modelllerindeki 70-80 dereceler makinenin kesinlikle ısınma sorununun olmadığını gösteriyor makineyi alan kimse kafasına takmasın. performanssa gelince 3d mark 06 da mobil 4650 gt240 dan az alıyor ama oyun fps değerlerinde sadece 1 oyunda 4650 ile ayn değeri alıyor oyununa göre 4650 geri kalan oyunlarda 5-10 fps fark atıyor ki bu ciddi bir farktır. notebook chechkten 9700m gts ile 4650 karşılaştırın oyunlarda farklı işlemcilerlede test edilse oyunda çok önemli faktör grafik kartıdır. ve 9700m gts 3d mark 06 dan 8000 puan alsa bile 4650 yi geçemiyor hemde nvidia oyunu olan crysiste bile geçemiyor. biraz kartımı övmüş gibi oldum yani demek istediğim kesinlikle 3d mark testlerine takılmayın ve emin olun 5730 ile 5650 arasında gözle görülür fark vardır.

• @emce canbay

HD 5650'de HD 5730'a çok yakın. O zaman kafalar iyice karışacak

Ufak birkaç ayarlamayla HD 5650, HD 5730 yapılabiliyor(Fakat bios mod olmadığından kart HD 5730 olarak çalışsada, HD 5650 olarak görünüyor). Ve performansı da gayet tatmin edici i5 430 + HD 5650@ HD 5730'un.

Alan arkadaşa da hayırlı olsun diyorum
  • Beyler bende sonunda almış bulunmaktayım.Şu ana kadar bi sorun yok henüz ağır bi yük veya oyun yükleyemedim sınavlarımdan ötürü.en kısa zamanda döneceğim.Şu ana kadar memnunum.Hatta şu an recovery dvd lerini alıorum.İçinde zaten gömülü bi system var ayrıca ürünün yanında driverlar dvd olarak var.Bide daha inceleyemediğim "Power2Go" ile "Windows 7 recovery media for windows 7 products" isimli dvd ler var.Ben ne olur ne olmaz die bi kez daha alıorum recovery sini.Vatandan aldım ve asus un orjinal çantasıda hediye çıktı kutudan.
  • wolf1690 arkadaşım güle güle kullan. makinayı vatandan kaça aldın? bu kdv indirimi online mağazada geçerli yazıyordu sitede, acaba mağazaya gidince de geçerli oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf1690

Beyler bende sonunda almış bulunmaktayım.Şu ana kadar bi sorun yok henüz ağır bi yük veya oyun yükleyemedim sınavlarımdan ötürü.en kısa zamanda döneceğim.Şu ana kadar memnunum.Hatta şu an recovery dvd lerini alıorum.İçinde zaten gömülü bi system var ayrıca ürünün yanında driverlar dvd olarak var.Bide daha inceleyemediğim "Power2Go" ile "Windows 7 recovery media for windows 7 products" isimli dvd ler var.Ben ne olur ne olmaz die bi kez daha alıorum recovery sini.Vatandan aldım ve asus un orjinal çantasıda hediye çıktı kutudan.

kardeşim hayırlı olsun güle güle kullan....
  • Saolun beyler teşekkür ederim.Darısı size inşallah.1698 e aldım ürünü evet illaki online olmasına gerek yok ben gittim mağazasına direk elden aldım ürünü
  • Ekran kartının driver ını güncellemeyi düşünüorum ama ati nin sitesinde biraz kafam karıştı.Masaüstü dizüstü driverlar falan ayrılıyor değilmi.Hd 5730 un bi linkini atabilrmisinz size zahmet ? bide önceki sürücüyü kaldırmalımıyım ??
  • arkadaslar bende uzun suredir sole guzel donanaima sahip f/p orani iyi bir laptop bakiyordum, we n son pb nin i5+5650 ekran kartli modellerine karar kilmistim.

ama sans bu, piyasada makineden hic kalmamis:) bende 1 haftadir "hay boyle" ise diip hic arastirmadim bile:)

bu cihazi goruncede, ozllikle 5730 ekran karti, we 3.0 usb baglantisi ile direk olarak asik oldum:) biraz arastirincada, bu cihazin i5 lisinin olmadigini ancak i7lisinin oldugunu gordum:)

smdi sole bi sorum olucak:), bu chiazdaki islemci 350m, yani bi cok i3 ten farkli, neredeyse i5 e yakin, ama bu islemcide de turbo boost warmi? hani cok onemli bi sorun degil, ama ozllikle ekran karitnin elektirigini kesip, basit ekran islemleri icin turbo boost pil we perfonmans icin basarili diye okumustum:)

ayri ca bu cihazin su an watanda 1775 lira gibi bir fiyattan satiliyor, bana gore bu rakam [ki arklar dier websitelerinde daha uygun linkler wermis] cok uygun, ozllikle piyasadaki 5650 ekran kartli i3 islemcili cihazlarla kiyaslandiginda 50 liralik bir fark ortaya cikiyor, ama arada islemci we ekran akrtinda fark war...

benim asil merak ettigim ise, donanim konusunda detayli derin bilgisi olan arkadaslara, watanda ayni zamanda i7+5730 bu cihaz da war, su an yok ama gelecek urun listesinde mevcut, we su an ki gozuken fiyati 2420 lira

yani i3 ile arasinda 650 liralik bir fark war. para konusundan once ozliklerini yazayim

İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı 1.6 GHz
    İşlemci Numarası 720QM
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    HD Dönüş Hızı 5400 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5730
    Ekran Boyu(inch) 16" HD
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr

bni burda rahatsiz eden, islemci hizi 1.6 ghz hani belki cook noob bi soru olcak ama, neden i7 de 1.6 da i3 te 2.26 ghz islemci hizi? yazim hatasi mi? [diger websayfalari da 1.6 diyor sadece watanda degil] eger yazim hatasi degilse, bu olayin detayi/puf noktasi nedir?

onun haricinde 2 cihaz arasinda 650 lira fiyat farki mevcut, bu fark

islemci farki i3 vs i7
    hardisk farki 320 vs 500

olarak olusmakta, acikcasi i7 li cihazlarin fiyatini bilmiyorum, [ aslinda i7 leri bilmiorum sadece intten benchmark vs test leri ile sonuclarinin iyi oldugunu biliorum] ki zaten bu sebeple hard disk uzerinden dusunmeye calistim hep, we bu noktada size soruyorum

320 gb hard disk en uucuz 98 lira en pahalisi 152 lira [wd marka]
    500 gb hard disk en ucuz 142 lira en pahalisi 187

yani en ucuzda ortalama 40 pahalida ortalama 35 lira fark war, yani kaba hesapla i7 islemci ile i3 arasinda kalan fark 600 lira gibi gozukuyor.

bu noktada, bana mantiksiz gelen bu 600 lira aslinda degersiz bir farkmi? yani sonucta i7 vs i3 durumu mevcut.

olaya cunku birde desktop islemci fiyatlari bazindan baktigimda en ucuz i7 islemci 590 lira ile Intel Core i7 930 Soket 1366 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci oldu yani direk olarak aradaki fark a esit rakam i7 590 lira

ote yandan i3 islemci ise 250 lira Intel Core i3 530 Soket 1156 2.93GHz 4MB Cache 32nm İşlemci i3 250 lira

yani aradaki fark350 lira [desktop icin]

uzun lafin kisasi dostlar, elimden geldigince her acidan karsilastirip incelemeye calistim ama net bir karara waramadim,

bir yandan i7+5730 ile gercekten muhtesem bir perfonmans we ciddi anlamda uzun yillar kullanabilecegim bir notebook almak isterken

bir yandanda i3+ 5730 ile de ustteki gibi olamasada, genede mukemmel bir perfonmans,[ en azindan piyasada daha bu kombinasyondan iyi cihaz gormedim ben] ustune cepte kalan 600 lira,
    ayrica da yeni gelen teknoloji ile gene bir alisweris istahi sendromunda, onceden 2400 lira wermis olmakla 1800 lira wermis olma durumu :)

bu noktada butcemi hesaba katmami soleyebilirsiniz belki ama onuda sole diim, aslinda 1400 liraya pb tk 112/114 modelleri cazip gelmisti ortalama 1300 lira idi, sora arastirip 118/119 modellerini gorunce dedim almisken bunu almali fiyat farki kesinlikle deger, [gene yukardaki gibi hd/ram farklarini goze alarak] ama ozmnda ortalama 1800 lirayi buldu, smdi bu cihazda 1800 olunca direk olarak buna kanalize oldum, ama arastirinca, i7li model gercekten kndine asik etti bni:) taki fiyati gorene kadar:) smdi ustte sordugum gibi aradaki fiyat farki, kiyaslamalar vs filan ile tercih edilebilir gibi gozukuyor [ozllikle desktop i7 islemcinin en ucuzunun 600 lira olmasi bile bence yeterli sebep] ama 600 lirada sonucta ha diince cikmiyor:) ama genede sizin fikirlerinizi ogrenmek isterim, aptal bi ask ugruna atladigim, goremedigim seyler olabilir:) en kisa zamnda fikirlerini paylasirsaniz sewinirim:)

not: bu arada, i7li urun su an Elmadağ, Bostancı, Adana, magazalarinda war, diger magazalarda yok :) bi umut belki yeniden gelirde cazip bir fiyatla satisa sunulur :)

• Hocam diğer konuda da yazdım. i3'lerde hyper threading varken Turbo boost özelliği yok. i7 720q ise hızını turbo boost ile 1.6 ghz'den 2.8 ghz'e yükseltebiliyor
  • saol dostum:) okudum ordanda ayri teskkur ettim:)

ama ustte de belirttigim gibi, aradaki fiyat farki, donanimsal bazda kabul edilebilir bir farkmi?

yani "bence" den ziyade daha rasyonel real durumlar dogrultusunda.

hani yukardada anltmaya calsitim, hd farki su kadar, we parasi da sukadar etkiliyor.

uzun lafin kisasi, ben 2400 lira[ insallah duser:)] bu cihaz icin werilir diye dusunuorum, aksi fikir aklima yatarsa hmn i3+5730 alcam

ama kimseden beni destekleyen yada karsit bir fikir gelmedi :)
  • ben n61ja modelinin i3 350 modelini aldım.kendi kurulumu bana yavaş geldi.acaba kendim formatlarsam daha iyi bir sonuç alabilirmiyim.yapan arkadaşlar var mı.driver cd si mevcut.kutusundan çıkmıştı.o driverlar işe yarıyormu
  • tesaus arkdaş için yazıyorum bunu.bir ay once evime hırsız girdi ne kadar elektronik eşyam varsa çaldı.mayıs ayında aldığım asus laptopta dahil.şimdi yeniden bir laptop ihtiyacı dogdu.eskiden olsa paraya hiç bakmazdım direk hoşuma gideni alırdım şimdi bu travmadan sonra para kısmınıda duşunuyorum (ulan alacagız biri eve girip yine çalabilir o zaman niye o kadar çok para dokuyoruz) .senin gibi modelleri gunlerdir inceliyorum.birde muhendisim bu ekran kartı işlemci nasıl çalışır o çalışma esnasında ne gibi etkiler olur onuda hesaplıyorum.ama ureticiler o kadar uyanık ki istediğim gibi bir şey bulamadım artık kafayı yiyecekken bir arkadaşım.ona buna bakarsan bir şey alamazsın sen butceni belli et misal ben 1600-1800 arası bir laptop alacam dersin.sonra bu aralıkta laptopları araştırırsın başka bir şeye bakma.en iyi f/p oranına sahip makineyi buldugunda gider alırsın.yok biraz daha fazla para versem bunu alsam yada bekliyeyim bunu fiyatı duşsun gibi bir şey yapma. yoksa kafayı yersin işin içine ramın saat hızı bile girmeye başlar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.