Şimdi Ara

ASUS N552VW Donma Kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba kronik sorun olan flex kablo meselesi değil flex kabloda sorun olunca fn+f7 yapınca açılması gerekiyor neyse sorunuma döneyim.

    Bilgisayar boşta iken siyah ekrana düşüp laptopu kilitliyor günde 5-6 kere başıma geliyor.

    +Ekstra olarak Touchpadda şu sorun var

    https://www.youtube.com/watch?v=795aL3eCDbY

    İlk aldığımda touchpad böyleydi.Alırken kapalı kutu aldığım için eve gelince farkettim.

    Sonuç olarak 2 sorun ile ilgili garantiye gönderdim format atıp geri göndermişler sağolsunlar ne yapabilirim ?







  • 1- Size, "Ayıplı" ürün satılmış. Satın aldığınız yere gidip ürünün ayıp miktarınca fiyatının iade edilmesini talep edebilir veya ürünün değiştirilmesini veya ürünü iade edip $ üzerinde ödeme yapmış iseniz iade edildiği tarihteki $ üzerinden, TL üzerinden ödeme yapmışsanız ödediğiniz miktarı geri almayı talep edebilirsiniz. Bu seçimlerin hangisinin olacağına siz karar verirsiniz, satıcının bunlardan hangisini yapacağına karar verem yetkisi yoktur. Ayıp miktarında ki indirimi beğenmezseniz pazarlık edebilir yada toptan ürünü iade edebilirsiniz. Dilerseniz tüketici hakları kanuna bakabilirsiniz. Haklarınızı bilip bu şekilde gitmeniz kendi yararınıza olur.

    2- Bahsettiğiniz vede benim anlayabildiğim sorunlar ne bizim buradan müdahale edebileceğimiz, ne de sizin bir ev kullanıcısı olarak çözebileceğiniz basitlikteki sorunlar değildir. Bu meyanda sorununuzun çözüm yerinin burası olmadığını, çok daha profesyonel bir yardıma ihtiyacınız olduğu görüşü bende ağır basıyor. Bu nedenle bilgilendirme yazısı dışında başkaca bir öneri sunmaya gerek görmedim.

    3- Satın aldığınız yer ola ki size seçimleriniz konusunda sorun çıakrtır ise; ilçelerde kaymakamlık, illerde ise valilik bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetine başvurup sorununuzu anlatınız. Onlar size yapmanız gereken konusunda yardımcı olacaklardır. Anack tüketici hakem heyetleri (oran değişmiştir ancak güncel miktarı bilemiyorum) 2300 TL kadar olan sorunlar ile ilginirler. Daha üst miktarlar için Tüketici mahkemesine başvurmanız gerekir diyede hatırlatmada bulunayım (zetn gittiğiniz yerdeki yetkili size daha geniş çaplı bilgiyi verecektir, benimkisi ön hazırlık mahiyetinde ve güncel miktar değildir diyede belirttim zaten). Giderken satın aldığınızda verilen fatura/fiş/garanti belgesi, servise gönderirken kargodan aldığınız gönderim belgeleri, servis tarafından adınıza düzenlenen servis fişinizi ve satına ldığınız yere ayıplı mal kapsamında başvurup size olumsuz cevap verildiğine dair olan belgelerinizin fotokopilerinide götürmeniz (ayrıca bilgisayarınızıda götürmeyi untuamyın) işlerinizi halletme sürenizide kısaltacaktır diye belirteyim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 24 Ocak 2017; 15:14:36 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah razı olsun beni boş çevirip elimi boş bırakmadınız.Çorlu Trend Arena Teknosa bayisi bu konuda çok umarsız servisten iade veya değişim raporu gelmedikçe biz iade alamayız değişim yapamayız diyor.Fakat garanti servisi bi okadarda umarsız bariz sorunlu olduğu halde elimi boş çeviriyor benim tüketici mahkemesine mi gitmem gerekiyor.
  • ßy Emre ß kullanıcısına yanıt
    1- Büyükşehir statüsünde olan illerde 2.400 (iki bin dört yüz) Türk Lirası ile 3.610 (üç bin altı yüz on) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, 2.400 (iki bin dört yüz) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetler görevli belirlemişler (2017 rakamları).

    2- Satın aldığınız ürünün fiyatı hangi dilime giriyor ise oraya başvurmanız gerekiyor.

    2-a. Bilgisayarınız 2400 TL geçmiyor ise ilçe tüketici hakem heyetine gideceksiniz.

    2-b. Bilgisayarınız 2400 TL den fazla ama 3610 TL den az ise il tüketici hakem heyetine gideceksiniz.

    2-c. Bilgisayarınızın fiyatı 3610 TL den fazla ise Tüketici mahkemesine gitmeniz gerekiyor. Bu durumda iki seçeenğiniz var;

    2-c. 1. Kendiniz bir dilekçe yazar ve mahkemeye başvurursunuz,
    2-c. 2. Bir avukat tutar ve mahkemeye başvurursunuz.




    NOT: Satın aldığınızda ürünü $ ile almış iseniz tüketici hakem heyetine başvurduğunuz sırada TL çevirisi kaç lira ise ona göre seçim yapın, sonradan başnız ağrımasın. Yani ürünü aldığınızda $ 2.9 TL olabilir, faturada $ olarak görünüyor ise, örneğin 800 $ almışsanız bu gün $ 3.7 TL olması sebebi ile İl Tüketici heyetine gitmeniz gerekir diye hatırlataım. Yinede, siz hangi tüketici hakem heyetine giderseniz gidin sorununuzu anlattığınızda en doğru çözüm yolunu göstereceklerdir endişe etmeyin. Benim yazdıklarımı ön bilgi mahiyetinde olsun. giderken bir önceki yazımda belirttiğim gibi gerekli belgelerin fotokopilerini ve asıllarını da götürmeyi unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 24 Ocak 2017; 19:34:11 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özür dileyerek sormak istiyorum.Tüketici Mahkemesi için ne kadar masraf yapmam gerekiyor.
  • Tüketici mahkemesine gidecek kadar pahalı bir alet midir aldığınız notebook? Çok özür dilereyerek bende sormak istiyorum, kaç liradır notebookunuzun değeri ?
  • ßy Emre ß kullanıcısına yanıt
    Kesin bir rakam vermem pek doğru olmaz ki uzun bir süredir yakınen ilgilenmedim ama kabaca;


    Başvuru Harcı
    Dosya Gideri
    Peşin Harç
    Tebligat Gideri
    Vekalet Suret Harcı
    Bilirkişi Ücreti (Mahk. tutulmasına gerek görürse)
    Diğer İş Ve İşlemler

    İçin kabaca 100 TL ile 600 TL arası bir ücret ödersiniz (bilirkişi olup olmaycağına, olacak ise kaç kişident eşekkül edeceğine, avukat asyısının ne kadar olacağına, tanık olup olmayacağına varıncaya dek masraflar değişir, o nedenle vediğim rakamlarda kesin değildir ancak üç aşağı beş yukarı bu civarlarda bir masrafınız olur). Ayrıca Avukat tutarsanız bu ücretide dahil etmeniz gerekir ama Av. ücreti anlaşacağınız kişiye göre değişeceği için bir rakam vermek mümkün olmaz.

    Bununla beraber pek ihtimal vermiyorum ancak davayı kaybederseniz karşı tarafında masraflarını ödersiniz (kabaca kendi masrafınız kadar da karşı tarafa ödeme yaparsınız. yine bu kabaca 100-600 TL + AB'nın 2017 Av. üc. Tarf. üzerinden karşı tarafın Av. ücr. ödemek durumunda kalırsınız)



    Sonuç itibari ile davayı kazanırsanız dava için harcadığınız tüm masrafları + AB'nın 2017 Av. üc. Tarf. üzerinden Av. giderinizi + Bilgisayarınız için ödediğiniz ücreti + satın aldığınız günden size ödeme yapılacağı güne kadar ki süre için MB belirlediği bileşik faiz üzerinden gecikme faizini Satıcıdan tahsil edersiniz.

    Bununla birlikte şayet ürünü kullanamadığınız için ticari bir zararınız var ise bunun için ayrıca tazminat davası açabilirsiniz. İlla ki ticari olmak zorunda da değildir, manevi olarak da zarar görmüşseniz (tüketici mahkemesinde açacağınız davayı kazandıktan sonra) bunun içinde manevi tazminat davası açabilirsiniz.


    Ancak bu işlerde silsile takip edilir. Yani, elinizdeki ürün 1 TL - 2400 TL ise İlçe Tüketici Hakem Heyetine, 2400-3610 TL ise İl Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmak zorundasınız (aldığınız ürünün fiyat aralığına göre ikisinden birisine başvuracaksınız, ikisinede aynı anda başvuruda bulunamazsınız. Zira böyle bir şey yaparsanız karşı taraf size dava açabilir). Bilebildiğim kadarı ile Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru için herhangi bir masraf ödemiyorsunuz (bu kısmı gittiğiniz Tüketici Hakem Heyetine sorunuz*). Tüm bu yolları tükettikten sonra duruma göre, isteğiniz halinde Tüketici Mahkemesinde dava açabilirsiniz.


    NOT: Bahsi geçen yazı yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kesin bir bilgi/kural içermez. En doğru bilgiyi gerekli kişi/kurum/mercilerden alabileceğinizi, bu başvurular esnasında bahse konu ücretlerin artabileceğini veya azalabileceğini hatırlatır, bilgilendirme amacı dışında yazının hiç bir amaç gütmediğini ve oluşabilecek tüm zararlardan bu yazı nedeni ile mesul tutulamayacağını da ayırca belirteyim [sm=s18.gif. Tabi, şaka bir tarafa gittiğiniz Tüketici Hakem Heyetinde size gerekecek tüm bilgileri vereceklerdir diye tahmin ediyorum ama ola ki tatmin olmaz iseniz bir avukat ile görüşüp, izlemeniz gereken yol haritası hakkında danışmanız sizin için faydalı olacaktır. 2017 Av. danışma ücetlerini bilemiyorum ancak 100-250 TL arası bir ücret olacağını tahmin ediyorum. Tanıdık bir avukatınız var ise sizden bu danışma için ücret bile almayacaktır diye düşünüyorum.

    EDIT: Asgari av. danışma ücretine sizin için baktım, büroda 1 saat için 270 TL olarak belirlenmiş (asgari olduğunu unutmayın, gideceğiniz av. bundan daha fazlasınıda isteyebilir).

    EDIT 2: Silsile ile tüketici hakem heyetinden olumlu bir sonuç alamayıp tüketici mahkemesinde dava açmak isterseniz avukat tutma zorunluluğunuz yok diyede belirtmek isterim. Avukat, sizin adınıza hukuki işleri izleyip gerekli evrakları tanzim ile memur olacak kişidir. Bu işleri bir miktar bilgisi olan bir kişide pekâla yerine getirebilir. Kısacası avukat tutmak bir MECBURİYET/ZORUNLULUK değil tercih meselesidir.


    EDIT 3: Tüketici hakem heyetine giden konuşarın ancak %3 kadarı Tüketici mahkemesine intikal eder diyede ek bilgi vereyim kö gözünüz korkmasın. Sizin işiniz Tüketici Hakem Heyeti ile %97 oranında bitecektir. Öyle mahkemeydi, avukattaı, masrafdı diye gözünüz korkmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 26 Ocak 2017; 17:4:26 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Laptop donma problemi ...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzına sağlık :) 4300 tl tutari Tuketici hakem heyetinin üst limitini aşıyor. Beni geri çevirme ihtimalleri nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßy Emre ß kullanıcısına yanıt
    İhtimal değil de "Kesin" gözü ile bakmanız gerekir. Limiti aştığı için kanun gereği işlem yapmaları, ilgilenmeleri maalesef mümkün değil. Tutar itibari ile tüketici mahkemesinden başka çareniz yok maalesef. Ancak şöyle bir yol izleyebilirsiniz; satın aldığınız yerdeki yetkili ile görüşüp durumu çözmeye çalışabilirsiniz. Bir miktar teknik konuşursanız (yani belirttiğim gibi, size "Ayıplı Mal" satıldığını,"6502 No'lu Tüketicinin Korunması Kanunun MADDE 10 – (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." maddesine binaen aynı kanunun, "MADDE 11'ne ithafen ya malın ayıbı oranında indirim, ya malın değişimi yada malın ücretinin iadesinin ZORUNLU olduğunu", bu haklarınızdan XXXXXX olanı kullanmak istediğinizi, şayet kendisi böyle bir çözüm önerisine yanaşmamakta ısarar ediyor ise hem malın ücretinin FAİZİ ile iadesi için "Tüketici Mahkemesine" başvuracağınızı , akabinde de uğradığınız MADDİ ve MANEVİ zarar için (ayrıca eğer ürünü bir ticari işletmede kullanmak için almışsanız TİCARİ İTİBARINIZI ZEDELEDİĞİ için) TAZMİNAT DAVASI açacağınızı GÜZEL, ANLAŞILIR, USTRUBLU bir dil ile anlatırsanız bence bir miktar makul düşünen satıcı sizinle anlaşma yoluna gidecektir.) sizinle anlaşmamaları aptallık olacaktır diye düşünüyorum. Bu şekilde mahkeme yoluan gitmeden evvel satıcının gözünün ne kadar korkusuz olduğunu test edebilir, bir miktar doğru konuşma ilede kendisini yola getirmeye davet edebilirsiniz.

    Olur da yola gelmiyor ise zaten kısa bir süre sonra tamamı ile bozulması muhtemel olup hiç bir ticari değeri kalmayacak bilgisayarınızın en azından 3000 TL kadarlık (masraflarınız çıktıktan sonra, şayet maddi, manevi tazminat ve ticari zarar davası açmak için yeterli durumunuz var ise üzerine en az 3-4 Bin TL, durumunuza göre iyi bir avukatla 20 Bin TL'ye kadar da tazminat kazanabilirsiniz) kısmının ücretini geri alma şansınızı yüksek görüyorum.

    Tabi burada şu anlam çıkartılmasın; burada ki düşünce bilgisayarın kullanıcı tarafından bir ayıba uğratılmadığı, klavuzunda belirtilen şekilde ve gereklilikte kullanıldığı şeklinden ileri gelmektedir. Yani, bilgisaayrın üzerine çay döküldü, olmadı bilgisayarı elden düşürdünüz vede kırıldı, veya 220 V şebeke yerine 110 V şebekeye taktınız bilgisayar yandı dava açayım da tazminat alayım olmuyor. Bu ve bunlara benzer durumlar bilirkişi tarafından tespit edileceği için sonrasında üzülmemek adına belirtmek istedim.

    Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    NOT: tüketici mahkemesinde satıcı her türlü iddiasını ıspat ile yükümlüdür. Alıcı hiç bir ıspat ile yükümlü değildir. bu nedenle satıcının ıspat edemediği durumlar alıcı lehine yorumlanır. Bir nevi maça 1-0 önde başlamak gibidir diyebiliriz. Bir avukat ile görüşecekseniz zaten benim bu anlattıklarımın çok daha geniş çaplısını kendisi size izah edecektir. Kazanıp kazanamayacağınızı, ne kadarlık bir kısmını kurtarabileceğinizi, tazminat davası açıp açamayacağınızı, ne kadarlık bir tazminat alabileceğiniz gibi bilgileri daha net verecektir.

    EDIT: Ben size tüketici kanunuda gönderiyorum. Güzelce okuyun, haklarınızı öğrenmiş olur hemde gittiğinizde sorun yaşamazsınız diye umuyorum. Ben buradan size hepsini yazamadığım için eksik kalan bir kısmı olmasın.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Ocak 2017; 12:27:13 >




  • ßy Emre ß kullanıcısına yanıt
    Bu gün farklı bir konu için dökümanları karıştırıken sorunuzun cevabını buldum. Büyükşehir olması vesilesi ile valilik bünyesinde ki İl Tüketici Hakem Heyetine gidebilyorsunuz. İl tüketici Hakem Heyetinin sizi geri çevirmesi mümkün görünmüyor. Ancak İl Tüketici Hakem Heyetinin verdiği kararın hukuki bağlayıcılığı olmuyor. Bu durumda satıcı kararından dönmez ise Tüketici Mahkemesine gitmeniz gerekiyor. Ancak İl tüketici Hakem Heyetinini kararı lehinize olursa %99 oranında tüketici Mahkemesi kararıda lehinize sonuçlanır. En kısa zamanda gerekli evraklarınızın asıllarını ve fotokopilerini alarak İl tüketici Hakem Heyetinin yolunu tutun, başvurunuzu yapın en kısa sürede size dönüp olumlu ya da olumsuz cevaplarını bildireceklerdir. Bu cevaptan sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz. Tekrar geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • Donma sorunu için intel ekran kartını intel'in resmi sitesinden guncelleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.