Şimdi Ara

asus n551vw teknik servisle yaşadığım sıkıntı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman76 -- 19 Şubat 2021; 21:4:22 >

• Hocam ne yazık ki Türkiye'deki garanti süreçlerinde bunlar yaşanabiliyor. Asus anlattığınıza göre işi yokuşa sürmüş. Yasal prosedürü başlatın demek isterdim ancak onun da sonuçlanması yargı sistemi sağolsun uzun sürebilir. Ama başka seçeneğiniz de yok gibi görünüyor.
  • Türkiyede büyük firma ve markalara aldanmayın. Herşey ürünü satana kadardır. Sattıktan sonra bu tarz durumlarda mağdur olma ihtimaliniz çok yüksektir. Büyük firmaların ayakta kalmasının en büyük sebeplerinden birisi budur.

Size tavsiyem iade dilekçesi yazıp ptt ile gönderin. Daha sonrada gidip tüketici haklarına başvuru yapın. Ortalama 4 ay gibi bir sürede paranızı geri alırsınız.
    garantiye göndermiş problemi halledip geri göndermişler büyük ihtimalle bilgisayarı kargoda düşürmüşler ve kutu baya ezilmiş pcnin ekranındada açılma varmış asusa geri göndermeye kalkmış UPS kargo işi yokuşa sürmüş bizi ilgilendiren durum yok diye asusta rapor tutturup bize yollayın kargo firmasına biz bişey yapamayız falan bazı ayrıntıları atlamış olabilirim ama hem kargo hem asus işi yokuşa sürmüş
    Son çare bu arkadaş asus globale mail atmış ve probleminizle ilgileneceğiz bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz demişler. Daha sonra asus PC yı geri almış yenisini yollamışlar bu arkadaşa
    Durum farklı olsada bence sizde şansınızı deneyin uzun olduysa kusuruma bakmayın inşallah işiniz hallolur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici hakem heyetine başvurun, kaymakamlıklarda oluyor bu birim. sonuclanması 1 ay ya da daha fazla sürebilir. heyet kararları genelde tüketici lehine olur. satıcılar, adaletin yavaş ilerlediğini ve bizim insanlarımızın da bu işlerle uğraşmayı sevmediğini bildikleri için işi hep yokuşa sürerler. o yüzden siz de hakkınızı sonuna kadar arayın pes etmeyin, zaman kaybına sebep olsa da mutlaka kazanırsınız

http://forum.donanimhaber.com/m_115072687/tm.htm
  • sinirlii kullanıcısına yanıt
    hocam benim ürün kanundaki 3300 tl'nin üstünde tüketici mahkemesiyle benim işim oda her yerde yok
  • üst sınır 3480 TL ama sanırım senin ürün bunun da üstündedir, o yüzden dediğin gibi tüketici mahkemesine gitmen gerekiyor. yukarıda mcgoktug arkadasın verdiği şu linke girhttp://forum.donanimhaber.com/m_115072687/tm.htm 4. ya da 5. mesajda Onur_ isimli arkadasın yazdıklarını oku. Edit4 bölümünde şöyle yazıyor:

''Tüketici Mahkemeleri Ankara, İstanbul, İzmir Adana, Antalya, Bursa, Samsun, Konya, Mersin, Kayseri ve Eskişehir illerinde kurulmuştur.
    Bu iller dışındaki il ve ilçelerde başvurular Tüketici Mahkemesi sıfatı ile Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılmalıdır.
    Bu mahkemelerde açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.''

Burada yazılanlara göre kendi şehrindeki asliye hukuk mahkemesine başvuru yapabiliyormuşsun ve harç da vermen gerekmiyormuş. avukat falan gerekir mi bilmiyorum ama davayı kazanırsan avukat parası falan her türlü masraf karşı tarafa yükleniyor olması lazım. küçük bir şehirde yaşadıgını varsayıyorum, küçük şehirlerde dava yogunlugu fazla olmaz, yogunluk olmadıgı için de davanın sonuclanması daha hızlı olur. ama ne kadar hızlı olsa da gene bir kaç ay sürer diye tahmin ediyorum. bence yine de hakkını sonuna kadar aramalısın. az para değil sonucta.

• maleseft aynı sornu bende yaşadım vatandan 20.01.2016 tarihinde N5551vw laptop aldım herşeyini güncelledim ve facede ekran kararma olduğunu farketderek 26.01.2016 da vatana götürdüm kendilerine gösterdim doa ya servis karar verecek dediler ve bana sözleşme imzalattılar 04.02.2016 tarihinde vatan telefonuma ürününüz serviste mesajı geldi asusu aradım ürün kaydı açılmamı servis yoğunluğundan dolayı bekliyor olabilir sonra tekrar arayın dediler 09.02.2016 tarihine kadar hergün aradım sonuç değişmedi 10.02.2016 tarihinde tekrar aradım ürününz 09.02.2016 tarihinde geldi ve 10.02.2016 tarihinde sıfırdan formatlanarak ve expoler ayarı yapıldı sorun düzeltilmiş dediler bende 5 günlük cihaz olduğundan yazılımsalda olsa siz müşteriye ayıplı ürün vermiş oluyorsunuz dedim tabi kabul etmediler ve bende artık soğudum laptopdan 4135 tl ver kullanama. 18.02.2016 tarihine kadar bekledim vatan halen laptopu teslim almamış asusdan bende 18.02.2016 tarihinde mahkemeye verdim da 23.02.2016 vatandan mesaj geldi ürününz hazır gelin alın diye dava açtığımı söylemiştim kendilerine ama 4 gün önce tekrar mesaj atmışlar ürününüzün alınmaması durumunda doğabilecek hasardan vatan sorumlu değildir diye ve bekletilen üründen para alınabilceğini yazmışlar madurluğunda böylesi 29 gün beklettikden sonra gelin alın diyorlar.

• mozo80 M kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun kardeşim umarım davayı kazanırsın. sonucunu burda paylaşırsan seviniriz. vatana geri götürdüğünde doa ya servis karar verecek ne demek anlamadım? bir de sözleşme imzalattılar demişsin o sözleşmede ne vardı? normal şartlarda sen o davayı her türlü kazanırsın ama imzaladıgın sözleşmede kendilerini sağlama alacak maddeler koydularsa eğer sıkıntı olabilir diye düşündüm.

Orijinalden alıntı: sinirlii

geçmiş olsun kardeşim umarım davayı kazanırsın. sonucunu burda paylaşırsan seviniriz. vatana geri götürdüğünde doa ya servis karar verecek ne demek anlamadım? bir de sözleşme imzalattılar demişsin o sözleşmede ne vardı? normal şartlarda sen o davayı her türlü kazanırsın ama imzaladıgın sözleşmede kendilerini sağlama alacak maddeler koydularsa eğer sıkıntı olabilir diye düşündüm.

sözleşmenin fotokopisini size vereceğiz dediler ama sadece ön yüzünün fotokopisi vardı bilmiyorum artık.hayırlısı 29 gün dilek olay sözleşmede ne olursa olsun 29 gün bekletemez diye düşünüyorum .doa da para iadesi anlamına geliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozo80 -- 9 Mart 2016; 13:17:03 >

Orijinalden alıntı: into007

quote:

Orijinalden alıntı: mozo80

sorunum çözülmüştür arkadaşlar.

Nasıl çözüldü? Ne oldu durum?

Mahkemeye vermiştim ama laptobu aldğım yer bekelemeden dolayı doğabilecek hasardan firmamız sırumlu değildir diye mesaj atmışlardı bende davaya dair hakkımı saklı tutarak aldım ama ışık sızması olduğunu farkederek tekrar asussa gönderdim ve iade kararını aldılar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.