Herkese merhaba,
Geçtiğimiz günlerde başıma talihsiz bir olay geldi. Evimin önünde park halinde duran aracımla ilgili yaşadığım hasar ve sigorta şirketiyle olan uyuşmazlığım hakkında deneyimli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Olayı kronolojik olarak özetliyorum:
1 - Olay Anı: 2024 model 25.000 km Megane aracım evimin önünde park halindeyken, bir beton mikseri manevra yaparken sokaktaki elektrik direğine çarptı ve direk eğilerek bizim binaya yaslandı. Çarpma etkisiyle elektrik kablolarından çıkan yüksek ısıdaki kıvılcımlar doğrudan aracımın üzerine düştü. Resmi Trafik Kazası Tespit Tutanağı tutuldu ve karşı taraf (beton mikseri) %100 asli ve tam kusurlu bulundu. Benim park halindeki aracımda sıfır kusur var.

2. Hasarın Boyutu: Kıvılcımların düştüğü yerler sıcaklık etkisiyle aracın camlarını eritti. Bu ekstrem durum nedeniyle aracımın ön, arka ve sağ yan 3 cam (kelebek cam dahil) olmak üzere toplam 5 camı birden değişti. Başka bir kaporta/boya hasarı yok.
(Fotoğraflarda görünen leke gibi olan kısım eriyen kısım. Değişen camlarda bunlardan çok fazla vardı. Tırnağa takılacak kadar derin pürüzlü göçükler gibi)

3 - Kasko ve Cam Filmi Süreci: Karşı taraf masrafları(5 cam değişim ve işçilik için servisin bana çıkardığı fatura 120 Bin TL + Cam Filmi + Değer kaybı) karşılamayı kabul etmediği ve anlaşamadığımız için hali hazırda olaya gelen trafik polislerine tutanak tutturdum. Acentem ile görüşmemin sonrasında %100 kusur karşı tarafta olduğu için ve hasarsızlığımın bozulmayacağı, kasko primlerimide yükseltmeyeceği bilgisini aldıktan sonra hasarı kendi kaskomdan yaptırdım(Kasko firmasına ekstra iskonto ile 99.683 TL fatura kesmişler). Değişen camlarda bulunan ve kaza tarihinden 1.5 ay önce yaptırdığım faturası mevcut olan Llumar ATR ve ön camdaki Llumar Air 80 serisi cam filmlerim de çöp olmuştu. Beton firmasına baskı yaparak cam filmi faturasını onlara kestirdim ve filmleri yeniden uygulattım, oradaki mağduriyetim çözüldü fakat birde bununla birlikte istediğim değer kaybını ödemek istemediler.
4 - Sorun - Tramer Kaydı ve Değer Kaybı Reddi: Cam değişimleri ve işçilikler sebebiyle aracımda 100.000 TL hasar kaydı (Tramer) oluştu. Serbest piyasada malumunuz alıcı gözünde 5 camı birden değişmiş ve 100 bin TL tramerli bir araç ciddi bir pazarlık kozudur ve değer kaybı yaratır. Bu yüzden yasal olarak hakkım olan değer kaybını alabilmek için ilk basamak olan karşı tarafın sigorta firmasına dilekçe ile başvurdum. 13.07.26 tarihinde yaptığım başvuruya 17.07.26(bugün)'da ret geldi. "Merhaba, araç hasarınız cam hasarı olmasından dolayı talebiniz ret edilmiştir." Sadece bir otomatik cevap geldi. Dilekçemi okuduklarını bile düşünmüyorum.
(Buda Türkiye Sigortaya gönderdiğim dilekçem)

Geldiğim Nokta ve Sorularım:
Acentem ve bu işlerden anlayan birkaç kişiyle konuştuğumda cam değişiminden değer kaybı alamayacağımı söylediler. Karayolları Trafik Sigortası Genel Şartları'ndaki matematiksel formülde "cam hasarlarının" değer kaybı puanlamasına dahil edilmediğinide öğrendim bu süreçte. Sigorta şirketi bu teknik kurala sığınıyor. Ancak ortada taş sıçramasıyla çatlayan tek bir cam yok; 5 cam değişimi ve yüksek bir Tramer kaydı var. Yargıtay’ın "genel şartlardaki formüle bakılmaksızın zarar görenin gerçek zararının serbest piyasa koşullarına göre karşılanması gerekir" yönünde kararları olduğunu öğrendim.
Şimdi önümde Sigorta Tahkim Komisyonu’na (STK) başvurma seçeneği var.
- Aranızda sadece cam/tramer hasarından Tahkim üzerinden değer kaybı alabilen var mı?
- Tahkim hakemleri ve bilirkişiler bu tarz "ekstrem cam hasarı + yüksek tramer" durumlarında genel şartlar formülünü esnetip piyasa rayicine göre karar veriyor mu?
- Sizce şansım nedir, risk almaya değer mi yoksa boşuna masraf mı etmiş olurum?
Şimdiden değerli yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
SSD ayrılmamış alan sorunu

Resimde Disk 0 olarak görünen SSD'yi yeni aldım ve laptopuma taktım. Sonra HDD'den Windowsun kurulu olduğu C'yi SSD'ye klonladım ve 1,39 GB ayrılmamış alan kaldı. Ben bunu birleştirmek için E'ye sağ tıklayıp genişlet dediğimde alttaki resimde görünen uyarıyı alıyorum. Bu uyarıya rağmen devam edersem Windowsu E'den yani SSD'den başlatamayacak mıyım?
Bu uyarı bunu mu demek istiyor yada ne demek istiyor anlayan anlatabilir mi.

Laptop İçin SSD
Hepsiburdadan aldığım ürünün barkodu yok
|
Bunun ne olduğunu bilenler yardım etsin
|
|
Günlük kiralık ev / Bursa Görükle'de 1 gece
|
30.000 lira civarı araç tavsiyesi
|
Win10 Wi-Fi Sorunu - İnternet erişimiyok, güvenli
|
2. el bisiklet / Ümit Evolution hakkında görüşleriniz
|
Meslek: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
![]() |
Son Giriş: 15 sn. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 325
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 507)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 93 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
0

(şu kpss'den iyi puan alıp atanayımda en iyisini alıp binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı
)