Şimdi Ara

Asus N53SN - SZ182V aldım. Herkese tavsiye ederim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar N53SN serisinin son çıkan modeli olan SZ182V yihttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=118989#specs bu linkden 2.550ye 12 taksit ile satın aldım

Ürünün fiziksel özellikleri : Esnek klavye, şık tuş takımı, göz yormayan led aydınlatma monitör

Ürünün donanımsal ve diğer öne çıkan özellikleri :

Fiyatı : 2400 - 2700 TL (KDV dahil)
    İşlemci Tipi : Intel Core i7 Mobile Processor
    İşlemci Hızı : 2 Ghz - 2.9 Ghz (Turbo)
    İşlemci ön belleği : 6 MB
    İşlemci Modeli : i7-2630QM
    İşlemci çekirdek sayısı : 4 real, 4 sanal. (performans ayarlamak için fazladan 4 adet sanal çekirdek üretiyor)
    Ekran boyutu : 15.6 inç
    Ekran Tipi : Full HD-1080 (serinin bazı modellerinde Full HD değil fakat bunda Full HD emin olabilirsiniz)
    Ekran çözünürlüğü : 1920 x 1080 px
    İşletim sistemi : Windows 7 Home Premium 64-bit
    Grafik Kartı : NVIDIA GeForce GT 550M
    Grafik Belleği : 2 GB
    Grafik Kartı tipi : Harici Nvidia
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    Disk Rpm (HDD nin dönüş hızı) :7200 rpm ( N53SN serisindeki diğer tüm modeller 5400rpm dir, sadece bu model 7200 rpm) < zaten bu nedenle 200tl fiyat farkı var>
    Disk tipi : SATA
    Bellek Hızı : DDR3 1333 Mhz
    Bellek miktarı : 4 GB (bazı arkadaşlar 4/6 GB ilave RAM takmışlar fakat benim düşünceme göre 4GB yeterli çünkü Battlefield 3de bile 4ünü de kullanmıyor)
    4 slot var her slot 4GB RAM destekliyor arkadaşlar
    Optik sürücü : DVD Yazıcı (Super Multi) ( Blue-Ray )
    Ethernet : 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ : 802.11 A/B/G/N
    Bluetooth : Bluetooth 3.0
    3G : Var
    HDMI Çıkışı : 1 adet
    Monitör Çıkışı : 1 x VGA
    Ses Bağlantıları : 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    USB : 1 adet USB 3.0 + 3 adet USB 2.0
    Ses Kartı : Dahili ses kartı
    Hoparlör : Dahili hoparlör
    Touchpad : Var
    Klavye : Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı (Numpad)
    Kart okuyucu : 5-in-1 card reader
    Kamera : 2 Megapiksel Web Kamerası (açma apama tuşu bulunmaktadır)
    Pil : 6 Hücreli lityum-iyon
    Genişlik : 391 mm
    Derinlik : 266 mm
    Yükseklik : 36 mm
    Ağırlık : 2.700 Kg
    Garanti süresi : 2 yıl uluslar arası garanti (bimeksde böyle)
    Ürün Tipi : Notebook
    Diğer Özellikler : Yeni Sandy Bridge, Sorunsuz B3 Versiyon Bang & Olufsen ICEpower® Ses Sistemi SonicFocus

Artıları : İnanılmaz bir ses kalitesi var arkadaşlar, GT550M (2GB) ekran kartı olması, fiziksel görünümü, USB 3.0, hiçbir durumda ısınma probleminin olmaması ( Battlefield 3de bile kasada en ufak ısınma yok), 7200rpm HDD (serinin diğer modellerine göre artısı bu)

Eksileri : Arkadaşlar ben bir eksisini bulamadım tabi bu kişisel görüşüm.

Eğer 2000-2800 TL arası bir makine almak istiyorsanız hiç düşünmeden alın derim. Verdiğiniz parayı sonuna kadar hak edecek bir notebook.

Laptop almak isteyen arkadaşlar için hazırladığım bir konudur. Alıntı değildir. Umarım faydalı olabilirim İyi günler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macgdestor -- 22 Ocak 2012; 18:00:08 >

• bunun üst modeli n55sf ler çıktı genelde onlara rağbet var ama kasa yapısı olarak n53 daha iyi n55'in klavyesi iyi değil bana göre tuşları çok oynuyor parmağımın altından kayıyor sanki 182v modelinden çok 129v modeli tutuldu bu seride.aralarındaki fark 129v de bluray var 5400rpm hdd 182v de 7200rpm 129v den artısı bir tek bu performanslı leptopta oda çok anlaşılmaz.
  • konu üstte kalsın arkadaşlar faydalanır
  • Disk dönüş hızı 7200 rpm olması oldukça güzel fakat , bluray le birlite 700tl ye deyceklerini düşünmüyorum 5400 rpm bluraysiz 1800 e almıştım . Aradaki farkla 120gb lık ssd alınır dvd sürüsücüsü yerine takılır . Windows artı çok kullanılan programlar ssd ye yüklenir , hızda kat kat artar , geriye kalan paraylada bluray harici alınır takılır , o problemde çözülür . Artı bide dvd sürücün olur , bilgisayarınında performansı deli gibi artar . 2550 tl çok çok fazla.
  • @strahd_von_zarovich

dostum haklısın maddiyata vurduğunda söylediğin şey mantıklı fakat ben bunlarla uğraşamam elimde şu kadar para var dendiğinde 2550 bu alet için fazla değil. donanımı günü gününe takip edicem diyosan zaten dediğin gibi alırsın ssd yi 5400 hayli hayli yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: macgdestor

Evet arkadaşlar N53SN serisinin son çıkan modeli olan SZ182V yihttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=118989#specs bu linkden 2.550ye 12 taksit ile satın aldım

Ürünün fiziksel özellikleri : Esnek klavye, şık tuş takımı, göz yormayan led aydınlatma monitör

İşlemci çekirdek sayısı : 4 real, 4 sanal. (performans ayarlamak için fazladan 4 adet sanal çekirdek üretiyor)
    Ekran Tipi : Full HD-1080 (serinin bazı modellerinde Full HD değil fakat bunda Full HD emin olabilirsiniz)
    Disk Rpm (HDD nin dönüş hızı) :7200 rpm ( N53SN serisindeki diğer tüm modeller 5400rpm dir, sadece bu model 7200 rpm) < zaten bu nedenle 200tl fiyat farkı var>
    Bellek miktarı : 4 GB (bazı arkadaşlar 4/6 GB ilave RAM takmışlar fakat benim düşünceme göre 4GB yeterli çünkü Battlefield 3de bile 4ünü de kullanmıyor)
    Diğer Özellikler : Yeni Sandy Bridge, Sorunsuz B3 Versiyon Bang & Olufsen ICEpower® Ses Sistemi SonicFocus

Artıları : İnanılmaz bir ses kalitesi var arkadaşlar, GT550M (2GB) ekran kartı olması, fiziksel görünümü, USB 3.0, hiçbir durumda ısınma probleminin olmaması ( Battlefield 3de bile kasada en ufak ısınma yok), 7200rpm HDD (serinin diğer modellerine göre artısı bu)

Eğer 2000-2800 TL arası bir makine almak istiyorsanız hiç düşünmeden alın derim. Verdiğiniz parayı sonuna kadar hak edecek bir notebook.

Laptop almak isteyen arkadaşlar için hazırladığım bir konudur. Alıntı değildir. Umarım faydalı olabilirim İyi günler herkese

Şevkini kırmak gibi olmasın ama pahalıya almışsın:
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n55sf-s1194v-n55sf-core-i7-2670qm-22ghz--8gb-ddr3-750gb-156-dvdbrw--2gb-gt555m---w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57288

Bu ürünün işlemciside grafik kartıda daha üstün ve indirim günlerinde 2300 TL ye düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: drnynl

quote:

Orijinalden alıntı: macgdestor

Evet arkadaşlar N53SN serisinin son çıkan modeli olan SZ182V yihttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=118989#specs bu linkden 2.550ye 12 taksit ile satın aldım

Şevkini kırmak gibi olmasın ama pahalıya almışsın:
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n55sf-s1194v-n55sf-core-i7-2670qm-22ghz--8gb-ddr3-750gb-156-dvdbrw--2gb-gt555m---w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57288

Bu ürünün işlemciside grafik kartıda daha üstün ve indirim günlerinde 2300 TL ye düşüyor.

tipi hoşuma gitmiyo bunun bir de şöyle bir şey var, bonus kartla almak mecburiyetim vardı ve vatanda bunu bonusa 12 taksit yaptığın zaman 2.300e değil 2.600e geliyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun sağlam pc :)
  • 2500tl ye gt550 ekran kartlı bir ürün almak bana pek mantıklı gelmedi.

aynı markanın bi üst modeli n55 ya da lenovo y570te bu fiyata gt555 var. monstera gelecek olursak gt560 var.

yine de gt 520lere 3000tl fiyat koyan toshiba, sony gibi ürünlere göre alınabilir.
  • @FTorres
    teşekkür ederim

@fenerist07
    önceden de yazdığım gibi n55 serisi estetik gelmiyo bana iş adamı notebooku gibi duruyo

n53 ler daha spor
  • Güle güle kullan.
  • Dipnot : Bu başlığı açma nedenim ''tavsiye ve bilgilendirme'' dir. çünkü tüm özellikleri eksiksiz yazan, fiyat aralığı veren bir siteye rastlayamadım. Araştırma yaparken birçok linke aynı anda göz atmak gerekiyor. Umarım yardımcı olabilirim
  • hocam güle güle kullan gayet güzel makine. yalnız indirim falan bekleseydin diye düşünüyorum çünkü bende de sz-174v var. ben alırken teknosadan epey bir beklemiştim indirim olsun diye sonunda istediğim olmuştu hafta sonu indirimi + teknosa kart indirimiyle beraber 500 liraya yakın indirim olmuştu. 2.600 liralık bilgisayarı 2.100'e almıştım.
    ama kesinlikle kalitesine diyecek bir şey yok
  • Arkadaşlar ben de 24 Aralık 2011de N53SN-182v modelinden aldım..Daha önceden Asus n61jq-054v kullanıyordum onun ekranında problem vardı bimeks konforlu garantiye verdim sorunu çözemediler ve ben de üzerine 200tl koyup n53sn 182v modelini aldım.Ürünü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Ufak bir inceleme yazısı yazmak istedim detaylı incelemeyi 1 hafta içinde yapıp konu açacağı.Bilgisayarın tasarımı çok güzel çok şık diğer 15.6" ekranlardan daha büyük görünüyor,laptopun üst yani ekranın arka kısmı metalik renkte ve çok güzel yapıda.tuş takımı gayet kullanışlı esnek bir yapısı var ancak rahatsız etmiyor,numaratik pad'in olması da gayet iyi olmuş,klavyenin tek eksik yanı ışıklandırmasının olmaması.Touchpad de normal klasik Asus touchpadi,kullanışlı iki yanaklı..İşlemci i7 2.00 hızında standart olarak çalışıyor bir sıkıntı yaratmıyor günlük işlerinizi ve aşırı performans gerektiren işleri rahatlıkla yapabiliyor..ram standart olarak 4 gb ddr3 1333mhz geliyor 3 tane de boş slot ile geliyor(toplam 4 slot) ben 62 lira daha verip bir 4gb daha aldım..En önemli kısma geldik ekran kartı: 2 gb ddr(gddr3 değil) nvidi gt 550m modeli ile geliyor.Bu kart ile call of duty mw3 oyununu 1920*1080 çözünürlük 4x aa ve 16x süzme ayarı ve extra ayarlarda kasmadan oynuyorum ve ısınma olmadan(genelde oyun sırasında 69-73 arası değişiyor sıcaklık)..fifa 12 oyununu da aynı ayarlarda 1920*1080 high ayarlar 4x aa,16x süzme ile kasmadan oynuyorum.F1 2011 oyununu 1920*1080 high ayarlar ve 8x aa ile 19-26 fps aralığında kasmadan oynuyorum.şimdilik sadece bu oyunları yükledim.nvidianın en önemli sorunu "optimus" teknolojisi..bilgisayarda standart gelen nvidia driver sürümü ile hangi programda hangi ekran kartını kullanacağınızı ve çeşitli ayarları yapabiliyorsunuz ancak yeni güncel driverlar ile bu olmuyor. bu nedenle driverı update etmedim.bu nedenle battlefield 3 oyununda kaplama sorunu yaşıyor yazılım yüzünden bu nedenle battlefield 3 ü tam test edemedim ama ilk bölümü olan tren bölümünde 1920*1080 high ayarlarda 2x aa ile akıcı biçimde oynadım..Ekran 15.6" ve 1920*1080 çözünürlük yani full hd..film izlemesi gerçekten keyif oluyor..16:9 ekran boyutu tam bir sinama şöleni yaşatıyor..Ses sistemine diyecek birşey yok Sonicmasters programı ve Band&olufsen ses sistemi ile tiz ve bas sesleri net şekilde duyabiliyorsunuz.ve ayrıcı çok kuvvetli bir ses sistemi özellikle acer,lenovo gibi markalarla karşılaştırınca farkı daha net anlıyacaksını.ayrıca üründe 3 adet usb 2.0 ve 1 adet usb 3.0 ile geliyor.hdmi,vga port,kart okuyucu ve 8x multi dvd writer ve kamerası var.Soğutma sistemi de gayet başarılı.internette gezerken veya performans gerektirmeyen işlerde intel gpu'su devrede oluyor ve bilgisayarın açık olup olmadığını anlayamıyorsunuz hiç ses çıkarmıyor..Ayrıca 500gb 7200rpm harddisk ile geliyor gayet performanslı..1 hafta içinde video ve resimlerde koyucam finallerim yeni bitti tatil zamanı herşeyi deneyeceğim.....ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM...

• 2ay indirim bekledim fakat bu model çok nadir bulunuyor. vatan,gold,teknosa vs hiçbirinde rastlayamadım. yani bırak indirimi, aleti bulmak bile zor. ama haklısın serinin diğer modellerinde sık sık indirim oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_asus_n53sn

Arkadaşlar ben de 24 Aralık 2011de N53SN-182v modelinden aldım..Daha önceden Asus n61jq-054v kullanıyordum onun ekranında problem vardı bimeks konforlu garantiye verdim sorunu çözemediler ve ben de üzerine 200tl koyup n53sn 182v modelini aldım.Ürünü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Ufak bir inceleme yazısı yazmak istedim detaylı incelemeyi 1 hafta içinde yapıp konu açacağı.Bilgisayarın tasarımı çok güzel çok şık diğer 15.6" ekranlardan daha büyük görünüyor,laptopun üst yani ekranın arka kısmı metalik renkte ve çok güzel yapıda.tuş takımı gayet kullanışlı esnek bir yapısı var ancak rahatsız etmiyor,numaratik pad'in olması da gayet iyi olmuş,klavyenin tek eksik yanı ışıklandırmasının olmaması.Touchpad de normal klasik Asus touchpadi,kullanışlı iki yanaklı..İşlemci i7 2.00 hızında standart olarak çalışıyor bir sıkıntı yaratmıyor günlük işlerinizi ve aşırı performans gerektiren işleri rahatlıkla yapabiliyor..ram standart olarak 4 gb ddr3 1333mhz geliyor 3 tane de boş slot ile geliyor(toplam 4 slot) ben 62 lira daha verip bir 4gb daha aldım..En önemli kısma geldik ekran kartı: 2 gb ddr(gddr3 değil) nvidi gt 550m modeli ile geliyor.Bu kart ile call of duty mw3 oyununu 1920*1080 çözünürlük 4x aa ve 16x süzme ayarı ve extra ayarlarda kasmadan oynuyorum ve ısınma olmadan(genelde oyun sırasında 69-73 arası değişiyor sıcaklık)..fifa 12 oyununu da aynı ayarlarda 1920*1080 high ayarlar 4x aa,16x süzme ile kasmadan oynuyorum.F1 2011 oyununu 1920*1080 high ayarlar ve 8x aa ile 19-26 fps aralığında kasmadan oynuyorum.şimdilik sadece bu oyunları yükledim.nvidianın en önemli sorunu "optimus" teknolojisi..bilgisayarda standart gelen nvidia driver sürümü ile hangi programda hangi ekran kartını kullanacağınızı ve çeşitli ayarları yapabiliyorsunuz ancak yeni güncel driverlar ile bu olmuyor. bu nedenle driverı update etmedim.bu nedenle battlefield 3 oyununda kaplama sorunu yaşıyor yazılım yüzünden bu nedenle battlefield 3 ü tam test edemedim ama ilk bölümü olan tren bölümünde 1920*1080 high ayarlarda 2x aa ile akıcı biçimde oynadım..Ekran 15.6" ve 1920*1080 çözünürlük yani full hd..film izlemesi gerçekten keyif oluyor..16:9 ekran boyutu tam bir sinama şöleni yaşatıyor..Ses sistemine diyecek birşey yok Sonicmasters programı ve Band&olufsen ses sistemi ile tiz ve bas sesleri net şekilde duyabiliyorsunuz.ve ayrıcı çok kuvvetli bir ses sistemi özellikle acer,lenovo gibi markalarla karşılaştırınca farkı daha net anlıyacaksını.ayrıca üründe 3 adet usb 2.0 ve 1 adet usb 3.0 ile geliyor.hdmi,vga port,kart okuyucu ve 8x multi dvd writer ve kamerası var.Soğutma sistemi de gayet başarılı.internette gezerken veya performans gerektirmeyen işlerde intel gpu'su devrede oluyor ve bilgisayarın açık olup olmadığını anlayamıyorsunuz hiç ses çıkarmıyor..Ayrıca 500gb 7200rpm harddisk ile geliyor gayet performanslı..1 hafta içinde video ve resimlerde koyucam finallerim yeni bitti tatil zamanı herşeyi deneyeceğim.....ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM...

arkadaşım çok teşekkürler, benim bahsetmediğim detayları da eklemişsin

• Sevgili forum okurları bu bilgisayarı detaylı test imkanım olmadı fakat kalitesi gercekten mükemmel kasa malzemesi a++++ ozellikleride oldukça tatminkar alan arkadaslar cok pahalı almış Kadıköy'de perakende mağazası bulunan bir tanıdığım ki tekseferde 500 parçadan aşağı mal almaz 1890 civarından temin edebilir tabi bilirsinizki dolarla alakalı bı durum bu model 1900 civarı bide bunun i5 2410m işlemci 5400 rpm hdd 1920\1080 modeli var n53sv-sz0007v diye gecer bu modelde 1650 tl ye 2 sene Asus garantili olarak mevcttur vatana bimexe giderek kazık yemeyin irtibat telefonu 0507 554 17 14 saygılar
  • ben de bu laptop ile n53sn sz129v arasında kaldım. 182v nin max belleği bazı sitelerde 16gb bazılarındaysa 8gb olarak yazılmış bu kafamı karıştırdı hangisi doğru ? bir de bu disk dönüş hızları arasındaki fark ne derece hissediliyor acaba ?
  • hdd hızları arasında ciddi fark yoktur hatta 129v modeli bu modele nazaran daha çok tutuldu bir nedenide blueray sürücü olması,182v modelinin özelliği hdd 500 gb 7200 rpm anakartında 4 slot var yani 16 gb desteği var.yeni modeller çıktı onlara bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 25 Haziran 2012; 22:30:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.