Şimdi Ara

Asus marka laptoplar için siyah ekran ve hayalet ekran sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli donanım haber okuyucuları, ben sanal ortamdaki ismimle "bilgisayarcımsınkoçum".Sizlere daha önce yaşadığım ve özellikle Asus marka laptop kullanıcılarına yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir konu açıyorum.

Öncelikle, ben elektriksel sorunlardan anlamam. Fakat bu anlatacağım yardımın konusu bilgisayarın elektriksel ya da sıvı temasında oluşabilecek ekran arızalarının nedenleri ve çözümleri esasındadır.

Asus N550JK marka bilgisayarımı 2016 yılında bir bilgisayar mağazasından aldım.Birçok Asus kullanıcısının da bildiği gibi batarya şişiyor ekran kırılıyor, kapağı normalden daha sert kapatıyorsun ekran kırılıyor, çantada taşırken bilgisayarın en ufak darbe temasında ölü pikseller oluşuyor vb. bir çok sorunla iç içe yaşıyoruz ve dikkatli olmak zorundayız.Bilgisayarı ilk aldığımda Asus hakkında hiçbir şey bilmiyordum, daha önce kullanmamıştım.Kullandıkça bu markanın ekranlarının çok kolay bozulduğunu uzun süre kullananlar bilir.Yeni alacak arkadaşlarıma da tavsiyem ekrana darbe ve sıvı teması almamaya özen göstermeleri olacaktır.

İşe götürüp getirdiğim için bilgisayar normalden kat kat daha hızlı yorulmaya başladı.Haliyle yapım yılına göre çok iyi olmasına karşın, şimdilerde eskide kalmış üretilmeyen bir model kendisi.Buna mütevellit parçalarını bulmak da hayli zor.Fakat ayrı bir parantez açalım, yeni üretilen modellerde parça bulmayı Asus bizim için daha da kolaylaştırmıştır gönlünüz rahat olsun.

ASUS N550JK model bilgisayarlarda kronik ekran paneli sorunu oluşur.Ekran yemyeşil olur, sadece kırmızının ve sarının tonlarını görebilirsiniz.Bende de 1 ay önce başlayan bu sorun bugün son buldu.Sorunun çözümü yeni bir ekran paneli yani ekranın kendisini almaktır.İnternette uzun uzadıya bir araştırma yaparsanız uygun fiyata sıfır ve orijinal ürün bulabilirsiniz.Fakat orijinal olmasını istemeyen arkadaşlar için çıkma parçaları da mahallenizin bilgisayarcısında bulabilirsiniz.Ben sıfır ve orijinal ürün almaya daha sıcak bakıyorum çünkü sizden kaynaklanmayan bir sorunda anında değişim imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Aşağıda görmüş olduğunuz ekran paneli 1920x1080 boyutlarında ve orijinal ASUS N550JK Ekran panelidir.

(bu ekran panelinden arayan varsa) ürün linki:https://www.ekranpanel.com/urun/asus-n550jk-cn168h-uyumlu-ekran-paneli//

Asus marka laptoplar için siyah ekran ve hayalet ekran sorunu.

Bu ekran panelini yani ekranı bilgisayarınıza takmak çok kolay, ya da ben yapamam derseniz mahallenizin bilgisayarcısında 20-30 Türk Lirası ücret verip de taktırabilirsiniz.Bu ekran panelini taktıktan sonra ekranınızın "Ghost Screen" yani hayalet ekran sorunu giderilecektir.Bu yazdıklarım sadece Asus marka laptop sahipleri için değil, bütün marka laptop sahipleri için geçerlidir.

Gel gelelim bilgisayar açılışında siyah ekran sorununa ya da ekranın gidip gelmesine.Yani hiçbir şekilde ekranın gelmemesine.Bu konu hakkında bilgisi olanlar ortaya bir çok neden çıkarabilir, çünkü bir çok nedenden ötürü bilgisayarınız siyah ekranda kalmış ve açılmıyor olabilir.Nedenleri liste halinde sizlere sunuyorum:

1-Anakart üzerinden ekranınızı anakart yuvasına bağlamakla görevli flex kablosunun yerinden bir şekilde çıkmış/kopmuş olmasından dolayı.

2-Anakartınızdan gelen flex kablosunun ekranınıza bağlantı kısmındaki yuvanın bozuk/kopuk/kısadevre olmuş olması.

3-Ani bir güç kesintisinde anakartınızın faaliyetini yitirmiş olması

4-Ekran panelinizin darbe/sıvı teması almış olması(kuvvetle muhtemel).

5-Ekran kartınızın yanlış yüklenen bir sürücüsünün bütün sistem aksamını bozmuş olabileceği(yaşandı).

Bu sayılanlar ekranın güç düğmesine basılmasından itibaren hiçbir şekilde faaliyete geçmemesinin çoğunlukla yaşanan nedenleridir.Aşağıda sayacaklarım ise ekranınızda oluşan 1 veya 2 saniyelik siyah ekran, ekranın farklı noktalarında görünen karıncalanma diye tabir edebileceğimiz görüntü kaybıdır.

1-Ekranınızın/Ekran panelinizin yuvasındaki bağlantı merkezine düzgün bağlanmamış olabileceği.

2-İkince el çıkma bir ekran almışsanız(uzun süre ya da kısa süre kullanın fark etmez sorun başladığı anda ekranınız ölüyor demektir) satan kişinin daha önce sıvı temasından ya da darbeden dolayı tamir görmüş olabileceğini sizlere bildirmemesi.

3-Harici ve dahili ekran kartınızın sürücülerini(driver) düzgün indirip kurmamış olmanız(kuvvetle muhtemel).

4- Bağlanan USB kablolarının elektrik aksamını kısa devre yaptırması.

5-Bilgisayarınızı şarj ettiğiniz şarj kablosunun prize düzgün oturmamış olması ya da adaptörünüzün bozuk olabileceği.

6-Bataryanızın günden güne şişerek ekranınızı eğmesi ve ölü piksellerin oluşması.

7-Çok küçük ve yüz binde bir rastlanan bir sıkıntı olarak gördüğümüz işlemci problemi.

Konuyu buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum.Ben size sorunların neden ve nasıl kaynaklı olduğunu ince detayına kadar anlattığımı düşünüyorum.Gerisi siz ve/veya mahalle bilgisayarcınıza kalmış bir durum.Umuyorum ki sağlıklı ve mutlu günlere uyanırsınız.Kendinize iyi bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarcimsinkocum -- 9 Mart 2021; 22:53:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.